Pikalainojen suosio yhä kasvussa

Pikalainoihini rankalla kädellä koskettanut lakiuudistus aiheutti paljon spekulointia luotonantajien keskuudessa. Jo hyvissä ajoin ennen lain voimaan astumista Syyskuun 1. päivänä 2019 aloitti suurin osa yksityisistä luotonantajista pohtimaan tuotteidensa uudistamista. Kaikki lainapalvelut joutuivat strukturoimaan uudestaan lainatuotteensa, jotta se noudattaisi uutta kulutusluottolakia.

Miksi laki säädettiin?

Vuonna 2013 ensimmäisen kerran säädettiin laki pikavipeistä joka määräsi korkokaton 50% ja sitä ennen vuonna 2009 pikavippien maksaminen yöaikaan kiellettiin. Mutta kuten kaikki muutkin markkinat myös pikalainamarkkinat elävät ja kehittyvät jatkuvasti. Pikalainat nähdään usein hämärässä valossa ja aiheuttavat vain velkaantumista. Totuus on, että oikein hallittu laina on parhaimmillaan suuri apua taloudelliseen vakavaraisuuteen ja maksukykyyn.

Moni lainapalvelu sulki ovensa.

Moni tunnettu lainapalvelu joutui lopettamaan uusien lainojen myöntämisen. Näille kaikille yhteistä oli se, että ne toimivat pääsääntöisesti joustoluottojen parissa. Mainittakoon muutama tälläinen suosittu joustoluottoja tarjoava lainapalvelu kuten Suomilimiitti, Luottoraha ja Ekstraluotto.

Lakimuutokset tuovat ihmisille luotettavamman kuvan lainamarkkinoista kun ne ovat säädeltyjä. Nykyinen korkokatto 20 prosenttia vuodessa ja 150 euron maksimi vuosittaiset lainanhoitokulut ovat lisänneet ihmisten luottamusta pikalainojen suhteen.

Edelleen kuluissa on eroja

Edelleen lainojen välisiä eroja on runsaasti. Lainojen vertaileminen on aina järkevä vaihtoehto ennen kuin lainaa haetaan. Vertailun suorittaa helposti muutamassa minuutissa, tarvitaan vain tieto tarvittavasta lainasummasta ja toive takaisinmaksuajasta jonka jälkeen lainalaskuri näyttää sopivimmat lainaratkaisut.

Lainat kuitenkin halpenivat huomattavasti, sillä otetaan esimerkiksi Ferratum Joustava luotto, jonka korot laskivat lakiuudistuksen myötä suhteellisesti 90 prosenttia! Tämä on jo aivan käsittämätön lasku hinnoissa. Silti Ferratum tarjoaa uusille asiakkailleen tilaisuuden kokeilla lainaa maksutta 30 vuorokauden ajan.

Etkö tiedä mitä lainaa kannattaa hakea?

Jos lainojen vertaileminen itse tuntuu liian hankalalta ja vaivalloiselta voit kokeilla maksutonta lainan kilpailutus palveluamme. Sinun tarvitsee vain täyttää tarvittavat tiedot palvelussamme, niin lähetämme hakemuksesi eteenpäin yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle. Saat heti useita henkilökohtaisesti räätälöityjä lainatarjouksia eteesi joista voit itse valita sinulle parhaiten sopivimman. Voit tehdä luottosopimuksen suoraan verkossa, jonka jälkeen rahat maksetaan tilillesi heti.