Lainan pääomittaminen ja lainan pääoma

Lainan pääomittaminen tarkoittaa lainan maksamattomien korkojen lisäämistä pääomaan eli lainan määrä kasvaa korkojen verran. Kun olet ottamassa lainaa on pääomittaminen hyvä tapa laskea koko lainattavan pääoman suuruus yhdellä kertaa. Näin se on helpompi sovittaa omaan maksukykyyn, jotta tiedetään minkälaista lainan kuukausierää suurinpiirtein lähdetään etsimään.

Lainasumma
100 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,19% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,25% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,56% – 20%

Pääomittaminen lainoissa

Lainojen korkojen maksamisessa on useita vaihtoehtoja joista toinen voi olla toistaan parempi. Esimerkiksi lainaa suunnitellessa voi harkita lainan korkojen maksamista heti alusta alkaen tai sitten pääomittamalla lainasumman maksettavaksi jälkeenpäin. Monet lainanottajat haluavat maksaa pienempiä lainalyhennyksiä, joka tarkoittaa laina-ajan pidentämistä. Samalla kun laina-aikaa pidennetään myös kokonaiskustannukset lainasta kasvat.

Lue myös: mitä tarkoittavat lainan avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot

Laina-ajan pidentäminen pienentää kuukausilyhennyseriä, joka keventää taloudellista kuormaa.

lainan pääomittaminen ja lainan pääoma

Yleensä jos puhumme lainanottamisesta tuomme lainan pääoman ja pääomittaminen termit esiin, koska ne kannattaa ehdottomasti olla tiedossa kun lainaa lähdetään suunnittelemaan. Oikean takaisinmaksuajan ja sopivien lyhennyserien valitseminen tuottaa merkittäviä säästöjä ja taloudellista mielenrauhaa. Samalla lainaamisesta mahdollisesti aiheutunut taloudellinen stressi kevenee.

Lainan pääoma ja pääomittaminen tarkoittaa

Lainan pääoma tarkoittaa lainattavaa rahallista summaa ja siihen lisättyjä laina-ajan mukaisesti kertyviä korkoja. Kun puhutaan lainan koron pääomittamisesta, sillä viitataan lainasumman korkojen suhteuttamista maksueriin. Tätä helppoa ja yksinkertaista menetelmää voi käyttää mihin tahansa lainaan jo suunnitteluvaiheessa. Hyvin tyypillinen esimerkki on opintolaina, jota yleensä lyhennetään hyvin tasaisilla ja pienillä maksuerillä ja päättymistä kohden kasvatetaan lyhennys summaa.

Lue lisää: näin haet opintolainaa yksityiseltä tai valtion takaamaa pankkilainaa

Voit käyttää menetelmää kaikkiin lainoihin

Velan pääomittaminen on menetelmä jota voi soveltaa mihin tahansa lainoihin ja se onkin suositeltavaa aina suuremmissa lainoissa. Jokainen lainaaja haluaa saada parhaimman mahdollisen lainan, joka tarkoittaa juuri itselle sopivia lainalyhennyksia ja kohtuudella valittuja maksueriä tinkimättä siitä, että lainan kokonaiskustannukset kasvaisivat merkittävästi.