Keskitä lainat - saat edullisemman koron lainallesi

Artikkeli päivitetty 9. Toukokuu, 2024

Kun keskität lainasi yhdelle luotonantajalle saat halvemman lainan tilalle. Lainojen keskittäminen on yksi harvoista tavoista jolla voit heti pienentää nykyisiä lainakustannuksiasi. Saat välittömästi lainan edullisemmalla korolla ja pystyt helpommin hallitsemaan lainan takaisinmaksua useiden pienempien laskujen sijaan.

Katso mitkä palvelut sopivat sinulle parhaiten ja hae lainaa heti! Hakemus ja tarjouksien vastaanottaminen on täysin maksutonta eikä se sido vielä lainan ottamiseen. 

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,1%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
  • Miksi lainojen keskittäminen kannattaa ja mitä se tarkoittaa?
  • Kuka voi keskittää lainat?

Miksi lainojen keskittäminen kannattaa ja mitä se tarkoittaa?

Lainojen keskittäminen tarkoittaa useiden eri maksutapojen yhdistämistä lainaksi. Keskittämällä nämä muut lainat saat vastineeksi yhden edullisemman lainan alhaisemmalla korolla

Keskittäminen toimii siten, että haet lainaa edellä mainituista palveluista ja otat lainatarjouksen joka on edullisempi kuin nykyiset lainakulusi. Etenkin vakuudeton lainojen yhdistäminen on järkevää, jos nykyisten velkojen maksaminen tuottaa ongelmia. 

Käytännössä lainojen keskittäminen on sama asia kuin yhdistelylaina. Kun olet vastaanottanut uuden lainan, maksat sillä pois kaikki aikaisemmat osamaksut, luottokorttivelat tai lainat kuten kulutusluotot, pikavipit tai joustoluotot. Näin sinun tarvitsee enää lyhentää vain yhtä lainaa, jonka kokonaiskustannukset sekä kuukausilyhennykset ovat alhaisemmat kuin aikaisemmissa lainoissasi yhteensä.

Muun muassa Sortter on kirjoittanut hyvän ohjeen siitä miten lainojen yhdistely käytännössä tapahtuu ja miksi se on niin järkevää.

Lue myös: mikä on paras pieni laina?

keskitä lainat ja saa halvempi korko

Kuvan avulla tilannetta on helpompi havainnollistaa. 

Eli tässä tapauksessa yhdistetään 4 erilaista lainaa yhdeksi halvemmaksi lainaksi, jonka kokonaiskustannukset ovat huomattavasti edullisemmat. 

Tämä koko prosessi aina lainahakemuksen täyttämisestä lainasopimuksen allekirjoittamiseen ja lainojen takaisinmaksamiseen vie vain muutaman minuutin. 

Ajattele sitä samalla tavalla, kun tienaisit jopa 1000 euroa tuosta vain.

Kuka voi keskittää lainat?

Lainojen keskittäminen vaatii 18-vuoden ikärajan, eikä lainan hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai muitakaan negatiivisia mainintoja luottorekisterissä. 

Paras puoli lainojen keskittämisessä on se, että kun pyydät lainatarjouksia sinun ei tarvitse allekirjoittaa niitä ellet ole tyytyväinen niihin. 

Siksi voit koska tahansa pyytää tarjoukset ja katsoa jos nyt olisi hyvä aika keskittää lainat.

Lue myös: näin saat edullisen lainan pitkällä maksuajalla

Nuorille varsinkin vinkiksi jos et ole vielä vakituisesti työelämässä: Laina-aika pitenee yleensä poikkeuksetta kun useammat lainat kootaan yhdeksi.

Hae edullisempaa lainaa ja yhdistä lainat helposti! 

Usein kysytyt kysymykset lainojen keskittämisestä

Mikä on maksimi laina-aika?

Etenkin isommille lainoille on mahdollista saada enimmillään takaisinmaksuaikaa jopa 20 vuotta. Esimerkiksi Omalainan kautta on mahdollista saada lainaa 500 – 60 000 1-20
vuoden takaisinmaksuajalla.

Kannattaako pitkä laina-aika?

Pitkä laina-aika ei ole aina järkevä vaihtoehto, sillä se nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Laina kannattaa pyrkiä maksamaan takaisin mahdollisimman nopeasti.
Kuitenkin isompiin lainoihin voi olla järkevää ja välttämätöntä ottaa pitkä takaisinmaksuaika.

Onko lainojen keskittäminen sama asia kuin lainojen yhdistäminen?

Käytännössä nämä tarkoittava yhtä ja samaa asiaa. Yhdistät siis kaikki nykyiset lainasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Tämä helpottaa lainan takaisinmaksua etkä joudu maksamaan useiden luottojen korkoja sekä muita kuluja. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti