Auto pienellä kuukausierällä

Uusi auto pienellä kuukausierällä

Artikkeli päivitetty 22. Elokuu, 2023

Harkitsetko uutta autoa tai haluatko päivittää vanhan autosi vaihdossa, mutta tarvitset lisärahoitusta?

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten voit saada auton mahdollisimman pienellä kuukausierällä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä pienempiä kuukausittaiset lyhennykset ovat, sitä kalliimmaksi laina loppujen lopuksi tulee.

Autorahoitus kannattaa aina kilpailuttaa, sillä autolainojen väliset erot ovat edelleen varsin merkittäviä. 

Esimerkiksi ero halvimman ja kalleimman 10 000 euron autolainan välillä voi olla jopa 2000 euroa.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Uusi auto mahdollisimman järkevällä rahoituksella

Auto on yksi suurimmista kotitalouksien tekemistä hankinnoista, jos asuntoa ei oteta huomioon. Usko pois, me, jos joku tiedämme, miten voit löytää mahdollisimman edullista autolainaa.

Jo tässä kohtaa on hyvä mainita, että myös autoliikkeet tarjoavat omia rahoitus- ja osamaksusopimuksiaan, mutta ne ovat yleensä kaikkein kalleimpia vaihtoehtoja.

Alkuperäisessä artikkelissa suositeltiin Autoluotto.fi palvelua, mutta nykyään sen toiminta on siirtynyt Omalaina.fi palvelun alle. Tästä syystä viittaukset Autoluottoon on vaihdettu nyt Omalainaan.

Me suosittelemme kilpailuttamaan autolainat suomalaisessa Omalaina.fi -palvelussa, josta voit saada yhdellä hakemuksella jopa yli 20 autolainatarjousta.

Hakiessasi lainaa suoraan Omalaina.fi -palvelusta et tarvitse vakuuksia tai takaajia eli voit saada uuden auton ilman käsirahaa.

Vakuudetonta autolainaa ei voi saada ilman luottotietoja

Suomessa laki kieltää vakuudettomien lainojen myöntämisen kuluttajille, joilla on maksutiedoissa voimassa oleva maksuhäiriömerkintä.

Monet maksuhäiriömerkinnän joskus saaneet kuluttajat luulevat, että heillä on yhä merkintä tiedoissaan.

Tästä syystä kannattaakin kokeilla hakea lainaa, sillä saattaa olla, että luottotietosi ovat jo palautuneet.

Toinen vaihtoehto on hakea vakuudellista lainaa, jolloin lainaa vastaan on asetettava jokin vakuusarvo tai vaihtoehtoisesti henkilötakaaja.

Omalaina.fi -palvelussa ei ole mukana vakuudellisia lainoja.

Kokemuksia autolainoista pienellä käsirahalla

Tutustuimme autolainaamiseen, jossa tavoitteena on saada mahdollisimman pieni kuukausierä autolainalle.

Löysimme Suomi24 keskustelun, jossa eräs henkilö sanoi, ettei suoraan autoliikkeestä kannata ottaa rahoitusta, nimittäin hän sai 31 500 euron auton vain 1500 euron käsirahalla, mutta loppujen lopuksi maksettavaa tuli huomattavasti enemmän.

Jos hän olisi hakenut autolainaa Omalaina.fi -palvelusta hän olisi parhaimmillaan voinut saada pienet kuukausierät sekä pienen koron, koska palvelussa kilpailutetaan useita pankkeja ja rahalaitoksia.

Testasimme Omalaina.fi -palvelua itse

Mikään arvostelu ei ole luotettava ennen kuin allekirjoittanut on itse kokeillut palvelua.

Me kokeilimme hakea autolainaa hyvin tyypillisille lainasummille nähdäksemme, miten palvelu toimii ja voiko palvelusta saada ylipäänsä lainaa pienellä kuukausierällä.

Otimme lainasummiksi 5000 euroa, 10 000 euroa ja 20 000 euroa. Nämä ovat hyvin tyypillisiä autorahoitus summia.

  • Paras tarjous 5000 euron autolainalle: maksuaika 6 vuotta, kuukausierät 80 euroa, koko lainan kulut 760 euroa.
  • Paras tarjous 10 000 euron autolainalle: maksuaika 8 vuotta, kuukausierät 126 euroa, koko lainan kulut 2096 euroa.
  • Paras tarjous 20 000 euron autolainalle: maksuaika 12 vuotta, kuukausierät 184 euroa, koko lainan kulut 6 496 euroa.
 

Vertailun vuoksi pyysimme rahoitustarjouksen myös suoraan autoliikkeeltä ja painotimme haluavamme lainan niin pienellä kuukausierällä kuin mahdollista.

Tarjous 10 000 euron autolainalle osamaksusopimuksella ilman käsirahaa tulisi maksamaan 8 vuoden maksuajalla noin 3800 euroa ja lyhennykset 140 euroa kuukaudessa.

Omalaina.fi oli selvä voittaja – voidaan vain todeta, että lainat kannattaa aina kilpailuttaa.

Tässäkin tapauksessa säästöä olisi kertynyt noin 1700 euroa ja kuukausierät olisivat huomattavasti pienempiä.

Pyydä lainatarjoukset Omalaina.fi -palvelusta tästä.

Entä sitten, jos auto pitäisi myydä, mutta siinä on vielä rahoitusta jäljellä? Tämä asia on hyvä tietää, koska monelle tulee vastaan juuri tämänkaltainen tilanne.

Voiko auton myydä, jos velkaa on vielä jäljellä?

Suurin osa suomalaisista hankkii auton rahoituksella, jolloin luonnollisesti vastaan voi tulla tilanne, jossa auto pitää myydä siten, että rahoitusta on vielä jäljellä.

Auto on mahdollista myydä, vaikka siinä olisi velkaa vielä jäljellä. Siihen asti, kunnes velka on kokonaan maksettu, kuuluu auton omistus vielä rahoitusyhtiölle.

Tästä syystä auton myyjän on otettava yhteyttä rahoituksen myöntäneeseen palveluun tai autoliikkeeseen.

Myyntiprosessi riippuu siitä myytkö sen yksityiselle vai autoliikkeelle.

Autoliikkeeseen auton myynti on helppoa ja vaivatonta, eikä se yleensä vaadi mitään ylimääräisiä toimenpiteitä, sillä autoliike on itse yhteydessä rahoituskumppaniin.

Jos päätät myydä auton toiselle yksityishenkilölle, sinun pitää itse olla yhteydessä suoraan rahoitusliikkeeseen, sillä tarvitset heitä luovuttaaksesi auton ostajalle kesken sopimuskauden.

Nimittäin loppuvelan määrä on maksettava rahoitusyhtiölle ennen, kuin auton itsessään voi luovuttaa eteenpäin ostajalle.

Yleisimmissä tapauksissa ostaja maksaa itse loppuvelan suoraan luotonantajalle tai auton omistaja maksaa sen itse pois alta ennen auton myymistä.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Leasing auto vai rahoitus, kumpi on edullisempi?

Nämä asiat on hyvä tietää, kun haluat autolainan pienellä kuukausierällä

Uusi auto on erinomainen hankinta ja monelle kuluttajalle lähes välttämätön apuväline.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä pidemmän laina-ajan valitset, sitä kalliimmat lainan kokonaiskustannukset ovat.

Voit siis valita pitkän maksuajan, jolloin lyhennykset ovat luonnollisesti pieniä, mutta lainan korko näyttelee merkittävää roolia kustannuksissa.

Me suosittelemme ehdottomasti kilpailuttamaan autolainat Omalaina.fi -palvelussa etenkin, jos harkitset lainaa mahdollisimman pienellä kuukausierällä.

Vertailemme sivuillamme myös muita luotonantajia ja lainanvälittäjiä, jotka pystyvät yhtä lailla kilpailuttamaan parhaat lainatarjoukset puolestasi usean pankin ja rahalaitoksen kesken.

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti