lainaturva

Kannattaako lainaturva ottaa?

Artikkeli päivitetty 9. Maaliskuu, 2023

Monelle lainaturvan ottamisella on vain psyykkinen vaikutus ja he voivat elää ilman stressiä. 

Monet kuitenkin suosiolla jättävät lainaturvan ottamisen väliin, sillä kokevat sen olevan hyödytön pankkien rahastuskeino jatkuvasti kasvavilla rahoitusmarkkinoilla.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Mikä on lainaturva?

Lainaturva tarkoittaa vakuutusta, joka turvaa lainan takaisinmaksun mikäli lainanottaja itse ajautuu syystä tai toisesta maksukyvyttömäksi eikä kykene selviämään lainastaan.

Monesti lainaturvavakuutuksissa on kuitenkin tarkat ehdot ja hyvin pitkälti rajattuja, joka tarkoittaa että se koetaan monesti lähinnä ylimääräisenä rahastuskeinona.

Lainaturva on toisin sanoen siis eräänlainen vakuutus, joka suojaa lainaan liittyviltä ongelmilta mikäli henkilö ajautuu esimerkiksi työttömäksi tai sairastuu.

Lainaturvan hinta määräytyy riskikartoituksen ja lainan suuruuden mukaisesti ja se maksetaan kuukausi tai vuosimaksuna pankille.

Lue myös: kuinka paljon voi saada lainaa?

Kannattaako lainaturva ottaa?

Joissakin tapauksissa lainaturvan ottaminen on järkevä vaihtoehto, ei pelkästään oman psyykkisen hyvinvoinnin kannalta vaan myös taloudellisesti.

Ainoat tilanteet joissa lainaturvaa kannattaa oikeasti harkita, on silloin kun olet saanut hyvän tarjouksen lainaturvasta ja se ei kuormita talouttasi liikaa.

Lainaturvaa hakiessa on oltava täysin terve, sillä kuten aikaisemmin mainittiin on sille asetettu hyvin tarkat ehdot ja säännökset milloin lainaa voidaan korvata.

Hakija ei myöskään saa olla työtön, vaan töissä pitää olla käytä ilman katkoja esimerkiksi viimeisen kolmen vuoden ajan.

Jos päätät ottaa lainaturvan, vertaile saamiasi tarjouksia ja katso mistä saat parhaimmat ehdot ja edullisimmat hinnat kyseiseen lainaan.

Jos haet vakuudettomia lainoja saatat törmätä luotonantajien tarjoamaan omaan lainaturvaan, joka on muista täysin riippumaton palvelu.

Lue myös: euribor vai prime korko?

Miten lainaturvaa haetaan?

Rahastuksen mausta huolimatta lainaturvaa on erittäin vaikea saada. Pienikin perussairaus, kuten esimerkiksi verenpainetauti voi tehdä lainaturvan hakemisesta mahdotonta.

Lainaturva haetaan suoraan pankilta, joka myöntää sen lainan yhteydessä. Voit siis kilpailuttaa lainojen yhteydessä myös tarvittavat lainaan liittyvät vakuutukset.

Vaikka pankit tyrkyttävät jokaiselle lainanhakijalle näitä vakuuksia on tosia asia se, että lähes kaikki ei voi lainaturvaa edes saada.

Iltasanomat uutisoi tilanteesta, jossa henkilö ei saanut lainaansa lainaturvavakuutusta vaikka sitä kovasti kaupiteltiin. Syynä oli asiakkaan astma, johon oli jatkuva lääkitys.

Kiertotietä hän kuitenkin lopulta sai vakuutuksen siten, että lääkäri kirjoitti astmalääkereseptin, jonka mukaan lääkettä otetaan vain tarpeen vaatiessa.

Yhteenveto ja kokemuksia lainaturvasta

Vaikka monen lainaajan kokemukset lainaturvasta ovat rahastukseen viittavia, on lainaturva silti toimiva ratkaisu monelle lainanhakijalle jolla on siihen varaa.

Parhaimmillaan lainaturvavakuutus on hyvä puskuri elämän epävarmuuksiin, kuten työttömyyteen tai äkilliseen sairastumiseen.

Jos haluat lainaturvan, muista pyytää tarjoukset useasta eri paikasta ja vertaile niitä keskenään. 

Älä keskity vain hintaan, vaan lue korvausehdot ja korvaukset hyvin tarkasti.

Usein kysytyt kysymykset lainaturvasta

Onko lainaturva tarpeellinen?

Lainaturvan ottaminen ei ole pakollista. Ennen kyseisen vakuutuksen ottamista on järkevää miettiä mitä asioita lainaturvan tulisi kattaa ja onko sen ottaminen taloudellisesti järkevää.

Mikä on lainaturva?

Lainaturva on vakuutus, jonka tarkoitus on turvata lainan takaisinmaksu, jos sen maksaminen ei ole mahdollista esimerkiksi sairastumisen, tapaturman tai muiden vastaavien asioiden takia.

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti