lainaa eläkeläiselle

Lainaa eläkeläiselle

Artikkeli päivitetty 3. Tammikuu, 2023

Moni eläkeläinen joutuu tilanteisiin jossa rahoitusta tarvitaan, mutta osa luotonantajista ei suostu enää maksamaan lainoja. 

Ne pankit, jotka suostuvat lainaamaan vaativat kohtuuttoman korkeaa korkoa ja liitteitä kasoittain maksukyvyn todistamiseksi.

Parhaimmat lainapaikat, joista eläkeläinenkin saa lainaa löytyvät kilpailutuksen avulla.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Lainaa eläkeläiselle nopeasti

Eläkeläisellä tarkoitetaan tässä artikkelissa työelämästä jo pois jäänyttä henkilöä, joka on iältään yli 65-vuotias. Työkyvyttömyyseläke on asia erikseen josta voit lukea toisessa artikkelissa.

Miksi eläkeläinen joutuu hakemaan lainaa?

Moni juuri eläkeikään päässyt haluaa toteuttaa haaveensa esimerkiksi matkustamisesta tai muista hankinnoista kuten mökki tai uusi auto.

Ei tarvitse olla mitään tiettyä syytä minkä takia lainaa hakee. Luotonantajat eivät kysy sinulta mihin tarkoitukseen lainasi käytät.

Lue myös: näin saat lainaa ilman liitteitä verkossa toimivilta luotonantajilta

Lainahakemuksessa kuitenkin saatetaan kysyä lainan käyttötarkoitusta, sillä joillakin luotonantajilla on tapana määritellä lainan hinta sen mukaisesti.

Kulutukseen tarkoitettu laina on usein kalliimpi kuin lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina. Tai vastaavasti pikalaina on kalliimpi kuin kulutusluotto.

Kun eläkeläinen hakee luottoa

Eläkeläiset saattavat usein hakea luottoa myös yllättäviin kodin remonttitarpeisiin. Hyvä esimerkki tästä on remonttilaina kodin putkistoa varten. 

Putkiremonttien hinnat liikkuvat parhaimmillaan jopa yli kymmenissä tuhansissa euroissa.

Ilmiselvää on, että kaikilla ei ole säästöjä rahoittaa tälläistä summaa. Siksi myös eläkeläisten on saatava lainaa mahdollisimman pienellä vaivalla.

Perinteiset pankit näkevät eläkeläiset huonona sijoituskohteena, koska rahojen saaminen on epätodennäköisempää ja hitaampaa kuin työssäkäyvältä.

Lue myös: miten saada pienin korko nettilainoille?

Pienituloinen eläkeläinenkin voi saada lainaa

Vaikka tulot vaikuttavat aina oleellisesti lainan saamiseen ja lainan hintaan ei se tarkoita, etteikö myös pienituloinen eläkeläinen voisi saada lainaa.

Jos laina sopii eläkeläisen omaan talouteen siten, etteivät lainalyhennykset vie kaikkia kuukausituloja, ei lainan saamisessa pitäisi olla lainkaan ongelmaa. 

Lainalyhennys kannattaa kuitenkin laskea siten, että se ei tunnu liian raskaalta.

Joissakin tapauksissa eläkeläiset saavat jopa edullisempaa lainaa

Koska eläkeläisten tulot eivät ole riippuvaisia työssäkäynnistä, kun valtio maksaa eläkkeen voi osa eläkeläisistä saada lainaa jopa paremmilla ehdoilla kuin työikäinen lainanhakija.

Yksityisillä luotonantajilla on omat ehtonsa

Yksityisillä luotonantajilla on usein ehtona, että tietyn iän jälkeen lainoja ei enää myönnetä. 

Suurin osa suomalaisista luotonantajista myöntää lainoja aina 65-75 ikävuoteen asti.

Kun suunnittelee lainan hakemista yksityiseltä luotonantajalta kannattaa laskea tarvittava lainasumma melko tarkasti. 

Kun tiedät tarvitsemasi lainasumman laske kuinka paljon pystyt maksamaan lainaa takaisin kuukausittain.

Laina ei mielellään saa ylittää yli 30% kuukausittaisista tuloista, joka tarkoittaa esimerkiksi 1200 euron nettoeläkkeellä 360€ lainalyhennystä kuukaudessa.

Lue myös: uudet yksityiset luotonantajat ja lainapalvelut

Vaikka lainanhakija olisi eläkeikäinen vaikuttaa maksuhäiriömerkintä silti lainan saamiseen. Maksuhäiriömerkintäiselle henkilölle ei voi Suomessa myöntää lainaa. Ainakaan pankin tai yksityisten luotonantajien toimesta.

Mistä lainaa eläkeläiselle?

Luotonantajien lainanhakijoille asettamissa kriteereissä on merkittäviä eroja, joten lainan hakeminen kannattaa tehdä sellaisessa palvelussa joka kilpailuttaa kaikki lainapalvelut.

Suosittelemme tähän tarkoitukseen OmaLaina nimistä palvelua, jonka avulla myös eläkeläiset voivat hakea lainaa ilman vakuuksia. 

Lainahakemuksen täyttäminen sujuu ongelmitta puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Sinun ei tarvitse lähettää kuin yksi ainoa hakemus, joka toimitetaan kaikille palvelussa mukana oleville yhteistyökumppaneille.

Saat vastauksena lainatarjouksen jokaiselta luotonantajalta joka myöntää lainoja eläkeläisille.

Eläkeläiset saavat lainaa

Eläke-ikäisilla henkilöillä on usein vähemmän aiempia velkoja ja kulut ovat merkittävästi pienempiä kuin työikäisellä lainanhakijalla. 

Tästä syystä eläkeläisten maksuvalmius on merkittävästi parempi ja luoton myöntäminen on usein sujuvampaa ja varmempaa.

Näin saat varmimmin lainaa

Täyttäessä lainahakemusta kannattaa merkitä luottohakemukseen niin nopea takaisinmaksuaika kuin mahdollista. 

Luotonantajat katsovat lainaajan parempana jos lainan takaisinmaksu on nopea.

Lue lisää: miten saada varma laina netistä?

Pankista lainan hakeminen eläkeläisenä on vaivalloista

Harva eläkeläinen haluaa marssia pankkiin lainaneuvotteluihin, koska tilanne on täysin erilainen.

Onneksi tänä päivänä myös eläkeläiset voivat hakea lainaa netistä kuin kuka tahansa muu lainan hakija. 

Lainan hakeminen tapahtuu sähköisesti suoraan luotonantajan verkkosivuilla.

Tarvitset vain ja ainoastaan verkkopankkitunnukset, joilla tunnistaudut ja allekirjoitat lainasopimuksen.

Liiteitä tai eläketodistuksia ei tarvitse enää lähettää, koska luotonantajan voivat tehdä luottokelpoisuusarvioinnin automaattisesti muutamassa minuutissa heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Voiko eläkeläinen saada asuntolainaa?

Eläkeläiset, esimerkiksi yli 60-vuotiaat saattavat joutua tilanteeseen, jossa uuden asunnon hankkiminen tulee ajankohtaiseksi.

Ikä ei saa olla rajoittava tekijä.

Kuten aikaisemmin mainitsimme eläkeläiset voivat saada vakuudetonta lainaa jopa 60 000 euroa aina 75 ikävuoteen asti suoraan netistä, mutta entä sitä suuremmat lainat?

Perinteiset pankit pystyvät kyllä myöntämään suurempiakin lainoja myös eläkeläisille.

Esimerkiksi S-pankki vastasi, että he huolellisesti käyvät asiakkaan kanssa keskustelun erityisesti silloin, kun laina-aika ylittää 25 vuotta ja lainanhakija on yli 60-vuotias.

Heidän sanojensa mukaan asiakkaan on tärkeä ymmärtää mihin on sitoutumassa ja onko kyseinen laina juuri siihen elämäntilanteeseen paras ratkaisu.

Eli kyllä, myös eläkeläiset voivat saada asuntolainaa.

He voivat valita kahden laina-vaihtoehdon väliltä:

Vakuudettomat nettilainat: voit pyytää lainatarjouksen vaikka nyt heti suoraan Omalainalta, joka kilpailuttaa pankit ja rahalaitokset puolestasi.

Vakuudelliset lainat pankilta: voit pyytää lainatarjouksen omalta pankiltasi. Varaudu kuitenkin siihen, että ikääntyneiden ihmisten kohdalla keskustelua käydään erittäin tarkasti.

Lainaa eläkeläiselle - UKK

Onko lainaa yli 70-vuotiaalle mahdollinen? 

Eläkeläisen on mahdollista saada lainaa samalla tavalla kuin muidenkin hakijoiden. Useammat lainanantajat ovat asettaneet lainan saamiseksi yläikarajaksi 75 vuotta. 

Entä lainaa yli 75-vuotaalle?

Kuten jo aikaisemmassa osiossa totesimme, että useat lainanantajat myöntävät lainaa maksimissaan 75-vuotiaille. Jotkut lainapalvelut kuitenkin voivat antaa myönteisen lainapäätöksen tätäkin vanhemmille hakijoille. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta ja ei-sitovaa, joten sen avulla voit testata lainamahdollisuutesi. 

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti