Lainaa 5000 € - Löydä edullisin 5000 euron laina

Artikkeli päivitetty 10. Toukokuu, 2024

Hae lainaa 5000 euroa heti käyttöösi. Saat itse valita sopivaksi katsomasi lainan takaisinmaksuajan ja lopullisen lainasumman.

5000 euron laina on hyvin tyypillinen lainasumma, jonka saa haettua käyttöönsä suoraan sähköisesti. Me kilpailutamme sinulle sopivat lainatarjoukset, joiden joukosta saat valita itsellesi mieleisimmän.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,1%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
  • Mistä 5000 euron laina ilman vakuuksia ja takaajia?
  • Hae lainaa harkitusti
  • 5000 euron kertalaina vai joustoluotto?
  • Voinko säästää rahaa lainojen yhdistämisellä?
  • Kuka voi saada tällaisen vakuudettoman lainan?
  • Myös 5000 euron lainat kannattaa vertailla
  • Mistä lainaa 5000 euroa?
  • Mihin tarkoitukseen 5000 euron laina sopii?
  • Kilpailuta 5000 euron laina Luottopalveluiden avulla
  • Usein kysytyt kysymykset 5000 euron lainasta

Mistä 5000 euron laina ilman vakuuksia ja takaajia?

Toisinaan elämässä voi tulla eteen yllättäviä menoja, joiden rahoittaminen voi olla hankalaa. Sitä tarvittavaa rahasummaa ei välttämättä juuri sillä hetkellä löydy omalta tililtä ja sen paikkaamiseen voidaan tarvita vakuudetonta lainaa.

Luottopalvelut-sivuston avulla pystyt tavoittamaan yhdellä hakemuksella useiden eri pankkien ja rahoituslaitoksien lainatarjoukset. Palvelumme pyrkii auttamaan sinua löytämään mahdollisimman edullisen lainan.

Sivustomme kautta pystyt hakemaan 500-70 000 euron lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Lainaamasi rahasumman voit käyttää haluamallasi tavalla. Takaisinmaksuajaksi voit valita 1-15 vuoden väliltä.

Jos haluat saada mahdollisimman monta lainatarjousta yhdellä kertaa, suosittelemme käyttämään lainojen kilpailutukseen erikoistuneita palveluita. Kilpailutuksen tekeminen on maksutonta ja ei-sitovaa, joten se on hyvä tapa varmistaa oma korkotaso.

Hae lainaa harkitusti

Lainaa kannattaa aina hakea vastuullisesti ja tarkkaan harkitusti. Hae lainaa vain sen verran mitä tiedät tarvitsevasi. Kannattaa myös varmistaa, että selviydyt lainan takaisinmaksamisesta ongelmitta eikä lainan ottaminen heikennä taloudellista tilannettasi.

Ennen lainan ottamista kannattaa laskea, että sinulle jäisi pakollisten kulujen ja mahdollisten lainanlyhennyksien jälkeen rahaa myös säästöön. Tilillä olisi hyvä olla puskuri, joka auttaa sinua selviytymään mahdollisista yllättävistä kuluista.

Lainan takaisinmaksaminen kannattaa suhteuttaa omaan talouteen sopivaksi. Mitä nopeammin maksat lainaasi takaisin, sitä edullisemmaksi sen kokonaiskustannukset tulevat. 

Kuukausierää ei kuitenkaan kannata asettaa liian suureksi, koska silloin et välttämättä selviydykään lainan takaisinmaksamisesta.

5000 euron kertalaina vai joustoluotto?

5000 euron lainaa on mahdollista hakea joko joustavana joustoluottona tai kertalainana. Molempia vaihtoehtoja on mahdollista hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Sivustollamme esitettyjen lainapalveluiden kautta voit hake joustoluottoa sekä kertalainaa.

Kertalainassa koko lainasumma maksetaan kerralla tilillesi. Käytännössä haet jotain tiettyä lainasummaa ja hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen koko rahasumma siirretään kerralla tilillesi. Kertalaina voi olla pikavippi, autolaina, häälaina, lomalaina, kulutusluotto ja remonttilaina.

Joustoluotto taas eroaa kertalainasta siten, että koko lainasummaa ei välttämättä siirretä tilillesi yhdellä kertaa. Tässä lainatuotteessa sinulle myönnetään luottotili ja luottoraja, jonka puitteissa voit tehdä nostoja omalle tilillesi. Saat siis itse päättää miten paljon ja minkä suuruisia nostoja teet. Sitä mukaa kun maksat lainaa takaisin, palautuu se uudelleen nostettavaksi.

Kertalaina soveltuu sellaisille hakijoille, jotka ovat selvillä nykyisistä tai tulevista kuluista. Jos tarkoituksenasi on esimerkiksi tehdä asuntoosi pieni pintaremontti ja olet tehnyt sitä varten tarkan budjetin eli tiedät tarkalleen miten paljon rahaa menee materiaaleihin, voi kertalaina olla parempi vaihtoehto.

Jos taas et ole saravarma remonttiin menevistä kustannuksista, on joustoluotto parempi vaihtoehto. Joustoluotossa sinun ei tarvitse etukäteen tietää miten paljon tarvitset rahaa. Kun haet joustoluottoa ja nostat tarvittavan summan rahaa, saat aloitettua remonttisi.

Remontin aikana voi tulla yllättäviä kustannuksia, joita voi olla hankala arvioida etukäteen. Yllättävien remonttikustannuksien tullessa voit kätevästi tehdä joustoluottotililtäsi uuden noston.

Voinko säästää rahaa lainojen yhdistämisellä?

Oletko ottanut useita kulutusluottoja tai ostellut verkkokaupoista tuotteita osamaksulla? Tämä skenaario on monelle suomalaiselle mahdollinen. Osamaksu voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, jos ostohetkellä tilisi kate ei riitä tuotteiden ostamiseen.

Osamaksujen ottaminen voi kuitenkin pitkässä juoksussa tulla erittäin kalliiksi. Jos osamaksuja on kertynyt useita, voi pelkkiin kuluihin ja korkoon mennä kuukausitasolla paljon rahaa.

Kyseisiin tilanteisiin kannattaa harkita yhdistelylainaa. Sen avulla saisit kaikki osamaksut ja kulutusluotot yhdistettyä yhdeksi isommaksi lainaksi, jolloin rahaa ei kuluisi kuukaudessa korkoihin ja kuluihin. Koroissa ja kuluissa säästämäsi rahasumman voisit käyttää paremmalla tavalla, joihinkin mielekkäämpiin asioihin.

Lainojen yhdistäminen tuo säätöjen lisäksi tasapainoa omaan talouteen, kun muistettavanasi on vain yhden lainan maksu.

Kuka voi saada tällaisen vakuudettoman lainan?

Kaikilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla on asetettuna omanlaiset ehdot lainaa hakeville. Vakuudettoman lainan perusehtoina vaaditaan vähintään täysi-ikäisyyttä, puhtaita luottotietoja ja säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. 

os olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, luotonantaja katsoo, että selviydyt lainan takaisimaksamisesta ongelmitta.

Jos haluat varmistua lainan saamisesta voit harkita hakevasi lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan kanssa haettuun lainaa on mahdollista saada matalampi korko ja joustavammat ehdot.

Pelkkä lainahakemuksen täyttäminen ei sido vielä mihinkään. Voit siis täyttää hakemuksen, vaikka et olisikaan satavarma lainansaantimahdollisuuksistasi. Sen avulla pystyt tarkistamaan oman korkotasosi ja lainaehtosi.

Jos esimerkiksi valitset hakevasi 5000 euron lainan Omalainan kautta, voit parhaimmillaan saada jopa 30 eri pankin sekä rahoituslaitoksen tarjoukset. Huonoimmassa tapauksessa et välttämättä saa yhtäkään tarjousta.

Hylätty lainapäätös voi johtua esimerkiksi riittämättömistä tuloista, puutteellisesta hakemuksesta tai hakijalla on aikaisempaa velkaa suhteessa tuloihin. Myös maksuhäiriömerkintä johtaa usein hylättyyn lainapäätökseen. 

Myös 5000 euron lainat kannattaa vertailla

Luottopalvelut on suomalainen lainavertailuun erikoistunut palvelu, jonka avulla voit kilpailuttaa jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta. Yhdellä hakemuksella voi siis tavoittaa jopa 30 pankin lainatarjoukset. Tämä määrä antaa jo aika kattavan kuvan Suomen lainamarkkinatilanteesta.

Aina kun puhutaan vakuudettomasta lainasta, ei sen hakemiseen vaadita panttia vakuudeksi tai henkilötakaajia. Ainoina ehtoina tulee olla puhtaat luottotiedot ja riittävän vakaat tulot. Hakemuksen lähettämisen jälkeen voit saada heti alustavan lainapäätöksen.  

Riippuen lainapalvelun toimintatavoista, voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana tai viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa. Näiden etujen takia vakuudettomat lainat ovat paljon suosituimpia mitä vakuudelliset lainat.

Mistä lainaa 5000 euroa?

Internetissä on useita lainapalveluita, jotka tarjoavat 5000 euron suuruista lainaa. Kuitenkin suurin osa luotonantajista myöntää vain tätä pienempiä lainasummia, joten sopivan lainan löytyminen voi tuntua hankalalta.

Autamme kuitenkin sinua löytämään parhaat lainatarjoukset vain yhdellä ainoalla hakemuksella, joka tekee lainan hakemisesta helppoa ja vaivatonta.

Luottopalveluiden kautta voit kilpailuttaa lainat aina 100 eurosta 60 000 euroon asti. Suosittelemme kuitenkin yli 30 000 euron lainoissa ottamaan lainahakemukseen mukaan yhteishakijan, joka parantaa lainatarjousten ehtoja.

Löytämiemme lainatarjousten korot vaihtelevat 4,19 ja 20 prosentin välillä riippumatta lainasummasta. Voit siis saada 5000 euroa lainaa jopa alle 10% korolla.

Hae lainaa 5000 euroa heti käyttöösi. Saat itse valita sopivaksi katsomasi lainan takaisinmaksuajan ja lopullisen lainasumman.

5000 euron laina on hyvin tyypillinen lainasumma, jonka saa haettua käyttöönsä suoraan sähköisesti. Me kilpailutamme sinulle sopivat lainatarjoukset joiden joukosta saat valita itsellesi mieleisimmän.

Kalleimman ja edullisimman luotonantajan lainatarjousten välillä voi olla jopa satoja euroja näinkin pienessä lainassa. Yleensä yli 2000 euron lainoissa suosittelemme jo lainojen kilpailuttamista, joka takaa että lainasopimus on kaikkein paras.

Mihin tarkoitukseen 5000 euron laina sopii?

Lainojen käyttötarkoitusta ei yleensä kysytä kuin lainahakemuksen yhteydessä, jotta luotonantajan on helpompi tehdä luottokelpoisuusarviointi. Jos et kuitenkaan halua tarkemmin kertoa käyttökohdetta, voit valita vaihtoehdoksi jokin muu tarkoitus.

Tyypillisiä 5000 euron lainan käyttökohteita:

Moottoripyörän hankkiminen rahoituksella on yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Usein autoliikkeistä tai muualta saaduissa rahoitusvaihtoehdoissa on erittäin korkeat korot tai kalliit osamaksut.

Myös osamaksujen yhdistäminen on suosittua 5000 euron suuruisilla lainoilla. Näin useat pienet ja kalliit osamaksut saadaan yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, jonka hallitseminen on merkittävästi helpompaa.

5000 eurolla saa myös jo pienen veneen, jos veneharrastelusta pitää tai sattuu vaikka pitämään kalastuksesta. Venelainojen välillä on suuria eroja ja suuremmat pankit harvemmin myöntävät kulutusluottoa veneen ostamiseen, joten yksityiset rahoittajat ovat parempi vaihtoehto.

Toki 5000 euron lainalle voi keksiä myös muita käyttökohteita

Häiden rahoitus saattaa olla yksi johon 5000 euron laina riittää hyvin. Häät ovat kuitenkin melko kallis juhla, jonka takia rahoituksen kilpailuttaminen on hyvä vaihtoehto säästää kustannuksissa. Suomessa keskimääräinen hääbudjetti on juurikin noin 5000 euron luokkaa ottaen huomioon kaikki kulut.

Saatat olla myös harkitsemassa remonttilainaa, jonka tarkoituksena on viimeistellä uusi keittiö. Tai julkisivu on päässyt ränsistymään ja kaipaa uusimista. Joissakin tapauksissa myös putkiremontit tai kattoremontit pakottavat ottamaan remonttilainan nopealla aikataululla.

Rahat voi halutessaan käyttää myös sisustukseen, mikäli kodin ilmeen uudistaminen on ajankohtaista. Yhä yleistyvämpi trendi on sisustuslaina, jonka voi hakea suoraan sähköisesti verkossa.

Kilpailuta 5000 euron laina Luottopalveluiden avulla

Lainan kilpailuttaminen kannattaa aina, nyt ja tulevaisuudessa. Lainojen sähköinen kilpailuttaminen on helppoa ja tapahtuu lyhyen pienen verkossa olevan lainahakemuksen täyttämisellä, jonka jälkeen jo muutamassa minuutissa saat useita tarjouksia eri rahoitusyhtiöiltä suoraan sähköpostiin tai käyttäjäpaneeliin.

Kilpailuttaminen on siis ainoa tapa löytää halvin mahdollinen laina.

Saat itse valita lainasi takaisinmaksuajan seuraavista vaihtoehdoista: 12kk, 24kk, 36kk, 48kk, 60kk, 72kk, 84kk, 96kk, 108kk, 120kk, 132kk, 144kk, 156kk, 168kk, 180kk, 192kk, 204kk, 216kk, 228kk, 240kk.

Lainahakemus kannattaa kuitenkin täyttää realistisesti, jotta luotonantajat voivat tehdä sinulle lainatarjouksen. Jos lainahakemus täytetään epärealistisesti liian suurilla tai pienillä lyhennyserillä, et välttämättä saa yhtäkään lainatarjousta.

Ongelmatilanteissa: miksi en saa lainaa?

Katso myös: lainaa 5100 euroa

Usein kysytyt kysymykset 5000 euron lainasta

Mistä halvin 5000 € laina?

Halvin 5000 euron laina löytyy kilpailutuksen avulla. Valitse tämän sivun ylälaidasta löytyvästä lainalistasta kilpailutukseen erikoistunut Omalaina.fi. Palvelun kautta tavoitat jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta.

Kilpailutus kannattaa tehdä niin pienempiin kuin suurempiinkin lainoihin, jotta varmistut edullisimman lainan löytämisestä.

Millaiset ovat 5000 euron lainan korko ja kustannukset?

Lainan korko ja kustannukset määräytyvät aina hakijakohtaisesti. Korkotaso pohjautuu hakijan antamiin tietoihin ja maksukykyyn. Voit tarkistaa oman korkotasosi ilman sitoutumista täyttämällä maksuttoman hakemuksen.

Miten nopeasti laina maksetaan tililleni?

Laina voidaan maksaa asiakkaan tilille jopa muutamissa tunneissa, saman päivän aikana tai viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa. Jokaisella lainapalvelulla on omanlaiset siirtoaikataulut. Lainan siirtoaikatauluun vaikuttaa myös käytössäsi oleva pankki.

Mistä yhdistelylaina 5000 €?

Yhdistelylainaa on mahdollista saada jopa 60 000 euroon asti. Yhdistelylainaa kannattaa hakea vain sen verran kun sitä tarvitsee. Esimerkiksi Omalainan kautta on mahdollista saada yhdistelylainaa 5000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. 

Onko lainaa 5000 ilman luottotietoja mahdollinen?

Yleisesti mitään lainasummaa ei ole mahdollista saada ilman luottotietoja. Jokainen pankki ja rahoituslaitos edellyttää, että hakijan luottotiedot ovat puhtaat eikä sieltä löydy maksuhäiriömerkintöjä. Voit kuitenkin testata lainamahdollisuuksiasi maksuttoman hakemuksen avulla, vaikka luottotiedoissasi olisikin maksuhäiriömerkintä. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti