Omalaina kokemuksia - lue rehellinen arvostelumme

Artikkeli päivitetty 3. Tammikuu, 2024

Omalaina.fi on verkossa toimiva lainojen kilpailutukseen ja yhdistämiseen erikoistunut palvelu.

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia 100 – 60 000 euroa. Saat yhdellä lainahakemuksella eteesi useita tarjouksia, sillä kilpailutuksessa on mukana yli 30 pankkia ja luotonantajaa.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset Omalainalta. Tarjousten pyytäminen vie vain muutaman minuutin, eikä sido ottamaan lainaa.

Tietoa Omalainasta
Lainasumma
100 - 60.000€
Korko (alk)
4,19%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Omalaina yleistä tietoa

Omalaina.fi palvelun toimintaidea on tehokas ja yksinkertainen. 

Palvelu vastaanottaa lainahakemuksesi jonka jälkeen kyseinen lainahakemus lähetetään yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle. 

Kun nämä rahoituslaitokset näkevät lainahakemuksesi he vastaavat siihen omalla tarjouksellaan. 

Näin voit saada useita tarjouksia yhden hakemuksen avulla. Saamasi lainatarjoukset näkyvät allekkain siten, että pystyt helposti itse vertailemaan mikä niistä on paras.

Kilpailuttamalla lainat Omalainan palvelussa voit saada jopa edullisempaa lainaa kuin silloin jos hakisit lainaa suoraan luotonantajan sivuilta.

Parhaimmillaan Omalainan kautta on mahdollista saada kaikkien yhteistyökumppaneiden tarjoukset yhdellä hakemuksella. 

Omalaina kokemuksia

Miten toimitan hakemuksen Omalainalle?

Omalainan käyttäminen sujuu keneltä tahansa mutkattomasti. Lainan hakeminen kestää vain muutaman minuutin, jonka jälkeen saat jo useita tarjouksia.

  • Aloita siirtymällä Omalaina.fi sivustolle tästä
  • Täytä ensin etusivuilla oleva esitietolomake, jonka jälkeen sinut ohjataan varsinaiseen hakemukseen
  • Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen pääset “omatiliisi”, johon kaikki sinulle saapuneet lainatarjoukset ohjataan
  • Saat tunnukset ja ohjeet kirjautumiseen suoraan sähköpostiisi, jolloin pääset katsomaan tarjouksia myös myöhemmin
 

Tarjousten hyväksyminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kun lainasopimus on tehty rahat maksetaan hakijan tilille luotonantajasta riippuen jopa samana päivänä.

Lainatarjoukset ovat voimassa 30 vuorokauden ajan alkaen siitä ajasta, kun ne saapuivat sinulle.

Omatiliin pääset kirjautumaan Omalaina.fi sivuilta oikeassa yläkulmassa olevasta kirjaudu painikkeesta. Samalta sivulta voit tilata myös uuden salasanan mikäli olet unohtanut nykyisen salasanasi.

Voit itse päättää hyväksytkö vaiko hylkäätkö tarjouksen. Hakemuksen täyttäminen ja tarjouksien vastaanottaminen ei siis vielä sido mihinkään. Se on hyvä tapa varmistaa oma korkotaso.

Omalaina plussat ja miinukset

Omalaina kuten moni muukin vastaavanlainen palvelu sisältää hyviä sekä huonoja puolia. Tässä niistä muutamia: 

Plussat:

  • Omalainan käyttöliittymä on erittäin yksinkertainen ja helppo.
  • Palvelun käyttäminen on maksutonta ja ei velvoita sinua mihinkään. Tämä tarjoaa hyvän sauman tarkistaa oman saatavilla olevan korkotason.
  • Omalainalla on muihin verrattuna paljon enemmän yhteistyökumppaneita.
 

Miinukset:

  • Jotkut asiakkaat ovat sanoneet, että Omalainan mainonta on aika intensiivistä.
  • Kaikki hakijat eivät voi saada kilpailukykyisellä korkotasolla varustettuja lainatarjouksia. 

Lainatarjousten hyväksyminen tai hylkääminen

Kaikki lainatarjoukset jotka saat palvelusta ovat esihyväksyttyjä. 

Tämä tarkoittaa sitä, että sopimuksen vieminen loppuun on vain allekirjoituksen varassa, jonka jälkeen laina maksettaisiin tilillesi. 

Kaikki saadut lainatarjoukset ovat sitomattomia, eli käyttäjä saa itse vapaasti päättää valitseeko hän jonkin lainatarjouksen vai hylkääkö hän kaikki.

Voit kokeilla itse mihin hintaan sinä saisit lainaa kun lähetät lainahakemuksen Omalainalle kilpailutettavaksi.

Mitä Omalainan käyttäminen maksaa?

Itse palvelun käyttäminen on maksutonta. Lopullinen lainasopimus tehdään hakijan ja valitun lainatarjouksen antajan välille. 

Mahdollisia lainan hintoja joita palvelusta voi saada on nimelliskorko 4,19 – 20 prosentin välillä. 

Nyrkkisääntö on, että jos haet lainaa yhteishakijan kanssa on korko aina merkittävästi edullisempi ja suuremmat lainasummat ovat mahdollisia.

Lainojen yhdistäminen Omalainalla

Kuten monet muut myös Omalaina.fi tarjoaa mahdollisuutta lainojen yhdistämiselle.

 Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman pienen kalliimman lainan pois maksamista yhdellä suuremmalla ja edullisemmalla lainalla. 

Näin lainan hallinnointi helpottuu ja kulut pienenevät merkittävästi.

Tästä hyvä esimerkki on kun korkokattolaki muuttui Syyskuussa 2019 moni yhdisti lainansa uudelle, koska heillä oli voimassa ennen lakimuutosta myönnettyjä kalliita joustoluottoja ja pikavippejä. 

He tekivät jopa tuhansien eurojen säästöjä kun korkokulut laskivat 50 prosentista alle 20 prosenttiin.

Lainatarjoukset myös sähköpostiin

Lainatarjoukset tulevat näkyviin palvelun omaan paneeliin (oma tili) johon ohjaudut heti hakemuksen täytettyäsi. 

Jos kuitenkaan et ehdi odottaa lainatarjousten saapumista saat samat tarjoukset näkyviin myös sähköpostiisi. Lainasopimuksen allekirjoittamisen voi viedä loppuun myös sähköpostissa näkyvän linkin kautta luotettavasti ja turvallisesti.

Omalainan yhteistyökumppanit

Omalaina on ollut hyvin valikoiva yhteistyökumppaneiden suhteen sillä joukossa on vain vakavaraisia ja luotettavia toimijoita jotka ovat toimineet rahoitusalalla pitkään.

Tällä hetkellä Omalainalla on tällä hetkellä 23 yhteistyökumppania, jotka voivat tehdä sinulle lainatarjouksen kun jätät hakemuksen palveluun.

Hakemalla lainaa Omalainalta varmistat, että lainahakemuksesi on hyvissä käsissä ja kilpailutus tehdään ammattimaisesti luotettavien rahoituslaitosten ja pankkien kesken.

Kilpailutuksessa on mukana myös liuta perinteisiä suuria pankkeja, joten vertailu on hyvin kattava. 

Ylläty miten paljon kalliimpia perinteiset pankit toisinaan ovat.

Voiko Omalainan kautta saada yrityslainatarjouksia?

Pääsääntöisesti Omalaina on perustettu palvelemaan kuluttajia, mutta vuonna 2020 se teki täyskäännöksen ja laajensi toimintansa yrityslainoihin. Omalainan yritysrahoitusta tarjoavat yhteistyökumppanit koostuvat paristakymmenestä toimijasta, joiden rahoitusta voi hake niin pienyritykset sekä hiukan suuremmat pk-yritykset.

Osa yhteistyökumppaneista tarjoaa tietyn suuruisia luottoja, mutta joukkoon lukeutuu myös muutama suurempia yrityslainaa tarjoavia rahoitusyhtiöitä.

Omalaina kokemuksia ja arvostelu

Omalainasta löytyy todella paljon kokemuksia verrattuna muihin lainanvälittäjiin. On vaikea törmätä mihinkään muuhun negatiiviseen kokemukseen, kuin siihen, että osa lainanhakijoista ei ole saanut lainatarjouksia lainkaan.

Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa, ettei Omalaina itse voi vaikuttaa palvelunsa kautta myönnettyihin lainoihin. Jokainen kumppani tekee omat arvionsa ja tarjouksensa erikseen, johon Omalaina ei ole osallisena.

Netistä löytyvistä kokemuksista voimme todeta, että useat hakijat ovat saaneet kyseisen palvelun kautta kilpailutettua itselleen edullisen lainan. Monet hakijat ovat myös hyödyntäneet yhdistelylainaa ja alentaneet nykyisten lainojen korkotasoa sekä kustannuksia. 

Mitä tulee Omalaina kokemuksia Suomi24-keskustelufoorumiin, niin osa asiakkaista ei ole saanut lainaa, joka voi pääosin johtua riittämättömistä tuloista tai yksinkertaisesti hakijalla on jo liikaa  avoimia lainoja. Asiakkaiden positiiviset kokemukset liittyvät lähinnä siihen, että he ovat säästäneet hurjasti aikaansa, kun Omalaina on kilpailuttanut yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia. 

Omat kokemuksemme ovat positiivisia. Meistä useampi on kokeillut tätä lainamaailman ihmettä ja todennut sen toimivaksi konseptiksi, jonka avulla kuka tahansa voi säästää lainakuluissa.

Omalainaa pidetään yhtenä Suomen parhaista lainapalveluista, johon moni suuntaa ensimmäisenä kun tarvitsee lainaa.

Kokeile sinäkin hakea lainaa ja kerro meille mielipiteesi tai onko sinulla entuudestaan kokemuksia palvelun käyttämisestä?

Miten Omalaina voi tarjota maksuttoman palvelun?

Omalainan maksuttomuus perustuu siihen, että se saa palkkionsa sen kanssa tekeviltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta uuden potentiaalisen asiakkaan hankinnasta. Kilpailutussivustoa voi verrata netissä toimiviin hotellivaraussivustoihin. Tästä syystä palvelun käyttäjän ei tarvitse maksaa mitään lainojen kilpailutuksesta tai tarjouksien vastaanottamisesta.

Omalainan yhteystiedot

Omalaina.fi palvelun takana on yritys nimeltä LVS Brokers oy, joka omistaa myös muita vastaavanlaisia lainanvälitysbrändejä. Nykyään LVS Brokers Oy on osa Sambla Groupia. 

Yrityksen käyntiosoite on Urho Kekkosen Katu 7B, 00100 Helsinki, mutta siellä ei ole asiakaspalvelua.

Asiakaspalvelun tavoitat suoraan sähköpostilla asiakaspalvelu@omalaina.fi tai puhelimella numerosta 09 42550540.

Usein kysyttyä Omalainan lainapalvelusta

Kokosimme listan eniten esitetyistä kysymyksistä, jotka liittyvät Omalaina -palvelun käyttämiseen.

Kuka voi hakea lainaa palvelusta?

Lainaa voi hakea kuka tahansa 18-vuotias henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja raha-asiat hoidettu moitteettomasti.

Mihin tarkoitukseen laina sopii?

Lainaa voi hakea mihin tahansa tarkoitukseen. Lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse ilmoittaa, mutta auttaa sopivan lainatuotteen löytymisessä.

Kuinka suurta lainaa voi hakea ja mikä on takaisinmaksuaika?

Lainaa voi hakea ilman vakuuksia ja takaajia jopa 60 000 euroon asti 15 vuoden takaisinmaksuajalla, jossa lyhennykset tapahtuvat kuukausittain.

Miksi valita Omalaina.fi?

Jos haluat varmistaa, että lainasi korko ja ehdot ovat parhaat mahdolliset, voit lähettää yhden hakemuksen Omalaina.fi palveluun, jonka jälkeen saat eteesi useita lainatarjouksia yli 30 pankilta ja rahoituslaitokselta.

Miten yhdistän lainat?

Lainojen yhdistäminen on helppoa ja nopeaa. Pyydä ensin sopiva lainatarjous, joka on suuruudeltaan yhtä iso kuin aikaisemmat jo olemassa olevat lainasi. 

Varmista, että uusi korko ja kustannukset ovat edullisemmat kuin aikaisemmissa lainoissa. Maksa uudella lainalla kaikki aikaisemmat lainasi pois yhdellä kertaa!

Kuinka nopeasti laina maksetaan?

Heti kun olet valinnut itsellesi mieleisen lainan ja tehnyt luotonantajan kanssa luottosopimuksen. Keskimäärin rahojen siirto tilille kestää 15 minuuttia.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti