Kulutuslaina - tee vertailu ja löydä halvin kulutusluotto

Artikkeli päivitetty 9. Toukokuu, 2024

Maksuttoman kulutuslainavertailun avulla löydät markkinoiden kilpailukykyisimmät ja edullisimmat lainat. Hae vakuudetonta kulutuslainaa jopa 60 000 € asti.

Halutessasi voit käyttää kulutusluoton löytämiseen kilpailutussivustoa, jonka kautta saat usean pankin ja rahoituslaitoksen tarjoukset. Täytä ilmainen hakemus ja kilpailuta halvin laina. Jos löydät edullisen lainan, tarkoittaa se alhaisia kustannuksia ja korkoa. 

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,1%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
 • Mkä on kulutuslaina?
 • Paras laina löytyy kilpailuttamalla
 • Kulutuslainan hakukriteereihin vaikuttaa valittu lainantarjoja
 • Kulutusluottoa voi hakea joustavasti ja helposti!
 • Voiko kulutuslainaa hakea ilman liitteitä?
 • Millaiset ovat kulutuslainan korko ja kustannukset?
 • Kulutusluottoa voidaan myöntää vain raha-asiansa moitteettomasti hoitaneelle hakijalle
 • Voiko kulutuslainaa saada ilman luottotietoja?
 • Kulutuslainaa voi hakea perinteisestä pankista tai verkossa toimivasta rahoituslaitoksesta
 • Kulutusluotto voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa
 • Kulutuslaina – UKK

Mikä on kulutuslaina?

Kulutuslaina tai tunnetummin kulutusluotto on laina, jonka käyttötarkoitus on nimensä mukaisesti kulutus. Kulutuslainat ovat tyypillisesti vakuudettomia luottoja, joten et tarvitse sen hakemiseen vakuutta.

Toki joistain pankeista tai rahoituslaitoksista on mahdollista saada myös vakuudellista kulutuslainaa.

Kulutuslainalle ei ole ennalta-määriteltyä käyttötarkoitusta, mutta tyypillisesti sitä haetaan esimerkiksi asunnon remontointiin, uuden auton rahoittamiseen, lomamatkaan tai kesämökin ostoon.

Kulutusluottoa pidetään hyvin monipuolisena lainatuotteena, kun se soveltuu niin moneen eri käyttötarkoitukseen. Useimmat toimijat mainostavat lainatuotteitaan eri nimillä, mutta siitä huolimatta ne voi käyttää samoihin rahoitustarpeisiin.

Kulutuslainaa voi hakea oman tarpeen mukaan ja lähinnä lainasumman määrä riippuu hakijan lainatarpeesta. Tästä syystä kannattaa etukäteen miettiä mihin käyttötarkoitukseen aiot hakea kulutuslainan sekä laatia budjetti kuukausittaisista kulueristä.

Palvelumme kautta pystyt hakemaan vakuudetonta lainaa 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Kulutuslainan takaisinmaksuaika riippuu hakemastasi lainasummasta. Meidän kauttamme tarjottavat laina-ajat ovat 1-15 vuotta.

Täytä maksuton hakemus ja kilpailuta kulutuslainat

Halvimman kulutuslainan löytäminen onnistuu helpoiten vertailemalla eri pankkien sekä rahoituslaitoksien tarjouksia.

Paras tapa on ottaa sellainen lainapalvelu, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi useiden pankkien kesken. Voimme lämmöllä suositella Omalaina.fi-palvelua, joka on nimenomaan erikoistunut kilpailutuksiin.

Omalainan kautta pystyt hakemaan 100 – 60 000 euron kulutusluottoa täysin ilman vakuuksia. Palvelun kautta voit saada lainallesi 1-15 vuotta takaisinmaksuaikaa sekä markkinoiden kilpailukykyisimmän 4,19% koron.

Täytä ilmainen hakemus Omalainalle, jonka jälkeen palvelu toimittaa hakemuksesi jopa yli 30 eri pankille kilpailutettavaksi.

Kulutuslainan hakukriteereihin vaikuttaa valittu lainantarjoaja

Käytännössä hakemasi kulutuslainan hakukriteereihin vaikuttaa valittu lainanmyöntäjä. Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on omanlaiset vaatimukset lainan saamiselle. Mutta alustavasti voit hakea lainaa, kunhan täytät seuraavat kriteerit:

 • Olet vähintään täysi-ikäinen
 • Vakituinen osoitteesi on Suomessa
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 

Joillain lainapalveluilla voi olla edellä mainittua tiukemmat kriteerit. Jotkut toimijat voivat vaatia hakijalta tiettyjä kuukausituloja lainan saamiseksi. Tähänkin kriteeriin vaikuttaa suoranaisesti se miten suurta lainaa aiot hakea.

Mutta esimerkiksi Omalaina vaatii, että hakija on vähintään 18-vuotias ja hänellä on suomalainen henkilöturvatunnus sekä pankkitili.

Omalainan lisäksi toinen varteen otettava vaihtoehto on verkossa toimiva Rahoitu.fi-palvelu. Sen kautta voit saada 1000 – 60 000 euron kulutuslainaa 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla. Rahoitu.fi lainatarjouksien korkotaso voi olla alimmillaan 4,42 %.

Voit hakea kulutusluottoa joustavasti ja helposti

Kulutusluottoa pidetään joustavana ja helppona rahoitusvaihtoehtona, jolla voit kattaa monia erilaisia kuluja.

Kulutuslainalla voit rahoittaa esimerkiksi auton oston tai korjaamisen kustannukset, isomman kodinkoneen oston, lomamatkan tai kesämökin oston. Yksinkertaisesti voit käyttää sitä myös äkillisten kulujen rahoittamiseen.

Kulutusluotto on suunnattu satunnaisten menojen paikkaamiseen. Kulutuslainaa voit hakea hyvillä mielin sen jälkeen, kun olet kartalla omasta taloudellisesta tilanteestasi sekä olet sataprosenttisen varma lainatarpeestasi.

Kannattaa myös selvittää millaisia lainapalveluita markkinoilla on ja millaisen korkotason voit saada lainallesi.

Tarvitaanko kulutusluoton hakemiseen jotain liitteitä?

Nykypäivänä lainan hakeminen tapahtuu täysin verkon välityksellä ja parhaimmillaan rahat voidaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana sen jälkeen, kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen.

Ennen lopullista lainapäätöstä jotkut lainantarjoajat voivat vaatia sinulta jotain tositteita tuloistasi. Tyypillisesti liitteet voivat koskea palkka- tai eläketulojasi. Liitteiden avulla pankit varmistuvat lainankantokyvystäsi.

Liitteiden lähettäminen onnistuu turvallisesti ja luottamuksellisesti sähköisesti. Jos haluat nopeuttaa lainanhakuprosessiasi, kannattaa nämä kyseiset liitteet ottaa jo valmiiksi esille. Riittää, että lähetät kopion viimeisimmästä palkkakuitista tai eläketodistuksesta.

Varsinkin isommissa lainasummissa näitä liitteitä kysytään melkein aina. Pienemmät lainasummat taas hyväksytään helpommin ilman liitteitä.

Vaikka tarkoituksenasi olisikin hakea pienempää lainaa, suosittelen siitäkin huolimatta ottaa nämä todisteet jo valmiiksi esille. Se nopeuttaa lainanhakuprosessiasi ja samalla varmistat, että saat tulotasosi mukaisen korkoprosentin.

Millaiset ovat kulutuslainan korko ja kustannukset?

Kun olet varmistunut lainatarpeestasi ja tehnyt päätöksen hakea kulutuslainaa, haluat varmastikin saada lainallesi mahdollisimman edullisen koron ja joustavat ehdot.

Lainan suurin kuluerä muodostuu korosta, joten on sanomattakin selvää, että haluat löytää lainantarjoajan, joka pystyy tarjoamaan luotollesi mahdollisimman edullisen korkotason.

Kulutuslainan tärkein elementti on ehdottomasti todellinen vuosikorko, joka pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Luoton kustannuksia voivat olla esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitopalkkio tai muut palvelumaksut.

Saamasi luoton korkoon vaikuttaa useat eri tekijät, joten kaikki hakijat eivät voi saada lainaa samalla korolla. Pankit hyödyntävät luottopäätöksen tekemisessä useita eri kriteerejä.

Lainan korkotasoon voi vaikuttaa esimerkiksi hakemasi lainasumma, taloudellinen tilanteesi, työtilanteesi sekä mahdolliset aikaisemmat velat.

Vaikka joku toinen hakija olisikin saanut lainan kilpailukykyisellä korolla, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että sinä saisit kulutuslainallesi saman korkotason.

Entä mikä on kulutuslainan nimelliskorko? 

Kulutusluottojen kilpailuttaminen voi tuntua haastavalta, varsinkin jos vertailussasi on mukana useiden pankkien tarjouksia.

Vertailussa voit huomata, että jokin toinen pankki tarjoaa paljon edullisempaa korkoa lainallesi, mutta kun lasket lainan kaikki kulut auki, huomaatkin, että kalliimmalla nimelliskorolla varustetun lainan kulut ovatkin paljon edullisemmat.

Tämä johtuu siitä, että laina voi sisältää useita erilaisia kustannuksia, joita pankkien tarjoama nimelliskorko ei huomioi.

Saat konkreettisen kokonaiskuvan lainavertailusta, kun kiinnität nimelliskoron sijaan huomiosi lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko kertoo sen mitä laina tulee lopullisesti maksamaan.

Sivustoltamme löytämäsi lainapalveluiden tietoihin on aina ilmoitettu lainan todellinen vuosikorko. Tyypillisesti olemme järjestäneet lainapalvelut siten, että ensimmäisenä on se edullisin sekä toimivin vaihtoehto.

Tästä syystä lainavertailussa kannattaisi aina kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon, jotta löydät varmasti sen parhaimman lainavaihtoehdon edullisimmalla korolla.

Kulutusluottoa myönnetään vain raha-asiansa moitteettomasti hoitaneelle hakijalle

Jossain tapauksissa voit saada hylätyn luottopäätöksen. Usein syy tälle voi olla esimerkiksi puutteellisesti täytetty hakemus. Tällaisissa tapauksissa hakemuksestasi puuttuu juuri oleellisimmat asiat kuten esimerkiksi tulotietosi.

Voit saada myös hylätyn lainapäätöksen, jos et esimerkiksi täytä kaikki lainapalvelun hakukriteerejä. Näissä tapauksissa suosittelemme olemaan yhteydessä palveluun, jolta sait hylätyn päätöksen ja tiedustella syitä hylkäykselle.

Kulutusluoton hakemiseen kannattaa valmistautua kunnolla, jolloin on paljon todennäköisempää saada lainatarjouksia kilpailukykyisellä korolla.

Suosittelemme kiinnittämään huomion lainasumman määrään ja takaisinmaksuajan pituuteen. Vaikka tulosi olisivatkin säännölliset ei se automaattisesti tarkoita sitä, että saisit halvimman kulutusluoton, joka sisältää edullisen koron.

Lainasumma ja takaisinmaksuaika kannattaa aina suhteuttaa omiin tuloihin sopivaksi.

Pankit ja rahoituslaitokset tekevät jokaiselle hakijalle riskianalyysin, jonka pohjalta tehdään lainapäätös.

Jos luotonantaja huomaa riskianalyysin jälkeen, että maksukykysi on vakaalla pohjalla, parantaa tämä mahdollisuuksiasi saada entistä halvempi laina.

Vaikka saisitkin heti hylätyn luottopäätöksen, voit siitäkin huolimatta saada lainaa joltain toiselta toimijalta. Tällaisissa tapauksissa lainojen huolellinen vertailemisen tärkeys kasvaa ja sen avulla pystyt selvittämään mahdollisuuksiasi lainan saamiselle.

Voit esimerkiksi täyttää ilmaisen hakemuksen Omalainalle ja katsoa millainen korkotaso saamissasi tarjouksissa on.

Voiko kulutuslainaa saada ilman luottotietoja?

Jokainen pankki ja rahoituslaitos tarkistavat luottotietosi. Puhtaat luottotiedot antavat pankille näkemyksen siitä, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti ja hoitanut mahdolliset aikaisemmat velkasi ajallaan takaisin.

Rahoituslaitokset saavat sellaisen käsityksen, että selviydyt myös uuden lainan takaisinmaksamisesta.

Lain mukaan luottotiedottomalle ei saa myöntää lainaa, joten hyvin todennäköisesti lainahakemuksesi hylätään, jos luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintä.

Kulutuslainaa voit hakea joko perinteisestä pankista tai verkossa toimivasta rahoituslaitoksesta

Kulutusluottojen hakeminen on yleistynyt viimeisten kymmenen vuoden aikana suuresti. Itseasiassa tämähän on vain positiivinen asia, varsinkin kuluttajan näkökulmasta katsottuna. Kuluttajilla on paljon enemmän valinnanvaraa mitä aikaisemmin.

Kulutuslainaa on mahdollista hakea joko perinteisen pankin tai digitaalisesti toimivan rahoituslaitoksen kautta.

Voit itse valita onko digitaalinen nettipankki sinulle parempi vaihtoehto vai haluatko turvautua perinteisen pankin tarjontaan.

Näissäkin asioissa kannattaa pitää mielessä se, että usein netistä haettava vakuudeton kulutuslaina on huomattavasti edullisempi vaihtoehto mitä kivijalkapankin laina.

Kulutusluottojen tarjoajien välinen kilpailu on kasvanut huomattavasti. Se vaikuttaa esimerkiksi siihen, että useimmat kivijalkapankkina tunnetut toimijat ovat halunneet listata palvelunsa myös nettiin.

Useampien lainanvälittäjien tarjonnasta voikin huomata, että mukaan on eksynyt myös kivijalkapankkeja. Tämä ominaisuus antaa kivijalkapankeille suuren edun ja hyvän sauman harjoittaa uusasiakashankintaa edullisilla kustannuksilla.

Voiko kulutuslainan saada ilman vakuuksia?

Pääasiassa teemme yhteistyötä sellaisten toimijoiden kanssa, jotka pystyvät tarjoamaan asiakkaalle kulutuslainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Näin ollen sinun ei tarvitse sitouttaa lainasi takaamiseen omaisuuttasi tai pyytää henkilötakaajaa.

Vakuudeton laina auttaa saamaan luottopäätöksen nopeammalla aikataululla mitä vakuudellinen laina.

Millainen takaisinmaksuaika kulutuslainalle kannattaa ottaa?

Kulutuslainan takaisinmaksuaika kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin ennen lainan hakemista.

Siinä kannattaa huomioida se, että lyhyt laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausieriä. Mikä taas voi johtaa siihen, ettei sinulla jää kuukaudessa käytettäväksi ylimääräistä rahaa.

Onkin hyvä alkaa selvittämään ajoissa miten suuria kuukausieriä taloutesi kestää. Tämä auttaa sinua selviytymään esimerkiksi tiukemmista kuukausista ja pystyt siitä huolimatta suoriutumaan lainan takaisinmaksusta sovitussa aikataulussa.

Jos huomaatkin, että pystyisit tekemään joinain kuukausina suurempia takaisinmaksueriä, kannattaa se tehdä. Se auttaa sinua säästymään suuremmilta korkokuluilta.

Sivustomme tarjoaa sinulle helpon lainavertailun, josta näet selkeästi tarjottavan lainasumman, takaisinmaksuajan ja alimman korkotason.

Useammat toimijat tarjoavat asiakkailleen myös mahdollisuutta maksaa laina alkuperäistä sovittua takaisinmaksusuunnitelmaa nopeammin takaisin. Sinulta ei veloiteta tästä toimenpiteestä mitään ylimääräisiä lisäkuluja.

Kulutusluoton hakuprosessi

Kulutusluoton hakuprosessi tapahtuu sataprosenttisesti verkossa, joten voit saada lainaa tilillesi nopeallakin aikataululla.

Sivustomme tarjoaa ilmaisen lainavertailun, jonka avulla pystyt selvittämään miltä toimijalta saat edullisimmat lainatarjoukset.

Kun tarkoituksenasi on löytää halvin kulutusluotto, toimi seuraavalla tavalla:

 1. Klikkaa itsesi sivustomme kautta Omalaina.fi palveluun
 2. Valitse Omalainan etusivulta itsellesi tarvittava lainasumma ja takaisinmaksuaika – Näin vastaanotat lainatarjouksia vain sellaisilta toimijoilta, jotka vastaavat hakukriteerejäsi
 3. Siirry virallisen lainahakemuksen täyttämiseen, jossa kysytään henkilötietojasi
 4. Lainahakemuksesi lähetetään kilpailutettavaksi sellaisille pankeille ja rahoituslaitoksille, joiden ehdot täytät.
 5. Saat ensimmäiset lainatarjoukset jopa minuuteissa
 6. Vertaile saamiasi lainatarjouksia keskenään ja valitse edullisin vaihtoehto
 7. Siirry allekirjoittamaan lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi
 

Rahat maksetaan tilillesi jopa 15 minuutin kuluessa, mutta viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa

Omalaina lainahakemus

Näin kilpailutat kulutuslainan yksinkertaisesti verkossa

Kulutusluottojen kilpailuttaminen on nykypäivänä erityisen helppoa. Koko prosessin voit hoitaa kotoa käsin ilman, että joudut juoksemaan pankkien lainaneuvotteluissa.

Kaikki lainatuotteet kannatta kilpailuttaa ja etenkin kaikkien lainapalveluiden vertaileminen on tärkeää, olipa kyseessä pieni tai suuri lainasumma.

Usein lainan todellinen vuosikorko voi kohta odottamattoman korkeaksi, vaikka ilmoitettu nimelliskorko vaikuttaisikin edulliselta. Tällainen skenaario voi käydä etenkin pienemmissä lainasummissa, siitä syystä kilpailutusta ei kannata unohtaa.

Kulutusluoton plussat ja miinukset 

 Plussat:

 • Joustava – Kulutusluotto on joustava rahoitusvaihtoehto, jossa sinun ei tarvitse perustella lainan käyttötarkoitusta
 • Mahdollisuus saada lainaa ilman liitteitä – Varsinkin jos haet pientä lainasummaa, voi olla, ettei palvelu vaadi sinulta liitteitä
 • Nopea – Usein perinteisten pankkien kautta kulutusluoton hakuprosessi voi olla mutkikas ja hidas. Se voi vaatia useita lainaneuvotteluja ja liitteiden lähettämistä. Sen sijaan netistä löytyvät kulutusluotot ovat nopeasti saatavilla. Nopeimmillaan laina maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana
 • Edullinen – Kulutusluoton korkotasosta riippuen voit saada sen kohtuullisen edullisesti. Digitaalisten pankkien keskinäisen kilpailun takia lainojen korot ovat melko kohtuulliset
 

Miinukset:

 • Luottotiedot tulee olla puhtaat – Jokainen kulutusluottoa tarjoava yritys tarkistaa hakijan luottotiedot. Tämä toimintatapa on järkevä molemmille osapuolille
 • Joissain tapauksissa korkea korko – Kulutusluotto voi olla edullinen lainavaihtoehto, mutta jossain tapauksissa korkotaso voi olla jopa pankkilainoja korkeampi

Täytä yksi hakemus ja kilpailuta lainat – valitse itsellesi halvin kulutusluotto

Vakuudeton kulutusluotto tunnetaan suosituimpana lainatuotteena, sillä sen hakeminen onnistuu verkon välityksellä ilman vakuuksia tai takaajia.

Verkosta haettu kulutusluotto on näppärä keino rahoittaa arjen pakollisia kuluja tai suurempiakin hankintoja. Lainaa ei kuitenkaan koskaan kannata hakea ilman harkittua käyttötarkoitusta.

Täyttämällä ilmaisen hakemuksen suosittelemamme Omalainan palveluun, pystyt tarkistamaan oman korkotasosi. Tarjouksien pyytäminen ei ole sitovaa eikä sinulla ole lainanottopakkoa.

Kun käytät Omalainan kaltaista kilpailutuspalvelua, voit hyödyntää säästämäsi ajan kokonaan tarjouksien vertailemiseen. Ilman kilpailutussivustoa joutuisit täyttämään hakemuksen jokaiseen palveluun, joka voi pahimmillaan viedä jopa viikkoja.

Jos mikään saamistasi tarjouksista ei miellyttänyt, voit hylätä ne kaikki ja tarkistaa korkotasosi myöhemmin uudelleen.

Kulutuslaina - UKK

Mikä on kulutuslaina?

Kulutuslaina eli tunnetummin kulutusluotto on johonkin pienempään tai suurempaan tarkoitukseen käytettävä laina. Kulutuslaina on vakuudeton eikä sen hakeminen edellytä takaajia. 

Mistä edullinen kulutuslaina?

Edullinen kulutuslaina löytyy kilpailutuksen avulla. Kilpailutuksessa on mukana useita pankkeja ja rahoituslaitoksia joiden tehtävänä on pyrkiä tarjoamaan asiakkaalle mahdollisimman edullinen kulutusluotto. 

Kuka voi saada kulutusluottoa?

Jokaisen pankin perusedellytykset ovat samat, eli hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä sekä tulot ovat säännölliset. 

Kuinka paljon voin saada vakuudetonta kulutusluottoa?

Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia 100 eurosta jopa 70 000 euroon asti. 

Millainen on kulutuslainan takaisinmaksuaika?

Kulutuslainan takaisinmaksuajan voi määrittää itselleen sopivaksi. Tarjolla olevat laina-ajat ovat 1-15 vuoden väliltä. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti