Keskitä lainat ja saa halvempi korko 2021

Kun keskität lainasi yhdelle luotonantajalle saat halvemman lainan tilalle. Lainojen keskittäminen on yksi harvoista tavoista jolla voit heti pienentää nykyisiä lainakustannuksiasi. Saat välittömästi lainan edullisemalla korolla ja pystyt helpommin hallitsemaan lainan takaisinmaksua useiden pienempien laskujen sijaan.

Katso mitkä palvelut sopivat sinulle parhaiten ja hae lainaa heti!

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 70.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 10.000€

Maksuajat:
3 – 54kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Miksi lainojen keskittäminen kannattaa ja mitä se tarkoittaa?

Lainojen keskittäminen tarkoittaa useiden eri maksutapojen yhdistämistä lainaksi. Keskittämällä nämä muut lainat saat vastineeksi yhden edullisemman lainan alhaisemmalla korolla. Keskittäminen toimii siten, että haet lainaa edellämainituista palveluista ja otat lainatarjouksen joka on edullisempi kuin nykyiset lainakulusi.

Kun olet vastaanottanut uuden lainan, maksat sillä pois kaikki aikaisemmat osamaksut, luottokorttivelat tai lainat kuten kulutusluotot, pikavipit tai joustoluotot. Näin sinun tarvitsee enää lyhentää vain yhtä lainaa, jonka kokonaiskustannukset sekä kuukausilyhennykset ovat alhaisemmat kuin aikaisemmissa lainoissasi yhteensä.

Muun muassa Sortter on kirjoittanut hyvän ohjeen siitä miten lainojen yhdistely käytännössä tapahtuu ja miksi se on niin järkevää.

Lue myös: mikä on paras pieni laina?

keskitä lainat ja saa halvempi korko

Kuvan avulla tilannetta on helpompi havainnollistaa. Eli tässä tapauksessa yhdistetään 4 erilaista lainaa yhdeksi halvemmaksi lainaksi, jonka kokonaiskustannukset ovat huomattavasti edullisemmat. Tämä koko prosessi aina lainahakemuksen täyttämisestä lainasopimuksen allekirjoittamiseen ja lainojen takaisinmaksamiseen vie vain muutaman minuutin. Ajattele sitä samalla tavalla kun tienaisit jopa 1000 euroa tuosta vain.

Kuka voi keskittää lainat?

Lainojen keskittäminen vaatii 18-vuoden ikärajan, eikä lainan hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai muitakaan negatiivisiä mainintoja luottorekisterissä. Paras puoli lainojen keskittämisessä on se, että kun pyydät lainatarjouksia sinun ei tarvitse allekirjoittaa niitä ellet ole tyytyväinen niihin. Siksi voit koska tahansa pyytää tarjoukset ja katsoa jos nyt olisi hyvä aika keskittää lainat.

Lue myös: näin saat edullisen lainan pitkällä maksuajalla

Nuorille varsinkin vinkiksi jos et ole vielä vakituisesti työelämässä: Laina-aika pitenee yleensä poikkeuksetta kun useammat lainat kootaan yhdeksi.