Lea Bank kokemuksia - lue rehellinen arvio ja kattava opas

Artikkeli päivitetty 8. Helmikuu, 2023

Lea Bank on alun perin lähtöisin Norjasta ja aikaisemmin se kulki nimellä BRAbank.

Tästä digipankista löydät vakuudettomat kulutusluotot ja jälleenrahoituksen. Lea Bank pyrkii tarjoamaan asiakkailleen kaikista parhaimman pankkikokemuksen.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Saat tarjouksen Lea Bankilta ja 30 muulta luotonantajalta, kun kilpailutat lainasi Omalainalla.

Tietoa Lea Bankista
Lainasumma
1000 - 50.000€
Korko (alk)
7,54%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Lea Bank taustatiedot

Lea Bankin juuret juontavat vuoteen 2016, jolloin se tunnettiin nimellä BRAbank. Lea Bank on lopputulos BRAbankin ja Easybankin yhdistymisestä.

Palvelu on nimenmuutoksesta huolimatta rakentanut mainetta vastuullisena, innovaatioveroisena ja luotettavana digipankkina.

Ennen Brabankia tämä norjalainen digipankki tunnettiin nimellä Monobank, joka ehti kuitenkin toimia vain muutaman vuoden ajan.

Suomessa palvelu aloitti toimintansa vuonna 2017 ja Ruotsissa vuonna 2019. Tällä hetkellä Lea Bankilla on yhteensä jopa 70 000 laina-, säästö- ja talletusasiakasta.

Lea Bank ei ainakaan vielä tarjoa Norjan tuotevalikoimaan kuuluvaa säästötiliä, mutta ehkäpä sekin vielä rantautuu Suomen valikoimaan.

Suomalaisille asiakkaille Lea Bank tarjoaa toistaiseksi vain vakuudettomia kulutusluottoja, jota voi maksimissaan hakea 50 000 euroa.

Monelle suomalaiselle kuluttajalle tämänkaltainen ulkomainen toimija voi herättää hieman epäilystä. Onko kyseinen digipankki luotettava ja turvallinen?

Tähän suoraan kysymykseen saat suoran vastauksen. Lea Bank on täysin turvallinen kuluttajaluottoihin erikoistunut palvelu.

Lea Bankin toiminta tapahtuu Norjan Finanssivalvonnan alaisuudessa. Lea Bank on myös listattu Euronext Growth Oslossa tunnuksella LEA. Kyseinen pankki on myös julkinen osakeyhtiö (ASA), jolla on noin. 1500 osakkeenomistajaa.

Kun puhutaan digipankista, niin käytännössä se tarkoittaa sitä, että sillä ei ole varsinaista konttoria vaan kaikki toiminta tapahtuu verkossa.

Tässä oppaassa käsittelemme tarkemmin mikä on Lea Bank, millaisia lainatuotteita se tarjoaa ja kannattaako sen kautta hakea lainaa.

Lopussa käymme vielä läpi, minkälaisia kokemuksia Lea Bank on saanut ja suosittelemmeko me palvelun käyttämistä.

Millaista lainaa voin saada Lea Bankin kautta?

Suomalaisille kuluttajille Lea Bank tarjoaa vakuudetonta 1000 – 50 000 euron kulutusluottoa. Hakiessasi vakuudetonta luottoa, et tarvitse siihen erillistä vakuutta tai henkilötakaajia.

Palvelun tarjoama vakuudeton laina kulkee nimellä kulutusluotto tai järjestelylaina. Voit siis käyttää hakemasi lainan haluamiisi hankintoihin. Lainan käyttötarkoitusta tärkeämpi seikka on asiakkaan riittävä maksukyky.

Järjestelylaina tai tunnetummin yhdistelylaina taas käytetään vanhojen lainojen ja velkojen pois maksamiseen. Yhdistelylaina voi olla tietyissä tilanteissa järkevä vaihtoehto, varsinkin jos uuden lainan korkotaso ja hinnoittelu on aikaisempaa edullisempi.

Lea Bank tarjoaa lainaa hakeville asiakkaille 1-15 vuoden takaisinmaksuaikaa. Halutessasi voit kuitenkin maksaa lainasi alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin, joka alentaa lainasi kustannuksia.

Lea Bank lainahinnasto ja korkotaso

Lea Bankin tarjoamien lainojen korkotaso on 7,54-19,54 % väliltä. Korko annetaan aina asiakaskohtaisesti ja se määräytyy aina asiakkaan antamien tietojen perusteella. Lainan nimelliskorko ei kerro lainan lopullista hintaa, vaan se tarkoittaa lainasummasta perittävän koron määrää.

Nimelliskorko ei siis ole välttämättä se kaikkein järkevin vertailukohde. Nimelliskoron sijaan suosittelen, että tarkastelet lainasi todellista vuosikorkoa, jossa on huomioitu kaikki lainaan liittyvät kustannukset.

Lea Bank hinnasto:

 • Lainan avausmaksu: 45-90 € (hinta määräytyy lainasumman mukaan)
 • Kuukausittainen tilinhoitopalkkio: 5 €
 • Maksumuistutus: 5 €
Lea Bank lainahinnasto

Tässä vielä konkreettinen esimerkki:

Lainaesimerkki: 10 000€, 5 vuoden takaisinmaksuajalla, todellinen vuosikorko 14,98%, sis. Avausmaksun 90€ ja tilinhoitopalkkion 5€/kk. Yht. 13 972,66 €. 232,88€/60 kk ajan. Takaisinmaksuaika: 1-15 vuotta. Korkein mahdollinen todellinen vuosikorko on 45,858%.

Huomioithan, että lainaesimerkeissä käytetyt tiedot ovat suuntaa-antavia ja lainan lopullinen korko sekä kustannukset määräytyvät asiakaskohtaisesti.

Miten voin saada lainalleni parhaan mahdollisen korkotason?

Olipa tarkoituksenasi hakea pienempää tai suurempaa rahoitusta, suosittelen, että kilpailutat lainat. Lainojen kilpailutus auttaa sinua selvittämään mikä pankki tai rahoituslaitos tarjoaa lainallesi parhaimman koron.

Varsinkin suuremmissa rahoitustarpeissa voit myös harkita hakevasi lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan kanssa haettu laina auttaa parantamaan lainamahdollisuuksiasi ja voit saada kilpailukykyisemmän koron sekä paremmat ehdot.

Suosittelen, että hyödyntäisit kilpailutukseen erikoistunutta Omalaina.fi– palvelua. Omalainan kautta saat yhdellä hakemuksella Lea Bankin sekä 30 muun pankin lainatarjoukset.

Omalainan käyttäminen on sinulle täysin maksutonta, sillä palvelu saa välityspalkkion siltä pankilta, jonka lainatarjouksen päätät hyväksyä.

Omalainalla ei myöskään ole lainanottopakkoa, joten voit tarkistaa oman korkotasosi ilmaiseksi ja ilman, että sinun tarvitsee sitoutua lainan ottamiseen.

Kilpailutuksen jälkeen saat kokonaiskuvan siitä mikä palvelu pystyy tarjoamaan lainallesi kilpailukykyisimmän koron ja parhaimmat lainaehdot.

Miten Lea Bankin korkotaso eroaa muista norjalaisista pankeista?

Digitaalisesti toimivien pankkien lisäksi myös useat kivijalkapankkina tunnetut toimijat tarjoavat asiakkaille vakuudettomia luottoja.

Joissain tapauksissa perinteisten pankkien tarjoamat lainat voivat olla korkotasoltaan paljon edullisempia mitä digipankkien tarjoamat luotot.

Lea Bankilla on lainamarkkinoilla kivijalkapankkien lisäksi myös muita kovia kilpailijoita. Monet muut norjalaiset digitaalisesti toimivat pankit markkinoivat samalla periaatteella lainatuotteitaan.

Näistä tunnetuimpia ovat Instabank, Komplett Bank ja Bank Norwegian. Näillä toimijoilla on hyvin identtinen toimintamalli Lea Bankin kanssa.

Monesti kuluttajat ovat uskollisia omalle kivijalkapakilleen. Joissain tapauksissa lainatarjous kannattaakin pyytää omalta tutulta kotipankiltaan. Jos kuitenkin päädyt hakemaan lainasi digipankin kautta, suosittelen, että kilpailutat lainasi.

Kilpailutuksen avulla varmistat, että saat lainallesi parhaan mahdollisen koron.

Lea Bank tekee tiivistä yhteistyötä luotettavien lainanvälittäjien kanssa

Lea Bank hyödyntää uusasiakashankinnassaan useita luotettavia lainanvälittäjiä. Lainanvälittäjä on siis toisin sanoen kilpailuttaja, jonka kautta asiakas pystyy pyytämään yhdellä hakemuksella useiden pankkien lainatarjoukset.

Saat Lea Bankin ja useamman muun pankin lainatarjoukset, kun kilpailutat lainasi Omalainalla. Omalainan käyttäminen on täysin ilmaista asiakkaille. Voit siis hyödyntää palvelua edullisimman lainatarjouksen löytämiseen.

Jos et saa riittävän edullista lainaa Omalainan kautta, voit olla hyväksymättä yhtäkään lainatarjousta. Jos taas jokin saamistasi tarjouksista vastasi odotuksiasi, voit hyväksyä tarjouksen kätevästi verkkopankkitunnuksillasi.

Omalaina tekee yhteistyötä mm. seuraavien pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa:

 • Lea Bank
 • Resurs
 • Bank Norwegian
 • Komplett Bank
 • Credigo
 • Instabank
 • Nordax Bank
 • Aktia
 • POP Pankki

Kuka voi saada palvelun kautta lainaa?

Kaikilla Lea Bankin kaltaisilla lainapalveluilla on asetettuna lainan saamiselle joitain tiettyjä ehtoja, jotka hakijan tulee täyttää. Seuraavaksi näet Lea Bankin asettamat lainaehdot:

 • Lainanhakijan tulee olla 23-70-vuotias
 • Hakijan on asunut Suomessa vähintään kolme vuotta
 • Kuukausittaiset tulosi ovat yli 1200 euroa
 • Luottotietosi ovat puhtaat eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 

Valitsetko hakevasi lainaa suoraan Lea Bankilta vai hyödynnätkö kilpailutuspalvelua, on se loppupeleissä sinun oma valintasi.

Lea Bank lainatuotteet

Millainen on Lea Bankin lainanhakuprosessi? 

Lea Bankin kautta tehtävä hakemus on nopea ja yksinkertainen. Hakemuksessa kysytään alkuun henkilötietojasi ja niiden lisäksi pankki haluaa saada selville tulotasosi sekä aikaisemmat mahdolliset velat.

Lea Bankin lainanhakuprosessi on samankaltainen niin kulutusluotossa kuin yhdistelylainassakin.

Lähetettyäsi hakemuksen eteenpäin saat välittömästi tietää, onko lainapäätös kielteinen vai myönteinen. Luottoluokitusarvion tekemisessä Lea Bank hyödyntää Suomen Asiakastieto Oy:n ja Bisnode Oy:n kautta saatua dataa.

Saat myönteisen lainapäätöksen vain silloin, jos Lea Bank katsoo, että maksukyvylläsi suoriudut lainan takaisinmaksusta sovitussa ajassa.

Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat Lea Bankilta sähköisesti alustavan lainapäätöksen, joka ei ole vielä sitova.

Jos lainatarjous vaikutti hyvältä ja se vastasi odotuksiasi, siirry allekirjoittamaan sopimus verkkopankkitunnuksiasi käyttäen. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää allekirjoittamiseen mobiilivarmennetta.

Joissain tapauksissa Lea Bank voi pyytää sinua lähettämään liitteitä, joilla varmistetaan esimerkiksi riittävä tulotasosi. Liitteiden lähettämisen jälkeen Lea Bank maksaa rahat tilillesi tyypillisesti 1-2 arkipäivän kuluessa.

Seuraavassa osiossa käsittelen tarkemmin mitä pankin pyytämät liitteet voivat olla.

Voinko saada Lea Bankin kautta lainaa ilman liitteitä?

Lea Bank voi pyytää lähettämäsi hakemuksen jälkeen sinulta mm. seuraavia liitteitä:

 • Viimeisin palkkakuitti
 • Edellisen vuoden veroilmoitus
 

Nämä molemmat vaaditut dokumentit on mahdollista liittää hakemukseen sähköisesti.

Lea Bank lainan takaisinmaksu

Lea Bankin lainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittaisissa tasaerissä. Löydät sovitun kuukausittaisen erän lainasopimuksestasi.

Palvelu lähettää sinulle laskun joka kuukausi suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit muuttaa sen E-laskuksi oman verkkopankin kautta. Muuttamisen jälkeen lasku tulee automaattisesti maksettavaksi verkkopankkiisi.

Laskut lähetetään niin, että ne ovat nähtävilläsi aina 14 päivää ennen eräpäivää. Eräpäivän muuttaminen on myös mahdollista.

Halutessasi voit myös maksaa lainan aikaisemmin pois tai vaihtoehtoisesti suurentaa kuukausittaisia eriä. Jos haluat maksaa koko lainan kerralla pois, ota yhteyttä Lea Bankin asiakaspalveluun.

Lea Bankin kautta voit myös hakea yhdistelylainaa

Lea Bankin kautta voit myös hakea jälleenrahoitusta tai tunnetummin yhdistelylainaa. Käytännössä yhdistelylainalla tarkoitetaan sitä, että yhdistät kaikki luottosi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Parhaimmillaan yhdistelylaina auttaa säästämään koroissa ja kuluissa sekä taloudenhallinta helpottuu.

Tyypillisesti yhdistelylainalla maksetaan vanhoja pikalainoja tai luottokorttivelkoja pois. Yhdistelylaina on siinä tapauksessa järkevä vaihtoehto, jos se auttaa alentamaan kuukausittaisia lainanhoitokuluja.

Sehän on ihan älytöntä, että maksaisit joka kuukausi useiden lainojen tilinhoitomaksuja tai muita hallinnollisia kuluja. Kun yhdistät lainat, maksat vain yhden lainan korkoa ja kuluja.

Lea Bankin kautta voit hakea jopa 50 000 euron yhdistelylainaa. Yhdistelylainaa ei kuitenkaan kannata hakea ennen kulujen auki laskemista.

Suosittelenkin, että tarkistat ja lasket kaikkien lainojen kuukausittaiset kulut yhteen. Kun kulut on laskettu auki, vertaile niitä uuden yhdistelylainan kustannuksiin. Näin saat konkreettisen kuvan siitä, voisitko säästää Lea Bankin kautta haetun yhdistelylainan avulla.

Lea Bank kokemuksia ja meidän arviomme

Yleensähän ihmiset ovat aidoimmillaan niissä tapauksissa, kun pitäisi jakaa anonyymisti kokemuksia erinäisille keskustelufoorumeille.

Tästä syytä halusinkin tuoda tähän oppaan loppuosioon asiakkaiden jättämiä Lea Bank kokemuksia.

Lea Bank on kuitenkin sen verran tuore nimi, että siitä ei vielä kovinkaan montaa arvostelua löydy. Mutta hätä ei ole tämännäköinen, sillä sen edeltäjästä BRAbankista löytyy muutamia kirjoituksia.

Lea Bank ja BRAbank on siis käytännössä yksi ja sama toimija. BRAbank päätettiin uudelleen brändätä ja sen yhteydessä se sai nimekseen Lea Bank.

Tässä muutamia asiakkaiden jättämiä arvosteluja:

”Mielestäni Brabankin lainan korko on liian kallis ja perittävät kustannukset myös”

”Sain brabankilta ihan kohtalaisen tarjouksen mutta en uskaltanut vielä ottaa lainaa vastaan”

”Mun mielestä markkinoilla on tarjolla paljon edullisempia vaihtoehtoja”

Yhteenvetona voin todeta, että ehkä Lea Bank on nimenmuutoksen yhteydessä pyrkinyt parantamaan ”mainettaan”. Tämä kuitenkin selvinneen vasta sen jälkeen, kun asiakkaat ovat riittävästi kokeilleet tätä digipankkia.

Jos välttämättä haluat saada Lea Bankin lainatarjoukset, suosittelen, että käyttäisit Omalainan kilpailutuspalvelua. Sen kautta saat Lea Bankin ja jopa 30 muun pankin lainatarjoukset.

Lea Bank asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Asiakaspalvelu puhelin: 09 4245 5000

Aukioloajat: 10:00 – 16:00 (katso poikkeukselliset aukioloajat Lea Bankin verkkosivuilta)

Osoite: Holbergs gate 21, 0166 Oslo

Y-Tunnus: 986 144 706

Lea Bank usein kysyttyä

Millaista lainaa voin hakea Lea Bankin kautta?

Lea Bankin kautta voit hakea 1000 – 50 000 euron vakuudetonta kulutusluottoa tai järjestelylainaa. Tarjottavat laina-ajat ovat 1-15 vuoden väliltä.

Minkälaiset ovat Lea Bankin lainaehdot?

Lea Bankilta voit saada hyväksytyn lainapäätöksen, kunhan olet iältäsi 23-70 vuotias ja kuukausittaiset tulosi ovat vähintään 1200 euroa.

Digipankki ei myöskään myönnä lainaa luottotiedottomalle tai maksuhäiriömerkinnän saaneelle henkilölle. Lainapäätös edellyttää myös vähintään 3 vuoden asumista Suomessa.

Minkälainen on Lea Bankin lainan korko?

Korko määräytyy aina hakijakohtaisesti, mutta Lea Bankin lainojen nimelliskorko on 7,54 – 19,54 prosentin väliltä. Jos asiakas on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti, voi hän saada lainaa alhaisella korkotasolla.

Mikä on Lea Bank lainan korotus? 

Tarvittaessa voit hakea lainan korotusta kolmen kuukauden kuluttua edellisen lainan hyväksymisestä. Käytännössä lainan korotus vaatii uuden lainahakemuksen täyttämistä.  

Voinko hakea Lea Bank lainaa rinnakkaishakijan kanssa?

Kyllä voit hakea. Rinnakkaishakijan lisääminen hakemukseesi on yksinkertaista. Rinnakkaishakija voi olla avopuoliso tai puoliso, jolla on sama osoite. Jotta laina voidaan myöntää, tulee rinnakkaishakijan täyttää päähakijan kanssa samat kriteerit.

Onko Lea Bank luotettava?

Kuten jo aikaisemmissa osioissa mainitsimme, että Lea Bank on erittäin luotettava ja turvallinen palvelu. 

Mikä on Lea Bank kirjaudu -osio?

Kirjautumalla Lea Bank omille sivuille näet ja pystyt hallinnoimaan sähköisesti lainaasi liittyviä asioita. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti