Ferratum kokemuksia - lue perusteellinen arvostelumme

Artikkeli päivitetty 16. Kesäkuu, 2023

Ferratum on yksi lainamarkkinoiden tunnetuimmista palveluista, joka tarjoaa joustavia rahoitusratkaisuja kaikille. Hae Ferratumilta joustavaa 2000 – 30 000 euron lainaa. Lainoille on mahdollista saada takaisinmaksuaikaa 1-20 vuotta. 

Ferratumin kautta voit hakea lainaa erillaisiin käyttötarkoituksiin. Muun muassa auton tai asunnon remontointiin, lainojen yhdistämiseen tai harkittuihin hankintoihin. 

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset Ferratumilta. Tarjousten pyytäminen vie vain muutaman minuutin, eikä sido ottamaan lainaa.

Tietoa Ferratumista
Lainasumma
100 - 60.000€
Korko (alk)
4,19%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Ferratum taustatiedot

Ferratum on toiminut lainamarkkinoilla jo pidemmän aikaa. Se pyrkii jatkuvasti luomaan helppokäyttöisiä ja laadukkaita arjen pankkipalveluita kaikille. Rahoituslaitos on perustettu vuonna 2005 ja koronapandemiasta huolimatta se on pystynyt tekemään hyvää tulosta.

Suomi ei ole enää ainoa maa, joka jakaa Ferratum kokemuksia, sillä nykyään niitä voivat myös antaa muualla Euroopassa asuvat, amerikkalaiset ja jopa aasialaiset.

Ferratum Bank on osa Ferratum Group -konsernia. Ferratum uskoo, että digitalisaatio on myös pankki- ja talousalan tulevaisuus.

Palvelun arvoihin kuuluu asiantuntijuus, innovatiivisuus, asiakaslähtöisyys ja eettiset periaatteet.

Tässä artikkelissa keskityn kertomaan millä tavalla Ferratum toiminta on mahdollisesti muuttunut ja miten se nykyään palvelee suomalaisia lainantarvitsijoita.

Sen lisäksi jaan kaikki tärkeimmät faktat kyseisestä palvelusta. Loppuun nappasin myös asiakkaiden antamat aidot arvostelut Ferratumista.

Ferratum kokemuksia

Minkälaiset ovat Ferratum tarjoamat lainatuotteet?

Ferratumin kautta voit hakea lainaa monenlaiseen tarpeeseen. Halusitpa yhdistää vanhat lainasi, hakea auto- tai venelainaa tai olipa tarkoituksenasi saada rahoitusta remonttia varten. Kaikki nämä tarpeet voit rahoittaa Ferratumin avulla.

Ferratumilta voit hakea vakuudetonta 2000 – 30 000 euron kertalainaa. Lainallesi voit valita joutavan takaisinmaksuajan 1-20 vuoden väliltä.

Seuraavaksi avaan yksityiskohtaisesti Ferratumin lainahinnastoa:

Ferratum kertalaina-hinnasto:

 • Nimelliskorko: 8,50 – 13,95 %
 • Todellinen vuosikorko: 9,50 – 22,14 %
 • Avauspalkkio: 0,00 EUR
 • Kuukausittainen palvelumaksu: 5,90 – 9,90 EUR
 • Maksumuistutus: 5,00 EUR
 • Eräpäivän muutos: 5,00 EUR*
 • Saldotodistus: 0,00 EUR
 • Maksuerittely: 0,00 EUR
 • Uusi maksusuunnitelma: 5,00 EUR**
 • Lyhennysvapaan myöntäminen: 5,00 EUR*

*Max 20 €/vuosi

**Avoin korko tulee maksaa takaisin, ennen kuin uusi maksusuunnitelma voidaan tehdä.

Ennen lainan hakemista, suosittelemme tutustumaan ja lukemaan vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot ja lainaehdot.

Lainaesimerkki: Luoton määrä 9000€ | Laina-aika: 7v | Maksuerät: 84kpl, kk-maksuerä: 164,05 €/kk | Todellinen vuosikorko: 13,87 % | Nimellinen vuosikorko: 11,01 % | Avausmaksu: 0 € | Tilinhoitomaksu: 9,90 €/kk | Luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 13 780,62 €, kun asiakas noudattaa edellä mainittua maksusuunnitelmaa.

Ferratum laina

Ferratum joustava 

 Ferratum joustava joustoluotto on erittäin helppokäyttöinen ja hyvä talouden apu. Joustoluotto jatkuvasti käytössäsi sen jälkeen, kun olet hakenut ja saanut Ferratumilta luotolle myönteisen lainapäätöksen.

Joustoluoton avulla saat turvaa arjessa tuleviin yllättäviin kuluihin ja suurempiin suunniteltuihin hankintoihin.

Joustoluoton lainasumma ja takaisinmaksusuunnitelma lasketaan aina jokaisen hakijan tilanteen mukaan, jotta lainan maksaminen ei vie liian suurta summaa kuukausituloistasi. Näin varmistutaan siitä, että laina soveltuu maksukykyysi sopivaksi.

Lainan myöntämisessä huomioidaan myös tulojesi riittävyys ja, että käteen jäävät tulosi riittävät elämisen muihin menoihin.

Ferratum joustava kirjaudu 

Ferratum lainan hakeminen tapahtuu verkkopalvelun kautta. Lainan hakemisen lisäksi verkkopalvelun kautta on mahdollista tehdä nostoja ja tarkastella lainaan liittyviä asioita. Tunnistaudu Ferratumin verkkopalveluun joko Signicat -varmennepalvelun tai mobiilivarmenteen kautta. Tunnistautumiseen tarvitaan vain omat verkkopankkitunnukset. 

Kun olet tunnistautunut palveluun ensimmäisen kerran pankkitunnuksilla, niin jatkossa saat käyttöösi henkilökohtaisen tunnusluvun, jolla voit kirjautua verkkopalveluun. 

Minkälaiset vaatimukset Ferratum on asettanut lainanhakijalle?

Ferratum on muiden lainapalveluiden tavoin asettanut lainanhakijalle tietyt kriteerit, jotka tulee täyttää ennen hakemuksen tekemistä. Kerron näistä ehdoista tarkemmin seuraavaksi.

Ferratumin kautta voit hakea lainaa, kunhan olet vähintään 22-vuotias ja vakituinen osoitteesi on Suomessa. Sinulla pitää myös olla suomalainen henkilötunnus ja riittävä luottokelpoisuus. Sen lisäksi taloudellinen tilanteesi tulee olla tasapainossa ja luottotietojesi puhtaat.

Enne hakemuksen täyttämistä suosittelemme, että kaivat valmiiksi esille viimeisimmän palkkakuittisi. Joissain tapauksissa Ferratum voi halua varmistuksen riittävästä maksukyvystä liitteiden muodossa. Liitteet voit toimittaa sähköisesti.

Tarkastellessani muita Ferratumin kaltaisia lainapalveluita huomasin, että sen asettamat lainanmyöntökriteerit ovat aika löyhät. Joillain muilla ulkomaisilla lainamyöntäjillä on usein aika tiukat lainaehdot. Esimerkiksi ikävaatimus voi olla jopa 25-vuotta ja vaadittu tulotaso jopa kohtuullisen korkea.

Esimerkiksi Nordax Bank kertoo, että lainaa voi saada sellainen hakija, jonka vakituiset vuositulot ovat minimissään 150 000 euroa.

Joillain vastaavilla lainapalveluilla voi olla taas Ferratumia löyhemmät lainanmyöntökriteerit.

Esimerkiksi kotimaisena tunnettu palvelu Omalaina.fi vaatii lainanhakijoilta vähintään täysi-ikäisyyttä eikä sillä ole asetettuna mitään vähimmäistulorajaa.

Miten voin kilpailuttaa Ferratum lainan?

Ferratumin kautta saatu laina ei ole se markkinoiden kallein vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat saada yhden lainatarjouksen sijaan useita vaihtoehtoja, suosittelemme käyttämään lainankilpailuttajaa.

Lainankilpailuttaja auttaa säästämään lainakustannuksissa ja löytämällä sinulle netin edullisimman lainan.

Rahan lisäksi säästät myös aikaasi, kun täytettävänäsi on vain yksi hakemus.

Jos haluat saada yhden tarjouksen sijaan useita lainatarjouksia, niin suosittelen käyttämään Zmartan tarjoamaa lainojen kilpailutusta.

Zmartan avulla pystyt tavoittamaan yhdellä hakemuksella yli 23 pankkia ja rahoituslaitosta. Zmartalta pystyt saamaan useiden tarjouksien lisäksi myös Ferratumin lainatarjouksen.

Useiden lainapalveluiden kautta pyydetyissä tarjouksissa ei ole lainanottopakkoa, joten voit esimerkiksi sen avulla tarkistaa korkotasosi.

Jos sait edullisen lainatarjouksen, siirry hyväksymään se sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi.

Tässä vielä kuva Zmartan yhteistyökumppaneista. Pystyt vastaanottamaan lainatarjouksia kaikilta niiltä pankeilta, joiden asettamat ehdot täytät.

Zmarta yhteistyökumppanit

Voiko Ferratumin kautta hakea yrityslainaa?

Ferratum Groupin kautta voit tarvittaessa hakea myös CapitalBox-brändin tarjoamaa 2000 – 250 000 euron yrityslainaa.

CapitaBoxin myöntämien yrityslainojen takaisinmaksuaika on maksimissaan 36 kuukautta. Se on reaalivakuudeton yrityslaina, joka kuitenkin vaatii henkilötakauksen. 

Palvelu tarjoaa myös lainojen jälleenrahoitusta yrityksille, joiden tarkoituksena on maksaa pois vanhat kalliit lainat.

Ferratum lainanhakuprosessi vaihe vaiheelta

Ferratum lainahakemus

Ferratumin lainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja lomakkeeseen tulee ilmoittaa muun muassa seuraavat tiedot:

 • Yhteystietosi (nimi, henkilötunnus, osoite)
 • Haettava lainasumma
 • Tulot ja menot
 • Elämäntilanne (työsuhde)
 • Muut lainanhoitokulut
 • Pankkitili, johon laina maksetaan
 

Varaudu siihen, että Ferratum voi vaatia lainahakemuksen yhteydessä joitain liitteitä esimerkiksi tuloistasi palkkakuitin muodossa. Lainanhakuprosessi on nopeampaa, jos olet ottanut valmiiksi kopion näistä tarvittavista liitteistä esimerkiksi työpöydällesi.

Näin voit hakea lainaa Ferratumin kautta:

 • Siirry Ferratum Bank sivustolle
 • Valitse haettava lainasumma
 • Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi
 • Täytä lainahakemukseen kaikki pyydetyt tiedot
 • Liitä hakemuksen yhteyteen myös kopio palkkakuitistasi
 

Nopeimmillaan voit saada lainapäätöksen samana päivän hakemuksen täyttämisen jälkeen.

Ferratum käsittelee saapuneet hakemukset arkisin klo. 9-17. Jos saat toimitettua hakemuksen ja liitteet ennen tätä niin tyypillisesti lainapäätös tulee samana päivänä.

Minkälainen on Ferratumin tarjoaman lainan korko?

Ferratum korko on 9,50 – 13,95 % väliltä. Ferratumin kautta voit siis parhaimmassa tapauksessa saada edullista lainaa.

Ferratumin tarjottavien lainojen korkotasoon vaikuttaa hakemuksessa antamasi tiedot muun muassa taloudellinen tilanteesi, tulotasosi sekä aikaisemmat lainat.

Jos Ferratum katsoo, että taloudellinen tilanteesi on hyvä, voit saada matalakorkoista lainaa.

Ferratum Group on tunnettu ja luotettava rahoitusalan yritys

Ferratum on toiminut Suomenmarkkinoilla jo vuodesta 2005. Yli kymmenen vuoden aikana sen toiminta on ehtinyt leviämään jo yli 23 eri maahan. Ferratum myöntää lainojaan Euroopan lisäksi Australiaan, Meksikoon ja jopa Nigeriaan asti.

Ferratum Oyj:n pääkonttori sijaitsee edelleen Helsingissä. Vuonna 2015 se listautui Frankfurtin pörssiin.

Ferratum Groupin alle lukeutuu useita erilaisia tytäryhtiöitä. Kuitenkin eri maiden toiminta on koottu saman yrityksen alle ja nykyisin suurin osa Ferratumin lainoista myönnetään Ferratum Bank p.l.c yrityksen kautta. Kyseinen yritys on rekisteröity Maltalle pankkina.

Vuonna 2019 Ferratumin Suomessa myöntämät lainat siirrettiin Ferratum Bankin piiriin. Aikaisemmin Suomessa myöntämistä lainoista vastasi Ferratum Finland Oy.

Miksi Ferratum

Ferratum asiakkaiden kokemuksia ja meidän arvosanamme

Yli kymmenen vuoden aikana nettiin on ehtinyt kertyä asiakkaiden antamia arvosteluita Ferratumista.

Esimerkiksi Trustpilot-arvostelusivustolla Ferratum on saanut arvosanaksi 4,7/5 tähteä. Tämä todellakin kertoo siitä, että asiakkaat luottavat Ferratumin toimintaan.

Vuonna 2019 astuneen korkokaton myötä myös Ferratumin lainojen korkotaso laski huimasti. Tämän myötä asiakkaat ovat yhä enemmän siirtäneet lainanhakunsa Ferratumille.

Vaikka korkokatto auttoikin alentamaan lainan korkotasoja, samalla se myös vaikeutti lainan saamista.

Halusin tuoda tähän osioon myös muutaman aidon Ferratum asiakkaan arvostelun, joten täältä pesee!

Selkeä ja ytimekäs nettisivu”

”Helppo ja nopea palvelu. Suosittelen!”

”Nopea vastaus ja helppokäyttöinen”

”Rahat olivat nopeasti tilillä”

”Hain lainaa ja sain sen 15 minuutissa” 

”Odotettua nopeampi palvelu”

Suomi24-sivustolta löytyi myös useita asiakkaiden kirjoittamia kommentteja. Esimerkiksi eräs Ferratumin käyttäjä oli kirjoittanut seuraavasti:

Ferratum on asiallinen. Itse olen joutunut maksuvaikeuksiin vippien kanssa ja Ferratum on ainoa firma, joka ei pelottele vaan antaa mahdollisuuden selvitä.”

 Asiakkaiden antamat negatiiviset palautteet koskivat lähinnä huonosti toimivaa verkkosivustoa tai liian korkeaa korkotasoa. Kuitenkin korkeaan korkotasoon voi vaikuttaa hakijan heikko taloudellinen tilanne tai useat aikaisemmat lainat.

Tästä syystä lainan hakemista ei kannata lopettaa näiden negatiivisten kokemusten perusteella, sillä voit tarkistaa oman korkotasosi ilmaiseksi Ferratumin nopean hakemuksen avulla.

Jos haluat saada lainaa kohtuullisella korolla ja mahdollisimman nopealla aikataululla niin voimme suositella Ferratumin käyttämistä. Se on kokonaisuudessaan luotettava ja nopea palvelu.

Ferratum asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Lainahakemuksiin liittyvissä kysymyksissä tavoitat Ferratumin asiakaspalvelun WhatsAppista tai Facebookin Messengerin kautta.

Ferratum yhteystiedot:

 • Puhelin: +358942450177
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@ferratumbank.fi
 

Ferratumin asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin klo 9-17 välisenä aikana.

Ferratum usein kysytyt kysymykset

Minkälaista lainaa Ferratumin kautta voi saada?

Ferratum tarjoaa 2000 – 30 000 euron vakuudetonta kertalainaa. Lainojen takaisinmaksuaika on 1-20 vuoden väliltä. Lainojen tämänhetkinen korkotaso on 9,50 – 13,95 %.

Miksi valitsisin kaikista lainapalveluista juuri Ferratumin?

Ferratum tunnetaan aika perinteisenä kulutusluottojen tarjoajana, joten sillä ei ole mitään erityistä erottavaa tekijää. Kuitenkin kyseinen yritys on nostanut asemaansa lyhyessä ajassa. Nykyään se tunnetaan yhtenä suurimpana lainojen tarjontaan keskittyneenä suomalaisena yrityksenä.

Vaikka Ferratumin lainanmyöntäjänä toimiikin Maltalle rekisteröity tytäryhtiö, sijaitsee sen pääkonttori edelleen Helsingissä.

Minkälaiset ovat Ferratumin asettamat lainaehdot?

Ferratum tarjoaa lainaa kaikille vähintään 22-vuotiaille hakijoille, joilla on suomalainen henkilötunnus ja Suomessa sijaitseva vakituinen osoite. Hakijalla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä, vaan luottotiedot tulee olla puhtaat.

Sinulla tulee olla myös vakituinen työpaikka ja säännölliset tulot, sillä Ferratum voi vaatia lainahakemuksen yhteydessä liitteeksi viimeisintä palkkakuittiasi.

Voinko käyttää Ferratumia luottavaisin mielin?

Ferratumin käyttäminen on täysin turvallista, vaikka sen lainoja myöntävä yritys onkin rekisteröity Maltalle. Sivusto on suojattu SSL-yhteydellä ja kaikki henkilötiedot käsitellään suojatussa tilassa.

En löytänyt yhtäkään hyvää syytä sille miksi Ferratum olisi epäluotettava palvelu.

Miksi sain Ferratumin kautta hylätyn lainapäätöksen?

Ferratum ilmoittaa sivustollaan, että syitä hylätylle lainapäätökselle voi olla esimerkiksi maksukäytöshistoria, luottohäiriömerkinnät, liian alhaiset tulot tai liian suuret kuukausittaiset maksuerät.

Tämän lisäksi myös liian nuori ikä tai lähetettyjen tietojen puutteellisuus voivat johtaa lainapäätöksen hylkäämiseen.

Onko Ferratum luotettava?

Ferratum on luotettava ja turvallinen palvelu. 

Voiko Ferratum lainaa korottaa?

Ferratum ei ainakaan tällä hetkellä myönnä lainan korotusta eikä asiakkaiden ole mahdollista saada kahta päällekkäistä lainaa palvelun kautta. Ennen uuden lainan hakemista, sinun tulee maksaa edellinen laina tai luotto takaisin sekä luottotili tulee sulkea erikseen. 

Voiko Ferratumilta saada maksuvapaata?

Ferratumin kautta voi hakea maksuvapaata kaksi kertaa vuoden sisällä. Ferratum perii maksuvapaan pitämisestä 5 € palvelumaksun.

Mitä jos en pysty maksamaan laskua tai se on myöhässä? 

Jos et jostain syystä selviydy laskun maksamisesta, ota välittömästi yhteyttä Ferratumin asiakaspalveluun.

Voiko lainan eräpäivää muuttaa?

Eräpäivää on mahdollista muuttaa vain, jos kyseessä on Ferratum joustava-luotto. Voit muuttaa joustava-luoton eräpäivää ottamalla yhteyttä Ferratumin asiakaspalveluun. Eräpäivää on mahdollista muuttaa vain kerran kuuden kuukauden aikana. Eräpäivän muuttaminen ei ole mahdollista, jos henkilöllä on myöhästyneitä laskuja Ferratumille.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti