TF Bank kokemuksia - lue faktat ja päivitetty arvio

Artikkeli päivitetty 9. Tammikuu, 2023

TF Bank on pankki, joka erikoistunut pohjoismaiseen kuluttajarahoitukseen. Palvelun kautta voit hakea vakuudetonta 2500 – 40 000 euron lainaa. Tarjottavat laina-ajat vaihtelevat 2-12 vuoden väliltä.

Lainojen lisäksi tarjontaan kuuluu myös säästötili, jossa on TF Bankin mukaan yksi markkinoiden paras talletuskorko.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Saat tarjouksen TF Bankilta ja 30 muulta luotonantajalta, kun kilpailutat lainasi Omalainalla

Tietoa TF Bankista
Lainasumma
2500 - 40.000€
Korko (alk)
5,99%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

TF Bank yleistä tietoa

TF Bankilla on ollut toimintaa jo vuodesta 1987 lähtien. Tällöin se perustettiin vastaamaan postimyyntiyritysten asiakkaiden rahoitustarpeisiin. Tästä lähtien tämä pankki on auttanut ihmisiä raha-asioihin liittyvissä asioissa.

Yritys laajensi toimintansa Suomeen vuonna 1999. Suomessa sillä on kolme tuoteryhmää, jotka ovat kulutusluotot yksityishenkilöille, ostorahoitus verkkokaupoille sekä säästötili yksityishenkilöille.

Vuodesta 1999 asti TF Bank on tarjonnut suomalaisille kulutusluottoja, jotka ovat toimineet eri tuotenimillä.

Suomessa toimiva TF Bank on osa TF Bank AB:ta, joka on ruotsalainen pankkiyhtiö. Sen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa, Boråsissa.

Suomen sivuliike on toiminut Helsingissä vuodesta 2014 lähtien. Pohjoismaiden lisäksi pankki toimii mm. seuraavissa Euroopan maissa: Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa ja Itävalta.

Etsiessäni TF Bank kokemuksia huomioni kiinnittyi siihen, että kyseinen pankki on erittäni tarkka siitä kenelle se myöntää lainaa. Joten on hyvin mahdollista, että palvelusta voi tulla useita kielteisiä lainapäätöksiä.

Tähän päivitettyyn oppaaseen kirjasin ylös kaikki tärkeimmät kohdat TF Bankista sekä lopussa käymme läpi myös asiakkaiden aitoja arvosteluja.

Millainen on TF Bankin tarjoama laina?

TF Bankin kautta on mahdollista hakea vakuudetonta 2500 – 40 000 euron kulutusluottoa. Kulutusluotto on käytännössä sama asia kuin kertaluotto, eli koko lainasumma nostetaan kerralla tilille ja käytetään esimerkiksi uuden auton ostamiseen.

TF Bankin tarjottavat laina-ajat ovat 2-12 vuotta, mutta halutessasi voit maksaa lainan ennenaikaisesti takaisin ilman ylimääräisiä kustannuksia tai yhteydenottoja.

TF Bank lainahinnasto

 • Vuosikorko: 5,99 – 14,99 % (asiakaskohtainen)
 • Nostopalkkio: 0 €
 • Tilinhoitomaksu: 0,01 % per päivä laskettuna myönnetyn luoton määrästä, kuitenkin enintään 12,50 €
 • Muistutusmaksu: 5 € (myöhästyneestä maksusta)
 

TF Bankin tarjoama laina on kertaluotto, jossa maksat samansuuruisen erän joka kuukausi lainan takaisinmaksuaikana.

Tässä vielä TF Bankin sivustolta napattu lainaesimerkki, joka helpottaa lainakustannuksien ymmärtämistä:

Todellinen vuosikorko on 13,23 %, kun lainasumma on 10000 euroa, laina-aika 5 vuotta, nimelliskorko 9,99 %, nostopalkkio 0 euroa ja tilinhoitomaksu 12,50 euroa/kk ja lainasi kokonaiskulut ovat 3495 €. Kuukausierä on tällöin 225 € ja kokonaismaksettavaa 13495 €.

Käytännössä laina on vaihtuvakorkoinen, jonka maksettava korko määräytyy aina viitekoron mukaan sekä siihen lisätään asiakaskohtainen marginaali.

TF Bank lainan korotus 

Tarvittaessa voit hakea lainallesi korotusta, jos olet hoitanut aikaisemmat maksusi lainaehtojen mukaisesti. Lisälainan saaminen edellyttää uutta luottopäätöstä. Huomioithan, että sinun on mahdollista saada lisälainaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua siitä hetkestä, kun olet nostanut viimeisimmän lainan. 

Kilpailuta paras lainatarjous TF Bankilta

Kokemuksia ja TF Bankin sivustoa selatessani, huomasin ettei palvelun tarjoama laina ole välttämättä kalleimmasta päästä mutta ei myöskään välttämättä se markkinoiden edullisin vaihtoehto.

Tästä syystä voi olla vaikeaa löytää se oikeasti edullisin lainantarjoaja.

Voit tässä kohtaa jo huokaista helpotuksesta, sillä tähän ongelmaan on olemassa loistava ratkaisu. Tämä ratkaisu etsii puolestasi kaikista lainavaihtoehdoista sen halvimman vaihtoehdon.

Ratkaisuna on Omalaina.fi-kilpailutussivuston käyttäminen. Ja mikä parasta myös Omalainan yhteistyökumppanuuslistalta löytyy TF Bank. Kun täytät ja lähetät yhden hakemuksen kyseisen palvelun sivuston kautta, voit parhaimmillaan tavoittaa jopa 30 luotettavaa pankkia ja rahoituslaitosta.

Lainan kilpailuttaminen onnistuu muutamissa minuuteissa ja kaiken lisäksi se on sinulle täysin ilmaista. Kilpailutussivusto lähettää puolestasi hakemuksesi useille pankeille kilpailutettavaksi.

Ilman kilpailuttajan käyttämistä joutuisit lähettämään itse manuaalisesti jokaiselle lainantarjoajalle oman hakemuksen. Pahimmillaan kyseinen prosessi voisi viedä jopa viikon.

Joten varsinkin jos lainantarpeesi on äkillinen ja samalla haluaisit tavoittaa sen edullisimman lainantarjoajan, käytä kilpailuttajaa.

Vaikka et saisi Omalainan kautta tarpeeksi edullista lainavaihtoehtoa, voit päättää olla hyväksymättä yhtäkään tarjousta. Tähän asti koko prosessi on sinulle täysin maksuton.

Useiden lainatarjouksien pyytäminen on hyvä sauma tarkistaa, minkälaisen korkotason mikäkin pankki voi antaa sinulle.

Jos tarpeisiisi vastattiin ja löysit Omalainan kautta saamista lainatarjouksista edullisen vaihtoehdon, siirry hyväksymään se verkkopankkitunnuksillasi.

Tässä vielä Omalainan kanssa yhteistyötä tekevät pankit ja rahoituslaitokset:

Omalaina yhteistyökumppanit

Pääasiassa Omalainaa käyttäneet asiakkaat ovat kehuneet sitä helpoksi tavaksi tavoittaa edullisimmat lainantarjoajat.

Omalaina on myös 100 % suomalainen palvelu, joka tekee yhteistyötä vain luotettavien ja hyvämaineisten pankkien kanssa.

Jos Omalainan käyttäminen mietityttää, voit myös testata esimerkiksi Zmartaa tai Rahoitu.fi.

Näiden molempien toimintamalli on samankaltainen mitä Omalainalla, ainoana erona on vain vähäisempi yhteistyökumppanien määrä.

TF Bank tarjoaa lisäpalveluna lainaturvavakuutusta

TF Bankin tarjonnasta löydät myös lainaturvavakuutuksen, joka lukeutuu maksullisiin lisäpalveluihin.

Lainaturvan hinta määräytyy 9 % kuukausierän suuruudesta. Esimerkiksi jos kuukausieräsi on 100 euroa, tulee lainaturvavakuutuksen hinnaksi 9 euroa kuukaudessa.

Kyseinen vakuutusmaksu laskutetaan kuukausittain yhdessä lainan takaisinmaksun kanssa.

Lainaturvavakuutuksen tarkoituksena on turvata lainan takaisinmaksu esimerkiksi työttömyyden, sairauden tai kuoleman varalta.

TF Bank tarjoaa uusille lainaturva-asiakkaille kaksi ensimmäistä kuukautta ilmaiseksi! Lainaturva on mahdollista ottaa käyttöön soittamalla TF Bankin asiakaspalveluun.

Lue tarkemmat speksit TF Bankin tarjoamasta lainaturvasta heidän verkkosivuiltaan kohdasta ”Lainaturva”.

TF Bank lainaturvavakuutus

Millaiset lainavaateet TF Bank on asettanut hakijalle?

Todennäköisesti saat kielteisen lainapäätöksen TF Bankilta, jos et täytä näitä seuraavia vaatimuksia:

 • Olet yli 22-vuotias
 • Omaat säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Vakituinen osoitteesi on Suomessa
 • Luottotietosi ovat puhtaat
 

Näiden edellä mainittujen vaatimusten lisäksi TF Bank tekee sinusta kokonaisvaltaisen luottoanalyysin, joka pohjautuu täyttämääsi hakemukseen. Se määrittää voitko saada myönteisen luottopäätöksen.

Luottoanalyysin pohjalta myös määritellään sinulle annettava korkotaso. TF Bankin asettamat lainavaatimukset ovat aika perinteiset, vaikkakin jollekkin hakijalle este voi olla ikäraja.

Jos olet vähintään 18-vuotias ja lainanhakusi kaatuu siihen, voit suunnata täyttämään Omalainan hakemuksen. Omalaina nimittäin vaatii, että hakija on vähintään täysi-ikäinen.

Näin TF Bankin lainanhakuprosessi etenee

TF Bankilla lainanhakuprosessi on helppo ja tyypillisesti saat lainapäätöksen välittömästi.

Myönnetyn lainapäätöksen jälkeen rahat maksetaan tilillesi yleensä 2-3 arkipäivän kuluessa.

TF Bankin lainanhakuprosessi etenee seuraavanlaisesti:

 1. Siirry TF Bank sivustolle ja täytä lainahakemus
 2. Täytä hakemukseen tarvittavat tiedot ja joissain tapauksissa liitteet
 3. Siirry allekirjoittamaan hakemus verkkopankkitunnuksillasi
 

Lainaa ei kannattaisi koskaan hakea ensimmäisestä vastaantulevasta palvelusta. Konkreettisen kuvan kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista saat lainavertailun avulla.

TF Bank näin haet lainaa

Millainen on TF Bankin tarjoaman säästötilin korko?

TF Bankin valikoimasta löydät lainojen lisäksi säästötilin, jossa tilille talletetuille varille maksetaan 0,70 % talletuskorkoa. Tämän talletuskoron sanotaan olevan yksi markkinoiden korkeimmista.

Myös säästötilille talletetut varat ovat suojattu 100 000 euroon asti, eikä tilillä ole minimitalletusta.

TF Bankin säästötilin etuihin kuuluu mm. kaksi ilmaista nostoa vuodessa, ilmaiset talletukset eikä tilissä ole hallinnointikuluja.

Vuoden  2022 lokakuusta lähtien TF Bank talletuskorko on pysynyt 0,70 %:a. 

Tutustu TF Bankin säästötilin ominaisuuksiin ja ehtoihin tarkemmin heidän verkkosivuiltaan.

TF Bank säästötili

Entä kustannukset?

TF Bankin säästötilin kustannukset ovat seuraavanlaiset:

Talletuskorko – 0,70 % (2022 lähtien)

Säästötilin avausmaksu – 0 €

Säästötilin vuosimaksu – 0 €

Säästötilin lopettaminen – 0 €, lopettamisen yhteydessä nostoon sovelletaan nostomaksua, joka on 1 % summasta, jos on vähintään 3 nostoa vuoden aikana. Kaksi ensimmäistä nostoa ovat maksuttomia.

Tiliote – 0 €

Nosto tililtä – Mahdollisuus kahteen maksuttomaan nostoon kalenterivuodessa, jonka jälkeen nostopalkkio 1 % nostetusta summasta

Maksimitalletus – 100 000 €

Huomioon otettavat asiat TF Bankin säästötilissä

TB Bankin tarjoama säästötili on hyvä vaihtoehto sellaisille, jotka haluavat aloittaa säästämisen ilman rajoitteita. Tallettamasi varat ovat nostettavissa ilman määräaikaa, joten voit käyttää varasi silloin kuin niitä tarvitset.

Sinulla on myös mahdollisuus kalenterivuoden aikana kahteen maksuttomaan nostoon. Kolmannesta nostosta veloitetaan nostopalkkio, joka on 1 % nostetusta summasta.

Tätä kyseistä nostopalkkiota sovelletaan myös tilin sulkemisen yhteydessä, jos tililtä on ennen sulkemista nostettu kahdesti kalenterivuoden aikana.

TF Bankin säästötilin sanotaan olevan hintatasoltaan edullinen ja päättäväiselle säästäjälle jopa täysin kuluton.

Voit avata TF Bankin säästötilin vaivattomasti siirtymällä täyttämään verkkosivuilta löytyvän tilinavauslomakkeen.

TF Bankin säästötili kuuluu Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin talletussuojalain mukaisesti. Tämä takaa sen, että varasi ovat turvassa.  

Millaisia kokemuksia on TF Bankin asiakkailla?

Halusin vielä tähän loppuun tuoda aitoja ja rehellisiä TF Bank asiakkaiden kokemuksia sekä arvosteluja.

Ensinnäkin TF Bankin tarjoaman lainan korkotason sanotaan olevan kilpailukykyinen ja ehtojen suht joustavat.

Pääsääntöisesti hakijat ovat käyttäneet kyseistä pankkia järjestelylainan toivossa, mihin se taitaakin soveltua parhaiten.

Kulutuslainan tarjoajana TF Bank ei oikeastaan pysty hyvin kilpailemaan, sillä sen korkotaso on suhteellisen korkea. Vain harva hakija saa palvelun kautta lainaa minimikorkotasolla.

Tässä muutamia löytämiäni TB Bank kokemuksia:

”Kokemuksia sen verran, että talletus tehtiin tässä tämän vuoden puolella. Varmasti turvallisempi kuin mikään rahasto tai vakuutussäästö, jossa saattaa menettää pääomaa.”

”On hyviä kokemusta molemmista sekä Nordaxista ja TF-Bankista. Asiakaspalvelu on hyvää molemmissa. Puhelimitse saa heti yhteyden. Heikkopuoli näissä on nostorajoitukset mutta mitäpä haittaa niistä on, jos tli on tarkoitettu kerran tuottotiliksi vähän pidemmäksi aikaa.”

Niin kuin varmasti jo huomasit, niin suurin osa kommenteista koskee TF Bankin tarjoamaa säästötiliä.

Löysin hyvin vähän kokemuksia kulutusluottoon tai muihin lainoihin liittyen. Muutamat asiakkaat olivat kuitenkin kehuneet saaneensa palvelusta edullisen lainatarjouksen.

Useat hakijat olivat myös todenneet, ettei TF Bankin kautta heru kovin helposti myönteistä lainapäätöstä, eli vissiinkin ovat aika tiukkoja lainanantajia.

TF Bank plussat ja miinukset 

Plussat:

 • Selkeä hinnasto
 • Parhaimmillaan lainaa voi saada jopa 5,99 % korolla!
 • Kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuotena
 

Miinukset:

 • Kokemuksien perusteella harva saa myönteisen lainapäätöksen ja jos saa niin korkotaso on kohtuuttoman korkea
 • Rahat tilillä vasta 2-3 arkipäivän kuluessa
 • Lainaturvavakuutus on maksullinen lisäpalvelu
 

Meidän arviomme TF Bankista 

TF Bank on varmasti hyvä vaihtoehto varsinkin säästötiliä harkitseville asiakkaille. Lainantarjoajana se ei välttämättä ole järkevin vaihtoehto juurinkin suhteellisen nihkeän lainanannon takia.

Jos kuitenkin haluat saada kyseisen palvelun tarjouksia, suosittelen kilpailuttamaan lainasi Omalainan avulla. Omalainan kautta voit saada TF Bankin ja jopa 30 muun pankin tarjoukset.

Lainatarjouksien pyytäminen vie vain muutaman minuutin ja se on maksutonta sekä ei-sitovaa.

TF Bank asiakaspalvelu ja yhteystiedot

TF Bank palvelee asiakkaitaan puhelimitse, sähköpostitse sekä yhteydenottolomakkeen avulla. Asiakaspalvelu auttaa kaikkiin TB Bankin tarjoamiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Asiakaspalvelu on avoinna arkisin 8-16.

Laina-asiat: 0206 90681

Säästötili: 0206 90591

Sähköposti: info@tfbank.fi

Osoite: TF Bank AB, Suomen sivuliike PL 5600, 00002 Helsinki

TF Bank usein kysyttyä

Onko TF Bank huijaus?

TF Bank ei ole huijaus, vaan kyseessä on turvallinen ja luotettava palvelu. Voit siis turvallisin mielin käyttää palvelua lainanhakemiseen tai säästötilin avaamiseen.

Millainen on TF Bank käsittelyaika?

Kun päätät hakea lainaa verkon välityksellä, saat alustavan päätöksen heti. Jos hakemuksesi hyväksytään lopullisessa käsittelyssä, lainasumma maksetaan tilillesi 1-3 arkipäivän kuluessa.

Miten onnistuu TF Bank kirjautuminen omille sivuille?

Pääset kirjautumaan omille sivuille klikkaamalla sivustolta löytyvästä ”omat sivut” kohdasta. Omilta sivuilta näet mm. lainasi sen hetkisen tilanteen. 

Millainen on TF Bank laina?

TF Bankin laina on vakuudeton 2500 – 40 000 euron kulutusluotto, jolle on mahdollista saada 2-12 vuotta takaisinmaksuaikaa.

Lainan korkohaitari on 5,99 – 14,99 %. Lainan lopullinen korkotaso määräytyy asiakaskohtaisesti, kun lainahakemus on lähetetty ja tarkistettu.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti