Lainaa eläkeläiselle – näin eläkeläinen saa lainaa 2021

Moni eläkeläinen joutuu tilanteisiin jossa rahoitusta tarvitaan, mutta osa luotonantajista ei suostu enää maksamaan lainoja. Ne pankit jotka suostuvat lainaamaan vaativat kohtuuttoman korkeaa korkoa ja liitteitä kasoittain maksukyvyn todistamiseksi.

Tässä parhaimmat lainapaikat joista eläkeläinenkin saa lainaa:

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 70.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 10.000€

Maksuajat:
3 – 54kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa eläkeläiselle nopeasti

Eläkeläisellä tarkoitetaan tässä artikkelissa työelämästä jo pois jäänyttä henkilöä, joka on iältään yli 65-vuotias. Työkyvyyttömyyseläke on asia erikseen josta voit lukea toisessa artikkelissa.

Miksi eläkeläinen joutuu hakemaan lainaa?

Moni juuri eläkeikään päässyt haluaa toteuttaa haaveensa esimerkiksi matkustamisesta tai muista hankinnoista kuten mökki tai uusi auto.

Ei tarvitse olla mitään tiettyä syytä minkä takia lainaa hakee. Luotonantajat eivät kysy sinulta mihin tarkoitukseen lainasi käytät.

Lue myös: näin saat lainaa ilman liitteitä verkossa toimivilta luotonantajilta

Lainahakemuksessa kuitenkin saatetaan kysyä lainan käyttötarkoitusta, sillä joillakin luotonantajilla on tapana määritellä lainan hinta sen mukaisesti.

Kulutukseen tarkoitettu laina on usein kalliimpi kuin lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina. Tai vastaavasti pikalaina on kalliimpi kuin kulutusluotto.

lainaa eläkeläiselle

Kun eläkeläinen hakee luottoa

Eläkeläiset saattavat usein hakea luottoa myös yllättäviin kodin remonttitarpeisiin. Hyvä esimerkki tästä on remonttilaina kodin putkistoa varten. Putkiremonttien hinnat liikkuvat parhaimmillaan jopa yli kymmenissä tuhansissa euroissa.

Ilmiselvää on, että kaikilla ei ole säästöjä rahoittaa tälläistä summaa. Siksi myös eläkeläisten on saatava lainaa mahdollisimman pienellä vaivalla.

Perinteiset pankit näkevät eläkeläiset huonona sijoituskohteena, koska rahojen saaminen on epätodennäköisempää ja hitaampaa kuin työssäkäyvältä.

Lue myös: miten saada pienin korko nettilainoille?

Pienituloinen eläkeläinenkin voi saada lainaa

Vaikka tulot vaikuttavat aina oleellisesti lainan saamiseen ja lainan hintaan ei se tarkoita, etteikö myös pienituloinen eläkeläinen voisi saada lainaa.

Jos laina sopii eläkeläisen omaan talouteen siten, etteivät lainalyhennykset vie kaikkia kuukausituloja, ei lainan saamisessa pitäisi olla lainkaan ongelmaa. Lainalyhennys kannattaa kuitenkin laskea siten, että se ei tunnu liian raskaalta.

Joissakin tapauksissa eläkeläiset saavat jopa edullisempaa lainaa

Koska eläkeläisten tulot eivät ole riippuvaisia työssäkäynnistä, kun valtio maksaa eläkkeen voi osa eläkeläisista saada lainaa jopa paremmilla ehdoilla kuin työikäinen lainanhakija.

Yksityisillä luotonantajilla on omat ehtonsa

Yksityisillä luotonantajilla on usein ehtona, että tietyn iän jälkeen lainoja ei enää myönnetä. Suurin osa suomalaisista luotonantajista myöntää lainoja aina 65-75 ikävuoteen asti.

Kun suunnittelee lainan hakemista yksityiseltä luotonantajalta kannattaa laskea tarvittava lainasumma melko tarkasti. Kun tiedät tarvitsemasi lainasumman laske kuinka paljon pystyt maksamaan lainaa takaisin kuukausittain.

Laina ei mielellään saa ylittää yli 30% kuukausittaisista tuloista, joka tarkoitaa esimerkiksi 1200 euron nettoeläkkeellä 360€ lainalyhennystä kuukaudessa.

Lue myös: uudet yksityiset luotonantajat ja lainapalvelut vuodelle 2020

Vaikka lainanhakija olisi eläkeikäinen vaikuttaa maksuhäiriömerkintä silti lainan saamiseen. Maksuhäiriömerkintäiselle henkilölle ei voi Suomessa myöntää lainaa. Ainakaan pankin tai yksityisten luotonantajien toimesta.

Mistä lainaa eläkeläiselle?

Luotonantajien lainanhakijoille asettamissa kriteereissä on merkittäviä eroja, joten lainan hakeminen kannattaa tehdä sellaisessa palvelussa joka kilpailuttaa kaikki lainapalvelut.

Suosittelemme tähän tarkoitukseen OmaLaina nimistä palvelua, jonka avulla myös eläkeläiset voivat hakea lainaa ilman vakuuksia. Lainahakemuksen täyttäminen sujuu ongelmitta puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Sinun ei tarvitse lähettää kuin yksi ainoa hakemus, joka toimitetaan kaikille palvelussa mukana oleville yhteistyökumppaneille.

Saat vastauksena lainatarjouksen jokaiselta luotonantajalta joka myöntää lainoja eläkeläisille.

Eläkeläiset saavat lainaa

Eläkeikäisilla henkilöillä on usein vähemmän aiempia velkoja ja kulut ovat merkittävästi pienempiä kuin työikäisellä lainanhakijalla. Tästä syystä eläkeläisten maksuvalmius on merkittävästi parempi ja luoton myöntäminen on usein sujuvampaa ja varmempaa.

Näin saat varmimmin lainaa

Täyttäessä lainahakemusta kannattaa merkitä luottohakemukseen niin nopea takaisinmaksuaika kuin mahdollista. Luotonantajat katsovat lainaajan parempana jos lainan takaisinmaksu on nopea.

Lue lisää: miten saada varma laina netistä?

Pankista lainan hakeminen eläkeläisenä on vaivalloista

Harva eläkeläinen haluaa marssia pankkiin lainaneuvotteluihin, koska tilanne on täysin erilainen.

Onneksi tänäpäivänä myös eläkeläiset voivat hakea lainaa netistä kuin kuka tahansa muu lainan hakija. Lainan hakeminen tapahtuu sähköisesti suoraan luotonantajan verkkosivuilla.

Tarvitset vain ja ainoastaan verkkopankkitunnukset, joilla tunnistaudut ja allekirjoitat lainasopimuksen.

Liiteitä tai eläketodistuksia ei tarvitse enää lähettää, koska luotonantajan voivat tehdä luottokelpoisuusarvioinnin automaattisesti muutamassa minuutissa heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.