Lendo kokemuksia - lue rehellinen arvostelumme

Artikkeli päivitetty 3. Helmikuu, 2023

Monet suomalaiset kuluttajat muistavat Lendon mukaansa tempaavista radio- ja televisiomainoksista. Se on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä mainos, sillä Lendo lukeutuu kauiten Suomessa toimiviin lainavertailupalveluihin.

Mitkä ovat ne luotonmyöntäjät, joiden kautta Lendo kilpailuttaa lainat? Onko palvelun käyttäminen turvallista ja millaisia kokemuksia asiakkaat ovat antaneet Lendosta? Otimme Lendon tarkkailunkohteeksi ja nappasimme haaviimme kaikki Lendon asiakkaita kutkuttavat kysymykset, joita sinäkin saatat miettiä ennen palvelun käyttöä.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Lendo on lopettanut Suomessa toimintansa helmikuussa 2023. Sen sijaan pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset Omalainalta ja saat kattavamman kuvan lainamarkkinatilanteesta.

Tietoa Lendosta
Lainasumma
500 - 60.000€
Korko (alk)
4,9%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Lendo taustatiedot

Lendo tarjoaa yksinkertaisen tavan hakea ja kilpailuttaa lainasi. Hae lainaa Lendon kautta helposti, paremmalla korolla 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi jopa minuuteissa.

Kaikkien tarjottavien lainojen takaisinmaksuaika on 1–15 vuoden väliltä. Parhaimmillaan voit saada tarjouksia jopa 23 pankilta ja luotonantajalta.

Täytä Lendon etusivulta löytyvään hakemukseen tarvittava lainasumma ja takaisinmaksuaika sekä valitse haluatko yhdistää lainoja.

Lendo kokemuksia

Miksi hakea lainaa Lendon kautta?

Hakiessasi lainaa Lendon kautta voit parhaimmillaan säästää selvää rahaa ja kullanarvoista aikaasi. Lendo kilpailuttaa lainasi yhdellä hakemuksella useiden pankkien ja rahoituslaitoksien avulla. Kilpailutus on puolueeton ja voit tehdä sen täysin maksutta.

Pankit ja rahoituslaitokset voivat antaa sinulle lainatarjouksia, jotka sisältävät omat korkotasonsa. Saamasi korkotaso perustuu pankin tekemään riskiarvioon. Tästä syystä on erityisen tärkeää muistaa vertailla useita lainatarjouksia ennen lainan ottamista.

Jos päätät valita lainanhakutavaksi perinteisemmän kaavan eli lähetät jokaiselle pankille oman hakemuksen, voi vertaileminen viedä huomattavasti enemmän aikaa ja se voi olla paljon monimutkaisempi prosessi.

Jos lainan haluaa kilpailuttaa oman pankin kautta, pitää sitä varten varata aika lainaneuvotteluun. Tämä tekniikka ei ole se nopein tapa lainan kilpailutukseen ja usein se vaatii monta henkilökohtaista tapaamista ja erinäisten papereiden täyttämistä.

Nykypäivänä lainahakemukset voi kätevästi lähettää digitaalisessa muodossa ja lainaa on mahdollista hakea jopa yli 20 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Jos lainan kilpailuttamisen haluaa tehdä perusteellisesti, voi pahimmillaan joutua täyttämään jopa 20 eri lainahakemusta, ellei apuna käytä lainojenkilpailutuspalvelua.

Lainankilpailutuspalvelussa sinun ei tarvitse täyttää kuin yksi hakemus. Lendon yhteistyökumppaneihin lukeutuu jopa yli 20 eri pankkia, joille hakemuksesi lähetetään kilpailutettavaksi.

Saat lainatarjouksia niiltä yhteistyökumppaneilta, joiden ehdot täytät. Lainan korkojen ja ehtojen vertaileminen on paljon nopeampaa, kun kaikki lainatarjoukset ovat samassa paikassa.

Itselleni ei ainakaan tule mieleen tätä helpompaa tapaa toteuttaa lainan kilpailutusta. Lendon käyttäminen on täysin ilmaista ja hakemus ei sido vielä lainan ottamiseen, joten sinulla on mahdollisuus saada lainaa helposti. Miten helppoa ja vaivatonta!

Lendon kautta saat tarjoukset nopealla aikataululla. Ensimmäiset lähetetään välittömästi ja loput viimeistään 24 tunnin kuluttua. Tämän jälkeen tehtäväksesi jää valita saamistasi tarjouksista se sopivin, parhaat edut ja ehdot tarjoava lainavaihtoehto.

Lendon kautta saadut tarjoukset ovat voimassa jopa 30 vuorokautta. Tee lainavertailu täyttämällä Lendon maksuton hakemus jo tänään!

Lendon edellytykset lainan saamiselle

Kaikki lainavertailupalvelut ovat asettaneet lainan hakemiselle joitain tiettyjä perusedellytyksiä, näin on tehnyt myös Lendo.

Voit käyttää Lendon kilpailutuspalvelua, kunhan täytät seuraavat ehdot:

 • Olet iältäsi vähintään 20-vuotias
 • Vakituinen osoitteesi on Suomessa
 • Omaat säännölliset palkka- tai eläketulot, jotka ovat kuukausitasolla vähintään 791 euroa
 • Luottotietosi ovat puhtaat eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Käytössäsi on henkilökohtainen sähköpostiosoite ja verkkopankkitunnukset

Vaikka täyttäisitkin edellä mainitut Lendon asettamat vähimmäisvaateet, et välttämättä siitäkään huolimatta saa lainatarjouksia kaikilta palvelun yhteistyökumppaneilta.

Jotkut yhteistyöpankit ovat voineet asettaa Lendoa tiukemmat lainansaantikriteerit.

Esimerkiksi Resurs Bank on asettanut lainansaannille ikärajaksi 24 vuotta. Hakijalla tulee olla alle 3000 € lainoissa yli 800 euron bruttotulot sekä yli 3000 euron lainoissa vähintään 1300 euron bruttotulot.

Älä kuitenkaan vielä heitä hanskoja tiskiin lainan hakemisen suhteen, sillä Lendo tekee yhteistyötä myös sellaisten rahoituslaitoksien kanssa, jotka ovat asettaneet löyhemmät luotonantokriteerit.

Esimerkiksi tunnetun Lainaston kautta voit saada lainaa, vaikka olisit 18-vuotias. Kuitenkin lopullisen luottopäätöksen saa vasta lainahakemuksen tekemisen jälkeen.

Lendolla itsellään ei ole osaa eikä arpaa pankkien asettamiin lainanmyöntöprosesseihin. Palvelun avulla pystyt kuitenkin tavoittamaan yhdellä hakemuksella useita potentiaalisia lainanmyöntäjiä. Näin ollen parannat mahdollisuuksiasi saada monta lainatarjousta.

Lainahakemuksen tekeminen ja lainatarjouksien vertaileminen

Lendon kautta lainahakemuksen tekeminen ja tarjouksien vertaileminen on erittäin simppeliä. Alapuolella kerromme tarkemmin vaihe vaiheelta miten prosessi etenee:

 1. Siirry täyttämään Lendon lainahakemus
 2. Valitse etusivulta löytyvästä taulukosta tarvittava lainasumma ja haluamasi takaisinmaksuaika. Valitse myös haluatko yhdistää lainoja
 3. Täytä seuraavaan osioon muutama henkilökohtainen tietosi ja lähetä lainahakemus eteenpäin
 4. Hakemus lähetetään Lendon toimesta yli 20 eri pankille ja rahoituslaitokselle
 5. Saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi välittömästi ja loput 24 tunnin kuluttua
 6. Kun olet saanut kaikki lainatarjoukset, vertaile niitä keskenään ja hyväksy paras lainatarjous sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi
 7. Parhaimmassa tapauksessa rahat maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana

Lendon kautta voit hakea lainaa ilman liitteitä, mutta jos esimerkiksi jokin palvelun yhteistyökumppani voi halua lisäselvityksen tuloistasi. Nopeuttaaksesi lainanhakuprosessia, ota kopio palkkakuitistasi valmiiksi työpöydällesi.

Osa pankeista tai rahoituslaitoksista voi myös tarkistaa tulotietosi automaattisesti käyttämällä esimerkiksi Instantor- tai Kreditz-palvelua. Jos rahoituslaitos käyttää vastaavia palveluita, tulee sinun antaa siihen suostumus. Suostumuksen jälkeen palvelu käy automaattisesti läpi viime viikkojen tilitapahtumat.

Kyseinen tarkistusprosessi vie aikaa vain noin 10 sekuntia, mutta se antaa rahoituslaitokselle kullan arvoista tietoa siitä minkälaisessa jamassa sinun taloudellinen tilanteesi on.

Lendon kautta saaduissa lainatarjouksissa kannattaa ottaa vertailun kohteeksi todellinen vuosikorko, kuukausierä ja lainaehdot. Kannattaa myös tarkistaa se onko kyseisessä palvelussa mahdollisuutta eräpäivän siirtoon tai maksuvapaisiin. Tämä osoittaa luotonantajan joustavuuden.

Lendon yhteistyökumppaneina on vain luotettavia lainanantajia

Lendo on ottanut yhteistyökumppanikseen vain luotettavia rahoituslaitoksia. Kyseiset kumppanit on myös valittu sähköisen asiakaspalvelun ja nopeuden perusteella.

Lendon yhteistyökumppaneihin lukeutuu esimerkiksi Lainasto, joka tarjoaa edullista luottoa tilapäiseen ja jatkuvaan tarpeeseen.

Listalta löytyy myös tunnettu Ferratum, jonka tarkoituksena on luoda helppokäyttöisiä ja laadukkaita arjen pankkipalveluita kaikille. Alapuolelta löydät ajankohtaisen ja päivitetyn listauksen Lendon yhteistyökumppaneista.

Lendo yhteistyökumppanit

Minkälainen on Lendon kautta haettujen lainojen korko?

Lendon kautta voit hakea lainaa 4,9 %-20 % korolla. Koron lisäksi laina voi sisältää myös erillisen kuukausittaisen tilinhoitopalkkion. Kyseiset lainaan liittyvät kustannukset saa lain mukaan olla enintään 150 euroa vuodessa.

Harvoissa tapauksissa lainassa on kiinteä korko. Tyypillisesti korko lasketaan asiakkaan taloudellisen tilanteen perusteella. Jos luotonantaja katsoo, että asiakkaan talous on sillä hetkellä tasapainossa, voi hän saada matalakorkoisen lainan.

Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on oma tapa varmistaa asiakkaan luotonkantokyky. Pankkien tekemä luottoriski voi perustua esimeriksi lainanhakijan ikään ja työtilanteeseen, nykyisten velkojen määrään tai lainanhakijan tulojen ja menojen väliseen suhteeseen.

Useammissa tapauksissa lainaa voi saada halvemmalla korolla yhteishakijan kanssa. Pankit katsovat, että kaksi lainanmaksajaa pienentää huomattavasti luotonantajan riskiä.

Lendo tarjoaa mahdollisuuden selvittää, minkälainen on korkotasosi. Voin suositella lämmöllä käyttämään Lendoa lainojen koron vertailemiseen. Vertaileminen on erittäin helppoa, kun parhaimmillaan voit saada lukuisia lainatarjouksia.

Lendon lisäksi voimme suositella myös seuraavia lainankilpailutuspalveluita: Omalaina.fi, Rahoitu.fi, Zmarta ja Etua.fi.

Lendo kilpailuttaa lainat 60 000 euroon asti ilmaiseksi

Lendon avulla voit kilpailuttaa lainat ilmaiseksi. Maksuttomuus perustuu siihen, että jos päätät hyväksyä jonkin Lendon kautta saamistasi lainatarjouksista, saa palvelu kyseiseltä pankilta pienen välityspalkkion uudesta potentiaalisesta asiakkaasta.

Kyseinen toimintamalli on käytössä myös muissa toimialoissa kuten esimerkiksi hotelli- ja lentovaraussivustoilla.

Voinko yhdistää nykyiset lainani Lendon avulla?

Lendo on loistava valinta, jos haluaa saada apua lainojen yhdistämiseen. Palvelun avulla voit saada edullisen yhdistelylainan, jonka avulla pystyt maksamaan kerralla pois aikaisemmat kalliit lainasi.

Lainojen yhdistäminen on tässä maailmantilanteessa järkevä ratkaisu. Korkokatto laski lainojen korkoja entisestään.

Vaikka olisit jo aikaisemmin hakenut lainaa Lendon kautta ja saanut tyydyttämättömän tarjouksen, on tilanteesi voinut parantua ja ehkä tällä kertaa voisit saada lainaa paremmilla ehdoilla.

Tästä syystä Lendo suosittelee tasaisinväliajoin tarkistamaan, olisiko sinulla tällä kertaa mahdollisuus saada edullisempaa lainaa.

Joissain tapauksissa esimerkiksi tulotasosi on voinut kasvaa ja menosi pienentyä, tästä syystä on suositeltavaa tarkistaa saisiko lainat yhdistettyä edullisemmalla järjestelylainalla.

Täytä yhdistelylainahakemus ilmaiseksi ja vertaile saamiasi tarjouksia. Huomioithan, että jotkut lainapalvelut voivat tarjota hintaan kuuluvaa takaisinmaksupalvelua. 

Takaisinmaksupalvelussa luotonmyöntäjä maksaa automaattisesti aikaisemmat velkasi pois. Muussa tapauksessa laina siirretään suoraan tilillesi, jolloin sinun tulee itse kuitata aikaisemmat velkasi.

Maksuton takaisinmaksupalvelu on loistava vaihtoehto, jonka avulla säästät omaa aikaasi. Edullisen koron lisäksi yhdistelylainan avulla pääset eroon useista tilinhoitomaksuista. 

Yhdistelylainalle voit saada myös jopa 15 vuotta takaisinmaksuaikaa. Sen avulla pysyt myös paremmin perillä kuukausittaisista menoistasi, kun muistettavanasi on usean laskun sijaan vain yksi.

Lendon kautta voit hakea myös lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi tai muun läheisen kanssa. Rinnakkaishakijan kanssa haetulle lainalle on suurempi todennäköisyys saada alhaisempi korko ja joustavammat ehdot. Varsinkin jos tarkoituksena on hakea suurempaa lainaa, voi yhteishakija parantaa myönteisen luottopäätöksen saamista. 

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen? 

Saat alustavan lainapäätöksen heti. Myös ensimmäiset lainatarjoukset tulevat välittömästi ja loput viimeistään 24 tunnin kuluttua. 

Lendon taustalla on suuri pohjoismainen Schibsted-konserni

Lendo on perustettu vuonna 2014 ja se on osa suurta pohjoismaista Schibsted-konsernia.

Kyseisen konsernin alla toimii myös muita tunnettuja suomessa toimivia palveluita kuten esimerkiksi Hintaopas, Tori.fi, Oikotie ja Rakentaja.

Lendon toimintaa on myös Suomen ulkopuolella, sillä se tarjoaa lainojen kilpailutusta myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Espanjassa ja Itävallassa.

Lendo asiakaspalvelu

Lendon asiakaspalvelu on tavoitettavissa joko sähköpostitse tai puhelimitse arkisin 9.00–15.00.

 • Sähköposti: asiakaspalvelu(at)lendo.fi
 • Puhelin: 09 6899 8000

Lendo auttaa kuluttajia lainaan liittyvissä ongelmatilanteissa tai kiperimmissä kysymyksissä. Löydät myös sivustolta vastaukset useimpiin kysyttyihin kysymyksiin

Lendo kokemukset ja arvostelut

Lendo trustpilot arvostelut

Kun haluat saada aitojen käyttäjien kokemuksia ja arvosteluita jostain tietystä palvelusta, kannattaa suunnata erinäisille arvostelusivustoille ja keskustelupalstoille.

Useampiin keskustelupalstoihin on annettu Lendosta positiivista palautetta. Esimerkiksi Trustpilot arvosanaksi Lendo on saanut ”erinomainen”. Asiakkaiden jättämät kommentit koskevat lähinnä Lendon nopeaa ja selkeää palvelua.

Tässä muutamia asiakkaiden antamia aitoja arvosteluja Lendosta:

”Todella selkeää ja nopeaa palvelua”.

”Ystävällinen asiakaspalvelu”.

”Palvelu tosi asiantuntevaa ja nopeaa”.

Lendo on koko olemassaolonsa aikana ollut erittäin luotettava ja turvallinen palvelu. Kuitenkin vuoden 2023 helmikuussa se päätti lopettaa toimintansa Suomessa. Lendon sijaan voimme lämmöllä suositella Omalainan käyttämistä. Omalainan avulla saat huomattavasti kattavamman kuvan lainamarkkinatilanteesta, sillä parhaimmillaan lainasi kilpailutetaan jopa 30 eri pankin sekä rahoituslaitoksen toimesta. 

Lendo usein kysytyt kysymykset

Onko Lendo huijaus vai luotettava palvelu?

Lendon käyttäminen on täysin turvallista eikä kyseessä ole mikään huijaus. Se on yksi Pohjoismaiden suurimpia lainanvälittäjiä. Sivusto käyttää suojattua yhteyttä ja se tekee yhteistyötä vain sellaisten toimijoiden kanssa, jolla on Finanssivalvonnan hyväksyntä.

Mitä pankkeja ja rahoituslaitoksia Lendon kilpailutuksessa on mukana?

Lendo kilpailuttaa lainat jopa yli 23 eri pankin ja rahoituslaitoksen toimesta. Suurin osa luotonmyöntäjistä on kotimaisia, mutta joukkoon mahtuu myös muutama ulkomainen toimija. Yhteistyökumppaneihin lukeutuu mm. Ferratum, POP Pankki, Bigbank, Nordax Bank ja monta muuta luotettavaa toimijaa.

Millaiset ovat Lendon asettamat lainaehdot?

Lendon palvelua voi käyttää hakija, joka on vähintään 20-vuotias ja Suomessa vakituisesti asuva. Palvelu vaatii myös säännölliset palkka- tai eläketulot, jotka tulee olla vähintään 791 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot, käytössään oma henkilökohtainen sähköposti ja verkkopankkitunnukset.

Voinko käyttää Lendon kautta haetun lainan mihin tahansa?

Lendo ei ole asettanut lainalle mitään tiettyä käyttötarkoitusta. Tyypillisesti Lendon kautta haettuja kulutusluottoja käytetään uuden auton ostoon, remonttiin tai muihin arkisiin hankintoihin.

Lainan voi käyttää myös vanhojen lainojen yhdistämiseen. Tässä tapauksessa maksat uudella edullisemmalla lainalla kalliit osamaksut, lainat tai luottokorttivelat kerralla pois.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti