Käyttöluotto - lainaa mihin tahansa käyttötarkoitukseen

Artikkeli päivitetty 9. Toukokuu, 2024

Etsitkö helppoa käyttöluottoa netistä? Me löysimme sinulle parhaat käyttöluottoja tarjoavat yritykset. Mukana myös kilpailutuspalveluita, joiden avulla säästät rahaa.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,1%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
 • Mikä on käyttöluotto?
 • Mitä pitää huomioida, kun hakee käyttöluottoa?
 • Käyttöluotto netistä vai pankista?
 • Käyttöluotto heti tilille
 • Kuka voi hakea käyttöluottoa?
 • Käyttöluotto netistä ilman vakuuksia
 • Mitkä pankit tarjoavat käyttöluottoa?
 • Mikä on paras käyttöluotto?
 • Käyttöluottojen vertailu itse
 • Mitä kokemuksia käyttöluotoista löytyy?
 • Käyttöluotto – UKK

Mikä on käyttöluotto?

Käyttöluotto on kulutukseen tarkoitettu laina, joka sopii moneen käyttötarkoitukseen. Kerromme sinulle tarkemmin, miten käyttöluottoa haetaan ja mitä ominaisuuksia se pitää sisällään.

Näytämme sinulle myös parhaat paikat hakea käyttöluottoa siten, että saat parhaan koron lainallesi.

Käyttöluotto itsessään on vakuudeton laina, joka mielletään usein kulutusluotoksi. Lainaa hakiessa käyttötarkoitusta ei tarvitse tarkemmin määritellä. Käyttölainaa haetaan kaikkein eniten suoraan verkosta, usein kilpailuttamalla.

Käyttöluoton hyötyjä:

Hakeminen helppoa – käyttöluoton hakeminen netistä on helppoa. Valitse vain sopiva luotonantaja lainalistastamme ja siirry täyttämään lainahakemus.

Lainapäätös heti – käyttöluottojen lainasummat vaihtelevat, mutta siitä huolimatta lainapäätös annetaan heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Pienemmät lainat maksetaan tilille parhaimmillaan jo samana päivänä.

Matala korko – käyttöluotot ovat edullisimpia vakuudettomia lainoja, kun ne haetaan kilpailutuspalveluita apuna käyttäen. Kilpailutuspalvelut löytävät sinulle useita räätälöityjä lainatarjouksia eri pankeilta ja luotonantajilta.

Ei liitteitä – kun käyttöluotto haetaan suoraan verkosta ei lainan hakemisen yhteydessä tarvitse toimittaa liitteitä, ellei kyseessä ole yli 40 000 euron laina. Suurempien lainojen kohdalla luotonantajat saattavat vaatia palkka- tai eläketodistusta, mutta sinulle ilmoitetaan niistä erikseen.

Vinkki viitonen: jos haluat varmistaa, että saat käyttölainallesi parhaan mahdollisen koron. Ota mukaan yhteishakija / rinnakkaishakija, jolloin vastaatte lainasta yhdessä, mutta vastaavasti lainan korko on huomattavasti alhaisempi kuin yksin haettuna.

Mitä pitää huomioida, kun hakee käyttöluottoa?

Lainaa ei kannata hakea hetken mielijohteesta, jokainen tekee kuitenkin lainan hakemisen suhteen omat päätöksensä. Vakuudettomien käyttölainojen kohdalla kannattaa huomioida muutamia asioita, ennen kuin suin päin säntäät allekirjoittamaan lainasopimuksen.

Esitä nämä kysymykset itsellesi:

 • Riittääkö oma taloustilanne uuteen lainaan?
 • Mitä laina tulee maksamaan?
 • Kuinka pitkän takaisinmaksuajan voin valita?

Oma taloustilanne on helppo arvioida. Kannattaa käyttää luotonantajien sivuilta löytyvää lainalaskuria tulevien kuukausierien selvittämiseen, jolloin tiedät, minkälaisen takaisinmaksuajan valitset.

Lainalyhennysten ei kannata olla niin suuria, että ne kuormittavat omaa taloutta. Eikä vastaavasti myöskään niin pieniä, että laina ei lyhene.

Lainalaskurit auttavat myös selvittämään mitä laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan. Lainojen suhteen kannattaa aina tutkia todellista vuosikorkoa, joka kertoo kaikki lainaan liittyvät kulut.

Muista, että lopullisen lainatarjouksen korot ja kulut saattavat poiketa merkittävästi laskurin ilmoittamista luvuista, jonka takia lainanhakijan on hyvä olla valppaana. Suomessa kuitenkin laki määrittelee, kuinka kallis laina saa olla – lainojen nimelliskorko voi olla enintään 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut enintään 150 euroa vuodessa.

Käyttöluotto netistä vai pankista?

Ikuinen spekulaatio pankkien ja yksityisten rahoituslaitosten välillä. Kummasta laina kannattaa hakea?

Pääsääntöisesti pankkien tarjoamat käyttöluotot ovat vakuudellisia lainoja, kun taas netistä haetut lainat ovat yleensä aina vakuudettomia.

Lainan vakuudellisuus tai vakuudettomuus tarkoittaa sitä, että lainaa vastaan on asetettava jokin tae. Usein omaisuus tai muu rahallinen vastike.

Vakuudellisten ja vakuudettomien lainojen ero on vuosi vuodelta pienentynyt. Aikaisemmin vakuudelliset lainat olivat huomattavasti edullisempia, kun tänä päivänä eroa ei ole läheskään niin merkittävästi.

Parhaat vakuudettomat lainat ovat yhtä edullisia kuin pankin vakuudelliset vastaavat.

Lisäksi ero näiden kahden valinnan välillä on aikataulu. Vakuudellisten lainojen saaminen kestää ja lainapäätösten saapuminen kestää. Puolestaan vakuudettomat lainat ovat usein hakijan tilillä jo muutaman minuutin kuluessa lainahakemuksen täyttämisestä.

Käyttöluotto heti tilille

Monet käyttöluottoa hakevat henkilöt ovat kiireessä ja tarvitsevat rahaa mahdollisimman nopeasti. Monesti jopa kymmeniä tuhansia euroja, jolloin perinteiset pikavipit eivät tule kuuloonkaan.

Ainoa tapa saada lainaa heti tilille on hakea sitä verkosta. Lainan voi saada tilille vain muutaman minuutin kuluessa lainan hakemisesta.

Siitä huolimatta suosittelemme ensin vertailemaan vaihtoehtoja, sillä jo muutaman sekunnin silmäys vertailuumme voi tuoda sinulle jopa tuhansien eurojen säästöt.

Käyttöluoton hyvä puoli on se, että sinun ei tarvitse lähettää lainahakemusta uudelleen, kun olet avannut luottotilin.

Riittää, että siirryt palvelun ”omatili” -osioon tai vastaavaan sovellukseen, josta voit tehdä nostoja omalle käyttötilillesi.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että käyttöluottoja voidaan myöntää vain kello 7 – 23 välisenä aikana. Joten, jos lainallasi on kiire – käy lähettämässä hakemus pikimmiten. Jatkossa nostoja voi tehdä myös yöaikaan.

Kuka voi hakea käyttöluottoa?

Käyttöluoton hakemisessa on samat edellytykset kuin missä tahansa lainassa, jota haetaan Suomessa.

Näitä ovat:

 • Hakijan on oltava täysi-ikäinen (18-vuotias)
 • Hakijalla on oltava puhtaat luottotiedot
 • Hakijan pitää olla asunut Suomessa viimeiset 36 kuukautta
 • Hakijalla on oltava säännölliset tulot (vaihtelevat luotonantajakohtaisesti)
 

Koska osa luotonantajista edellyttää melko tiukkoja kriteereitä lainanhakijoilta. On helpoin tapa tavoittaa kaikki ne luotonantajat, jotka pystyvät tarjoamaan sinulle lainaa on käyttää apuna lainanvälityspalveluita.

Suosittelemiamme lainanvälityspalveluita ovat muun muassa Omalaina, Rahoitu, Zmarta.

Perinteisillä pankeilla on erittäin tiukat vaatimukset käyttöluoton myöntämisen suhteen, verrattuna digipankkeihin ja muihin verkossa toimiviin rahoituslaitoksiin. Siitä huolimatta edellä mainituissa lainanvälityspalveluissa on mukana myös perinteisiä pankkeja, joiden tarjoukset voit saada kilpailutettua.

Käyttöluotto netistä ilman vakuuksia

Vakuudettoman käyttöluoton voi saada tililleen ilman pankkikonttorissa asioimista. Käyttölainan etuihin kuuluu mm. nopeus ja yksinkertaisuus. Lainahakemukset käsitellään nopealla aikataululla ja hakemuksen lähettämisen jälkeen lainapäätös annetaan yleensä heti.

Vertaile vakuudettomat käyttölainat kätevästi Omalainan avulla. Voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 30 eri pankin lainatarjoukset. Lainatarjoukset annetaan nopeasti ja vertailu on maksutonta sekä yksinkertaista.

Sopivan lainavaihtoehdon löytämisen jälkeen voit allekirjoittaa sopimuksen kätevästi verkkopankkitunnuksillasi. Samalla kertaa voit myös toimittaa pankin pyytämät liitteet esimerkiksi viimeisimmästä palkkakuitista. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana tai viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Mitkä pankit tarjoavat käyttöluottoa?

Kaikki vakuudettomia lainoja tarjoavat palvelut myöntävät asiakkailleen käyttöluottoa jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Maksuajan voi itse valita 1 – 15 vuoden väliltä.

Näiden lisäksi myös osa perinteisistä pankeista myöntää käyttöluottoja asiakkailleen.

Osuuspankki

Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta joustoluottoa, joka sopii esimerkiksi luottokortin korvikkeeksi. Tältä joustoluottotililtä voit nostaa rahaa aina sitä mukaan, kun tarvitset.

Joustoluoton lisäksi mainittakoon vielä OP Täsmäluotto tai Täsmälaina, jotka ovat kertalainoja.

Nordea

Nordea tarjoaa myös vakuudetonta joustoluottoa, jonka takaisinmaksuaika on varsin joustava. Monet hakijat ovat kuitenkin sanoneet, että joustoluottotili on vaikea saada.

Danske Bank

Danske Bank myöntää perinteistä käyttölainaa asiakkailleen, joka kuitenkin nimestään huolimatta on joustoluotto eli jatkuvan luoton tili.

Näiden tunnetuimpien pankkien lisäksi myös ainakin Aktia, S-Pankki sekä POP Pankki myöntää vakuudellisia tai vakuudettomia käyttöluottoja asiakkailleen.

Esimerkiksi Aktia ja Danske Bankin ja POP Pankin lainat saat kilpailutettua Omalainan maksuttomassa lainavertailupalvelussa. Näin voit verrata perinteisten pankkien tarjouksia verkossa toimiviin lainanmyöntäjiin.

Nyt kun olemme päässeet tähän asti, on aika pohtia mikä on paras käyttöluotto ja mistä sellaisen saa.

Mikä on paras käyttöluotto?

Paras käyttöluotto on matalakorkoinen, sopivalla maksuajalla oleva laina. Parhaan käyttöluoton löytyminen voi kuitenkin olla kiven takana, etenkin siinä tapauksessa, jos lainan hakijalla ei ole aikaisempaa kokemusta lainan hakemisesta netistä.

Seuraa näitä ohjeita niin tiedät, mikä on paras käyttöluotto juuri sinulle:

 • Katso lainalistastamme sopivat luotonantajat, jotka tarjoavat käyttöluottoa
 • Valitse palvelu, jonka kautta haluat hakea lainaa (suosittelemme lainanvälittäjiä)
 • Jos käytät lainanvälittäjää, täytä hakemus ja lähetä se eteenpäin.
 • Saat useita tarjouksia eteesi maksutta, eikä sinun tarvitse ottaa lainaa vastaan.
 • Jos sopiva laina löytyy voit allekirjoittaa lainasopimuksen suoraan verkkopankkitunnuksilla.
 

Muista, että sinulla ei ole kiire hyväksyä lainatarjousta heti. Kaikki lainanvälittäjien kautta saamasi lainatarjoukset ovat voimassa 30 vuorokautta niiden saapumisesta, joten riittää että solmit sopimuksen ennen tämän ajan kulumista umpeen.

Lainanvälittäjien avulla voit löytää käyttöluottoa vain noin 4 prosentin korolla. Paras käyttöluotto on koroiltaan siis vain 4 prosentin luokkaa vuodessa, joka tarkoittaa 10 000 euron lainassa vain reilun 40 euron kuluja.

Käyttöluottojen vertailu itse

Luottopalvelut on maksuton lainavertailupalvelu, jossa kuluttajat voivat hakea tietoa lainoista ja lainatuotteista sekä lukea oppaita paremmasta taloudenhallinnasta.

Olemme koonneet lainanhakijoita varten listan, jossa on eriteltynä parhaat luotonantajat, joiden avulla voit löytää edullisen käyttöluoton.

Jo nopean silmäilyn avulla saat kuvan siitä, mistä lainaa kannattaa hakea.

Sinun ei kannata edes harkita itse lähteä kahlaamaan nettiä läpi löytääksesi luotonantajia, sillä me teimme kaiken työn puolestasi.

Kaikki esittelemämme lainapalvelut ovat Suomen Finanssivalvonnan alaisia, luotettavia ja vakavaraisia yrityksiä.

Mitä kokemuksia käyttöluotoista löytyy?

Netissä ei mielestämme ole vielä riittävän kattavaa tietoa käyttöluotoista, josta saimmekin idean kirjoittaa tämän artikkelin.

Lisäksi meillä on omakohtaista kokemusta käyttöluottojen käyttämisestä ja voimme sanoa, että ne toimivat parhaiten sellaisille henkilöille, jotka yllättyvät joka kuukausi, kun rahaa tarvitaankin enemmän.

Normaali tilanteessa pitäisi lähettää uusi lainahakemus joka kuukausi, mutta luottokortin tavoin toimivan käyttöluoton avulla on helppo vain siirtyä tekemään nosto.

kannattaa kuitenkin huomioida mahdolliset nostopalkkiot tai muut käyttökulut ennen kuin innostuu tekemään nostoja liian tiuhaan tahtiin.

Parhaimmillaan käyttöluotto palvelee käyttäjäänsä säännöllisesti ja mahdollisimman edullisesti.

Käyttöluotto - UKK

Mistä paras vakuudeton laina?

Pyydä useita lainatarjouksia esimerkiksi Omalainan kautta ja parhaan vakuudettoman lainan löytäminen helpottuu. Yksi hakemus voi parhaimmillaan tavoittaa jopa 30 luotettavan pankin ja rahoituslaitoksen tarjoukset. 

Onko käyttölaina sama kuin kulutusluotto?

Käytännössä kulutusluotto ja käyttöluotto ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia. 

Mitkä ovat käyttöluoton saamisen edellytykset?

Jokainen lainantarjoaja on asettanut lainan saamiseksi omanlaiset ehdot, mutta perusedellytyksiin kuuluu täysi-ikäisyys, puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot. 

Voiko käyttöluoton maksaa takaisin nopeammin?

Käytännössä käyttöluoton voi maksaa halutessaan takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin. Ennen tätä varmista lainanantajalta, että sen tekeminen on maksutonta.

Miksi kilpailuttaa käyttöluotto?

Myös käyttöluotto kuten mikä tahansa muukin lainavaihtoehto kannattaa kilpailuttaa, joka edesauttaa edullisen luoton löytämistä. Se myös karsii pois kaikki kalliit vaihtoehdot.

Mihin voin käyttää käyttöluoton?

Käyttöluoton voit käyttää haluamallasi tavalla esimerkiksi remonttiin, auton ostoon, kodinkoneisiin tai muuhun välttämättömään hankintaan. Muista vertailla lainat ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti