huonekalut osamaksulla

Huonekalut ja kalusteet osamaksulla

Artikkeli päivitetty 16. Helmikuu, 2022

Oletko ostamassa uusia huonekaluja tai kalusteita? Osamaksu on hyvä vaihtoehto, mutta se on usein merkittävästi kalliimpi, kuin netistä haettava vakuudeton kulutusluotto.

Uusien laissa tapahtuneiden muutosten myötä osamaksujen tyypillinen korko on lähes poikkeuksetta aina 20% luokkaa.

Kulutusluottojen korko puolestaan vaihtelee 4 – 10% välillä, joka tekee niistä huomattavasti edullisemman tavan haalia rahoitusta.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Huonekalut osamaksulla

Huonekalujen ostaminen osamaksulla on helppo tapa ostaa arvokkaampia sisustusesineitä, kun kertamaksu ei ole mahdollinen.

Monet sisustusliikkeet kuten Jysk, Kodin1, Ikea, Ellos ja niin edelleen tarjoavat maksuvaihtoehdoksi osamaksukauppaa. 

Se kuulostaa ensin helpolta ja järkevältä vaihtoehdolta, mutta kun asiaa tarkastellaan huolellisemmin, voidaan todeta, että tavallinen vakuudeton kulutusluotto tulee huomattavasti halvemmaksi.

Ei tarvitse ollakseen matemaatikko, jotta voi nopeasti laskea osamaksun olevan jopa kaksi kertaa kalliimpi rahoitusvaihtoehto kuin nettilaina.

Syy sille miksi tavalliset rahoitusmuodot ovat edullisempia, löytyy lainsäädännöstä. Uusi, vuosi sitten voimaan astunut lainsäädäntö määräsi kaikkien vakuudettomien lainojen korot maksimissaan 10%.

Osamaksuja tai luottokorttivelkoja laki ei kuitenkaan koske, jolloin näitä tarjoavat pankit voivat myöntää rahoitusta jopa 20% korkoa vastaan.

Käytetyt huonekalut netistä halvalla

Joissakin tilanteissa rahoitusta ei voida myöntää kulutusluoton tai osamaksun muodossa, jolloin on keksittävä muita tapoja hankkia tarvittavat kalusteet.

Jos budjetti on tiukka, ei tarvitse etsiä kaikkein parhainta ja kalleinta designia, vaan netistä voi tehdä uskomattomia löytyjä edulliseen hintaan, kun pitää silmänsä auki.

Erilaiset huutokaupat ja kirpputorit ovat hyviä tilaisuuksia löytää otollisia huonekaluja jotka sopivat kaikkien sisustukseen.

Myös Virosta on rantautunut useita verkossa toimivia huonekaluliikkeitä, jotka tarjoavat upeaa designia jopa kolmas-osa hinnalla siitä, mitä tavarat maksavat Suomessa.

Mitä osamaksuvaihtoehtoja on olemassa?

Huonekalut osamaksulla – tilanteeseen sopivia vaihtoehtoja on useita, mutta kuten jo aikaisemmin mainitsimme osamaksut ovat kalliita tapoja rahoittaa mitä tahansa.

Me suosittelemme kääntymään verkossa toimivia lainanvälittäjien puoleen, jotka kilpailuttavat sekä perinteiset osamaksut, että kulutusluotot samalla hakemuksella.

Näin sinun on helppo vertailla kustannuksia keskenään. Jos sopiva tarjous löytyy, voit saman tien allekirjoittaa sopimuksen rahoituksesta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos sinulla on jo useita osamaksuja, joka estää uusien osamaksurahoitusten saamisen, voi olla järkevää yhdistää osamaksut yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, jolloin myös uusien osamaksujen saanti helpottuu.

Rahoitusta voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Yhteenveto artikkelista

Huolimatta siitä, että osamaksut ovat helppo tapa rahoittaa huonekalut, on asiassa myös paljon sudenkuoppia.

Osamaksujen korkoa ei sääntele uusi korkokattolaki, joka tarkoittaa että osamaksujen korot ja kustannukset voivat ylittää 20% vuodessa.

Vakuudettomien lainojen korko on säännelty laissa, joka tarkoittaa näiden rahoitusvaihtoehtojen maksimikoron olevan 10% luokkaa.

Kysy itseltäsi, valitsetko mielummin 20% lainakoron vai 10% lainakoron?

Jos valitset jälkimmäisen voit siirtyä pyytämään rahoitustarjoukset sivun yläosassa esitellyiltä palveluilta.

Lue myös: lainaa sisustamiseen

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti