Venelaina

Artikkeli päivitetty 8. Tammikuu, 2024

Oletko harkinnut ottavasi lainaa veneen ostoon? Me kävimme läpi eri rahoitusvaihtoehdot jotka saattavat kiinnostaa sinua. Kun kyseessä on venelaina saattavat lainasummat parhaimmillaan kohota suuriksi, jonka takia lainojen vertaileminen on avainasemassa sopivan lainan löytymiseksi.

Alla olevista palveluista haetaan eniten venelainoja koko Suomessa. Siksi voimme sanoa, että näistä palveluista saat parhaat venelainat vuodelle 2024. Hae venelainaa heti ja katso, mitä veneesi maksaa! Hakemus ja tarjouksien vastaanottaminen on maksutonta ja ei-sitovaa.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,56%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
  • Venelaina, venerahoitus tai osamaksu käytetyn veneen ostamiseen
  • Venerahoitus yksityiseltä ilman vakuuksia vai osamaksu pankista?
  • Venelaina uuteen veneeseen
  • Vertailemalla parhaat säästöt myös venelainoissa

Venelaina, venerahoitus tai osamaksu käytetyn veneen ostamiseen

Ennen venelainan harkitsemista on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään seuraavaa kysymystä: olenko taloudellisesti valmis tähän? 

Jos vastaus on kyllä jatka lukemista. Muista, että pelkästään veneen ostohinta ei suinkaan ole ainoa kustannus joka koituu maksettavaksesi, sillä Suomessa veneisiin liittyy myös useita muita kustannuksia vaikka kyseessä olisikin käytetty vene.

Laske paperille mahdolliset muut kustannukset, jotka syntyvät vuosittain veneen ylläpitämisestä. 

Tällaisia kustannuksia ovat muun muassa varastointi talveksi, huollot ja muut ylläpitokustannukset.

Lue myös: haluatko lainaa pienellä korolla?

Nyt kun sinulla on kustannukset selvillä lisää ne arvioidun veneen hankintakustannuksiin ja näet suurin piirtein kuinka suurta rahoitusta tarvitset. 

Käytetyissä veneissä summa todennäköisesti liikkuu aina 5 000 eurosta jopa 50 000 euroon asti.

Venelaina, venerahoitus tai osamaksu

Edullinen venerahoitus voi löytyä myös ottamalla veneeseen osamaksu ja rahoittamalla tämä osamaksu toisella lainalla. 

Tämä on kuitenkin melko raskas vaihtoehto veneen rahoittamiseksi, joten suosittelemmekin kilpailuttamaan lainat esimerkiksi kotimaisessa Omalaina.fi palvelussa.

Kun olet saanut useita lainatarjouksia tutki niitä rauhassa ja allekirjoita parhaiten sinulle sopiva lainatarjoukset, joka toivottavasti on myös edullisin. 

Venelainojen tyypilliset takaisinmaksuajat vaihtelevat lainan suuruudesta riippuen jopa kymmenissä vuosissa joten ole tarkkana lainan suhteen.

Venerahoitus yksityiseltä ilman vakuuksia vai osamaksu pankista?

Pankin tarjoamat osamaksurahoitukset veneisiin vaativat usein vakuuksia tai henkilötakaajia. Siksi niiden saaminen Suomessa on jotenkin erityisen vaikeaa. 

Sen sijaan yksityiset luotonantajat saattavat myöntää suurempiakin summia venettä varten kokonaan ilman vakuuksia ja takaajia. 

Vastapainona saattaa kuitenkin olla hieman korkeammat korot, mutta prosessit ovat nopeampia ja selkeämpiä.

Veneeseen sijoitettu raha kuitenkin säilyttää arvonsa melko hyvin. 

Jos työsi tai sivutulosi liittyvät jollakin tavalla veneilyyn muista tehdä verovähennykset ansiotulojen hankinnasta esimerkiksi tilanteissa joissa olet kalastaja tai pidät huviajeluita.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Voiko osamaksut yhdistää edulliseksi lainaksi?

Venelaina uuteen veneeseen

Uusien paattien kohdalla kannattaa varautua hyvinkin suuriin kauppahintoihin, joka tarkotittaa myös suurien lainojen hankkimista. 

Lainat saattavat toisinaan olla niin suuria, että yksikään yksityinen rahoituslaitos ei pysty sinulle lainaa myöntämään, joten joudut odottamaan lainapäätöksiä perinteisiltä pankeilta.

Kauppaa tehdessä kuitenkin olipa kyseessä sitten vanha tai uusi vene, muista varata käsirahaa valmiiksi. 

Kaupanteonyhteydessä pyydetään tyypillisesti noin 10 – 30 prosenttia veneen hinnasta käsirahana, eli osa kustannuksista täytyy olla valmis maksamaan heti. 

Monet luotonantajat suostuvat lainaamaan käsirahaa varten melko edullisestikin lainaa tai tarjoamaan eri osamaksu vaihtoehtoja.

Vertailemalla parhaat säästöt myös venelainoissa

Kuten missä tahansa lainoissa myös venekauppoja tehdessä kannattaa pitää mielessä, että veneen kustannukset koituvat suurimmaksi osin lainakuluista. 

Säästämällä tuhansia euroja lainakuluissa säästät veneen hinnassa. 

Jos teet oikein hyvät kaupat saatat jopa tienata rahaa huolimatta siitä, että ostit juuri veneen, sillä veneet ovat toistaiseksi säilyttäneet hyvin arvonsa suomessa.

Koska venelainat ovat hyvin pitkäaikaisia lainoja suurimmaksi osin kannattaa olla taloudellisesti sekä henkisesti valmis sitoutumaan kuukausilyhennyksiin jopa pitkäksikin aikaa tietysti riippuen lainasummasta.

Lue myös: lainojen vertaileminen kannattaa – katso Luottopalvelut lainavertailu

Moni veneen ostaja rahoittaa veneensä osamaksulla sillä tavoin, että maksaa käsirahan joko lainalla tai omista säästöistä ja tämän jälkeen laatii osamaksusuunnitelman veneen loppurahoituksesta. 

Tässä kohtaa voi kilpailuttaa lainat ja katsoa mistä saa edullisimmalla korolla venerahoituksen.

Vaikka vene kiiltäisi jo silmissäsi lainasopimusta allekirjoittaessa, muista tarkistaa luoton ehdot, että ne varmasti ovat juuri sellaiset kuin odotitkin.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti