nosta rahaa kaupasta

Voiko kaupasta nostaa rahaa?

Artikkeli päivitetty 16. Helmikuu, 2022

Monelle meistä tulee jossain kohtaa vastaan tilanne, jossa tarvitaan käteistä heti. Lähin Otto- tai Nosto-automaatti on kilometrien päässä ja käteistä tarvitaan nyt. 

Jos et löydä Otto-automaattia läheltäsi, voit nostaa rahaa kaupan kassalla asioidessasi.

Kaikki kaupat eivät hyväksy käteisnostoja, joten lue tarkasti nämä ohjeet.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Rahan nostaminen kaupasta

Et siis löytänyt Otto- tai nosto-automaattia ja harkitset nyt vakavaissasi meneväsi kaupan kassalle nostamaan rahaa. 

Ensimmäisenä kannattaa kokeilla K- ja S-ryhmän kaupat, tokmannit tai R-kioskit, sillä niisä useimmiten rahan nostaminen onnistuu.

Rahan nostamista varten tarvitset pankki- tai luottokortin. Valmistaudu myös ostamaan kaupasta jotakin, ennen kuin siirryt kassalle.

Lue myös: etämaksaminen

Kaupat joista voi nostaa käteistä:

Kesko: Keskon päivittäistavarakaupoista voi nostaa käteistä ostosten yhteydessä. Nostojen ylärajaksi on asetettu 200 euroa.

Noston voi suorittaa minkä tahansa pankin kortilla tai vaihtoehtoisesti luottokortilla.

S-Ryhmä: S-ryhmän kaupoissa voi nostaa rahaa jos sinulla on S-etukortti johon on liitetty maksuominaisuus. Voit nostaa tällä kortilla rahaa kaikista S-ryhmän kaupoista myös Alepasta, Saleista, Prismoista ja ABC-liikennemyymälöistä.

R-kioskit: R-kioskin pisteiltä voi nostaa rahaa ostojen yhteydessä pankki tai luottokorteilla. Huomioi, että pienemmissä R-kioskeissa noston voi suorittaa vain mikäli kassassa on tarpeeksi käteistä. Suurin mahdollinen nostosumma on 50 euroa.

Näin nostat rahaa kaupasta

Ota pankkikortti tai luottokortti mukaasi ja nappaa jokin pieni ostos, esimerkiksi karkkipussi ja siirry kassalle.

Ilmoita heti alkuun kassatyöntekijälle, että haluat nostaa rahaa. Ilmoita tarvitsemasi noston määrä ja siirry maksamaan kortilla samaan tapaan kuin ostokset muutoinkin maksetaan.

Kassatyöntekijä antaa rahat sinulle tuota pikaa. 

Älä murehdi tilitietojasi, kassahenkilö ei näe sinun tilistäsi mitään tietoja, vain sen että olet maksanut ja saat maksuasi vastaavan summan käteiskassasta.

On suositeltavaa kuitenkin kysyä ennen asiointia, voiko rahaa nostaa kaupasta ylipäätänsä.

Edellä mainittujen kauppojen yhteydessä se on kuitenkin mahdollista.

Lue myös: mikä on sirukortti

Maksukortit joilla voi nostaa rahaa

Rahan nostaminen onnistuu yleensä aina perinteisten pankkien pankki- ja luottokorteilla. Tutkitusti toimivia palveluntarjoajia ovat Nordea, Danske Bank, OP, Aktia, Handelsbanken ja Säästöpankki.

Rahan nostaminen ei kuitenkaan ole ilmaista, sillä noston yhteydessä toimenpiteestä veloitetaan ennalta sovittu hinta, joka ilmoitetaan nosto yhteydessä. 

Tyypillisesti hinta on 50 senttiä per nosto.

Nostoihin voi käyttää myös yksityisten rahoituslaitosten pankki- tai luottokortteja.

Myös yksittäisten toimijoiden kuten grillien tai ravintoloiden pitäjät saattavat mahdollisesti pystyä tarjoamaan nostopalvelun.

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti