Kilpailuta laina - opas lainojen kilpailuttamiseen

Artikkeli päivitetty 9. Toukokuu, 2024

Lainojen kilpailuttaminen on paras tapa säästää pakollisissa lainakustannuksissa. Me vertailemme parhaat lainojen kilpailuttajat. Katso parhaat lainatarjoukset heti!

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,1%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,68%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500- 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
Opit nämä asiat:
 • Mikä on lainojen kilpailutus?
 • Miksi kilpailuttaa laina netissä?
 • Paras lainan kilpailutus selviää kokeilemalla
 • Miten voin kilpailuttaa lainat?
 • Valitessasi kilpailutuspalvelua, kiinnitä huomiosi ainakin näihin asioihin
 • Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?
 • Minkä pankkien kanssa lainankilpailuttajat tekevät yhteistyötä?
 • Kilpailuta vanhat lainat uudestaan
 • Pankit ja rahalaitokset vertailussa
 • Lainojen yhdistäminen kilpailutuksen sijaan
 • Suurempaa lainaa yhteishakijan kanssa
 • Näin löydät parhaat lainatarjoukset hetkessä!
 • Kulutusluoton kilpailuttaminen onnistuu yhdellä hakemuksella
 • Kokemuksia lainan kilpailutuksesta
 • Usein kysytyt kysymykset lainojen kilpailuttamisesta

Mikä on lainojen kilpailutus?

Käytännössä lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa koron, lainaehtojen ja muiden lainaan liittyvien maksujen vertailemista. Pyydät yhdellä hakemuksella useilta pankeilta tarjouksia ja vertailet tarjouksien välillä edellä mainittuja asioita.

Kilpailuttaminen antaa asiakkaalle mahdollisuuden löytää edullisin laina ja päästä näkemään eri pankkien tarjoamat korkotasot sekä ehdot.

Lainat voi kilpailuttaa velvoitteettomasti 

Kilpailutuksen tekeminen on sinulle aina ilmaista eikä se velvoita vielä mihinkään.
Voit siis kätevästi tarkistaa korkotasosi, ja katsoa voisitko saada nykyisiä lainoja edullisempia vaihtoehtoja.

 Saatuasi lainatarjoukset voit itse päättää hyväksytkö jonkun tarjouksen vai hylkäätkö kaikki saamasi vaihtoehdot. Lainojen kilpailutus on erittäin helppo ja nopea prosessi.
Keskimääräisesti sen tekeminen vie noin muutaman minuutin, joten pienellä vaivalla voit säästää jopa satoja euroja.

Miksi kilpailuttaa laina netissä?

Lainojen kilpailuttaminen on oikeasti tätä päivää. Kokeile keksitkö yhtään hyvää syytä sille, miksi et kilpailuttaisi lainoja? Lainojen kilpailuttaminen vie muutaman minuutin päivästäsi ja vastineeksi saat tarjoukset kaikilta luotonantajilta jotka voivat tarjota sinulle lainaa.

Saat vielä itse päättää minkä lainatarjouksen valitset tai voit päättää olla hyväksymättä yhtäkään lainaa, sillä tarjoukset eivät ole sitovia.

Kilpailutuksen suurimpana hyötynä on sen läpinäkyvyys ja tehokkuus, sillä palveluissa on mukana myös perinteisiä pankkeja kuten Nordea, S-pankki, OP, POP-Pankki, Resurs Bank, Collector Bank ja Danske Bank.

Me esittelemme sinulle Suomen suosituimmat lainan kilpailuttajat, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet halvimman lainan löytymiselle.

Lainatarjoukset ovat sinulle henkilökohtaisia ja perustuvat sinun tietoihisi, ne eivät ole yleisiä arvioita mahdollisesta korkotasosta vaan saat selvän tiedon mitä laina juuri sinulle maksaa.

Lainatarjous perustuu seuraaviin tietoihin joita voivat olla esimerkiksi:

 • Tulot (palkkatulot, eläketulot)
 • Nykyinen työsuhde ja sen kesto
 • Kertynyt varallisuus / omaisuus
 • Muut jo olemassa olevat velat
 

Näiden tietojen perusteella luotonantajan suorittavat sinusta luottoarvion, joka määrää lopullisen tarjotun lainan suuruuden ja kustannukset.

Kun saat lainatarjoukset eteesi ne ovat jo valmiiksi esihyväksyttyjä, joka tarkoittaa että hakemuksen loppuun vieminen vaatii vain sähköisen allekirjoituksen, joka tehdään verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Huomioi, että ilmoitetut korot eivät välttämättä luotonantajasta riippuen ole ainoa kuluerä. Kuluja voi muodostua myös mahdollisista luotonavauspalkkioista, nostokuluista tai tilinhoitopalkkioista. Syyskuun 2019 jälkeen niitä ei kuitenkaan voida periä enempää kuin 150 euroa vuodessa.

Voit kilpailuttaa palvelumme avulla kaikki lainatarpeesi: Pikavippi, joustoluotto, kulutusluotto tai yhdistää nykyiset lainasi.

Pääset näkemään kaikki lainatarjoukset hakemuksellesi seuraavasti:

1. Täytä ja lähetä lyhyt sekä nopea lainahakemus.
2. Saat kaikki juuri sinulle räätälöidyt lainatarjoukset eteesi, joten päätöksen tekeminen on helppoa.
3. Valitse itsellesi paras laina ja nosta rahat.

Paras lainan kilpailutus selviää kokeilemalla

Suomessa toimii tällä hetkellä monta lainojen kilpailutukseen erikoistunutta lainapalvelua, jotka toimittavat lainahakemuksesi eteenpäin yhteistyökumppaneilleen kilpailutettavaksi. Kilpailutuspalveluiden etuna on nopeus ja helppokäyttöisyys.

Saat kaikki lainatarjoukset suoraan eteesi tarkasteltavaksi. Samassa näkymässä on eritelty lainojen kustannukset ja niiden muodostuminen, voit helposti allekirjoittaa lainasopimuksen valitsemasi luotonantajan kanssa.

Vertaa lainoja itse

Saat täysin vapaat kädet itse tarkastella palveluista saamiasi lainatarjouksia. Lainatarjoukset tulevat paneeliin, sekä sähköpostiin jossa voit tarkastella niitä myöhemmin.

Saamasi lainatarjoukset ovat voimassa anto hetkestä 30 vuorokautta, jonka jälkeen ne raukeavat.

Miten voin kilpailuttaa lainat?

Lainojen kilpailutus on nykyään todella yksinkertainen ja nopea prosessi, jonka voi kokonaisuudessaan hoitaa verkossa. Koko prosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Siirry valitsemasi lainapalvelun sivustolla ja valitse tarvittava lainasumma sekä takaisinmaksuaika
 2. Täytä viralliseen lainahakemukseen kaikki pyydetyt kohdat omilla tiedoillasi
 3. Lähetä hakemus
 4. Parhaimmassa tapauksessa saat useita lainatarjouksia vertailtavaksesi
 5. Valitse edullisin ja omiin tarpeisiisi sopiva laina
 6. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi
 

Kokonaisuudessaan tämä prosessi vie noin 5 minuuttia ja kun se on hoidettu onnistuneesti, laina näkyy tililläsi joko saman päivän aikana tai viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa.

Valitessasi kilpailutuspalvelua, kiinnitä huomiosi ainakin näihin asioihin

Tältä sivustolta et löydä kaikkia olemassa olevia lainapalveluita, sillä olemme sisällyttäneet tähän vain suosituimmat ja luotettavimmat palvelut.  

Kun tarkoituksenasi on löytää paras lainankilpailuttaja, kiinnitä huomiosi ainakin seuraaviin asioihin:

 • Löydätkö palvelun taustalla toimivan yrityksen helposti?
 • Tarjoaako palvelu helpon tavan ottaa asiakaspalveluun yhteyttä? (Chat-palvelu, sähköposti, puhelin?)
 • Kuinka monen luotettavan pankin tai rahoituslaitoksen kanssa palvelu tekee yhteistyötä?
 • Onko lainahakemus helposti ja nopeasti täytettävä?
 • Onko laintarjouksissa ilmoitettu läpinäkyvästi kaikki oleellisimmat asiat, kuten korko ja kulut?
 • Millaisia kokemuksia muilla asiakkailla on kyseisen palvelun käyttämisestä?
 

Edellä mainittu listaus huomioiden paras lainan kilpailutus löytyy Omalainalta, joka tunnetaan verkon ketterimpänä ja luotettavimpana kilpailutuspalveluna.

Omalainalla on ehtinyt vuosien saatossa kertymään yli tuhansia tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat onnistuneet kilpailuttamaan lainansa ja löytäneet edullisimman vaihtoehdon.

Myös pienet lainat kannattaa kilpailuttaa

Yleisesti ottaen kaikenkokoiset lainat on järkevää kilpailuttaa, sillä jokaisen pankin koroissa sekä kuluissa voi olla suuria vaihteluita.

Lainojen kilpailutus on yksinkertainen prosessi ja sen avulla voi tehdä suurenkin säästön. Pienempiä lainasummia usein haetaan äkillisten tarpeiden rahoittamiseen. Vakuudeton laina on mahdollista saada tilille nopeasti, jonka takia se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi, jos hajonneen kodinkoneen tilalle pitäisi ostaa uusi.

Vastaavasti taas isommat lainasummat soveltuvat paremmin harkittuihin hankintoihin kuten remontin tai uuden auton rahoittamiseen. Iso laina voi tuoda myös helpotusta esimerkiksi juhlien järjestelyihin tai lainojen yhdistämiseen.

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Vakuudettoman lainan hakeminen ei edellytä erillisen takaajan tai muun vakuuden käyttämistä. Lainaa ilman vakuuksia on mahdollista hakea, kunhan henkilö on täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot sekä säännölliset palkka- tai eläketulot.

Kielteinen lainapäätös taas yksinkertaisesti voi johtua siitä, että hakijan tulot ovat riittämättömät tai hänen luottotiedoissaan on maksuhäiriömerkintä. Tästä huolimatta lainahakemus kannattaa täyttää sekä lähettää vaikka et olisikaan satavarma myönteisen lainapäätöksen saamisesta.

Minkä pankkien kanssa lainankilpailuttajat tekevät yhteistyötä?

Jokainen lainapalvelu tekee yhteistyötä eri pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa, mutta esimerkiksi Omalainan yhteistyökumppaneista löydät seuraavat toimijat: Aasa, Aktia, Avida Finans, Brocc, Bank Norwegian, Bigbank, Bluestep, Bondora, Lea bank, Collector bank, Ferratum, Instabank ja monta muuta luotettavaa palvelua.

Erityisesti kilpailutuspalvelua valitessa kannattaa kiinnittää huomio myös yhteistyökumppaneiden määrään, sillä mitä enemmän niitä on, sitä suurempi todennäköisyys sinulla on saada useita lainatarjouksia.  

Kilpailuta vanhat lainat uudestaan

Vanhojen ja aikaisempien lainojen kilpailuttaminen on näppärä tapa varmistaa, että maksat lainastasi aina halvinta mahdollista korkoa.

Suomessa lainamarkkinat elävät jatkuvassa murroksessa ja uusia muutoksia tulee jatkuvasti. Pidä huoli, että et itse joudu maksamaan lainastasi liikaa, kun voisit maksaa halvemmasta.

Selvitä maksatko liikaa nykyisestä lainastasi.

Tarkista nykyinen lainapääoma ja lyhennykset ja laske lainasta koituvat kustannukset. Lähetä maksuton lainahakemus, jossa haet vastaavaa lainaa joka sinulla jo on.

Saat tarjouksia uusista lainoista, joista osa voi olla merkittävästi edullisempia kuin nykyinen lainasi. Jos näin on, tee lainasopimus heti ja maksa vanha laina pois uudella edullisemmalla lainalla.

Pankit ja rahalaitokset vertailussa

Me olemme kokeilleet kaikkia Suomessa toimivia lainanvälitys / kilpailutuspalveluita, jonka takia voimme sanoa tietävämme melko tarkasti mistä lainaa kannattaa oikeasti hakea, mikäli mielii saada halvimmat lainatarjoukset.

Sivun yläosaan on koottu Suomen tämän hetken parhaimmat rahoituspalvelut kuluttajille, jotka haluavat turvallisesti kilpailuttaa lainansa netissä. 

Pankit ja rahalaitokset toimivat näiden palveluiden yhteistyökumppaneina, joten yksittäisellä hakemuksella on mahdollista tavoittaa jopa yli 25 rahoitusyhtiötä yhdellä kertaa.

Lainojen yhdistäminen kilpailutuksen sijaan

Monelle meistä tilanne on tuttu, jossa avoinna on jo useampi pienempi tai keskisuuri laina. Mutta harva meistä ymmärtää, että lainojen yhdistäminen saattaa tiputtaa luottokustannuksia jopa puolella!

Lainojen yhdistäminen on hyvä tapa pienentää taloudellista stressiä ja luottokustannuksia kilpailuttamalla vanhat lainat uudestaan.

Kerromme miten se tapahtuu:

Näin toimii lainojen yhdistäminen verkossa

 1. Laske ensin avoinna oleviesi lainojen kokonaissumma ja lisää siihen kulut ja muut kustannukset.
 2. Pyydä lainatarjous summalle joka ylittää aikaisemmat lainat ja niiden kustannukset.
 3. Katso uuden suuremman lainan korkoja ja maksuaikaa ja vertaile niitä aikaisempiin kustannuksiin. Pohdi onko uusi laina taloudellisesti parempi ratkaisu, mitä konkreettista hyötyä saat?
 4. Jos jokin saamistasi lainatarjouksista on edullisempi kuin aikaisemmat lainasi, voit allekirjoittaa lainasopimuksen uudesta lainasta ja maksaa sillä aikaisemmat lainasi pois yhdellä kertaa.
 

Palvelumme kautta yhdistät helposti useammat pienet lainasi. Useamman pienemmän lainan hallinnointi on hankalaa ja kallista, kilpailuta paras tarjous lainojen yhdistämiselle palvelussamme ja säästät selvää rahaa. Kun maksat vain yhdestä lainasta, on sen hallinnointi helpompaa ja edullisempaa.

Lue myös osamaksujen yhdistämisestä.

Suurempaa lainaa yhteishakijan kanssa

Kaikkein eniten kilpailutetaan pieniä ja keskisuuria lainoja, mutta kun lainaa tarvittaisiin suurempia hankitoja varten voi sen korko olla yllättävänkin kallis. Yksinkertaisella kikalla saat edullisemman lainatarjouksen mistä tahansa pankista:

Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, nousee luottoarviosi merkittävästi. Yhteishakijan kanssa haettu laina on aina edullisempi kuin yksin haettu laina. Lisäksi yhteishakijan kanssa lainaa on mahdollista saada myös suurempia summia, jotka ei olisi mahdollisia jos lainaa haettaisiin yksin.

Myönteinen lainapäätös on myös huomattavasti todennäköisempi. Jos kuitenkin toisella luotta hakevista henkilöistä on maksuhäiriömerkintä ei tämä skenaario ole mahdollinen.

Moni yhteistalous rahoittaa yhdessä esimerkiksi autoa, lomamatkaa, remonttia tai kesämökkiä. Saatat yllättyä, että myös uudet digipankit tarjoavat yhtä edullista tai jopa edullisempaa lainaa kuin perinteiset pankit. Älä siis jätä tätä kiveä kääntämättä jos rahoituksen tarve iskee.

Voit siis hakea lainaa netistä myös yhteishakijan kanssa. Kun laina haetaan yhteishakijan kanssa on usein kyse suuremmasta lainasummasta. 

Suuremmissa lainasummissa yhteishakijasta on etua, sillä luotonantajan näkökulmasta se pienentää riskiä merkittävästi ja tämä taas puolestaan johtaa edullisempiin lainakustannuksiin ja ennen kaikkea positiiviseen luottopäätökseen.

Löydät parhaat lainatarjoukset hetkessä!

Lainan saaminen on todennäköisempää kun pyydät kaikista lainapalveluista tarjouksen yhdellä kertaa. Jos muuten yksittäinen luotonantaja päättäisi hylätä lainahakemuksesi et jäisi nuolemaan näppejä.

Välityspalveluiden käyttäminen on tätä päivää. Maksuttoman ja nopean palvelun avulla säästät aikaa kun hakemusta ei tarvitse joka kerta uudestaan lähettää, lisäksi saat katsoa juuri sinulle räätälöidyt lainatarjoukset ilman että sinun tarvitsee allekirjoittaa lainasopimusta.

Kilpailuttamalla itsellesi parhaan lainatarjouksen palvelussamme varmistat, että JUURI SINÄ löydät omiin tarpeisiisi parhaimman lainan. 

Lainatarjous perustuu aina sinun henkilökohtaisiin tietoihin, joten voidaan sanoa että jokainen saamasi lainatarjous on yksilöllinen juuri sinua varten. Nosta tilillesi paras lainatarjous jo tänään!

Kulutusluoton kilpailuttaminen onnistuu yhdellä hakemuksella

Taas tulee se aika, kun lainojen kilpailuttamisesta tulee ajankohtaista. Nimittäin alkuperäinen vuonna 2019 säädetty korkokattolaki palaa, joka tarkoittaa, että netistä haettavien kulutusluottojen korot voivat jälleen olla 20 prosentin tuntumassa.

Helpoin tapa selvittää, mistä lainan saa kaikkein halvimmalla, on käyttää siihen tarkoitettuja kilpailutuspalveluita.

Kilpailutuspalvelun valitsemisen suhteen kannattaa olla tarkka, sillä kaikki kilpailuttajat eivät ole yhtä tehokkaita. Esimerkiksi osa Suomessa toimivista kilpailuttajista toimittaa lainahakemukset vain tärkeimmille yhteistyökumppaneilleen, toisilla yhteistyökumppaneita puolestaan on melko vähän.

Me suosittelemme käyttämään Rahoitu tai Omalaina -palvelua lainojen kilpailuttamiseen, yksinkertaisesti sen takia, että nämä kaksi palvelua on todettu puolueettomiksi ja läpinäkyviksi ja niillä on runsaasti yhteistyökumppaneita (25+), mukaan lukien perinteisiä pankkeja.

Vaihda aikaisempi kallis laina edullisempaan

Lainamarkkinat elävät jatkuvasti ja hinnoittelut saattavat muuttua. Kannattaa säännöllisesti käydä kilpailuttamassa mahdolliset lainatarpeet tai nykyiset lainat siinä mielessä, että edullisemman lainan tullessa vastaan, vaihtaa sitten aikaisemman lainan tähän.

Asuntolainan kilpailutus vakuuden osalta

Monilla asuntolainaa hakevilla henkilöillä suurin ongelma saattaa olla riittävien vakuuksien löytyminen. Yhtenä helpoimmista ratkaisuista pidetään vakuusosan tai käsirahan korvaamista vakuudettomalla lainalla.

Vakuudeton laina voi olla hyvä ratkaisu, mikäli sen korko ja kustannukset ovat riittävän edulliset. Tarkoituksena pitää lainan kokonaiskulut maltillisina ja silti varmistaa asuntolainan saaminen.

Asuntolainojen suhteen suosittelemme ehdottomasti ottamaan mukaan yhteishakijan, mikäli vakuuden tarve on yli 40 000 euroa. Se tekee lainan saamisesta huomattavasti todennäköisempää ja samalla laskee kokonaiskustannuksia.

Kokemuksia lainan kilpailutuksesta

Lainan kilpailutus kokemuksia löytyy netistä runsaasti. Pääsääntöisesti suurin osa kokemuksista on positiivisia.

Kilpailutusta on hyödynnetty niin nykyisiin kuin uusiinkin lainoihin. Voit siis saada erittäin alhaisella korkotasolla varustetun uuden lainan tai nykyisiä luottojasi edullisemman vaihtoehdon. 

Jos lainojen kilpailutusta pitäisi kuvailla muutamalla sanalla niin ehdottomasti se olisi “helppo ja vaivaton”. 

Täytyy kuitenkin muistaa, että vaikka lainojen kilpailuttaminen tuo monelle suurta hyötyä ei silti läheskään kaikki saa mielestään edullista lainaa etenkään asuntolainojen kilpailutuksen yhteydessä.

Jos tuntuu, että sopivan lainan löytyminen on kiven takana, etenkin suurempien lainojen kohdalla. Kannattaa pyytää lainatarjoukset yhteishakijan kanssa.

Muista myös, että sinun ei tarvitse ottaa heti lainaa vastaan, vaan voit miettiä rauhassa

Usein kysytyt kysymykset lainojen kilpailuttamisesta

Millaisia asuntolainan kilpailutus kokemuksia asiakkailla on? 

Tyypillisesti asiakkaat ovat olleet kiitollisia ja tyytyväisiä kilpailutettuaan asuntolainan. Kilpailutuksen avulla on saatu edullisempi asuntolaina kuin mitä ilman kilpailutusta.

Kuinka suuren lainan voin kilpailuttaa? 

Kaikenkokoiset laina on mahdollista kilpailuttaa, mutta useimpien palveluiden kautta on mahdollista kilpailuttaa 500 -70 000 euron lainat.

Mistä pankista voin saada edullisen lainan?

Edullisen lainan saamiseen vaikuttaa esimerkiksi asiakkaan maksukäyttäytyminen, luottotietojen tilanne ja nykyisten lainojen määrä. Lähetä ilmainen hakemus ja katso miten edullista lainaa voit saada.

Missä kannattaa kilpailuttaa laina? 

Lainat kannattaa kilpailuttaa sellaisen palvelun avulla, jolla on mahdollisimman paljon yhteistyökumppaneita. Se parantaa edullisen lainan löytämistä ja on paljon todennäköisempää saada hyväksytty lainapäätös. Kilpailuta vakuudeton laina esimerkiksi Omalainalla, jonka avulla lainat voidaan kilpailuttaa jopa 30 pankin sekä rahoituslaitoksen toimesta. 

Voinko maksaa lainani takaisin ennenaikaisesti?

Melkein kaikissa tapauksissa tämä on mahdollista ja se kannattaaki, jotta korko ja kustannukset eivät pääse nousemaan liikaa. Kannattaa kuitenkin tiedustella, että ennenaikainen takaisinmaksaminen on mahdollista ja peritäänkö siitä jotain kustannuksia. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti