Lainaa 3000 € - Vertaile 3000 e lainat ja löydä edullisin vaihtoehto

Artikkeli päivitetty 10. Toukokuu, 2024

Lainavertailun avulla voit löydää edullisen 3000 euron lainavaihteohdon. Lainan käyttötarkoitusta ei ole ennalta määritelty, vaan se on mahdollista käyttää haluamallaan tavalla.

Tyypillisesti tämänkaltainen lainasumma voidaan käyttää lainojen yhdistämiseen, uuden puhelimen ostamiseen, remontointiin tai juhlien järjestämiseen. 

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,1%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
 • 3000 euron laina heti tilille
 • Hae lainaa 3000 euroa ilman vakuuksia
 • 3000 euron lainan käyttökohteita
 • Valitse edullisin lainanmyöntäjä
 • Olisiko järkevämpää hakea 3000 euron pikavipin sijaan edullinen kulutusluotto?
 • Lainaa 3000 euroa – plussat ja miinukset
 • Muista vertailla myös 3000 € lainat
 • Minkälaiset ovat 3000 euron lainan korko ja kustannukset?
 • Myös 3000 euron lainat kannattaa kilpailuttaa
 • Entä jos hyödyntäisinkin lainojen yhdistämistä?
 • Usein kysytyt kysymykset 3000 euron lainasta

3000 euron laina heti tilille

Nykypäivänä verkossa on useita kymmeniä lainantarjoajia, joiden kautta voit hakea 3000 euron lainaa. Suuren lainatarjonnan takia useat hakijat voivat unohtaa vertailun tekemisen ja valita ensimmäisen vastaan tulevan lainatarjouksen.

Tämä tapa ei ole pitkällä tähtäimellä järkevää, sillä lainojen kustannuksissa ja koroissa on yleensä suuriakin vaihteluita.

Luottopalvelut.fi on kasannut kaikki suosituimmat ja parhaimmat lainantarjoajat yhteen paikkaan, jotta lainavertailun tekeminen olisi mahdollisimman helppoa. Voit vertailla lainoja yhdellä kertaa, jolloin edullisen lainan löytäminen helpottuu. Listaamamme lainapalvelut ovat turvallisia ja suosituimpia vaihtoehtoja.

3000 euroa on aika tyypillinen lainasumma, joten se löytyy lähes jokaisen lainapalvelun tarjonnasta.

Kyseisestä lainasummaa on mahdollista saada joustoluottona, kulutusluottona tai pikalainana. Jokaisella lainantarjoajalla on myös omanlaiset ehdot lainan saamiseksi. Jotkut palvelut ovat voineet asettaa ehdoiksi korkeamman ikävaateen tai suuremman tulotason.

Kuitenkin kaikkien lainantarjoajien niin sanotut perusvaateet ovat samanlaiset.

Yleisesti 3000 euron lainaa on mahdollista saada, kunhan hakija täyttää ainakin seuraavat ehdot:

 • Hakija on vähintään 18-vuotias
 • Luottotiedot ovat puhtaat
 • Hakijan käytössä on suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset
 

Jotkut lainantarjoajat voivat antaa asiakkaalle myös mahdollisuuden maksuvapaisiin kuukausiin. Maksullisia lisäpalveluita voi myös saada joltain toimijoilta kuten esimerkiksi lainavakuutuksia. Elämäntilanteen mukaan tämänlaiset lisäpalvelut voivat olla hyödyllisiä ja tutustumisen arvoisia.

Hae lainaa 3000 euroa ilman vakuuksia

Jonain kuukausina voi olla sellainen tilanne, ettet saa hankittua haluamaasi tai tarvitsemaasi asiaa. Rahatilanne voi olla heikohko tai edellisenä palkkapäivänä saadut rahat on kulunut suurempien laskujen maksamiseen.

Tällaisissa tilanteissa voidaan harkita vakuudettoman lainan hakemista. Voit esimerkiksi hakea lainaa 3000 euroa ilma vakuuksia tai takaajia.

Kaikki lainasummat on kuitenkin tärkeää muistaa vertailla, jotta voit säästää rahaa. Vakuudettoman lainan voit käyttää haluamallasi tavalla joko harkittuihin hankintoihin tai paikkaaman äkillistä rahantarvetta.

Seuraavassa osiossa käymme tarkemmin läpi tyypillisiä 3000 euron lainan käyttökohteita.

3000 euron lainan käyttökohteita

Niin kuin äskeisessä osiossa totesimmekin jo, että vakuudettomalla lainalla ei ole ennalta määriteltyä käyttökohdetta, vaan sen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Vaikka 3000 euron laina voi tuntua pieneltä summalta, voi se siitä huolimatta riittää monenlaisiin tarpeisiin.

Onko tarkoituksenasi laittaa koti uuteen uskoon ja se vaatii pientä pintaremonttia? Tai oletko harkinnut uuteen asuntoon muuttamista, mutta säästöistäsi ei löydy rahaa takuuvuokraan? Kaikki nämä ja paljon muuta pystyt toteuttamaan vakuudettomalla lainalla.

Voit toteuttaa useat hankinnat samalla lainalla eikä jokaista varten tarvita uutta lainaa.

Onko hankintalistallasi uuden puhelimen sekä tietokoneen ostaminen? Hae riittävän suuri lainasumma, joka kattaa molempien laitteiden oston. Näin vältyt maksamasta jokaisen uuden lainan kustannukset.

Vakuudeton laina voi olla myös hyvä tapa nykyisten lainojen yhdistämiseen. Jos nykyisten lainojesi tai osamaksujesi kokonaissumma alittaa 3000 euroa, kannattaa miettiä olisiko järkevää yhdistää lainat. Kun maksettavanasi on vain yksi laina, voit säästää suuriakin summia korkokuluissa.

Useiden avoimien luottojen kohdalla suosittelemme, että tutustut lainojen yhdistämiseen. Yhdistelylainasta kerromme hieman lisää tämän artikkelin loppuosassa.

Jos 3000 euron laina ei riitä hankintojen tai luottojen yhdistämiseen, voit vertailla sivustomme avulla tätäkin suuremmat lainasummat. 

3000 euron sijaan voit harkita hakevasi esimerkiksi 4000 tai 5000 euron lainaa. Suurimmillaan voit saada 70 000 euron lainaa ilman vakuuksia tai takaajia.

Pienin haettava lainasumma on tällä hetkellä 500 euroa. Tämänkaltainen pieni laina soveltuu erinomaisesti esimerkiksi äkillisten tarpeiden rahoittamiseen. Nopeimmillaan pieni laina on mahallista saada tilille jopa saman päivän aikana.

Valitse edullisin lainanmyöntäjä

Jos haluat saada lainaa 3000 heti tilille, kannattaa harkita hakevansa nettilainaa pakkilainan sijaan. Netistä haettavissa lainoissa on yleensä nopeammat käsittelyajat mitä pankkilainoissa.

Edullisimman lainantarjoajan löytämiseen kannattaa hyödyntää lainavertailua ja lainojen kilpailuttamista.

Parhaimmillaan kilpailutuksen avulla pystyt yhdellä hakemuksella tavoittamaan jopa 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen tarjoukset. Usean tarjouksen avulla saat kokonaisvaltaisen kuvan Suomen lainamarkkinatilanteesta.

Lainojen korkotasoissa voi olla eri pankkien välillä suuriakin eroja. Tästä syystä lainatarjouksiin kannattaa tutustua huolellisesti ennen lainapäätöksen tekemistä.

Olisiko järkevämpää hakea 3000 euron pikavipin sijaan edullinen kulutusluotto?

Sivustollamme esitettyjen lainapalveluiden kautta pystyt hakemaan 3000 euron kulutusluottoa tai pienlainaa. Molemmat näistä ovat vakuudettomia tuotteita eikä niiden hakemiseksi tarvita takaajia.

Pikalaina, pienlaina tai pikavippi tarkoittaa yleensä pienempää lainasummaa, jonka voi saada tililleen jopa tunneissa. Pikalaina on tarkoitettu lyhytaikaiseen tarpeeseen, sillä usein se sisältää maksimissaan muutamien kuukausien takaisinmaksuajan. Lainan takaisinmaksuaikaan vaikuttaa myös haettava lainasumma.

Ensisijaisesti lainat kannattaa pyrkiä maksamaan takaisin mahdollisimman nopeasti. Pitkitetty takaisinmaksaminen nostaa lainan korkoa ja kustannuksia. 

Kuukausierät kannattaa sovittaa omaan talouteen sopivaksi. Kuukausierät kannattaa suunnitella siten, että rahaa jää myös muuhun tarpeelliseen lainan lyhennyksen jälkeen.

Kulutusluotto taas sisältää pikalainaa suuremman lainasumman. Tyypillisesti kulutusluottoa haetaan 4000 – 20 000 euroa. Lainasumman takia kulutusluotossa on myös paljon pidemmät takaisinmaksuajat.

Vakuudettoman kulutusluoton voi käyttää haluamallaan tavalla. Sen voi käyttää esimerkiksi auton korjaamiseen, pieneen pintaremonttiin tai juhlien järjestämiseen.

Lainaa 3000 euroa - plussat ja miinukset

Lainaa 3000 euroa plussat:

Mahdollisuus pidempää laina-aikaan – voit itse valita haluatko lyhentää lainaasi nopeasti takaisin vai ottaa sille pidemmän takaisinmaksuajan

Kiinteät kuukausierät – Tiedät tarkalleen miten paljon kuukaudessa rahaa kuluu lainan lyhentämiseen

Lainasummalla voi toteuttaa monenlaisia asioita – 3000 euron laina riittää loistavasti pieneen remonttiin tai juhlien järjestämiseen

Lainaa 3000 euroa miinukset:

Joidenkin lainapalveluiden tarjonnasta ei löydy kyseistä lainasummaa – Jotkut lainanmyöntäjät tarjoavat tätä suurempia lainasummia tai vain pienempiä lainoja. Tästä syystä tällä lainasummalla varustettuja tarjouksia voi tulla vähemmän

Liian suuri lainasumma – Ensilainana 3000 euron luotto voi olla liian suuri. Jos sinulle ei myönnetä kyseistä lainasummaa, kokeile hakevasi aluksi pienempää lainaa.

Muista vertailla myös 3000 € lainat

Vaikka suurimmassa osassa 3000 euron lainoissa on samantapaiset ehdot, ei vertailua kannata jättää tekemättä. 

Sivustomme tekee yhteistyötä vain sellaisten lainapalveluiden kanssa, jotka toimivat Suomen viranomaisten valvonnan alla. Tämänlaiset palvelut ovat sitoutuneet toiminnassaan tiettyihin sääntöihin. Tästä huolimatta lainatyypeissä ja korkokustannuksissa voi olla eroja.

Lainapalveluiden väliset suurimmat erot koskevat takaisinmaksuaikoja. Lyhin laina-aika voi olla 3 kuukautta ja pisin jopa 15 vuotta. Kuitenkin nykyisten lainatuotteiden minimitakaisinmaksuaika on lähempänä 1 vuotta.

Laina kannattaa pyrkiä maksamaan takaisin mahdollisimman nopeassa aikataulussa, jotta korko ja kustannukset eivät nouse pilviin. 

Edullinen korko ei aina automaattisesti tarkoita edullista lainaa, jos matalakorkoisemman lainan takaisinmaksuaika on pidempi. 

Sopivaa laina-aikaa miettiessäsi, tee realistinen laskelma. Jos valitsemasi laina-aika ei mukaudu talouteesi etkä pystykään maksamaan lainaa sovitusti takaisin, pahimmassa tapauksessa se voi johtaa luottotietojen menetykseen.

Minkälaiset ovat 3000 euron lainan korko ja kustannukset?

Lainojen korkotaso määräytyy aina asiakaskohtaisesti ja siihen vaikuttaa hakijan taloudellinen tilanne, tulotaso, haettu lainasumma jne.

Tyypillisesti 3000 euron lainojen korkotaso voi olla lähelle 20 %. Tarkkaa korkotasoa on vaikeaa määritellä, sillä siihen vaikuttaa asiakkaan lainahakemukseen täytetyt tiedot.

Jotkut lainapalvelut voivat myöntää lainaa tätäkin pienemmällä korkotasolla. Lainoista perittävissä maksuissa on eroja etenkin pienemmissä lainoissa.

Lainoissa kannattaa ottaa vertailun kohteeksi todellinen vuosikorko, johon on vuositasolla laskettu mukaan kaikki lainakustannukset.

Lainasta voidaan vuositasolla periä kustannuksia enintään 105,50 euroa takaisinmaksun ollessa 12 kuukautta tai enemmän. Koron lisäksi lainasta perittävät kulut saavat olla vain 0,01 % per päivä laina-ajalta, joka taas tekee vuositasolla 3,65 %.

Korkoihin ja kustannuksiin vaikuttaa suuresti myös lainatyyppi. Kalleimpia lainatuotteita ovat pikavipit ja joustoluotot ja nykyään edullisimpia kulutusluotot. Lainatyyppi kannattaa aina valita omien tarpeiden mukaan.

Myös 3000 euron lainat kannattaa kilpailuttaa

Kaikki lainatyypit kannattaa aina muistaa kilpailuttaa säännöllisin väliaioin. Lainan kilpailutuksen voi tehdä joko itse pyytämällä jokaisesta lainapalvelusta yksittäinen tarjous tai hyödyntää lainojen kilpailutukseen erikoistuneita palveluita.

Esimerkiksi netin suosituin kilpailutuspalvelu Omalaina.fi tekee kilpailutuksen asiakkaan puolesta. Voit saada yhdellä hakemuksella jopa 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen tarjoukset.

Kulutusluottojen koroissa voi olla vaihtelua jopa kuukausitasolla. Lainatarjouksien sisältöön, korkoon ja kustannuksiin vaikuttaa valittu pankki sekä taloudellinen tilanteesi.

Kilpailuttamalla nykyiset tai uuden lainan varmistut edullisen lainan löytämisestä.

Mitä hyötyä on kilpailuttaa lainat?

 • Se on maksutonta ja turvallista
 • Saat useita lainatarjouksia
 • Kilpailutuspalvelut tekevät yhteistyötä vain luotettavien toimijoiden kanssa
 • Nopea prosessi ja voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana
 • Useiden lainatarjouksien avulla parannat mahdollisuuksiasi löytää edullisen lainan
 

Ensimmäiseen vastaan tulevaan lainatarjoukseen ei välttämättä kannata sitoutua, sillä se ei välttämättä ole se kaikista edullisin vaihtoehto. Kilpailuta lainat ja voit löytää entistä edullisemman lainavaihtoehdon.

Edullisen lainan löytäminen voi tuoda merkittäviäkin säästöjä, tämän takia ei kannata ottaa vastaan ensimmäistä löytämääsi lainatarjousta, jos tarjolla on edullisempiakin vaihtoehtoja.

Myös pienemmät lainasummat kannattaa aina vertailla. Jos sinulla on useita avoimia kulutusluottoja tai osamaksuja etkä ole koskaan kilpailuttanut niitä, niin luultavasti maksat turhaan kuukausittain suuria korkokuluja.

Korko ja kustannukset eivät välttämättä tunnu niin kovin suurilta yhdessä lainassa, mutta useampien lainojen kustannukset voi olla suuri kuluerä. Tästä syystä kaikki lainat kannattaa kilpailuttaa ja vertailla ennen lainan vastaanottamista.

Suosittelemme myös tutustumaan lainojen yhdistämiseen, joka on saanut paljon kiitosta sitä hyödyntäneiltä asiakkailta. Jos yhdistät lainat, voit parhaimmillaan säästää huomattaviakin summia rahaa.

Lainavertailun ansiosta lainojen vertaileminen on nykypäivänä erittäin helppoa ja nopeaa. Sinun ei tarvitse erikseen lähettää jokaiselle lainapalvelulle omaa hakemusta. Riittää, että täytät ja lähetät yhden hakemuksen, joka voi tavoittaa jopa 30 lainantarjoajan vaihtoehdot.

Entä jos hyödyntäisinkin lainojen yhdistämistä?

Onko sinulle kasaantunut useita kulutusluottoja tai osamaksuja? Tällaisessa tilanteessa ei välttämättä kannata hakea uutta pienempää luottoa, jolla kuittaisit nykyiset velkasi. Tämä voi pahentaa tilannetta ja se saattaa johtaa luottokierteeseen.

Useiden lainojen korkoihin ja kustannuksiin voi kulua suuria summia rahaa. Tällaisen tilanteeseen voi löytyä apu lainojen yhdistämisestä.

Yhdistelylaina tarkoittaa sitä, että kaikki nykyiset lainasi yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi. Tällä voit tehdä kuukausitasolla isompiakin säästöjä.

Tekemäsi säästö pohjautuu siihen, että yhdistelylainan avulla maksettavanasi on vain yhden lainan korko sekä kustannukset. Talouden seuranta helpottuu ja tiedät tarkalleen, miten paljon sinulla on vielä lainaa lyhennettävänä.

Löydät sivun yläosan lainalistauksesta usean palvelun, joka toteuttaa myös lainojen yhdistämisen. 

Ennen yhdistelylainan hakemista laske tarkasti yhteen nykyisten lainojesi kustannukset ja vertaa niitä uuden yhdistelylainan kustannuksiin sekä korkoon. Näin saat kokonaiskuvan siitä, millaisen säästön tekisit yhdistelylainan avulla ja onko tilanteessasi järkevää hyödyntää lainojen yhdistämistä.

Usein kysytyt kysymykset 3000 euron lainasta

Voinko saada lainaa 3000 euroa ilman luottotietoja?

Usein maksuhäiriömerkintä johtaa hylättyyn lainapäätökseen. Jokainen lainapalvelu vaatii hakijalta puhtaita luottotietoja, jotta lainantarjoaja minimoi tekemästä luottotappioriskiä. Maksuhäiriömerkintä antaa luotonantajalle sellaisen kuvan, että et välttämättä ole hoitanut raha-asioitasi hyvin.

Kun maksuhäiriömerkintä on poistunut luottotiedoistasi, voit testata hakevasi lainaa uudelleen.

Voiko opiskelija saada 3000 euron lainan?

Myös opiskelijan on mahdollista saada 3000 euron laina. Vakuudettoman lainan saamiseksi edellytetään täysi-ikäisyyttä, säännöllisiä palkka- tai eläketuloja sekä puhtaita luottotietoja.

Mistä halvin 3000 € laina?

Halvimman 3000 euron lainan löytämiseksi kannattaa hyödyntää kilpailutuspalveluja. Kilpailutuspalveluiden avulla voit parhaimmillaan saada useita lainatarjouksia, joiden joukosta voit löytää tarpeisiisi sopivan edullisen lainan.  

Kuinka suurta lainaa voin hakea?

Voit hakea vakuudetonta 500 – 70 000 euron lainaa ilman takaajia.

Minkälainen on lainojen takaisinmaksuaika?

Lainojen takaisinmaksuaika vaihtelee lainapalvelun mukaan. Tyypillisesti lainojen takaisinmaksuajat ovat 1-15 vuoden väliltä.

Mistä 3000e laina heti tilille?

Useiden lainantarjoajien kautta muutamien tuhansien eurojen lainat voi saaada tililleen jopa saman päivän aikana. 

Mistä halvin tonnin laina?

Halvimman tuhannen euron lainan löytää ehdottomasti maksuttoman kilpailutuksen avulla. Suosittelemme, että täytät ilmaisen hakemuksen Omalainalle, sillä sen kautta voit saada useita lainatarjouksia ilman sitoutumista. Sitoudut lainan ottamiseen vasta sen jälkeen, kun hyväksyt jonkin saamistasi tarjouksista. 

Kannattaako pienet lainat kilpailuttaa?

Niin pienet että isommatkin lainat kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailutuksen tekemisestä on enemmän hyötyä kuin haittaa, sillä se on maksuton ja ei-sitova sekä sen avulla voit löytää markkinoiden edullisimman lainan. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti