pankkitilin avaaminen

Pankkitilin avaaminen

Artikkeli päivitetty 15. Helmikuu, 2022

Pankkitilin avaaminen on nykyään helppoa kuin heinänteko. Parhaimmillaan uusi pankkitili on avattu muutamassa minuutissa ilman paperisotaa tai ylimääräistä byrokratiaa. 

Helpoiten uuden pankkitilin avaaminen onnistuu pankissa, jossa olet jo asiakkaana sillä sinun ei tarvitse toimittaa ylimääräisiä liitteitä tai tietoja.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Pankkitilin avaaminen Suomessa

Suomessa pankkitilin avaamiseen tarvitaan poliisin myöntämä henkilökortti tai passi tai jonkin muu henkilöllisyysvarmenne. 

Pankki voi myös tarvittaessa vaatia lisää dokumentteja eri tositteista kuten työsopimus tai liitteet tuloista.

Nykypäivän pankit ovat ketteriä

Useimmilla pankeilla uuden tilin avaaminen onnistuu täysin verkossa muutamalla klikkauksella. 

Pankit tarvitsevat myös henkilöllisyyden todentamisen lisäksi puhelinnumeron. Esimerkiksi OP:lla, Nordealla ja Danske Bankilla voit avata uuden tilin suoraan verkossa.

Pankkitilin avaaminen lapselle

Pankkitilin avaaminen alaikäiselle on hieman mutkikkaampaa sillä dokumentteja tarvitaan useampia. 

Jos lapsella ei vielä ole poliisin myöntämää kuvallista henkilöllisyystodistusta on pankkitilin avaaminen mutkikkaampaa. 

Kannattaa siis valmiiksi varata kaikki dokumentit vierelle kun tiliä ollaan avaamassa, näin vältytään yllätyksiltä jotka saattavat viedä paljolti aikaa.

Moni haluaa avata lapselleen tilin juuri säästämistä varten. 

Säästäminen onkin hyvä aloittaa nuorena ja lapselle varsinkin, jos vanhemmat ovat työssäkäyviä ja hyvin toimeentulevia varsinainen lapsilisä voidaan säästää lapselle avatulle tilille.

Pankkitilin avaaminen yritykselle tai yhteisölle

Yritysten ja yhteisöjen kohdalla pankkitilin avaaminen on myös nopeaa ja onnistuu kaikissa pankeissa lähes poikkeuksetta suoraan verkossa. 

Monilla pankeilla on oma palvelu verkossa yritysasiakkaita varten tai heillä on käytössä verkkotapaaminen, jossa tarvittavat asiakirjat ja tiedot vaihtavat omistajaa.

Pankkitilin luominen vaatii henkilöllisyystodennusta

Suomessa pankkitilien kanssa ollaan hyvin tarkkoja ja hyvä niin. 

Pankkitilin avaaminen Suomessa ei onnistu ilman henkilöllisyystodistusta johon riittää ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilöllisyysvarmenne.

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti