Sambla kokemuksia - lue ensiluokkainen arvostelumme

Artikkeli päivitetty 5. Kesäkuu, 2023

Samblan avulla voit kilpailuttaa lainasi ja saada useita loistavia tarjouksia vertailtavaksesi. Palvelun kautta voit hakea muun muassa lainojen yhdistämistä, kulutusluottoa ja autolainaa.

Samblan minimilainasumma on 500 euroa ja maksimi jopa 60 000 euroa. Lainoille on mahdollista saada takaisinmaksuaikaa 1-15 vuoden väliltä.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset Samblalta. Tarjousten pyytäminen vie vain muutaman minuutin, eikä sido ottamaan lainaa.

Tietoa Samblasta
Lainasumma
500 - 60.000€
Korko (alk)
4,65%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Sambla taustatiedot

Sambla on uuden sukupolven lainanvälittäjä, jonka toimintaperiaatteena on vertailla pankkien lainatarjouksia ja antaa asiakkaalle paras mahdollinen laina.

Sambla on perustettu Ruotsissa vuonna 2014. Yhtiön visiona muuttaa lainamarkkinat Pohjoismaissa kuluttajille entistä edullisemmiksi ja toimivammiksi.

Kyseinen lainavälittäjä on tähän mennessä auttanut yli 280 000 asiakasta saamaan parhaan mahdollisen lainan.

Samblan tarjoamia palveluja pidetään Pohjoismaissa erittäin arvostettuina ja luotettavina. Jopa Trustpilot-sivuston mukaan asiakkaista enemmän kuin yhdeksän kymmenestä on tyytyväisiä Samblan yhteistyöpankkien kautta saatuihin lainaehtoihin.

Jos sinulla on vielä epävarmuutta Samblan käytettävyydestä tai mietit minkälaisia kokemuksia asiakkaat ovat antaneet Samblasta, suosittelemme lukemaan tämän tietopaketin ennen palvelun käyttämistä lainavertailuun.

Tästä kirjoittamastani tietopaketista löydät kaiken mitä tulee ottaa huomioon hakiessasi lainaa. Löydät tästä myös omia sekä asiakkaiden antamia kokemuksia Samblasta.

Sambla ei siis ole lainanmyöntäjä vaan se välittää täyttämäsi hakemuksen useille luotettaville pankeille ja rahoituslaitoksille.

Voit kilpailuttaa 500 – 60 000 euron vakuudettomat kulutusluotot ja yrityslainat.

Sambla kokemuksia

Miksi käyttäisin Samblan palvelua lainan hakemiseen?

Ilman Samblan lainanvälityspalvelua joutuisit nähdä huomattavasti enemmän aikaa halvimman lainan löytämiseen.

Mielikuva siitä, että täyttäisit jopa yli 10 eri hakemusta litteiden kera tuskin kuulostaa houkuttelevalta.

Sambla on loistava valinta varsinkin siinä tapauksessa, jos haluat kilpailuttaa lainasi useiden pankkien kesken ilmaiseksi, nopeasti ja ei-sitovasti.

Samblan tehtävänä on huolehtia siitä, että mahdollisimman moni pankki ja rahoituslaitos saavat lainahakemuksesi ja lähettävät sinulle useita tarjouksia vertailtavaksi.

Voit valita tarjouksen parhaan koron tai takaisinmaksuajan perusteella. Lainatarjouksen hyväksyminen onnistuu digitaalisesti omilla verkkopankkitunnuksillasi.

Palvelulla ei ole lainanottopakkoa, joten vaikka et saisi yhtäkään sopivaa tarjousta, voit hylätä ne ilman, että siitä koituu sinulle ylimääräisiä kuluja. Laina helposti ja nopeasti on mahdollista Samblan tarjoaman palvelun avulla. 

Kuka voi pyytä lainatarjoukset Samblalta?

Kaikki pankit ja rahoituslaitokset ovat asettaneet lainan saamiseksi joitain ehtoja, jotka tulee täyttää. Voit kilpailuttaa lainasi Samblan avulla, kunhan täytät nämä seuraavat vaateet:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Kuukausitulosi tulee olla säännölliset vähintään 1000 euroa
 • Luottotiedot puhtaat
 • Kirjoilla Suomessa vähintään vuoden ajan
 

Sambla on ilmoittanut sivustollaan seuraavasti: ”Lisäksi on hyvä, mutta ei täysin välttämätöntä, että sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää”

Luulen, että tämä kohta tarkoittaa enemmänkin luottotietojen vanhoja merkintöjä, jotka ovat jo poistuneet. Maksuhäiriömerkintöjen poistuminen tarkoittaa automaattisesti sitä, että luottotietosi ovat puhdistuneet.

Sellainenkin skenaario on mahdollista, ettet saa yhtäkään lainatarjousta Samblan kautta, vaikka täyttäisitkin palvelun asettamat perusvaateet. Tämä johtuneen siitä, että monilla Samblan kanssa tekevillä yhteistyökumppaneilla voi olla tiukemmat lainanantokriteerit.

Samblan lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksien vertaileminen

Samlban avulla lainahakemuksen tekeminen on hyvin yksinkertainen ja helppo prosessi. Seuraavaksi käymme vaihe vaiheelta läpi, miten lainanhakuprosessi tapahtuu:

 • Siirry täyttämään Samblan lainahakemus
 • Valitse etusivulta löytyvästä lainalaskurista itsellesi sopiva lainasumma ja laina-aika
 • Siirry eteenpäin viralliseen hakemukseen, jossa kysytään tulojasi ja asumiskustannuksiasi
 • Sambla toimittaa hakemuksesi niille pankeille, joiden kautta sinun on mahdollista saada lainaa
 • Kaikki lainatarjoukset tulevat viimeistään 24 tunnin sisällä ja ne ovat voimassa 30 vuorokautta
 • Löytäessäsi parhaan lainavaihtoehdon, siirry allekirjoittamaan sopimus verkkopankkitunnuksillasi
 • Parhaimmassa tapauksessa laina maksetaan tilillesi jo saman päivän kuluessa
 

Sambla kertoo omilla sivuillaan, että on mahdollisuus saada lainaa ilman liitteitä. Vaikka Sambla ei niitä vaatisikaan, voi jokin yhteistyöpankki haluta ne esimerkiksi tulojen tarkistamiseen.

Lainatarjouksien vertailemisessa kannattaa huomioida ne tärkeimmät elementit, jotka vaikuttavat lainan lopulliseen hintaan. Ota vertailussa huomioon muun muassa todellinen vuosikorko, johon on laskettu mukaan kaikki lainan kustannukset.

Suosittelemme myös vertailemaan lainasummaa, sillä jotkut luotonantajat ovat voineet asettaa tarjoukseen alkuperäistä pienemmän lainasumman. Vertaile myös takaisinmaksuaikaa ja kuukausieriä, sillä mitä pidempi lainan takaisinmaksuaika on sitä suuremmat ovat lainan kustannukset.

Jos lainan saamisella on kiire, voit myös hyväksyä sen pankin antaman lainatarjouksen, joka lupaa maksaa lainan heti tilille. Nopeimmillaan luotonmyöntäjät pystyvät tekemään rahansiirrot asiakkaan tilille jopa 30 minuutissa.

Sambla lainanhakuprosessi

Sitoudunko johonkin, kun vertailen lainoja Samblan avulla?

Et sitoudu! Lainojen vertaileminen Samblan kautta on ilmaista ja ei-sitovaa. Jos päätätkin jossain vaiheessa lainanhakuprosessiasi olla ottamatta lainaa, voit keskeyttää lainavertailun tekemisen ilman seuraamuksia.

Sitoudut lainan ottamiseen vasta siinä vaiheessa, kun päätät allekirjoittaa sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi.

Millainen on Samblan kautta saatujen tarjouksien korkoprosentti?

Samblan kanssa yhteistyötä tekevät luotonantajat tarjoavat vakuudetonta kulutusluottoa, joiden korkotaso on 4,65-20 % väliltä.

Lainaan liittyvät kulut voivat olla enintään 150 euroa vuodessa.

Saatujen lainatarjouksien korkotasoon vaikuttaa suoranaisesti sinun taloudellinen tilanteesi.

Jokaisella pankilla on oma tapa arvioida asiakkaan taloustilanne ja lainankantokyky. Arvio tehdään hakemukseen täyttämiesi tietojen perusteella.

Tästä syystä voit saada kaksi täysin erilaista lainatarjousta. Käyttäessäsi lainanvälittäjää, pystyt selvittämään mistä lainaa kannattaa hakea.

Samblan lisäksi suosittelemisen arvoisia lainanvälittäjiä ovat muun muassa Omalaina, Rahalaitos, Rahoitu ja Zmarta.

Sambla laina

Samblan yhteistyöpankkeihin lukeutuu luotettavia toimijoita

Sambla tekee yhteistyötä vain luotettavien ja tunnettujen rahoituslaitoksien sekä pankkien kanssa. Sivustolla se kertoo, että tällä hetkellä sen yhteistyökumppanuuslistalla on 23 erilaista luotottajaa.

Mutta tutkiessani listaa tarkemmin, huomasin että vain noin 16 listalla esitettyä palvelua on toiminnassa. Tästäkin asiasta Sambla on ilmoittanut sivustollaan. Usein kysytyt kysymykset kohdassa ”Mitkä pankit tekevät yhteistyötä Samblan kanssa?” – Tähän kysymykseen palvelu on vastannut, että listaa päivitetään.  

Joten yhteistyökumppaneita ei mitenkään tarkoituksellisesti piiloteta.

Samblan kanssa yhteistyötä tekevät ja toiminnassa olevat palvelut ovat muun muassa: Komplett Bank, Nordax Bank, Bigbank ja Instabank.

Sambla yhteistyökumppanit

Miten Sambla pystyy tarjoamaan ilmaisen lainavertailun?

Sillä ei ole mitään väliä löysitkö lainan Samblan kautta vai päätitkö hylätä kaikki saamasi tarjoukset. Tästä huolimatta Samblan käyttäminen on sinulle täysin ilmaista.

Jos taas päätät hyväksyä ja allekirjoittaa jonkun saamistasi tarjouksista, saa Sambla kyseisen luotonantajan toimesta välityspalkkion.

Lainanvälittäjät ovat pankeille ja rahoituslaitoksille hyvä sauma harjoittaa uusasiakashankintaa.

Ne maksavat mielellään korvauksen uudesta potentiaalisesta asiakkaasta. Tästä syystä lainanvälityspalvelut pystyvät tarjoamaan asiakkaille maksuttoman käytön.

Voinko yhdistää vanhat lainat Samblan avulla?

Samblan avulla pystyt myös yhdistämään kalliit pikalainat, osamaksut ja luottokorttivelat yhteen.

Yhdistelylaina auttaa alentamaan lainan kuukausittaisia kustannuksia ja samalla kokonaiskustannukset pienenevät.

Hae yhdistelylainaa Samblan kautta jopa 60 000 euroon asti ja pienennä kuukausittaisia turhia kuluja.

Monet pankit tarjoavat yhdistelylainalle takaisinmaksupalvelua. Käytännössä takaisinmaksupalvelu toimii siten, että pankki maksaa velkasi puolestasi yhdistelylainan avulla. Jos koko yhdistelylaina ei mene velkojen maksuun, saat tilillesi ylijäämän summan.

Yhdistelylaina auttaa myös taloudenhallinnassa ja voit käyttää aikaisemman tilinhoitomaksuihin käyttämäsi summan järkevämmin.

Sambla lainojen yhdistäminen

Onko Sambla luotettava ja turvallinen palvelu?

Sambla on turvallinen ja luotettava lainanvälittäjä. Se tekee yhteistyötä vain sellaisten toimijoiden kanssa, joilla on vaaditut luvat.

Palvelu kertoo myös sivustollaan, että asiakkaiden turvallisuus on heille kaikki kaikessa. Voit siis olla varma, että kaikki henkilötietosi ovat turvassa.

Samblan sivustolta lainattu teksti koskien palvelun turvallisuutta:

“Myös yhteistyö Suomen Asiakastiedon kanssa varmistaa sen, että saamme aina uusinta rekisteritietoa. Sambla käyttää henkilöllisyyden varmistamiseen pankkien sähköistä tunnistautumispalvelua.”

Asiakkaiden ja sivuston välisen tiedonvaihdon Sambla suojaa SSL-Sertifioidulla varmenteella.

Sambla on ruotsalaisen Sambla Groupin omistama lainapalvelu

Sambla on ruotsalaisen Sambla Groupin omistama lainanvälityspalvelu. Se on perustettu Ruotsiin vuonna 2014 ja Suomessa toiminta aloitettiin vuonna 2017.

Norjassa Sambla aloitti toimintansa vuonna 2015. Tähän päivään mennessä Samblalla on työntekijöitä noin 140. 

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

 • Puhelin: 0942456000
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@sambla.fi
 

Sambla asiakaspalvelu auttaa puhelimitse ja sähköpostilla asiakkaitaan lainahakemukseen liittyvissä asioissa maanantaista torstaihin klo 10-19 ja perjantaisin klo 10-18.

Sambla kokemuksia ja meidän arviomme

Tutkiessani Samblaan liittyviä kokemuksia ja arvosteluja, huomasin että suurin osa palautteista oli positiivisia.

Trustpilot-arvostelusivustolla Sambla oli saanut arvosanaksi jopa 4,9/5. Tämä kertoneen vain siitä, että useimmat asiakkaat arvostavat Samblan toimintaa.

Positiiviset palautteet koskevat lähinnä nopeaa ja ystävällistä palvelua sekä edullista korkotasoa.

Nappasin tähän muutaman Samblan käyttäjän jättämän arvostelun:

“Helposti saatava laina”

”Kaikki toimi hyvin ja yhteydenotto oli mukava”

”Palvelu oli hyvää ja nopeaa. Tietoa ja infoa sai hyvin. Meitä palvelu Jonathan ja hänelle täydet pisteet hyvästä asiakaspalvelusta”

”Yhteydenotto oli selkeää ja reipasta, Asia tuli hyvin esille ja käsittely nopeaa. Asiakaspalvelu ei ollut tungettelevaa, kuten joillakin kilpailijoilla valitettavasti on. Minulla oli tunne, että asiastani välitetään ja minusta pidetään huolta”

”Kaikki meni nopeasti ja hienosti! Kanssani asioinut Conny hoiti ystävällisellä sekä auttavalla asenteella koko nopean prosessin läpi”

Sambla seurasi koko lainanhaun ajan toimintaa ja tarkisti, että liitteet oli lähetetty. Ystävällistä ja ripeää toimintaa”

Huomasin, että useammassa palautteessa haluttiin antaa kiitosta jollekin tietylle asiakaspalvelijalle. Tämä kertoo vain siitä, että asiakas on oikeasti tullut kuuluksi ja saanut tarvittavan avun.

Ja nyt pääsen itse antamaan oman arvioni Samblan toiminnasta. Palvelu saa plussaa helposta ja yksinkertaisesta hakemuksesta. Mielestäni kaikki tarvittavat asiat ovat esillä läpinäkyvästi.

Palvelun miinukset koskevat sivustolta puuttuvaa päivitettyä yhteistyökumppanuuslistaa.

Usein kysytyt kysymykset Samblasta

Mikä on Samblan kautta saatujen lainatarjouksien korko?

Samblan kautta pyydettyjen lainatarjouksien korkotaso on 4,65-20 % välillä. Lopulliseen korkotasoon vaikuttaa hakijan taloudellinen tilanne ja haettu lainasumma.

Kuinka paljon voin hakea lainaa?

Samblan kautta voit hakea lainaa 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Lainasumma, jonka pankki myöntää riippuu monesta asiasta. Varsinkin jos lainasumma on suurempi, pankit ja luotonmyöntäjät tarkistavat erityisesti sitä, miten paljon sinulle jää kuukaudessa rahaa elämiseen, kun olet maksanut kaikki kiinteät kulut.

Onko Samblan kautta haettu laina mahdollista maksaa pois etuajassa?

Kyllä on! Kun haet vakuudetonta lainaa Samblan kautta, voit halutessasi lyhentää lainaa nopeammin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit tarvittaessa tehdä suurempia lyhennyksiä tai vaihtoehtoisesti maksaa lainan pois etuajassa.

Nopeutetusta lainanmaksusta ei koidu ylimääräisiä kustannuksia.

Voinko kilpailuttaa lainani ilmaiseksi Samblan kautta?

Sambla tarjoaa ilmaisen lainan kilpailutuksen. Palvelu saa välityspalkkion siltä pankilta kenen lainatarjouksen päätät allekirjoittaa. Eli Samblan tulot koostuvat yhteistyökumppaneilta saaduista välityspalkkioista.

Kuka voi hakea lainaa Samblalta?

Samblan palvelua voi käyttää vähintään 18-vuotias, 1000 euron minimitulot omaava henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja hänen vakituinen osoitteensa on ollut Suomessa vähintään vuoden ajan.

Mitä hyötyä on käyttää Samblan tarjoamaa lainavertailua?

Samblan palvelua käyttäessäsi varmistut edullisen lainan löytämisestä ilman turhaa vaivaa. Täyttämäsi hakemus lähetetään Samblan toimesta useille pankeille kilpailutettavaksi.

Saat vertailtavaksesi yhden tai useita lainatarjouksia, joista voit valita tarpeisiisi parhaimman. On myös mahdollista, ettet saa yhtäkään lainatarjousta.

Mistä luottotiedoton saa rahaa?

Kaikki lainantarjoajat edellyttävän hakijoiltaan puhtaita luottotietoja, joten lainaa ei ole mahdollista saada ilman luottotietoja. 

Onko Sambla laina ilman luottotietoja mahdollinen? 

Kuten kaikki muutkin lainapalvelut niin myös Sambla edellyttää kaikilta hakijoilta puhtaita luottotietoja. Vaikka luottotiedoissasi olisi maksuhäiriömerkintä, niin voit täyttää maksuttoman hakemuksen ja testata mahdollisuuksiasi lainan suhteen. 

Onko Sambla huijaus?

Sambla ei ole huijaus, vaan palvelun käyttäminen on 100 prosenttisesti turvallista. Voit siis täyttää ja lähettää maksuttoman sekä ei-sitovan hakemuksen turvallisesti. 

Mitä pankkeja Samblan lainojen kilpailutuksessa on mukana?

Tämän sivun aikaisemmasta osiosta pääset tarkastelemaan Samblan yhteistyökumppaneita. Huomioithan kuitenkin, että osa listasta löytyvistä palveluista ei ole enää käytössä ja Sambla ilmoittaakin sivustollaan, että kyseisen listan päivittäminen on työn alla. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti