Remonttilainaa ilman vakuuksia

Remonttilaina osuu lähes meidän jokaisen kohdalle jossain kohtaa elämää. Se on yksi suurimmista lainoista asuntolainan lisäksi, joka todellakin kannattaa kilpailuttaa.

Koska remonttilainat ovat yleensä suuria on niiden vertaileminen hyvä tapa säästää jopa tuhansia euroja rahaa. Vertaileminen ja kilpailuttaminen ovat maksuttomia palveluita jotka eivät sido ottamaan lainaa.

Ennen remonttiin ryhtymistä on hyvä vilkaista lainatarjontaa ja katsoa mikä laina sopii parhaiten omaan remonttisuunnitelmaan.

Lainasumma
100 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,19% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,25% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,56% – 20%

Lainaa remonttiin

Kuten mainittiin remonttilaina on toiseksi suurin laina, jonka lähes jokainen meistä tulee jossain kohtaa elämässä hankkimaan. Remonttilainoja on erilaisia, osa niistä on vakuudettomia ja osa vakuudellisia.

Vakuudelliset remonttilainat ovat perinteisten pankkien myöntämiä, jotka vaativat läjäpäin tositteita ja todistuksia jotta lainapäätös saadaan annettua.

Vakuudettomat remonttilainat puolestaan ovat netistä haettavia yksityisten rahoituslaitosten lainoja, joihin ei tarvita takaajia tai vakuuksia.

Vakuudettomat nettilainat ovat siis nopeita ratkaisuja saada lainaa heti. Tänäpäivänä niiden korot saattavat olla jopa alhaisempia kuin perinteisten pankkien.

Moni remonttiin ryhtyvät käyttää lainojen kilpailutuspalvelua lainatarjousten pyytämiseen, jota mekin suosittelemme. Käyttämällä näitä kilpailuttajia saat yhdellä hakemuksella useita remonttilainatarjouksia.

Näissä internetin palveluissa on mukana myös perinteisiä pankkeja yhteistyökumppaneina, joten kilpailutus tapahtuu erittäin tehokkaasti. Näet samassa vertailussa sekä pankit että digipankit.

rahoitusta remonttiin

Miksi hakea remonttilainaa?

Osalle ihmisistä remonttilaina on vapaaehtoinen lisä talon kunnostamiseen, mutta toisille se on välttämätöntä.

Esimerkiksi vanhojen talojen kunnossapitoon kuuluu kattojen uusiminen, putkiston tai saunatilojen remontointi. Myös mökit vaativat ylläpitoa johon remonttilainaa voidaan käyttää.

Myös asuntolainaa voi hakea remonttilainaksi, siten että osalla rahasta ostat asunnon ja toisella osalla aloitat remontoinnin. Emme kuitenkaan välttämättä voi suositella tätä vaihtoehtoa, sillä pankit ovat erittäin tiukkoja asuntolainojen suhteen.

Lue myös: voiko lainaa saada ilman säästöjä?

Vain harva remontoijista pystyy itse rahoittamaan remonttinsa, ellei sitä tee vähitellen. Jotkut voivat käyttää aina osan kuukausituloistaan remonttiin, jolloin remontti saadaan tehtyä ilman lainasta koituvia lisäkuluja.

Haittapuolena tälläisessä touhussa kuitenkin on kesto. Remontointi on muutenkin aikaa vievää ja sen omaehtoinen rahoittaminen on hankalaa.

Muita tapoja hakea rahoitusta remontille

Perinteiset lainat eivät suinkaan ole ainoa tapa rahoittaa omaa remonttia. On muitakin vaihtoehtoja jotka kannattaa ottaa huomioon.

Varsinaisen remonttiyhtiön osamaksurahoitus

Remonttia varten voi ottaa remonttia tekevältä yritykseltä osamaksurahoituksen. Tässä kohtaa kuitenkin mainittakoon, että usein tämä osamaksurahoitus on järjestetty kolmannen osapuolen toimesta, joka sattuu löytymään lainoja kilpailuttavista palveluista.

Remonttiyhtiöltä otettuna osamaksuvaihtoehto on erittäin kallista verratuna siihen jos kilpailuttaisit tarvittavan lainasumman.

Yhtiölainaosuuden voi korvata remonttilainalla. Tällöin voi itse vaikuttaa lyhennyksiin ja lainan korkoihin sekä saada mahdolliset verovähennykset itselleen. Vakuudeksi on kuitenkin asetettava oma asunto.

Remontin rahoittaminen - esimerkkejä

Esimerkkien kautta on helpompi ymmärtää mistä remonttilainoissa on oikein kyse. Käydään läpi kolme esimerkkiä erilaisista remonttilainavaihtoehdoista.

Lue myös: 50 000e edullista lainaa kilpailuttamalla

Esimerkki 1.

Kulutusluotto ilman vakuuksia joka sopii niin pienempiin kuin suurempiin remonttitarpeisiin. Netistä voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa yksin tai yhdessä jopa 60 000 euroon asti.

Vinkki: Yhteishakijan kanssa kilpailutus vaikka OmaLainalla edullisin remontin rahoitusvaihtoehto.

Esimerkki 2.

Vakuudellinen kulutusluotto pankista sopii myös hyvin kaikkiin remonttitarpeisiin. Hyvä ratkaisu, mutta vie aikaa ja vaatii byrokratian suhteen kärsivällisyyttä. Saattaa olla halvin, mutta työläin vaihtoehto. Voit kilpailuttaa tämänkin.

Esimerkki 3.

Remonttia tekevä yhtiö järjesteää sinulle rahoituksen osamaksun avulla. Erittäin kallis vaihtoehto, sillä usein remonttiyhtiö ottaa vielä oman palkkionsa lainan järjestämisestä. Rahoitus järjestetään ulkopuolisen toimijan toimesta.

Kilpailuta remonttilaina

Älä epäröi kilpailuttamisen suhteen. Kilpailuttaminen on ainoa tapa saada kaikkein alhaisimmat kustannukset lainalle, kun pistät pankit kilpailemaan asiakkuudestasi.

Kilpailutuksen hieno puoli on se, että voit koska tahansa pyytää lainatarjoukset ja hylätä kaiki jos ne eivät sinua lainkaan miellytä.

Kun vertailet eri remonttilainavaihtoehtoja tarkkaile kokonaiskustannuksia ja todellista vuosikorkoa. Ne määräävät pitkälti yhdessä takaisinmaksuajan kanssa lainasi hinnan.

Pankki vai rahoitusyhtiö?

Se kumpi on halvempi. Voit kilpailuttaa näiden molempien rahoitustarjonnan ja katsoa kummalta saat edullisempaa lainaa. Laina kannattaa aina hakea sieltä missä se on halvinta.

Koska remontointi on jo itsessään kallista haluat varmasti säästää kaikessa mahdollisessa jossa voi. Lainojen kilpailuttaminen on yksi aspekti jolla voit säästää todella merkittäviä määriä rahaa vain muutaman minuutin vaivalla.

Lue myös: Luottopalvelut tarjoaa maksuttoman lainojen kilpailutuksen sinulle

Yhteenveto

Remontin rahoittaminen on yksinkertaista vaikka vaihtoehtoja rahoittaa se on monia. Me avasimme tyypillisimmät vaihtoehdot remonttilainan rahoitukselle joita olivat vakuudeton ja vakuudellinen kulutusluotto sekä osamaksurahoitus remonttifirman toimesta.

Suosittelemme nyt heti kokeilemaan listassa esiteltyjä palveluita ja pyytämään lainatarjoukset remonttibudjetin mukaisesti. Kun olet saanut lainatarjoukset sieltä, voit vielä halutessasi pyytää perinteisiltä pankeilta tarjouksen ja vertailla näitä keskenään.

Näillä vinkeillä saat kaikkein halvimman remonttilainan itsellesi nopeasti.

Ps. Luottokortilla ei saa kuin työkalut.