matkakassa nopeasti kasaan

Matkakassa kuntoon

Artikkeli päivitetty 16. Helmikuu, 2022

Matkakassan rakentaminen tai järjestäminen on olennainen osa monen perheen matkustamista.

 Matkakassasta osa koostuu usein omasta säästetystä rahasta ja osa ulkoisesta rahoituksesta. Viimeistele matkakassasi alapuolella olevien rahoitusyhtiöiden avulla.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Matkakassan kasaaminen lähtee säästämisestä ja turhien kulujen karsimisesta. Suunnittelun ja suunnitelman toteutuksen kanssa on hyvä lähteä liikkeelle tarpeeksi ajoissa. 

Nykyään onneksi lentojen hinnat sekä majoitukset ovat halventuneet huomattavasti, joten suurempia ponnisteluja ei välttämättä vaadita.

Täysin ilmaista lomille lähteminen ei kuitenkaan ole varsinkin jos kyseessä on perhe, enemmän kuin kaksi henkilöä. 

Kokemus ja muisto joka matkasta jää on kuitenkin toteuttamisen arvoinen.

Lue myös: hae 12kk pikavippi edullisella korolla

Vinkkejä matkakassan keräämiseen

Perehdyimme kymmenen matkustelijan kertomukseen matkakassan keräämisestä ja poimimme olennaiset kohdat, joiden avulla sinäkin säästät huomaamatta rahat matkakassaa varten.

Yksi vaihtoehto on ottaa lomalainaa. Tämä vaihtoehto kuulostaa houkuttelevalta, mutta tuo lisäkustannuksia lomailuun. 

Luottokortti on tietysti järkevä paikallisia ostoksia varten tai jos haluaa saada bonuksia lennoilta esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortilla.

1. Tee lomabudjetti

Laske kuinka paljon tarvitset rahaa lomamatkaa varten. 

Ota huomioon kaikki mahdolliset kulut aina lähtien lennoista majoitukseen sekä paikan päällä tarvittavat kulut ruoka, hygienia ja hyvinvointi. 

Karkeasti arvioiden matkabudjetti kannattaa aina laatia kulujen tiimoilta yläkanttiin jotta ikäviä yllätyksiä ei tulisi.

2. Poimi halvimmat lennot ja hotellit

Suuri osa kuluista matkustellessa aiheutuu juuri lennoista ja majoituksesta varsinkin jos perheen kanssa lähdetään reissaamaan. 

Nykyään on onneksi monia vertailua mahdollistavia palveluita niin lentoihin kuin majoitukseen, joiden avulla voit säästää jopa satoja euroja näissä kustannuksissa.

Ruokakulut majoituksessa usein aiheutuvat siitä, että lomilla käydään pääsääntöisesti syömässä ravintoloissa itse tekemisen sijaan. 

Nämäkin kulut kannattaa myös laskea yläkanttiin.

3. Automaattista säästämistä

Tänäpäivänä on paljon vaihtoehtoja säästämiselle. Esimerkiksi osa pankeista tarjoaa palvelua, jossa aina kortilla maksaessasi pieni summa siirtyy suoraan säästölille. 

Voit avata pankissa tilin pelkästään matkustelua varten jonne haluat matkakassaa säästää.

Eli aina kun käyt viikon ruoka-ostoksilla kerrytät myös lomakassaasi huomaamattomasti. Tämä on erittäin ovela tapa koota lomarahoja vaivattomasti.

Toinen vaihtoehto on säästää aina automaattisesti tietty summa kyseiselle tilille vaikka kuukausittain. Tämäkin vaihtoehto on helppo tapa kerryttää kassaa.

4. Karsi ylimääräisiä kuluja

On useita tapoja karsia ylimääräisistä kuluista hetkellisesti lomakassaa kerätessä. 

Yhden paljon matkustavan vinkki oli, että älä syö ravintolassa myöskään työaikana vaan tee ruoka itse ja säästä rahat suoraan matkabudjettiin.

Lue myös: osamaksujen yhdistäminen kannattaa, nopea prosessi ja tonnien säästöt

Omien eväiden tuominen mukaan töihin on myös terveellistä ja pitää mielen virkeänä. Varsinkin jos ravinto on terveellistä kuten hedelmiä.

5. Koita tehdä radikaaleja muutoksia

Jos tarvitset rahaa kasaan nopeasti voit kokeilla tehdä hurjalta tuntuvia muutoksia elämässäsi, kuten tingi kaikesta ylimääräisestä. 

Tee kotona kerralla viikon ruoat ja syö näitä, tai säästä suuri summa kuukausittain ja elä niukasti loppukuukausi.

Jos näidenkin vinkkien jälkeen lomakassan kokoaminen tuntuu mahdottomalta on vaihtoehtona tietysti lomalaina.

Täytyy kuitenkin muistaa, että aina lainaa otettaessa syntyy ylimääräisiä kustannuksia, mutta voit maksaa lainan takaisin sopivissa erissä.

6. Ja viimeinen vinkki

Kokeile karsia kaikki turhat hömpötykset pois ruokavaliostasi. Eli kun menet kauppaan ostat vain ja ainoastaan terveelliset ja tarpeelliset ruoat. 

Yllätyt kuinka paljon rahaa voit säästää yhdellä kauppareissulla.

Yhteenvetona siis, muista vertailla lennot ja hotellit. Pohdi millä tavoin sinun olisi helpointa säästää. 

Automaatti säästö kortilla maksamisesta kuulostaa erittäin tehokkaalta, jopa paremmalta kuin kuukausisäästäminen, sillä jokainenhan meistä tykkää korttia vinguttaa joskin välillä vähän turhaankin.

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti