häiden rahoitus suomessa

Häiden rahoitus

Artikkeli päivitetty 8. Tammikuu, 2024

Suomessa perinteinen tapa maksaa häät on ottaa häälainaa. On kuitenkin joitakin tilanteita joissa hääpari maksaa häänsä itse. 

Häiden säästämistä varten on oltava hyvin systemaattinen ja se monesti aiheuttaakin suurta turhautumista kun joudutaan tinkimään useasta asiasta ja runsaasti.

Me tutustuimme hääkulttuuriin ja katsoimme kuinka paljon häät oikein maksavat Suomessa vuonna 2024.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Mitä häät maksavat?

Hääbdujetti koostuu monesta eri osasta. Häitä varten on hyvä laatia kulubudjetti huolimatta siitä rahoitatko häät itse vai haetko hää rahoitusta.

Suurimmat merkille pantavat menoerät ovat hääpaikka, tarjoilut ja häämatka. Tarjoiluihin ja hääpaikkaan vaikuttaa merkittävästi kutsuvieraiden määrä.

Etelä-Euroopassa hyvin yleinen tapa rahoittaa häät on se, että molempien parien vahemmat auttavat rahoittamisessa. Suomessa tälläistä kulttuuria ei kuitenkaan ole joten on ruvettava säästämään tai katsomaan sopivia rahoitusvaihtoehtoja.

Lue myös: häälainankin voi kilpailuttaa nyt meillä

Suomessa häihin kuitenkin panostetaan rahallisesti merkittävästi enemmän kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Suunnittele hääbudjetti

Jos naimisiinmeno ei ole spontaania on järkevä suunnitella hääbudjettia jo hyvissä ajoin etukäteen. 

Kun budjetti on laadittu laskekaa yhdessä onko mahdollista rahoittaa häät itse säästämällä vai onko keskityttävä sopivan häälainan löytämiseen.

Jos jälkimmäinen on teidän vaihtoehtonne jatkakaa lukemista, sillä me tutustuimme parhaimpiin häälainan tarjoajiin, jossa etsitään juuri joustavuutta lyhennyksien suhteen sekä kohtuullisia hintoja.

Usein häälaina halutaan myös hyvissä ajoin ja mahdollisimman pienellä vaivalla, jolloin sopivaksi lainavaihtoehdoksi jää verkosta saatavat nettilainat.

Yläpuolella oleva kuva saattaa olla teidän häistänne 😉

No vitsit sikseen. Tutustutaan tarkemmin hääbudjettiin ja siihen mihin oikeastaan hääbudjettirahat menevät. Puhuimme aikaisemmin suurimmista kulueristä, mutta puretaan pakettia vielä hieman enemmän.

Näin paljon suomalaiset keskimäärin käyttävät häihin:

  • Häämekko 400 – 500€
  • Juhlapuku 200 – 400€
  • Naisten sormus 700 – 1000€
  • Miesten sormus 150 – 250€
  • Hääpaikka (vuokra) 500 – 1500€
  • Ruoka ja tarjoilut 1500 – 4000€
  • Häämatka 1500 – 5000€
 

Hääbudjettia voi vielä itse täsmentää ja karsia kuluista neuvottelemalla esimerkiksi hääpaikan vuokrasta ja catering palveluista.

Vain murto-osa häistä järjestettiin pieneimmällä mahdollisella budjetilla, kun taas keskiarvot olivat yläpuolella merkityt.

Budjettiin tulee myös lisää kustannuksia eri lisäpalveluista, ellei niitä järjestetä omasta takaa. Tälläisiä on esimerkiksi tyypillinen häävalokuvaus, meikit ja kosmetiikka ja niin edelleen.

Lue myös: matkakassa, miten se kannattaa sunnittella?

Häämatkaan on panostettu kaikkein eniten. Osa hakee lainaa vain ja ainoastaan häämatkaa varten ja rahoittaa muut hääkustannukset itse omista säästöistä.

Lue myös: edullisin laina lomamatkaa varten

Kustannuksissa pystyy myös tinkimään pyytämällä perheen jäseniä auttamaan järjestelyissä.

Häälainaa netistä

Joka vuosi yhä useampi hääpari päättää ottaa rahoituksen häitä varten, jotta jo valmiiksi jännittävä hääpäivä ei stressaa liikaa.

Voimme lämpimästi suositella tulevalle hääparille OmaLainan maksutonta lainojen kilpailutuspalvelua, josta löytyy kattava tarjonta myös häiden rahoitukseen.

Netistä haettavien häälainojen summat vaihtelevat 1000 eurosta aina 20 000 euroon asti. Ne ovat vakuudettomia ja takaisinmaksuaikaa niihin haetaan yleensä tilanteesta riippuen 1 – 10 vuotta.

Vinkki: Aloita häävalmistelut ajoissa

Häät ovat jo valmiiksi tulevalle hääparille ehkä yksi elämän jännittävimmistä päivistä. Siksi häiden suunnittelu kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin.

Laadi paperille to-do lista, johon listaat jokaisen mahdollisen kohdan joka täytyy häissä ottaa huomioon. Listaa näille pääasioille myös alakohdat, jotka vaativat toteuttamista ja suunnittelua.

Laske tarvittava rahoitus jo etukäteen ja pohtikaa pystyttekö itse rahoittamaan tämän vai oletteko aikeissa hakea rahoitusta häiden järjestämistä varten. 

Lainaa haettaessa kannattaa pohtia lainasumma, lainalyhennykset ja takaisinmaksuaika tarkasti.

Hyvissä ajoin valmistautuminen takaa sen, että päivästä tulee onnistunut ja ikimuistoinen. Lisäksi valmistautuminen vähentää stressiä ja selkeyttää asioiden järjestelyä.

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti