asuntolainan kilpailutus

Asuntolainan kilpailutus

Artikkeli päivitetty 16. Helmikuu, 2022

Asuntolainan kilpailutus on paras ja helpoin tapa tienata tai säästää tuhansia euroja, miten sen haluaa ajatella. Kerron tarinan, miten onnistuin tienaamaan 2400 euroa vain vartissa.

Tarina saattaa kuulostaa vieraan korvaan uskomattomalta ja sitä se onkin, mutta täysin totta.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Asuntolainan kilpailutus kokemuksia

Ostin ensimmäisen asuntoni kaksi vuosikymmentä sitten. Lainaa oli vielä runsaasti jäljellä pari vuotta takaperin ja ajattelin, että olen eläkkeellä ennen kuin saan lainan maksettua.

Sitten kaverini sanoi, jos olet hakenut lainan noin kauan aikaa sitten mikset kilpailuta lainaa ja katso mitä marginaaleja sinulle tarjottaisiin?

Kysyin, että missä voin kilpailuttaa lainani? Netissä, kaveri vastasi. Saman tien heräsi kiinnostus, kun sain vielä tietää että kyseinen toimenpide vie vain muutaman minuutin.

Asunto sijaitsee Espoossa sen tarkemmin paljastamatta, joten kyseessä on melko iso laina varsinkin kun kyseessä on kolmio läheltä keskustaa.

Lue myös: lainaa asumisoikeusasuntoon

No pidemmittä puheitta: kaverini kertoi kilpailuttaneensa lainat Sortterilla, mutta itse ensimmäisenä löysin OmaLaina nimisen lainapalvelun, jolle lähetin lainahakemuksen ja pyysin tarjouksia jäljellä olevasta lainasummasta.

Sain heti eteeni useita tarjouksia, jotka olivat jo huomattavasti edullisempia kuin nykyinen lainani. En uskaltanut heti ottaa tarjouksia vastaan vaan odotin vielä seuraavaan päivään.

Aamulla kun heräsin olin saanut tarjouksen, joka oli kokonaissummaltaan 2400 euroa halvempi kuin nykyinen lainani.

No, sanomattakin selvää allekirjoitin lainan heti, verkkopankkitunnareilla ja sain sen tililleni noin puoli kolmelta päivällä. Samalla hetkellä maksoin kalliimman lainan pois.

Näin kilpailutin asuntolainani

Koska tiesin, että jäljellä oleva 40 000 euroa on sellainen summa, jota pankit eivät mielellään myönnä vaan he haluavat tarjota suurempia lainoja pitkillä maksuajoilla. 

Valitsin suoraan netistä ensimmäisenä löytyvän lainojen kilpailuttajan.

Siirryin luotonantajan sivuille ja kysyin ensin asiakaspalvelusta varmistaakseni että voiko myös asuntolainoja yhdistää. Vastaus oli kyllä.

Siirryin oitis kaivamaan nykyisen lainasopimukseni ja tarkistin voimassa olevat korot ja muut ehdot.

Täytin lainahakemukseen tarvittavat tiedot ja toiveeksi 2 vuotta lisää maksuaikaa aikaisempaan lainasopimukseen.

Lue myös: lainan vakuudet

Lähetin hakemuksen ja sain heti useita tarjouksia. Seuraavana päivänä sain parhaimman lainatarjouksen, josta solmin heti sopimuksen.

Sen verran voin paljastaa tässä kohtaa, että kyseessä ei ollut mikään perinteisistä pankeista. Ehkä enemmänkin digipankki kuvailisi tätä luotonantajaa paremmin.

Kerroin heti kaverilleni ilouutiset ja tarjosin illallisen. Kaveri vain tokaisi, noh mitäpä minä sanoin.

Myöhemmin vielä oma pankkini soitti ja kysyi olenko katsonut lainasopimuksen ajan tasalle. Vastasin kyllä vain. Mistäköhän hän tiesi soittaa juuri sillä hetkellä?

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti