Lainaa työttömälle 2021 – ilman palkkatodistusta

Koska etsit vastausta kysymykseen voiko työtön saada lainaa ja mistä, vastaamme heti. Kyllä työtön voi saada lainaa, työttömyys ei ole este lainan hakemiselle vaikka jotkin luotonantajat vaativat säännöllisiä tuloja.

Alapuolella olevista palveluista työttömät ovat saaneet lainaa ilman palkkatodistusta ja vaikka tulot on tarkistettu lainat ovat menneet läpi.

Ainoa edellytys on, että lainan hakija osaa asettaa lainahakemuksessa lainasumman, takaisinmaksuajan ja lainalyhennykset siten, että ne vaikuttavat realistisilta tuloihin nähden.

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 70.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 10.000€

Maksuajat:
3 – 54kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa työttömälle ilman vakituisia tuloja

Kuten alussa mainittiin työtön voi saada lainaa ilman vakituisia tuloja. Vaikka tähän mennessä lainahakemukset olisikin hylätty, älä menetä toivoasi.

Suomesta löytyy runsaasti luotonantajia jotka ovat valmiita lainaamaan rahaa työttömille, edellytyksenä tietysti ilman maksuhäiriömerkintää.

Ainoa todellinen este lainan saamiseksi ilman tuloja on maksuhäiriömerkintä. Tämä tarkoittaa, että ilman luottotietoja ei ole mahdollista saada lainaa Suomessa.

Jos haluat pelata varman päälle, etkä ole vielä joutunut työttömäksi, mutta ehkä lomautus tai irtisanominen on edessä: voit hakea jo etukäteen lainaa vielä kun olet työssäkäyvä.

Lue myös: lainaa ilman liitteitä

parhaimmat mahdollisuudet lainan saamiseksi on valita sellaiset luotonantajat jotka eivät hakemuksissaan vaadi ylimääräisiä liitteitä tai palkkakuitteja / tulotodistuksia.

Poimimme vertailuun sellaiset luotonantajat jotka täyttävät nämä ehdot ja joilta sinäkin voit saada lainaa heti.

lainaa työttömälle

Työttömälle lainaa pankista - onnistuuko se?

Perinteiset pankit ovat tiedetysti hyvin tiukkoja lainaamisen suhteen. Heillä on omat ehtonsa, jotka on jokaisen lainanhakijan kohdalla täytyttävä ja yksi niistä valitettavasti on säännölliset tulot.

Eli lainaa pankista ilman tuloja on hyvin vaikea saada, ellei jopa mahdotonta kun puhutaan perinteisistä pankeista.

Jos lainahakemus jostain syystä menee läpi, on siihen asetettu tähtitieteelliset korot jotka jättävät kylmäksi kalleimatkin nettilainat.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä useat pienemmät ja suuremmat yksityiset rahoitusyhtiöt lainaavat rahaa myös pienemmillä tuloilla, esimerkiksi henkilöille ketkä ovat tulonsiirtojen, kuten työttömyysturvan varassa.

Suosittelemmekin tälläisissä tapauksissa hakemaan lainaa suoraan lainanvälittäjän kautta, jotta mahdollisimman monta luotonantajaa saadaan tavoitettua yhdellä kertaa ja ilman palkkatositteita.

Hyviä lainanvälittäjiä tähän tarkoitukseen ovat ainakin OmaLaina ja Zmarta.

Lue myös: tiedä syyt miksi lainahakemuksesi hylättiin

Lainaa ilman työpaikkaa tai freelancerinä

Netistä haettavat lainat ovat hyvin suopeita lainanhakijoita kohtaan. Sanotaanko näin, että kyllä jokaiselle löytyy sopiva laina, kunhan tietää mistä etsiä.

Monesti jos henkilön tulot ovat oikein alhaiset, mutta lainaa tarvitaan silti voi viimeisenä ratkaisuna kokeilla pikavippifirmoja, jotka lainaavat pienemmän summan rahaa hieman korkeampaa korkoa vastaan.

Korko on usein jokatapauksessa kalliimpi, mitä pienemmät hakijoiden tulot ovat. Tämä johtuu siitä, että luotonantajat määrittelevät hakijan luottokelpoisuuden maksukyvyn perusteella.

Pääsääntöisesti se menee siten, että miten riskisempi lainananto sitä korkeammat kustannukset asetetaan hakijalle.

Vinkki: Yhteishakijan kanssa on mahdollista saada edullisempaa lainaa, vaikka molemmat olisivat työttömiä.

Työtön voi kokeilla hakea lainaa vakuuksia vastaan

Työtön lainanhakija ei välttämättä pysty tarjoamaan luotonantajalle selvää kuvaa omata taloudellisesta tilanteesta siten, että laina voitaisiin maksaa.

Tästä syystä osa turhautuneista lainan hakijoista päättää hakea lainaa vakuuksia tai takaajaa vastaan. Lainaa saatetaan hakea niin perinteisiltä pankeilta kuin panttilainaamoilta.

Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan ensin vakuudettomia lainoja, jotka saattavat tulla jopa edullisemmaksi kuin vakuudelliset lainat.

Lue lisää: lainaa autoa vastaan

Pikainen yhteenveto työttömälle tai työttömäksi joutuvalle

Jos olet jo työtön: kokeile lainanvälittäjää nimeltä Omalaina, voit saada useita lainatarjouksia ilman, että sinun tulee toimittaa yhtäkään liitettä liittyen tuloihisi. Maksukyky arvioidaan muilla perustein lainahakemuksen yhteydessä.

Jos olet joutumassa työttömäksi: Ennakoi ja kysele lainatarjouksia eri rahoitusyhtiöiltä etukäteen. Ehdit saamaan paremmat ehdot lainallesi ennen kuin varsinainen irtisanominen tai lomautus koittaa.