kuinka paljon voin saada lainaa

Paljonko saan lainaa?

Artikkeli päivitetty 8. Tammikuu, 2024

On olemassa useita tekijöitä jotka vaikuttavat lainan saantiin. Käymme niitä myöhemmin tässä artikkelissa läpi vastaten kysymykseen kuinka paljon voin saada lainaa. 

Yksi merkittävimmistä vaikuttajista on se, mistä lainaa haet.

Esimerkiksi suurin osa internetistä löytyvistä lainapalveluista pystyy tarjoamaan lainoja vain 60 000 euroon asti.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Netissä toimivat rahoittajat pystyvät myöntämään lainoja tänä päivänä jopa 60 000 euroon asti, kun taas perinteiset pankit voivat lainata jopa 300 000 euroon asti.

Mitä suurempi laina on kyseessä sen tarkemmin kannattaa valita lainapalvelu, sillä edullisimman ja kalleimman lainan välillä saattaa olla jopa kymmenien tuhansien eurojen eroja kustannuksissa.

Lue myös: kuinka paljon eläkeläinen voi saada lainaa

Me listasimme sellaisia palveluita jotka välittävät lainahakemuksesi lähes kaikille Suomessa toimiville luotonantajille, mukaan lukien tietysti osalle perinteisistä pankeista.

Pidemmittä puheitta käydään tarkemmin asiaan ja etsitään syitä jotka vaikuttavat siihen miten paljon voit saada lainaa.

Sinulle tarjotun lainamäärän voit tarkistaa kätevästi maksuttoman ja ei-sitovan hakemuksen avulla. 

Lainan käyttötarkoitus

Se mihin tarkoitukseen olet hakemassa lainaa vaikutta merkittävästi lainasumman suuruuteen. 

Esimerkiksi kulutusluottoja voidaan myöntää pienempiin tai suurempiin tarpeisiin, riippuen siitä oletko hakemassa mökkilainaa tai keskitätkö lainasi, jolloin lainasumman suuruus on tietysti korkeimmillaan.

Jos täytät lainahakemuksen epärealistisen suurilla summilla verrattuna tuloihisi tai maksukykyysi ei sinulle välttämättä tarjota edes niin suurta lainaa kun voisit teoriassa saada.

Hyvä vinkki tähän on hakea lainaa yhteishakijan kanssa, jolloin lainaa voidaan myöntää maksimi suuruuksien mukaan alhaisemmilla koroilla.

Toisekseen jos haet suurempaa lainaa, älä ilmoita hakemukseen että aiot käyttää rahasi matkustelemiseen tai autoon, jolloin laina usein “cäpätään” maksimissaan 20 000 euroon.

Tietysti osa luotonantajista ei luonnollisesti kysy edes lainan käyttötarkoitusta, mutta tällaisilta palveluilta harvemmin saakaan suurempaa lainaa.

Onko sinulla vakituinen työpaikka?

Lainanhakijat joilla on säännölliset tulot tai vaikituinen työpaikka saavat keskimäärin parempaa kohtelua lainojen suuruuksien suhteen, kun taas ne joilla ei ole säännöllisiä tuloja tai eivät käy töissä voi olla hankala saada lainaa ollenkaan.

Uusiin lainoihin vaikuttaa olennaisesti myös se, onko sinulla aikaisempia lainoja. Jos on, uuden saaminen vaikeutuu merkittävästi.

Kahdella lainalla voi vielä saada suurempiakin luottoja, etenkin jos aikaisempi laina on haettu perinteisestä pankista.

Jos sinulla on useampia lainoja, suosittelemme yhdistämään ne aikaisemmat lainat yhdeksi, jolloin uuden lainan saaminen on taas hieman helpompaa.

Lue myös: lainaa työttömälle

Yhteishakijalla suurin vaikutus

Kaikkein eniten siihen paljonko saat lainaa vaikuttaa luottotietojen jälkeen tietenkin se, että onko maksajia kaksi.

Eli jos haet lainaa yhteishakijan kanssa sinulle todennäköisesti tarjotaan suurempaa lainaa paremmilla ehdoilla.

On toki mahdollista hakea lainaa myös yksin, kuten esimerkiksi tyypilliset 150 000 euron asuntolainat, mutta jos mietitään millä tuloilla saadaan 250 000 tai 200 000 euroa lainaa on jo pakko käyttää perinteisten pankkien tarjoamaa asuntolainalaskuria.

Lainalaskuri auttaa selvittämään maksimaalisen lainasumman, sekä mahdolliset lyhennykset siten että ne pysyvät realistisina peilattuna omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Voimmeko me kenties auttaa sinua? Kilpailutamme lainat aina 60 000 euroon asti täysin veloituksetta, etkä joudu sitoutumaan lainatarjouksiin.

Kuinka paljon voin saada lainaa - UKK

Onko asuntolaina yksin mahdollinen? 

Periaatteessa tämä on mahdollista. Nykypäivänä on paljon yksinasuvia talouksia, joilla on asuntolainaa. Olipa tarkoituksenasi hakea lainaa yksin tai yhdessä jonkun toisen kanssa, pankki tai rahoituslaitos arvioi lainan myöntämisessä aina hakijan kokonaistilanteen. Laina mitoitetaan järkevästi asiakkaan talouteen, maksukykyyn ja elämäntilanteeseen sopivaksi. 

Vaikuttaako asuntolainan määrään tulot? 

Yleisesti ottaen asuntolainan määrä suhteutetaan tulojen pohjalta. Käytännössä suuremmat tulot antavat lainalle suuremman kuukausierän. Jos kuitenkin hakijan menot ovat korkeat, voi se laskea mahdollisen asuntolainan suuruutta. 

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti