Helppo pikavippi heti

Pikavippi on pieni laina, jonka takaisinmaksuaika voi vaihdella muutaman viikon ja usean kuukauden välillä. Pikavipit ovat hyvä apu arjen äkillisiin rahoitustarpeisiin, kun rahaa tarvitaan nopeasti. Me suosittelemme hakemaan pikavippiä näistä luotettavista palveluista.

Lainasumma
100 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,19% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,25% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,56% – 20%

Mikä pikavippi on?

Tänäpäivänä markkinoilla tarjottavat lainaratkaisut ovat huomattavasti erilaisia kuin vuosia takaperin. Rahoitusala elää jatkuvasti, jonka takia lainamarkkinoilla on jatkuva tarve kehittyä. Ennenvanhaa ihmisille oli käytössä vain perinteinen pankkilaina, jonka sai jos säästöjä löytyi. Pankista kyllä myönnettiin “pikalainoja”, mutta ominaisuudet eivät olleet lähelläkään tämänpäivän pika vipin tasolla. Pikavippi käsite on muuttunut huomattavasti, kun lainatuotteiden kirjo on lisääntynyt on vaikea tarkalleen ottaen kuvailla mitä se on. Varsinaisessa merkityksessään se on lyhytaikainen vakuudeton kulutusluotto, joka on yksityisen rahoituslaitoksen myöntämä – ei siis perinteisten pankkien. Osa vipeistä muistuttaa kuitenkin enemmänkin luottokorttia, joten tarkkaa rajausta ei voida tehdä.

Nykyään tunnetaan myös muita termejä kuvailemaan tarkemmin ominaisuuksia, kuten esimerkiksi joustoluotto tai normaali laina. Internetistä voi tänäpäivänä saada jopa kuudenkymmenentuhannen euron luottoja, joita ei tule sekoittaa vippeihin vaikka ne saattavat olla taustoiltaan hyvinkin samanlaisia.

Tämänpäivän laki velvoittaa, että lainanhakijan tulot selvitetään tarkasti. Tähän on onneksi kehittynyt automaatio ratkaisuja, joka mahdollistaa lainan hakemisen ilman tositteita. Vakuudettomia luottoja voi saada jopa kuluttomasti suurempiakin summia. Myös ulkomaalaiset pikavipin tarjoajat ovat yleistyneet esimerkiksi Virossa toimii useampi taho. Vakuudettomissa lainoissa tottakai myös korot ovat hieman korkeammalla kuin vakuudettomissa lainoissa.

Koomisin asia pikavippeihin liittyen on se, että tuttujen kauppojen ja liikkeiden myöntämät maksuajat tai joustoluotot ovat asiakkaiden mielestä eri asia kuin pikavipit vaikka todellisuudessa nämä ovat yksi ja sama asia, mukaanlukien luottokortit.

Mistä kannattaa hakea pikavippi?

Paikasta johon aidosti luotat. Voit kokeille turvallisesti erilaisia palveluita maksutta. Paras paikka hakea pikavippi on paikka, jossa kustannukset ja lainaehdot kohtaavat asiakkaan tarpeiden kanssa. Vertailemalla selvittä helposti parhaimmat vaihtoehdot lainan hakemiselle.

Pikavippi heti tilille

Alkuperäinen idea pikavipeissä oli juuri helppous ja nopeus. Suomeen jenkeistä rantautunut payday loan eli palkkapäivänlaina kulttuuri on omaksuttu jo pitkälti vakiintuneena tapana lainata rahaa heti. Suomen lisääntynyt pikavippien kysyntä näkyy myös palveluiden tarjonnassa. Yhä useampi vuosittain avattu pikalainoja tarjoava palvelu on peräisin ulkomailta. Viimeisimpänä on nähty paljon norjalaisia ja virolaisia luotonantajia. Joskus ulkomaalaiset yhtiöt pystyvät tarjoamaan luottojansa huomattavasti edullisemmin, silti osa asiakkaista haluaa tutun ja turvallisen suomalaisen palvelun joita markkinoilta löytyy jo useita kymmeniä.

Pikavippien lainaaminen on nopeudestaan huolimatta täysin turvallista, kaikki ehdot ja lainahinnat ovat tarkasti ja selkeästi mainittu ennen kuin luottosopimus allerkijoitetaan. Lisäksi suomessa kuluttajansuojalaki takaa sen, että 14 vuorokauden kuluessa lainasopimus voidaan purkaa ilman seurauksia. Eli jos hetken mielijohteesta on ottanut vipin ja ei haluakaan käyttää sitä, voi sen maksaa takaisin 14 vrk kuluessa maksutta.

Kun hakee pikavippiä nopeudella kannattaa käyttää luotonantajien sivustoilta löytyvää laskuria, joka antaa melko tarkan arvion mahdollisista kustannuksista ja kuukausieristä. Näin voi todella helposti suunnittella paljonko lainaa haluaa tai kannattaa ottaa.

Lainojen lyhyt historia

Lainaaminen on ikivanha asia, ei se ole mikään vasta keskitty. Jo historiassa vaihdettiin tavaraa tai annettiin vastineeksi “panttina” sopimuksia vastaan. Kautta aikojen lainat ovat yleensä perustuneet vakuuksiin tai vastakorvauksiin. Modernissa yhteiskunnasa kuitenkin monia asia on muuttunut ja asioista pysytään kärryillä, sillä sopimushan ei voi vain unohtua tai sitä ei voi rikkoa ilman seuraamuksia ja näitä ehtoja valvotaan tarkasti. Kuten tänäkin päivänä lainoja myöntävät varakkaammat yhteisöt, kun taas lainaava osapuoli on yleensä hieman heikommassa asemassa. Aina näin ei kuitenkaan ole sillä moni voi hakea lainaa myös tuottaakseen tulevaisuuden tuottoa tai korottaakseen tuloja esimerkiksi kiinteistö- tai osakesijoitusten muodossa tavoitteena kuitenkin päihittää koroista aiheutuvat kulut. Muita tunnettuja lainaamisen muotoja pikavippien rinnalla on esimerkiksi myös televiosiosarjoistakin tuttu panttilainaaminen, jotka ovat osaltaan kuuluneet pikavippikulttuuriin jos haluat lukea lisää pikavippien historiasta löytyy Munlaina.fi sivustolta kattava artikkeli aiheeseen liittyen.

Nykyajan perinteiset pankkilainat eivät ole kovinkaan vanhoja. Lainojen saatavuus parani merkittävästi vasta 1980 luvulla, kun pankki vapautti luotonhakemisen kansainvälisiltä markkinoilta, samalla pankkien lainaamista yksityisille henkilöille helpotettiin. Näin Suomessa lainojen kysyntä ja niiden myöntäminen kasvoivat räjähdysmäisesti. Tämän seurauksena pörssiromahti 1990 luvulla ja aiheutti voimakkaan laman, kun kasvanut luotonkysyntä aiheutti asunto- ja pörssikuplaa. Luotonanto on aina konkreettisesti liittynyt lamaan tai pörssien epävakauksiin, tämän takia pankit ja rahoituslaitokset kiinnittävät erityistä huomioita lainaa hakevien takaisinmaksukykyyn ja luottokelpoisuuksiin.

Ennen kyseistä lamaa ei ollut vaatimuksia vähittäispääomalle, laman hälvennyttyä finanssivalvonta määräsi 15% vähittäispääoma pakon rahoituksen saamiseksi tai muuta vastaavaa takuuta.

Nämä kaikki toimenpiteet ovat rajoittaneet lainojen saatavuutta, mutta silti kysyntä on kasvanut 1980 luvulta lähtien.

Laina vai luottokortti

Pikavipit syntyvät ja kehittyvät

Suomessa pikavippejä on nähty jo varsin pitkään. Ensimmäiset pikavipit ovat syntyneet jo 2000 luvun alussa jolloin yksittäisiä rahoittajia alkoi näkymään internetin suosion yhä kasvaessa. Tuohon aikaan pikavippi lainaaminen tapahtui kuitenkin pääosin kivijalkaliikkeessä asioimalla tai puhelimen välityksellä. Tänäpäivänä lainanhakeminen tapahtuu muutamassa minuutissa vaikka älypuhelimella tai tabletilla. Näin henkilökohtaiset tapaamiset ovat jääneet taka-alalle ja nykyään käytäntö on vain perinteisillä pankeilla. Tämä on johtaunut pikavippien räjähdysmäiseen kasvuun ja osaltaan tuonut ongelmia velkaantumisriskissä oleville henkilöille, joiden taloudenhallinta on saattanut hetkellisesti heiketä. Verkossa toimii tänäpäivänä pelkästään Suomessa yli 90 toimijaa, jotka tavoittaa muutamassa minuutissa.

Alunperin pikavippi oli tarkoitettu pieneksi satasen tai muutaman kympin lainaksi, mutta sen suosion yhä kasvaessa määrät ovat moninkertaistuneet. Ennen kuin pikavippien korkotasoihin puututtiin saattoivat yksittäisten lainojen laskennalliset korot nousta jopa 1000 %. Tämä houkutteli alalle lisää tekijöitä suurten voittojen toivossa. Nykyään asiaan on jo puututtu ja 2013 astui voimaan pikavippien korkoa säätelevä laki, joka määräsi alle 2000 euron luottojen maksimi todelliseksi vuosikoroksi 50%, juttua kirjoittaessa vuonna 2019 syksyllä astuu voimaan vielä pienempi maksimikorko, sillä alunperin voimaan astunut korkokatto ei toiminut odotusten mukaisesti. Ennen korkoihin puuttumista pikavippien myöntäminen yöaikaan kiellettiin, johtuen ihmisten mahdollisesta heikentyneestä arviointikyvystä varsinkin viikonloppu öisin. Onneksi pikavipit ovat hyvin valvottuja ja korot tarkasti määriteltyjä, lisäksi luotonhakijan taustat tarkistetaan maksukyvyn ja luottokelpoisuuden varalta. Näin velkaongelmia pystytään ehkäisemään tehokkaasti, moni onkin ehdottanut jopa positiivista luottorekisteriä asian parantamiseksi.

Asia ei kuitenkaan ollut näin yksiselitteinen sillä, vuonna 2013 voimaan astunut korkokatto loi uuden lainatuotteen Joustoluoton, jossa luottorajaksi myönnetään yli 2000 euroa. Näin maksimikorko ei koske joustoluottoja koska laki oli sovellettu alle 2000 euron lainoihin.

Todellisuus on se, että koska lakimuutokset eivät ole saaneet aikaan toivottuja tuloksia pikalaina toimialalla, on asiaan keksittävä uusia ratkaisuja. Nähtäväksi jää mitä tulevaisuus rahoitusalalle tuo tullessaan. Keskustelu pikavippien ympärillä on hyvin kiivasta.

Taloudenhallinta on avain

Pikavippi - hyvä vai huono juttu?

Yleisesti pikavipit mielletään hämäriksi ja tuntemattomana pysyttelevien luotonantajien bisneksiksi. Näin ei kuitenkaan ole, sillä nykypäivän luotonantajat kuuluvat rekisteriin ja luotonhakija tietää 100% mitä hän luottosopimuksen mukana saa. Silti aihetta leimaa “outo ilmapiiri” jota on vaikea kuvailla. Monelle pikavippi on viimeinen hätäkeino ja toiselle hyvä tapa pitää taloudelliset asiat ruodussa. Jokainen kuitenkin saa itse päättää mitä mieltä pikavipeistä on, kaikkeen mitä nettiin on kirjoitettu kannattaa suhtautua pienellä varauksella. On kuitenkin muistettava, että kaikille ei säästäminen aina ole mahdollisuus vaan menoja on yhtä paljon kuin tuloja, jolloin on turvauduttava muihin keinoihin.

Pikavipit ovat kaikesta huolimatta erittäin suosittu lainatuote ja tutkimusten mukaan Suomessa myönnettiin vuonna 2017 pikavippejä jopa yli 300 miljoonan euron edestä. Monelle pikavippi on silti kaksipiippuinen juttu, mielummin otetaan merkintä maksamattomista laskuista kuin kosketaan pikavippiin. Missä kohtaa täysin laillisesta tuotteesta tuli mielipahaa ja ongelmia aiheuttava tekijä? Kyse on aina luotonhakijasta itsestään, hän tietää tasan tarkkaan pystyykö selviytymään laskuistaan. Jos ei pysty on käännyttävä ammatti auttajan puoleen velkaongelmissa.

Helposti saatava laina ei itsessään ole ongelma vaan suuri etu monelle nopean rahoituksen tarpeessa olevalle kuluttajalle.

Pikavippien negatiivinen mielikuva on aiheutunut joidenkin henkilöiden kyvyttömyydestä hoitaa taloudelliset asiansa. Ei kukaan velkaannu jos hoitaa raha-asiansa huolellisesti eikä tee hätiköityjä päätöksiä hetken mielijohteesta. Jos luottoa nopeaan lainaamiseen ei ole, kannattaa marssia hattukourassa pankkiin ja toivoa parasta.

On surullista nähdä miten jotkut joutuvat pahoihin ongelmiin heidän velkaantuessaan yhä lisää. Lainaa ei ikinä kannata ottaa lainan päälle ellei ole yhdistämässä lainojansa edullisempaan ja helposti hallittavampaan lainaan. Jos ongelmia rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä on kannattaa ehdottomasti heti kääntyä velkaneuvontaan tai vastaavaan tahoon.

Lainaa pankista vai pikavippiyrityksiltä

Pikavipin edut

Nopein tapa saada rahoitusta, parhaimmillaan pikavippi maksetaan tilille heti. Ei vaadi vakuuksia tai takaajia sillä lainat ovat täysin vakuudettomia. Lainaa on nopea hakea verkossa, millä tahansa laitteella muutamassa minuutissa. Tuotteesta tulee turvallisempi lainsäädännön kiristyessä sen ympärillä. Pikavippiä on mahdollista päästä kokeilemaan jopa korottomasti ja kuluttomasti. Pikavipit ovat suosittuja ja se näkyy luotonhakijoiden määrässä, kyse on siis erittäin halutusta tuotteesta.

Sijoittajille kyseiset yhtiöt ovat hyviä kohteita samalla ylimääräinen raha päätyy sitä tarvitseville. Nykyään onkin vertaislainaaminen lisääntynyt. Kyseessä on konsepti jossa toinen kuluttaja lainaa rahaa toiselle kuluttajalle, välikätenä toimii rahoituslaitos, jonka kautta rahat kulkevat. Lisää kyseisestä aiheesta voi lukea kun kirjoittaa peer-to-peer lending tai vertaislainaaminen.

pikavippi-pikaluotto

Pikavippi 18 vuotiaalle

Jo pikaluottojen syntymästä asti ne ovat olleet käytössä täysi-ikäisille. Alussa lähes kaikki luotonantajat jotka toimivat yksityisillä rahoitusmarkkinoilla pikavippialalla myönsivät lainoja 18 vuotiaalle. Pikavipit olivat varsin suosittu lainatuote nuorten keskuudessa, kun sen aikaiset lainat olivat mahdollisia vain yli 20 vuotiaille ja heillekkin vain tarkoin ehdoin, kuten vakituisella työpaikalla ja säännöllisillä palkkatuloilla. Alunperin pikavippi ilman luottotietoja oli täysin mahdollinen, luottotietoja ei syynätty kuten nykyään. Tämä johti pitkälti lisääntyneisiin maksuhäiriöihin ja yritysten kasvaneisiin luottotappoihin. Onneksi asiaan puututtiin ja nykyään lainanhakijan luottotiedot tarkistetaan erittäin huolellisesti.  Näin pyritään estämään varsinkin nuorten velkaantuminen yhdessä korkosäännösten kanssa. 18 vuotiaat voivat siis tänäkin päivänä hakea pikavippiä ilman vakuuksia, tosin nuorille suunnattuja luotonantajia on yhä vähemmän.

Pikavippi 18v

Koroton pikavippi

On jännää huomata miten kasvanut kilpailu pikavippimarkkinoilla on ajanut luotonantajat keksimään yhä luovempia ratkaisuja asiakkaiden houkuttelemiseksi. Yksi näistä on niin kutsuttu koroton pikavippi, joka on mahdollista saada jopa pitkällä maksuajalla. Kuulostaa hölmöltä saada 2000 euron ilmainen laina, mutta näin se on. Useampi luotonantaja tarjoaa tällä hetkellä näitä tarjouksia, joista parhaat ovat jopa 2 kuukauden maksuajalla. Jos asiakas on tyytyväinen saamaansa palveluun, voi hän helposti jatkaa palvelun käyttämistä. Samalla kyseiset vippitarjoukset ovat paras tapa tutustua luotonantajaan ja heidän tarjontaan.

Korottomat pikavipit maksetaan kaikesta ilmaisuudesta huolimattaan heti tilille ilman vakuuksia tai sen kummempia selvittelyjä. Luottotiedot tietysti tarkistetaan ja takaisinmaksukykyarvioidaan ennen kuin laina voidaan myöntää.

koroton pikavippi heti tilille

Pikavippi kokemuksia

Vaikka pikavippi on aiheena melko paljon keskustelua herättävä löytyy netistä silti paljon positiivisia kokemuksia pikalainaamisesta. Moni ketä on antanut negatiivisia arvosteluja saattaa olla tahallaan tahraamassa pikalainojen mainetta. Pikavipin voi ottaa melko kevyin mielin ja jatkossa vielä turvallisemmin, kun lainsäädäntö koskettaa alaa kovalla kädellä. Kuluttajien kannalta pikavipit ovat paras mahdollinen vaihtoehto saada rahaa nopeasti esimerkiksi arjen tarpeisiin, joissa auto on hajonnut tai astianpesukone ei toimi. Perinteiset pankit eivät millään pärjää nopeudellaan ja ehdoillaan näille yksityisille rahoituslaitoksille. Nykyään pikavippi kokemusten lukeminen kuin lainojen vertailu on todella helppoa. Molemmat voi hoitaa muutamassa minuutissa ja pelkällä älypuhelimella.

Pikkuhiljaa negatiivinen ja hämärä leima on hälvenemässä pikavippien ympäriltä ja ihmiset uskaltavat oikeasti ottaa vastaan apua jota tarvitsevat. Kaikkein tärkeintä on, että lainan hakija on varma takaisinmaksukyvystään.