Axolaina kokemuksia - lue rehti arvostelumme

Artikkeli päivitetty 5. Kesäkuu, 2023

Axolaina tunnetaan pohjoismaisena lainavertailupalveluna, jonka kautta voit hakea helposti kulutusluottoa, lainaa ja lainojen yhdistämistä.

Palvelun kautta voit kilpailuttaa lainat aina 2000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Takaisinmaksuajaksi voit valita 1–15 vuoden väliltä.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset Axolainalta. Tarjousten pyytäminen vie vain muutaman minuutin, eikä sido ottamaan lainaa.

Tietoa Axolainasta
Lainasumma
100 - 60.000€
Korko (alk)
4,19%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Axolaina taustatiedot

Axolaina voi kuulostaa monen lainanhakijan korvaan tuntemattomammalta lainapalvelulta. Se on kuitenkin toiminut Suomessa vuodesta 2019 lähtien. Tähän päivään mennessä se on ehtinyt tuomaan palvelunsa useimman suomalaisen tietoisuuteen.

Parhaiten se tunnetaan lainavertailusivustona, joka tekee yhteistyötä monien suomalaisten ja pohjoismaalaisten pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa.

Sivusto pyrkii tekemään lainavertailusta mahdollisimman simppeliä. Axolaina auttaa sinua lainahakemuksen täyttämisessä ja lähettää sen puolestasi kaikille niille verkostoon kuuluville lainoittajille, joiden ehdot täytät.

Palvelussa pystyt mm. vertailemaan, kilpailuttamaan ja yhdistelemään lainat. Axolaina lukeutuu Norjan suurimpiin lainavertailupalveluihin.

Tutustuimme perinpohjaisesti Axolainaan ja loimme tämän tietopaketin helpottaaksemme lainanhakuprosessiasi.

Löydät tästä sivustolta Axolainan lainaehdot, lainan keskimääräisen korkotason, lainanhakuprosessin, usein kysytyt kysymykset ja paljon muuta.

Axolaina kokemuksia

Miksi hakisin lainan Axolainan kautta?

Axolaina on loistava valinta, jos tarkoituksenasi on pyrkiä toteuttamaan mahdollisimman helppo lainavertailu. Palvelun avulla pystyt vertailemaan useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia vain yhdellä hakemuksella.

Lainavertailusivusto auttaa sinua lainanhakemisen jokaisessa vaiheessa ja tehtäväksesi jää vain täyttää sivuston nopea hakemus.

Sivuston liiketoimintamalli on loistava, mutta kaikille hakijoille se ei välttämättä ole se parhain vaihtoehto.  

Ennen kuin päätät allekirjoittaa jonkin saamistasi tarjouksista, kannattaa vertailun kohteeksi ottaa kaikkien pankkien lainat.

Vertailu auttaa löytämään ne sopivimmat ja matalakorkoisimmat lainat. Eri lainanmyöntäjien vertaileminen ei ole mahdollista ilman henkilökohtaisen lainatarjouksen pyytämistä.

 Luotonantajat pystyvät antamaan lopullisen korkotason vasta hakemuksen täyttämisen jälkeen, sillä jokaiselle asiakkaalle lasketaan asiakaskohtainen korko.

Axolaina poikkeaa muista vastaavista sivustoista vähäisellä yhteistyökumppanien määrällä. tämä selittyneen sillä, että kyseessähän on aika tuore palvelu.

Tällä hetkellä Axolainan yhteistyökumppaneihin kuuluu noin 15 toimijaa, jolla palvelu kilpailuttaa lainahakemuksesi. Useimmilla lainanvälityspalveluilla voi olla yhteistyökumppaneita jopa 30, mutta usein ne ovat ehtineet toimia alalla jo pidempään.

Voit pyytää lainatarjoukset ilmaiseksi Axolainan kautta eikä tarjouksien pyytäminen sido vielä lainan ottamiseen. Vaikka et saisi yhtäkään sopivaa tai tarpeeksi edullista lainavaihtoehtoa, ei tarjousta ole pakko hyväksyä.

Jos vaihtoehdoista löytyy omiin tarpeisiin sopiva tai edullinen, voit allekirjoittaa sen digitaalisesti verkkopankkitunnuksillasi.

Parhaimmillaan laina voidaan maksaa tilillesi saman päivän aikana tai viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Kuka voi täyttää Axolainan lainahakemuksen?

Voit täyttää Axolainan lainahakemuksen, kunhan olet vähintään 18-vuotias, säännölliset vuositulosi ovat vähintään 20 000 euroa eikä luottotiedoissasi ole merkintöjä.

Axolainan asettamaa ikärajaa voidaan pitää yllättävänkin korkeana, sillä useammissa paikoissa vastaavanlaisen palvelun käyttäminen on mahdollista, kunhan on vähintään täysi-ikäinen.

Vaikka palvelun ehdot voivatkin tuntua melko tiukilta, voi lainatarjoukset pyytää huoletta, jos täyttää nämä kaikki kriteerit.

Jos esimerkiksi tulosi ovat hieman alhaisemmat tai epäsäännölliset, voimme suositella muutamaa luotettavaa toimijaa.

Esimerkiksi suosittelemisen arvoisia ovat Omalaina.fi ja Rahoitu.fi. Omalaina on asettanut lainatarjouksien pyytämiselle ikärajaksi 18 eikä useammilla yhteistyökumppaneilla ole asetettuna mitään minimitulomäärää.

Lainahakemuksen tekeminen ja lainatarjouksien vertaileminen Axolainalla

Axolainan toimintaperiaate on erittäin helppo. Tässä osiossa olemme käyneet vaihe vaiheelta läpi lainahakemuksen tekemistä ja tarjouksien vertailemista.
 • Siirry Axolainan omille verkkosivuille
 • Valitse etusivulta löytyvästä lainalaskurista tarvittava lainasumma ja takaisimaksuaika
 • Valitse myös onko tarkoituksenasi maksaa nykyisiä lainoja pois
 • Täytä hakemukseen tiedot tuloistasi, menoistasi ja asumismuodostasi
 • Lähetä täytetty hakemus eteenpäin ja Axolaina toimittaa sen yhteistyökumppaneilleen
 • Tyypillisesti tarjoukset tulevat sähköpostiisi yhden arkipäivän kuluessa. Tarjoukset ovat voimassa 30 vuorokatta
 • Axolaina voi pyytää sinulta lisätietoja tuloistasi liitteiden muodossa, joten toimita ne sähköisesti
 • Siirry allekirjoittamaan lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi
 • Useimmat Axolainan yhteistyökumppanit maksavat lainan tilille samana päivänä tai viimeistään 1-3 arkipäivän kuluessa
Axolainan kautta voit saada joko yhden tarjouksen tai useita erilaisia tarjouksia. Lainatarjouksien määrään vaikuttaa hakijan taloudellinen tilanne ja luotottajan tekemä arvioi lainankantokyvystä. Lainatarjouksien vertailemisessa on suositeltavaa ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko, lainasumma ja takaisimaksuaika. Vaikka saisitkin lainaa pienellä korolla, voi pitkä takaisinmaksuaika kasvattaa lainan lopullisia kustannuksia. Lainan todellinen vuosikorko kätkee sisälleen kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Onko lainahakemuksen täyttäminen sitovaa?  Voit pyytää lainatarjoukset Axolainalta ilman, että sitoudut lainan ottamiseen. Lainatarjouksien pyytäminen on hyvä keino selvittää oma korko- ja hintataso.

Minkälainen on Axolainan kautta saatujen tarjouksien korkotaso?

Axolaina ilmoittaa sivustollaan tarjottavien lainatarjouksien korkotason olevan 4-20% väliltä. Koron lisäksi lainaan liittyvät kustannukset voivat vuositasolla olla maksimissaan 150 euroa.

Axolainan sivustolta otettu lainaesimerkki:

10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.

Jokaisella luotonantajalla on omat kriteerit ja tavat määrittää asiakkaan korkotaso. Joten kaksi saamaasi tarjousta voivat olla täysin erilaiset.

Jos asiakkaalle tehty luottoarvio näyttää hyvältä, on mahdollisuus saada matalakorkoista lainaa.

Useimmat pankit ja rahalaitokset käyttävät luottokelpoisuuden arviointiin hakijan tulotasoa ja muita olennaisia tekijöitä.

Axolaina korkotaso

Axolainan yhteistyökumppaneihin lukeutuu vain luotettavia toimijoita

Axolainan yhteistyökumppaneihin lukeutuu noin 15 tunnettua ja luotettavaa toimijaa. Kyseiset toimijat käsittelevät sinun lähettämäsi lainahakemuksen.

 Yhteistyökumppanien määrä on loistava kun huomioi, että Axolaina on toiminut Suomessa 2 vuotta.

Palvelu pyrkii jatkuvasti panostamaan kasvuun ja yhteistyökumppanien määrän on tarkoitus nousta entisestään. 

Axolainan yhteistyökumppaneina on pääsääntöisesti pohjoismaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Mukaan mahtuu myös yksi pohjoismaiden suurimapan vertaislainapalveluna tunnettu toimija.

Lähetä yksi hakemus ja tavoitat muun muassa seuraavat luotonantajat:

 • Komplett Bank
 • Instabank
 • Nordax Bank
 • Fellow Bank
 

Alapuolelta löydät ajantasaisen ja päivitetyn listan Axolainan yhteistyökumppaneista:

Axolaina yhteistyökumppanit

Voinko kilpailuttaa lainani ilmaiseksi Axolainan kautta?

Kyllä voit!

Axolainan kautta voit kilpailuttaa lainasi ilmaiseksi nopealla ja yksinkertaisella hakemuksella.

Palvelun maksuton käyttö perustuu siihen, että se saa pienen välityspalkkion siltä toimijalta kenen lainatarjouksen päätät hyväksyä.

Vaihtoehtoisesti voit myös täyttää jokaiselle luotonmyöntäjälle oman hakemuksen, mutta yleensä tähän tapaan saa kulumaan jopa useita päiviä.

Axolaina tarjoaa myös lainojen yhdistämistä ja järjestelylainoja

Axolainan avulla pystyt myös yhdistämään nykyiset kalliit luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Yhdistelylainaa on mahdollista hakea jopa 60 000 euroon asti.

Vaikka Axolaina onkin keskittynyt lainojen vertailemiseen, onnistuu sen kautta myös lainojen yhdistäminen.

Jos päätät hakea Axolainalta yhdistelylainaa, voit parhaimmassa tapauksessa saada vertailtavaksi useita lainatarjouksia.

Yhdistelylainan on saanut sitä hyödyntäneiltä asiakkailta positiivista palautetta. Lainojen yhdistäminen yhdellä edullisemmalla lainalla on järkevä valinta useista eri syistä.

Useiden eräpäivien sijaan muistettavanasi on vain yhden lainan maksu, lainan korko ja tilinhoitomaksut alenevat ja oman talouden seuraaminen helpottuu. Yhdistelylainan avulla säästöösi voi jäädä suurempiakin summia, jonka voi käyttää järkevämmällä tavalla.

Esimerkiksi kalliiden pikalainojen tai osamaksujen yhdistäminen on järkevää siinä tapauksessa, jos uuden lainan korko ja kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Voinko käyttää Axolainaa turvallisin mielin?

Asiakkaiden kokemukset ja arvostelut huomioiden emme huomanneet, että Axolainaa ei voisi pitää turvallisena palveluna.

Palvelun sivusto on suojattu SSL-salauksella ja kaikki hakemukset käsitellään suojatun yhteyden avulla. Axolaina tekee yhteistyötä vain luotettavien toimijoiden kanssa.

Axolainan taustalla toimii norjalainen Axo Finans

Axolainan taustalla toimii Norjassa tunnettu Axo Finans. Yhtiöllä on Suomen ja Norjan lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Norjassa Axo Finans  tunnetaan isoimpana ja suosituimpana lainavertailupalveluna. 

Axo Finans asiakaspalvelu:

 

Asiakaspalvelun tavoitat arkisin 09.00 – 21.00 ja viikonloppuisin 10.00 – 16.00

Axolaina kokemuksia ja yhteenveto

Axolaina trustpilot arvostelut

Axolainan sivuston mukaan se on käsitellyt huhtikuussa 2022 jopa 35 443 hakemusta.

Kyseisestä palvelusta ei löydy ainakaan vielä kauhean montaa arvostelua tai kokemusta. Tämä johtuneen siitä, Axolaina on toistaiseksi useille kuluttajille tuntematon palvelu.  

Tutustuimme myös Trustpilot-sivustolta löytyviin Axolaina kokemuksiin. Ainakin sieltä löytyvät asiakkaiden arvostelut ovat tähän asti positiivisia. Axolaina on saanut Trustpilot arvosanaksi erinomainen 4,5 tähdellä.

Käyttäjien jättämät positiiviset palautteet koskevat lähinnä asiakaspalvelua, lainan nopeaa maksua ja ehtoja.

Nappasimme tähän muutamat Axolainan asiakkaiden jättämät arvostelut:

”Palvelu oli ihan hyvää. sain rahat”

”Laina hoitui todella nopeasti”

”Kiitos hyvästä yhteistyöstä, olette ammattilaisia”

”Hyvä laina, nopea palvelu”

”Asiani toimi hyvin. Sain sen minkä tarvitsen”

Mukaan mahtui myös muutama negatiivinen palaute, joka koski lähinnä lainatarjouksien suurta korkoa sekä vireillä olevaa lainankäsittelyä. Kyseisen hakijan saama korkea korkotaso on voinut johtua esimerkiksi aikaisemmista lainoista tai riittämättömistä tuloista.

Mutta olisihan se aika ihmeellistä, jos palvelusta löytyisi pelkkiä positiivisia kokemuksia.  

Yhteenvetona voimme todeta, että Axolaina on varteenotettava vaihtoehto, jos haluaa tehdä lainavertailusta mahdollisimman helppoa.

Erityisesti plussaa Axolaina saa yksinkertaisesta lainahakemuksesta, helppokäyttöisistä verkkosivuista ja mahdollisuudesta hakea myös isompaa lainaa.

Mielestämme Axolainalla on parannettavaa yhteistyökumppaneiden määrässä, mutta eiköhän sekin tule jossain kohtaa muuttumaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseinen palvelu on toiminut Suomessa 2 vuotta.

Nämä asiat huomioon ottaen voimme kuitenkin suositella kyseistä palvelua lainatarjouksien pyytämiseen.

Usein kysytyt kysymykset Axolainasta

Voinko hakea Axolainan kautta lainaa yhteishakijan kanssa?

Voit hakea! Yhteishakijan ottaminen lainahakemukseen parantaa sinun mahdollisuuksiasi saada myönteinen lainapäätös. Usein rinnakkaishakijan kanssa haettu laina sisältää matalamman koron. Yhteishakijan ei välttämättä tarvitse olla samassa taloudessa asuva henkilö.

Jos päätät hakea lainaa yhteishakijan kanssa, huomioithan että myös hän on yhtä lailla vastuussa lainasta ja sen takaisimaksamisesta. Päähakijan että rinnakkaishakijan tulee allekirjoittaa lainasopimus omilla verkkopankkitunnuksilla.

Miksi en saanut lainaa?

Kielteinen lainpäätös voi johtua esimerkiksi siitä, ettet täyttänyt pankin asettamia vähimmäisvaateita. Palvelu on myös sivustollaan ilmoittanut, että kielteisen päätöksen voi saada esimerkiksi siitä syystä, ettet ole ilmoittanut hakemuksessa aikaisempia lainojasi tai tulotietosi on merkitty väärin.

Voit kuitenkin korjata nämä inhimilliset virheet ja yrittää hakea lainaa uudelleen 30 päivän kuluttua.

Koska rahat maksetaan tililleni?

Jos tarkoituksenasi on saada laina tilillesi mahdollisimman nopeasti, suosittelemme täyttämään hakemuksen arkipäivänä. Arkipäivänä käsitellyiden ja hyväksyttyjen hakemuksien rahojen maksaminen toteutuu tyypillisesti 1–3 arkipäivän kuluessa.

Voinko hakea lainaa ilman liitteitä?

Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on erilaiset toimintatavat liitteiden suhteen. Pankki voi esimerkiksi halua lisäselvityksiä tulotasostasi palkkakuitin tai eläkepäätöksen muodossa. Joissain tapauksissa pankit voivat myös vaatia viimeisintä veropäätöstä, jossa näkyy hakijan tulot, velat ja varallisuus.

 Jotta saisit lainapäätöksen nopealla aikataululla, on suositeltavaa lähettää pankin vaatimat liitteet mahdollisimman nopeasti pankin antamien ohjeistuksien mukaisesti.

Voinko maksaa lainan pois nopeammalla aikataululla?

Kyllä voit. Halutessasi voit tehdä ylimääräisiä maksusuorituksia, nostaa kuukausierää tai maksaa koko lainan kerralla pois. Vaikka maksaisit lainasi pois nopeammalla aikataululla, ei siitä koidu sinulle lisäkustannuksia ja näin myös säästät korkokustannuksissa.

Kuinka kauan Axolainan kautta saadut lainatarjoukset ovat voimassa?

Pankista riippuen lainatarjoukset ovat voimassa 30 päivää lainatarjouksen vastaanottamisesta.

Miten voin vertailla saamiani lainatarjouksia?

Tärkein elementti lainatarjouksien vertailemisessa on ehdottomasti todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko huomioi lainan kokonaiskustannukset eli nimelliskorko, tilinhoitopalkkiot ja avausmaksu.

Miten yhdistää lainat? 

Lainojen yhdistäminen on erittäin simppeliä. Alkuun laske kaikki nykyiset lainasi yhteen ja hae isompaa sekä edullisempaa yhdistelylainaa Axolta. Käytä tämä uusi laina nykyisten lainojen takaisinmaksamiseen. 

Miksi laina ei lyhene? 

Laina ei lyhene esimerkiksi siitä syystä, että lyhennykset ovat liian pienet, jolloin hoidat lainastasi vain korkokustannukset. 

Mitkä pankit Axolaina vertailee puolestani?

Tämän sivun ylemmässä osiossa kerroimmekin jo tarkemmin mitkä pankit vertailussa on mukana. Palvelun yhteistyökumppaneiden määrä on kuitenkin ajan saatossa lisääntynyt tai muuttunut. Axolaina vertailee muun muassa seuraavat pankit ja rahoituslaitokset: Instabank, Morrow Bank, laina.fi, Risicum, Avida, Kaarna, Nordax Bank, TF Bank, Halino, Alisa Pankki, Credit24, Bluestep, Lea Bank, Resurs, Bondora, Saldo, Vippi, Bank Norwegian ja re:member.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti