Instabank kokemuksia - lue päivitetty arvio

Artikkeli päivitetty 27. Tammikuu, 2023

Instabank on moderni ja digitaalinen pankki, jonka kautta pystyt hakemaan perinteistä kulutusluottoa, säästötiliä ja yhdistelylainaa.

Palvelu tarjoaa vakuudetonta 500 – 50 000 euron lainaa joustavalla 3-15 vuoden takaisinmaksuajalla. Hakemasi lainan voit käyttää haluamallasi tavalla.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Saat tarjouksen Instabankilta ja 30 muulta luotonantajalta kun kilpailutat lainasi Omalainalla.

Tietoa Instabankista
Lainasumma
500 - 50.000€
Korko (alk)
7,99%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Instabank lyhyesti

Instabank tunnetaan norjalaisena pankkina, joka pyrkii tekemään arjestasi sujuvampaa. Digipankki on perustettu vuonna 2016 ja heidän toimintansa on vastuullista.

Instabank pyrkii tarjoamaan kilpailukykyisimmät lainavaihtoehdot edullisin hinnoin. Palvelun hinnoittelu ja kulut ovat alhaiset, sillä sen toiminta tapahtuu täysin verkossa.

Instabank haluaa olla pieni pankki, joka on erikoistunut arjen raha-asioihin. Verkkosivuilta löydät helpot, joustavat ja reilut rahoitusvaihtoehdot.

Voit myös käyttää Instabank lainan aiempien lainojesi uudelleenrahoittamiseen.

Loin tämän kattavan tietopaketin, jotta sinä saisit kokonaisvaltaisen kuvan Instabankin toiminnasta. Tästä artikkelista löydät mm. uusimman arvion palvelusta, lainaehdot ja asiakkaiden kokemukset.

Instabank kokemuksia

Minkälaista lainaa Instabank tarjoaa?

Instabankin kautta voit hakea vakuudetonta 500 – 50 000 euron kulutusluottoa ilman takaajia. Voit valita lainallesi takaisinmaksuajan 3-15 vuoden väliltä.

Useimmat digitaalisesti toimivat pankit ovat siirtyneet tarjoamaan asiakkaille suurempia lainasummia.

Aikaisemmin verkosta pystyi saamaan jopa satasen lainan, mutta nykyisin pienin haettava lainasumma alkaa 500 – 1000 eurosta.

Instabankilta voit kuitenkin edelleen hakea 500 € lainaa, millä voit rahoittaa esimerkiksi äkilliset pienemmät menot.

Suosittelen, että haet lainaa vain tarvitsemasi määrän, jotta vältät ylivelkaantumisen.

Instabankin suuremman lainan voit käyttää esimerkiksi aikaisempien pikalainojen tai osamaksujen yhdistämiseen.

Aikaisemmin palvelun tarjontaan kuului ainoastaan perinteiset kulutusluotot, mutta nykyään voit hakea myös joustavaa joustoluottoa.

Joustoluottoa voit maksaa takaisin omassa tahdissa ja jonain kuukausina voit maksaa vain lainasi korot sekä kustannukset.

Instabank laina

Instabankin joustoluoton tiedot:

 • Saat joustoluotolle 500 – 25 000 euron luottorajan
 • Laina-aika on joustava
 • Korkotaso 7,99 – 19,99 %
 • Lainan avausmaksu on 90€
 • Tilinhoitomaksu 5€/kk
 

Halutessasi voit ottaa lainallesi maksullisen lainaturvavakuutuksen. Tähän ominaisuuteen palaan artikkelin myöhemmässä vaiheessa.

Kilpailuta paras lainatarjous suositun Instabankin avulla

Instabank tarjoaa pääosin kilpailukykyistä lainaa. Välttämättä se ei kuitenkaan ole markkinoiden edullisin vaihtoehto. Tarjottavien lainojen korko voi olla jopa 19,99% ja myös lainan avausmaksusta perittävä 90 euroa on ehkä vähän kohtuuton.

Sen sijaan suosittelen, että kilpailuttaisit Instabankin ja yli 30 muuta lainapalvelua luotettavan Omalaina.fi palvelen avulla.

Laina kannattaa aina valita edullisen koron ja kustannuksien perusteella, jotta vältyt maksamasta ylimääräisiä kuluja.

Omalainan kaltaisten palveluiden avulla säästät aikaa sekä rahaa, kun et joudu täyttämään hakemuksia erikseen jokaiseen palveluun. Kilpailutussivustolle riittää yksi hakemus, joka voi parhaimmillaan tavoittaa yli 30 pankkia.

Kun kaikki palvelut, joiden ehdot täytät ovat vastaanottaneet hakemuksesi, saat tarjoukset välittömästi vertailtavaksesi.

Jos mikään saamistasi tarjouksista ei tyydyttänyt, voit hylätä ne kaikki. Mikään palvelu ei voi pakottaa asiakasta ottamaan lainaa.

Varsinkin korkeakorkoiset lainat kannattaa aina kilpailuttaa. Tähän kategoriaan lukeutuu myös Instabank, joka harvemmin pystyy tarjoamaan asiakkaalle matalakorkoista lainaa.

Kilpailutuksen avulla saat kokonaisvaltaisen käsityksen siitä voisiko joku muu toimija antaa edullisemman lainavaihtoehdon.

Omalainalla pystyt hyväksymään lainatarjouksesi verkkopankkitunnuksilla ja nopeimmillaan rahat voivat olla tililläsi jopa saman päivän aikana.

Nappasin tähän osioon vielä mukaan Omalainan kaikki yhteistyökumppanit. Näet ne alapuolella olevasta kuvasta. Instabankin lisäksi joukkoon mahtuu useita tunnettuja ja luotettavia palveluita.

Omalaina yhteistyökumppanit

Millaiset ovat Instabankin lainanmyöntökriteerit?

Instabank on asettanut lainan saamiselle joitain kriteerejä, jotka hakijan tulee täyttää. Voit hakea lainaa palvelun kautta, kunhan omaat seuraavat vaateet:

 • Olet vähintään 23-vuotias
 • Luottotietosi ovat puhtaat eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Vuotuiset bruttotulosi ylittävät 20 000 euroa
 • Ikäsi ei ole yli 65 vuotta
 
Instabankin asettaman ikävaatimus voi olla jollekkin hakijalle liian korkea. Esimerkiksi Omalainan kautta lainatarjouksien pyytämiseksi hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen. 

Entä millaiset ovat Instabankin korko ja kulut?

Instabank lainan hinnasto on läpinäkyvä ja selkeä. Tarjottavien lainojen korko on aina henkilökohtainen, joten lopullinen korkotaso selviää vasta hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Instabank hinnasto: 

Lainan nimelliskorko – 7,99–19,99%

Avausmaksu – 90 €

Kuukausittainen tilinhoitomaksu – 5 €

Lainaesimerkki: ”10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 15,39, nimelliskorko 13,49%, nimelliskorko 13,49%, kulut: 8975 euroa ja yhteensä: 18 975 €.

Instabank tarjoaa lainan, joka soveltuu arkesi vaihteleviin tilanteisiin

Instabankin toiminnassa asiakkaat ovat aina avainasemassa. Tästä syystä palvelu haluaakin tarjota sinulle lainan, joka soveltuu arkesi vaihteleviin tilanteisiin.

Lainaa hakiessasi voit valita itsellesi sopivan kuukausierän ja sovittaa lainan takaisinmaksun omaan taloustilanteeseesi sopivaksi.

Lainaa voit hakea helposti verkossa ja alustavan lainatarjouksen saat heti.

Valitsemasi maksuaika voi olla joustava tai kiinteä 

Instabankin lainoissa voit valita joko joustavan tai kiinteän takaisinmaksuajan. Joustavassa maksuajassa voit itse päättää kuukausittaiset lainaerät. Voit myös maksaa lainan pois nopeammalla tai rauhallisemmalla tahdilla.

Kiinteässä maksutavassa voit valita laina-ajaksi 3-15 vuotta, jolloin tiedät tarkasti koska laina tulee olla kokonaisuudessaan maksettu takaisin.

Kiinteä laina-aika on yleisin maksutapa. Siinä tiedät etukäteen tulevat kuukausierät ja oman talouden suunnitteleminen on helpompaa.

Instabank tarjoaa myös lainavakuutusta

Instabankin tarjoama lainaturvavakuutus tuo turvaa arkeesi. Vakuutus antaa sinulle turvan esimerkiksi, jos elämässäsi tapahtuu jotain odottamatonta.

Näitä tilanteita voi olla esimerkiksi työttömyys, työkyvyttömyys tai sairaus. Kyseisissä tilanteissa lainaturvavakuutus huolehtii lainasi takaisinmaksusta.

Lainaturvavakuutus kattaa mm. kuolemantapaukset, väliaikaisen tai pysyvän työkyvyttömyyden, tahattoman työttömyyden ja yrittäjän sairaalahoidon.

Tutustu Instabankin lainaturvavakuutuksen lisätietoihin ja siihen liittyviin rahoituksiin palvelun verkkosivuston kautta.

Instabank lainaturvavakuutus

Millainen on Instabankin tarjoama säästötili?

Instabankin tarjoamaa säästötiliä pidetään yhtenä Suomen korkeakorkoisempana. Se on kuitenkin varteen otettava vaihtoehto esimerkiksi säästää tulevia hankintoja varten, sillä tilille kertyy paljon parempaa tuottoa mitä perinteiselle pankkitilille.

Instabankin tarjoamassa säästötilissä on jopa 0,8 % talletuskorko. Tilillä ei ole nostorajoituksia, nostomaksuja, tilinhoitomaksuja, määräaikaa tai minimirajaa talletuksille.

Säästösopimuksen voi allekirjoittaa helposti verkkopankkitunnuksilla. Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin ja saat talletuksiin suojan 100 000 euroon asti.

Kyseinen talletussuoja on aina pankkikohtainen, ei tilikohtainen.

Näin pääset avaamaan Instabank säästötilin:

 • Siirry täyttämään helppo ja lyhyt hakulomake
 • Allekirjoita säästötilisopimus verkkopankkitunnuksillasi
 • Tili on nyt käytettävissä
 

Tilin perustamisesta saat vielä erillisen vahvistuksen sähköpostiisi. Voit aloittaa talletusten tekemien heti.

Näit voit hakea lainaa Instabankilta

Instabankin avulla lainan hakeminen on erityisen helppo ja nopea prosessi. Koko prosessi tapahtuu verkossa.

Suosittelemme alkuun tutustumaan Instabankin hinnastoon ja lainaehtoihin, jotta mikään asia ei tule yllätyksenä myöhemmässä vaiheessa.

Tutustumisen jälkeen valitse itsellesi sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika. Siirry täyttämään lainahakemukseen loput tiedot ja tunnistaudu palveluun.

Alustava lainapäätös annetaan heti ja lopullinen päätös viimeistään 24 tunnin kuluessa.

Ennen kuin aloitat lainanhaun Instabankilla, suosittelen, että tutustut muiden asiakkaiden antamiin arvosteluihin ja kokemuksiin. Löydät muutamia arvosteluja ja meidän arviomme Instabankista tämän artikkelin lopusta.

Instabank lainahakemus

Instabankin taustalla operoi Norjalainen Instabank ASA

Instabank on lähtöisin Norjasta, jonne se perustettiin vuonna 2016. Palvelu laajensi toimintansa myös Suomeen vuonna 2017.

Suomen ja Norjan lisäksi Instabankilla on toimintaa myös Ruotsissa. Digipankki noudattaa norjalaisia lakeja ja Suomessa sen toimintaa valvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Finanssivalvonta.

Vaikka yhtiön toiminta tapahtuukin Norjan lakien alla, ei suomalaisille asiakkaille koidu siitä mitään vaivaa tai haittaa.

Norjalaiset pankit ovat nostaneet suosiotaan suomalaisten keskuudessa

Suomalaiset lainanhakijat luottavat selkeästi norjalaisiin digipankkeihin. Suomessa on myös muutamia muita norjalaisia rahoituslaitoksia, jotka ovat suosittuja.

Esimerkiksi tunnetuimpia Suomessa toimivia norjalaisia pankkeja ovat Komplett Bank ja Bank Norwegian.

Kokemuksia Instabankista ja meidän arviomme

Instabank haluaa omien sanojensa mukaan olla mahdollisimman pieni digipankki, joka on erikoistunut arjen raha-asioihin.

Tästä osiosta löydät netistä löytämiäni Instabank asiakkaiden kokemuksia ja arvosteluja. Lopussa annan myös oman näkemykseni ja arvion palvelusta.

”Todella hyvää palvelua”

”Lainapäätös tuli kohtuullisen nopeasti. Palvelu oli hyvää ja tieto kulki hyvin.”

”Toimiva ja asiallinen palvelu kaikin puolin”

”Lainan haku oli helppoa ja mutkatonta. Lainasumma tuli tilille aivan asiallisessa ajassa.”

”Hakemus oli selkeää, tarkentavat tiedot selvisi puhelinsoitolla. Ystävällinen palvelu ja nopeasti tuli vastaus”

Niin kuin näistä palautteista voikin huomata, että pääsääntöisesti Instabank on saanut kiitosta asiakkailta. Moni myös kehui selkeitä ja helppokäyttöisiä verkkosivuja.

”Asiat hoituivat nopeasti ja rahat tuli tilille. ompa mukava kun sain pois kaikki luottokortti velat ja voin keskittyä säästämiseen kun maksan vain yhtä lainaa.”

Yritin myös löytää negatiivisia palautteita, mutta huomasin niitä olevan paljon vähemmän kuin positiivisia.

Instabank trustpilot arvostelut

Useimmat löytämäni negatiiviset palautteet koskivat lähinnä kohtuuttoman korkeaa korkotasoa tai hylättyä lainapäätöstä. Yksinkertaisesti nämä ongelmat voivat johtua esimerkiksi hakijan riittämättömistä tuloista lainasummaan verrattuna tai aikaisemmista lainoista.

Hylätyn lainapäätöksen voi saada esimerkiksi, jos lainahakemus on puutteellinen tai hakija ei täytä palvelun lainaehtoja.

Miinusta Instabank saa siitä, että hakija joutuu lähes jokaisessa tapauksessa lähettämään tositteet tuloista. Eikö tähän asiaan olisi ratkaisuna automaattinen tulojen tarkistaminen?

Toinen asia on verkkosivut. Mielestäni sivustolle voisi vielä enemmän tuoda tärkeää infoa lainaan liittyen.

Kokonaiskuvaa katsellessani voin todeta, että Instabank on kokeilemisen arvoinen digipankki. Jos kuitenkin haluaa varmistua edullisen ja kilpailukykyisen lainan löytämisestä, suosittelen pyytämään lainatarjoukset Omalainalta.

Instabank asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Instabankin asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan sähköisesti ja puhelimitse.

Asiakaspalvelu auttaa kaikissa lainoihin ja säästötileihin liittyvissä asioissa arkisin klo 10-16 välisenä aikana.

Instabank yhteystiedot:

 • Puhelin: +358 75 3266 170
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@instabank.fi

Instabank usein kysytyt kysymykset

Minkälaista lainaa Instabank tarjoaa?

Instabank tarjoaa vakuudetonta 500 – 50 000 euron lainaa. Tarjottavat laina-ajat ovat 3-15 vuotta. Lainojen korkotaso on 7,99-19,99% väliltä. Lainan avauksesta peritään 90 € ja 5 euron kuukausittainen tilinhoitopalkkio.

Kuka voi hakea Instabank lainaa?

Instabankin kautta voit hakea lainaa kunhan olet iältäsi vähintään 23-vuotias, luottotietosi ovat puhtaat ja vuotuiset bruttotulosi ovat vähintään 20 000 euroa.

Instabank ei myönnä lainaa yli 80-vuotiaille. Näiden ehtojen lisäksi Instabank tekee tarkan arvioinnin taloustilanteestasi ja lainankantokyvystäsi.

Voinko saada lainan korotusta Instabankilta?

Instabankin kautta voit hakea lainallesi korotusta tai vaihtoehtoisesti lisälainaa uudella hakemuksella.

Onko Instabankin säästötili hyvä?

Instabankin säästötili on saanut useilta asiakkailta paljon kiitosta. Se on yksi Suomen korkeakorkoisemmista säästötileistä.

Useimmat Instabank asiakkaat ovat lainan sijaan ottaneet käyttöönsä palvelun tarjoaman säästötilin, joten eiköhän se jo kerro paljon.

Millainen on Instabankin joustoluotto?

Instabankin tarjoama joustoluotto on joustava, jossa ei ole määriteltyä laina-aikaa. Joustoluottoa voi lyhentää omassa tahdissa tai vain maksaa kuukausittain pelkkiä korkoja ja kuluja.

Millainen on Instabank käsittelyaika?

Tyypillisesti Instabank lainojen käsittelyaika on 1-2 arkipäivää. Alustava lainatarjous lähetetään yleensä heti, mutta lopullinen päätös tulee muutaman päivän sisällä. 

Millainen on Instabank lyhennysvapaa?

Instabankilta voit saada korkeintaan kaksi maksu- tai lyhennysvapaata kuukautta kalenterivuodessa. Maksu- tai lyhennysvapaita ei ole mahdollista saada peräkkäisille kuukausille. 

Lyhennysvapaiden välissä tulee olla noin 6 kuukautta. Helpotuksen voi saada vain jos lainan maksut ovat ajan tasalla. 

Maksuvapaa tai lyhennysvapaata myönnetään vain tasaerälainoille. Voit pyytää maksu- tai lyhennysvapaata Instabankin asiakaspalvelusta. Lue tarkemmat tiedot maksu- ja lyhennysvapaasta Instabankin verkkosivustolta. 

Onko Instabank luotettava?

Instabank on luotettava palvelu, jonka kautta voit hakea turvallisesti vakuudetonta lainaa tarvitsemaasi käyttökohdetta varten.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti