Remonttilainaa ilman vakuuksia

Artikkeli päivitetty 9. Toukokuu, 2024

Remonttilaina osuu lähes meidän jokaisen kohdalle jossain kohtaa elämää. Se on yksi suurimmista lainoista asuntolainan lisäksi, joka todellakin kannattaa kilpailuttaa.

Koska remonttilainat ovat yleensä suuria, on niiden vertaileminen hyvä tapa säästää jopa tuhansia euroja rahaa. Vertaileminen ja kilpailuttaminen ovat maksuttomia palveluita, jotka eivät sido ottamaan lainaa.

Ennen remonttiin ryhtymistä on hyvä vilkaista lainatarjontaa ja katsoa mikä laina sopii parhaiten omaan remonttisuunnitelmaan.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,1%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
  • Lainaa remonttiin
  • Miksi hakea remonttilainaa?
  • Muita tapoja hakea rahoitusta remontille
  • Remontin rahoittaminen – esimerkkejä
  • Kilpailuta remonttilaina
  • Yhteenveto
  • Remonttilaina – UKK

Lainaa remonttiin

Kuten mainittiin remonttilaina on toiseksi suurin laina, jonka lähes jokainen meistä tulee jossain kohtaa elämässä hankkimaan. 

Remonttilainoja on erilaisia, osa niistä on vakuudettomia ja osa vakuudellisia.

Vakuudelliset remonttilainat ovat perinteisten pankkien myöntämiä, jotka vaativat läjäpäin tositteita ja todistuksia jotta lainapäätös saadaan annettua.

Vakuudettomat remonttilainat puolestaan ovat netistä haettavia yksityisten rahoituslaitosten lainoja, joihin ei tarvita takaajia tai vakuuksia.

Vakuudettomat nettilainat ovat siis nopeita ratkaisuja saada lainaa heti. Tänä päivänä niiden korot saattavat olla jopa alhaisempia kuin perinteisten pankkien.

Moni remonttiin ryhtyvät käyttää lainojen kilpailutuspalvelua lainatarjousten pyytämiseen, jota mekin suosittelemme. Käyttämällä näitä kilpailuttajia saat yhdellä hakemuksella useita remonttilainatarjouksia.

Näissä internetin palveluissa on mukana myös perinteisiä pankkeja yhteistyökumppaneina, joten kilpailutus tapahtuu erittäin tehokkaasti. Näet samassa vertailussa sekä pankit että digipankit.

rahoitusta remonttiin

Miksi hakea remonttilainaa?

Osalle ihmisistä remonttilaina on vapaaehtoinen lisä talon kunnostamiseen, mutta toisille se on välttämätöntä.

Esimerkiksi vanhojen talojen kunnossapitoon kuuluu kattojen uusiminen, putkiston tai saunatilojen remontointi. Myös mökit vaativat ylläpitoa johon remonttilainaa voidaan käyttää.

Myös asuntolainaa voi hakea remonttilainaksi, siten että osalla rahasta ostat asunnon ja toisella osalla aloitat remontoinnin. 

Emme kuitenkaan välttämättä voi suositella tätä vaihtoehtoa, sillä pankit ovat erittäin tiukkoja asuntolainojen suhteen.

Lue myös: voiko lainaa saada ilman säästöjä?

Vain harva remontoijista pystyy itse rahoittamaan remonttinsa, ellei sitä tee vähitellen.

 Jotkut voivat käyttää aina osan kuukausituloistaan remonttiin, jolloin remontti saadaan tehtyä ilman lainasta koituvia lisäkuluja.

Haittapuolena tällaisessa touhussa kuitenkin on kesto. Remontointi on muutenkin aikaa vievää ja sen omaehtoinen rahoittaminen on hankalaa.

Muita tapoja hakea rahoitusta remontille

Perinteiset lainat eivät suinkaan ole ainoa tapa rahoittaa omaa remonttia. On muitakin vaihtoehtoja jotka kannattaa ottaa huomioon.

Varsinaisen remonttiyhtiön osamaksurahoitus

Remonttia varten voi ottaa remonttia tekevältä yritykseltä osamaksurahoituksen. 

Tässä kohtaa kuitenkin mainittakoon, että usein tämä osamaksurahoitus on järjestetty kolmannen osapuolen toimesta, joka sattuu löytymään lainoja kilpailuttavista palveluista.

Remonttiyhtiöltä otettuna osamaksuvaihtoehto on erittäin kallista verrattuna siihen jos kilpailuttaisit tarvittavan lainasumman.

Yhtiölainaosuuden voi korvata remonttilainalla. Tällöin voi itse vaikuttaa lyhennyksiin ja lainan korkoihin sekä saada mahdolliset verovähennykset itselleen. Vakuudeksi on kuitenkin asetettava oma asunto.

Remontin rahoittaminen - esimerkkejä

Esimerkkien kautta on helpompi ymmärtää mistä remonttilainoissa on oikein kyse. Käydään läpi kolme esimerkkiä erilaisista remonttilainavaihtoehdoista.

Lue myös: 50 000e edullista lainaa kilpailuttamalla

Esimerkki 1.

Kulutusluotto ilman vakuuksia joka sopii niin pienempiin kuin suurempiin remonttitarpeisiin. Netistä voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa yksin tai yhdessä jopa 60 000 euroon asti.

Vinkki: Yhteishakijan kanssa kilpailutus vaikka OmaLainalla edullisin remontin rahoitusvaihtoehto.

Esimerkki 2.

Vakuudellinen kulutusluotto pankista sopii myös hyvin kaikkiin remonttitarpeisiin. Hyvä ratkaisu, mutta vie aikaa ja vaatii byrokratian suhteen kärsivällisyyttä. Saattaa olla halvin, mutta työläin vaihtoehto. Voit kilpailuttaa tämänkin.

Esimerkki 3.

Remonttia tekevä yhtiö järjestää sinulle rahoituksen osamaksun avulla. Erittäin kallis vaihtoehto, sillä usein remonttiyhtiö ottaa vielä oman palkkionsa lainan järjestämisestä. Rahoitus järjestetään ulkopuolisen toimijan toimesta.

Kilpailuta remonttilaina

Älä epäröi kilpailuttamisen suhteen. Kilpailuttaminen on ainoa tapa saada kaikkein alhaisimmat kustannukset lainalle, kun pistät pankit kilpailemaan asiakkuudestasi.

Kilpailutuksen hieno puoli on se, että voit koska tahansa pyytää lainatarjoukset ja hylätä kaiki jos ne eivät sinua lainkaan miellytä.

Kun vertailet eri remonttilainavaihtoehtoja tarkkaile kokonaiskustannuksia ja todellista vuosikorkoa. Ne määräävät pitkälti yhdessä takaisinmaksuajan kanssa lainasi hinnan.

Pankki vai rahoitusyhtiö?

Se kumpi on halvempi. Voit kilpailuttaa näiden molempien rahoitustarjonnan ja katsoa kummalta saat edullisempaa lainaa. Laina kannattaa aina hakea sieltä missä se on halvinta.

Koska remontointi on jo itsessään kallista haluat varmasti säästää kaikessa mahdollisessa jossa voi. 

Lainojen kilpailuttaminen on yksi aspekti jolla voit säästää todella merkittäviä määriä rahaa vain muutaman minuutin vaivalla.

Lue myös: Luottopalvelut tarjoaa maksuttoman lainojen kilpailutuksen sinulle

Yhteenveto

Remontin rahoittaminen on yksinkertaista vaikka vaihtoehtoja rahoittaa se on monia. 

Me avasimme tyypillisimmät vaihtoehdot remonttilainan rahoitukselle joita olivat vakuudeton ja vakuudellinen kulutusluotto sekä osamaksurahoitus remonttifirman toimesta.

Suosittelemme nyt heti kokeilemaan listassa esiteltyjä palveluita ja pyytämään lainatarjoukset remonttibudjetin mukaisesti. 

Kun olet saanut lainatarjoukset sieltä, voit vielä halutessasi pyytää perinteisiltä pankeilta tarjouksen ja vertailla näitä keskenään.

Näillä vinkeillä saat kaikkein halvimman remonttilainan itsellesi nopeasti.

Ps. Luottokortilla ei saa kuin työkalut.

Löydät parhaat lainatarjoukset hetkessä!

Lainan saaminen on todennäköisempää kun pyydät kaikista lainapalveluista tarjouksen yhdellä kertaa. Jos muuten yksittäinen luotonantaja päättäisi hylätä lainahakemuksesi et jäisi nuolemaan näppejä.

Välityspalveluiden käyttäminen on tätä päivää. Maksuttoman ja nopean palvelun avulla säästät aikaa kun hakemusta ei tarvitse joka kerta uudestaan lähettää, lisäksi saat katsoa juuri sinulle räätälöidyt lainatarjoukset ilman että sinun tarvitsee allekirjoittaa lainasopimusta.

Kilpailuttamalla itsellesi parhaan lainatarjouksen palvelussamme varmistat, että JUURI SINÄ löydät omiin tarpeisiisi parhaimman lainan. 

Lainatarjous perustuu aina sinun henkilökohtaisiin tietoihin, joten voidaan sanoa että jokainen saamasi lainatarjous on yksilöllinen juuri sinua varten. Nosta tilillesi paras lainatarjous jo tänään!

Mistä halvin remonttilaina? 

Halvimman remonttilainan löytäminen voi joskus tuntua työläältä ja haastavalta. Tällöin apuna voi käyttää kilpailutuspalvelua, joka hoitaa lainojen kilpailuttamisen puolestasi. Tehtäväksesi jää täyttää maksuton hakemus ja vertailla saamiasi tarjouksia keskenään. Esimerkiksi Omalaina.fi kilpailuttaa niin pienet kuin suuretkin lainat ja parhaimmillaan hakemuksesi voi tavoittaa jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta. 

Vastaanotat tarjouksia vain sellaisilta toimijoilta joiden ehdot täytät. Jos jokin palvelu suoriutui kilpailutuksesta erityisen hyvin ja lainan korkotaso sekä kulut vaikuttivat mielestäsi riittävän edullisilta, siirry allekirjoittamaan sopimus verkkopankkitunnuksillasi.

Nopeimmillaan voit saada remonttilainan tilillesi jopa saman päivän aikana, mutta viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa.  

Kulutusluoton kilpailuttaminen onnistuu yhdellä hakemuksella

Taas tulee se aika, kun lainojen kilpailuttamisesta tulee ajankohtaista. Nimittäin alkuperäinen vuonna 2019 säädetty korkokattolaki palaa, joka tarkoittaa, että netistä haettavien kulutusluottojen korot voivat jälleen olla 20 prosentin tuntumassa.

Helpoin tapa selvittää, mistä lainan saa kaikkein halvimmalla, on käyttää siihen tarkoitettuja kilpailutuspalveluita.

Kilpailutuspalvelun valitsemisen suhteen kannattaa olla tarkka, sillä kaikki kilpailuttajat eivät ole yhtä tehokkaita. Esimerkiksi osa Suomessa toimivista kilpailuttajista toimittaa lainahakemukset vain tärkeimmille yhteistyökumppaneilleen, toisilla yhteistyökumppaneita puolestaan on melko vähän.

Me suosittelemme käyttämään Rahoitu tai Omalaina -palvelua lainojen kilpailuttamiseen, yksinkertaisesti sen takia, että nämä kaksi palvelua on todettu puolueettomiksi ja läpinäkyviksi ja niillä on runsaasti yhteistyökumppaneita (25+), mukaan lukien perinteisiä pankkeja.

Vaihda aikaisempi kallis laina edullisempaan

Lainamarkkinat elävät jatkuvasti ja hinnoittelut saattavat muuttua. Kannattaa säännöllisesti käydä kilpailuttamassa mahdolliset lainatarpeet tai nykyiset lainat siinä mielessä, että edullisemman lainan tullessa vastaan, vaihtaa sitten aikaisemman lainan tähän.

Asuntolainan kilpailutus vakuuden osalta

Monilla asuntolainaa hakevilla henkilöillä suurin ongelma saattaa olla riittävien vakuuksien löytyminen. Yhtenä helpoimmista ratkaisuista pidetään vakuusosan tai käsirahan korvaamista vakuudettomalla lainalla.

Vakuudeton laina voi olla hyvä ratkaisu, mikäli sen korko ja kustannukset ovat riittävän edulliset. Tarkoituksena pitää lainan kokonaiskulut maltillisina ja silti varmistaa asuntolainan saaminen.

Asuntolainojen suhteen suosittelemme ehdottomasti ottamaan mukaan yhteishakijan, mikäli vakuuden tarve on yli 40 000 euroa. Se tekee lainan saamisesta huomattavasti todennäköisempää ja samalla laskee kokonaiskustannuksia.

Kokemuksia lainan kilpailutuksesta

Lainan kilpailutus kokemuksia löytyy netistä runsaasti. Pääsääntöisesti suurin osa kokemuksista on positiivisia.

Täytyy kuitenkin muistaa, että vaikka lainojen kilpailuttaminen tuo monelle suurta hyötyä ei silti läheskään kaikki saa mielestään edullista lainaa etenkään asuntolainojen kilpailutuksen yhteydessä.

Jos tuntuu, että sopivan lainan löytyminen on kiven takana, etenkin suurempien lainojen kohdalla. Kannattaa pyytää lainatarjoukset yhteishakijan kanssa.

Muista myös, että sinun ei tarvitse ottaa heti lainaa vastaan, vaan voit miettiä rauhassa.

Remonttilaina - UKK

Kannattaako remonttilaina? 

Remonttilainan hakeminen voi olla järkevää jos esimerkiksi säästöt tai tulot ovat riittämättömät ja remontin tekeminen on välttämätöntä. Vaihtoehtoisesti voit myös rahoittaa remontista vain osan lainalla ja osan omilla säästöilläsi. 

Kuka voi saada remonttilainaa?

Pankkien ja rahoituslaitoksien perusedellytykset ovat samat. Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, joka saa säännöllistä tuloa ja jolla ei ole luottohäiriömerkintöjä. Joillain pankeilla voi olla ikävaatimus korkeampi. 

Tarvitsenko lainan hakemiseen vakuuksia tai takaajia? 

Voit hakea remonttilainaa täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Joissain tilanteissa voi olla kuitenkin järkevää ottaa hakemukseen mukaan rinnakkaishakija. Etenkin jos tarkoituksena on hakea suurempaa lainaa, voi hyväksytyn luottopäätöksen saaminen olla todennäköisempää yhteishakijan kanssa. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti