Eroon kulutusluotoista yksinkertaisella tavalla

Haluatko päästä eroon ylihintaisista kulutusluotoista? Jos vastaus on kyllä, jatka lukemista sillä kohta pääset ottamaan yhden stepin kohti taloudellista vapautta.

Liika velkaantuminen ja siihen yhdistettävä stressi on asia joka kannattaa ottaa vakavasti. Tämän asian korjaaminen onnistuu yksinkertaisilla vinkeillä joita käymme läpi.

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 70.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 10.000€

Maksuajat:
3 – 54kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Miten pääsen eroon kulutusluotoista?

Kulutusluottojen lisäksi myös vipeistä tai muista pikalainoista halutaan päästä eroon, koska niiden kustannukset rasittavat omaa talouttaa aivan liikaa.

Monelle velkaongelmat ovat saattaneet tulla ihan puskista ja yli varojen eläminen ei ole aluksi tuntunut siltä, että jokin menee pieleen. Ei hätää, se on hyvin tyypillistä velkaantumisen alkaessa.

Ennen kuin jatketaan eteenpäin niin yksi vinkki parempaan taloudenhallintaan on e-laskut. Ne kannattaa asettaa heti automaattisesti maksettavaksi, jotteivat paperilaskut huku aika-avaruuteen.

Palataan kuitenkin kulutusluottoihin ja niiden hävittämiseen.

Aloittaminen

Aloita tutustumalla tarkasti omaan tilanteeseesi ja laske kaikkien nykyisten lainojen ja velkojen todelliset korot, sekä kuukausittain suoritettavat lainalyhennykset. Tämän lisäksi laske vielä lainojen tulevat kokonaiskustannukset, joko pääomittamalla tai omalla tyylilläsi.

Tässä kohtaa todennäköisesti viimeistään ymmärrät miten huolestuttava tilanne on. Koska lainaa ei voi kokonaan poistaa maailmankartalta, on meidän ryhdyttävä toimeen. 

Nyt kun tiedämme lainan todelliset kustannukset ja lyhennykset voimme laskea minkälainen laina olisi edullisempi.

Lainan on oltava hieman suurempi kuin aikaisemmat velat yhteensä, mutta myös edullisempi.

Ennen kuin haet lainojen yhdistämistä

Ennen kuin käytät tehokkainta ratkaisua, kokeile säästöilläsi tai muilla tuloilla kuten tavaroita myymällä lyhentää joitakin velkasi osuuksia.

eroon kulutusluotoista

Järjestele uudelleen nykyiset velkasi

Tässä vaiheessa olet valmis ratkaisemaan velkaongelmasi yhdellä kertaa hakemalla lainojen yhdistämistä.

Tämän tekniikan tarkoituksena on auttaa sinua keskittämään nykyiset lainat ja osamaksut yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, jota on helppo ja kevyt lyhentää kuukausittain ja sen kokonaiskustannukset eivät välttämättä yllä edes puoleen siitä mitä ennen uudelleenrahoitusta.

Lue myös: lainojen keskittäminen – halvempi korko

Uudelleenrahoitus voidaan järjestää yksityisten luotonantajien toimesta, Takuusäätiön toimesta tai perinteisten pankkien toimesta.

On täysin sinusta kiinni keneltä haluat asiaa lähteä kyselemään. Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla ja nopeasti, voit heti kokeilla sivun yläosasta löytyviä lainapalveluita.

Kilpailuttamisen käyttö uudelleenrahoituksessa on välttämättömyys, jos haluat saada edullisimman lainan. Toinen hyvä vinkki on hankkia yhteishakija lainahakemukseen, jotta korot saadaan entistä alemmaksi.

Yhteishakija olisi tässä tapauksessa vain muodollinen, mutta sinä vastaisit velastasi kokonaisuudessaan.

Velkakierteeseen ajautuminen

Velkaantuminen lähtee yleensä pienistä yksittäisistä asioista ja muodostuu kokonaisuuksiksi. Kuvittele lumipalloa, joka lähtee kierimään pitkin lumisen vuoren rinnettä ja se kasvaa jatkuvasti matkalla alaspäin.

Velkakierre alkaa tyypillisesti muutamista ostoksista jotka otetaan osamaksulla ilman huolta huomisesta. Tämän jälkeen saatetaan vielä hakea muutama vippi tukeakseen muitakin shoppailuharrastuksia.

Korot ja kulut alkavat pikkuhiljaa raksuttaa päälle, mutta ne eivät yllätä yhdessä yössä. Velkaantuminen on pitkäjänteisen väärin tekemisen lopputulos, josta ainoa pois pääsy on velkojen järjesteleminen uudella halvemmalla lainalla.

Tästä lainasta pitää myös huolehtia tosissaan, se on viimeinen mahdollisuutesi välttää maksuhäiriöt ja muut pahat velkaongelmat jotka saattavat vaikuttaa koko loppuelämääsi.

Lue myös: osamaksujen yhdistäminen

Velka on maksettu - mitäs sitten?

Älä tuudittaudu ajatukseen, että nyt voit taas palata entiseen huolimattomaan itseesi kun velat on maksettu pois.

Välttääksesi velkaantumisen jatkossa nosta selkä suoraan ja keskity omaan tekemiseen siten, että et varmasti hae lainaa hetken mielijohteesta tai suunnittelematta.

Aina jos haet rahoitusta, muista tarkastella eri vaihtoehtoja jotta löydät halvimman ja parhaiten tilanteeseen sopivan.

Jos et voi itsellesi mitään ja tuntuu, että olet koko ajan vippaamassa. Harkitse rehelliessti omaehtoisen luottokiellon asettamista voimaan.