Rahat tiukilla?

Rahat hupenemassa ja tilanne näyttää heikolta. Itse asiassa tilanne näyttää siltä että rahat eivät tunnu riittävän edes elinkustannusten kattamiseen. Kuka tahansa meistä voi joutua tälläiseen tilanteeseen esimerkiksi kun työt loppuvat. Joutuessa tälläiseen tilanteeseen ei kannata vaipua epätoivoon vaan tehdä tarvittavat toimenpiteet ongelman selättämiseksi.

Lainasumma
100 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,19% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,25% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,56% – 20%

Mitä tehdä, jos rahat eivät riitä

Se mitä ensimmäiseksi tulee tehdä on laskea paljonko kuukaudessa menee pakollisiin laskuihin ruoka, vuokra ja niin edelleen. Tämän jälkeen lasketaan paljonko saadaan tuloja esimerkiksi työttömyystukea. Näitä varten on järkevää laatia budjetti vaikka Excelille tai perinteiselle paperille jossa menot ja tulot ovat eritelty.

Lue myös: keskitä lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi

Tärkeintä on pystyä karsimaan turhista kuluista – tämä onnistuu helposti vinkkiemme avulla jotka käymme seuraavaksi läpi.

Talouden ylläpito on haastavaa

1. Päivitä nykyiset laskusi tai maksusuunnitelmasi

Ota suoraan yhteyttä tahoon jolta saat laskusi ja kysy voitko hakea muutosta maksusuunnitelmiin. Pyydä esimerkiksi pienempää kuukausierää tai sovittele laskutus sopivaksi juuri nykyiseen taloudelliseen tilanteeseesi. Moni yritys on hyvin ystävällinen ja ymmärtää varsin hyvin tilanteesi.

2. Kilpailuta käyttämäsi palvelut

Oletko ikinä kilpailuttanut käyttämiäsi palveluita joko itse tai yrityksen avulla? Jos et niin tee se viimeistään nyt. Esimerkiksi sähkön kilpailuttaminen voi tuoda vuodessa satojen eurojen säästöt sama asia puhelinliittymän kilpailutuksessa.

Jos sinulla on tällä hetkellä avoimia lainoja tai tarvitset lisää rahoitusta paikkaamaan arjen hetkittäiset tarpeet voimme kilpailuttaa lainasi yli 30 pankilla ja rahoituslaitoksella täysin maksutta.

Myös luottokorttien ylläpitäminen voi olla kallista puuhaa. Kannataa siis vertailla myös luottokortit tai lopettaa vaikka kokonaan jos sitä ei tarvita, vaikkakin useampi luottokortti tarjoaa tänäpäivänä vuosimaksutonta palvelua.

3. Myy tavaraa jota et tarvitse

Nykyään on helppo päästä eroon irtaimistosta jota ei haluaisi vain heittää pois. Voit listata esimerkiksi vanhoja vaatteita tai kalusteita myyntiin internetin markkinapaikoille ja odottaa, että ostaja tulee hakemaan tavaran pois kotioveltasi. Tällä tavoin moni on raportoinut saaneensa kasaan odottamattomasti jopa 500 euroa viikossa.

4. Muista lyhennysvapaa lainoissa

Lähes kaikki luotonantajat tarjoavat lyhennysvapaita lainojen maksuissa. Esimerkiksi asuntolainojen lyhennysten ollessa melko suuria tämä voi olla järkevää käyttää mielummin kuin kituutella. Perinteiset pankit tarjoavat lyhennysvapaata siten, että maksat lainastasi vain korot.

Valitettavasti asuntolainojen lyhennysvapaata ei myönnetä noin vaan, vaan asunnonmistajan on pitänyt hoitaa raha-asiansa moitteettomasti eikä maksuhäiriöitä saa olla.

Tarvittaessa voit siis turvautua myös lyhennysvapaisiin oli lainasi sitten yksityiseltä rahoituslaitokselta tai perinteiseltä pankilta.

Lue myös: näin haet hätälainaa. Hätälaina on käytössäsi jopa 15 minuutissa

Yhteenveto:

Jo pieneillä asioilla saat suuria muutoksia aikaan taloudessasi. Näillä vinkeillä saat paikattua hetkittäiset rahoitustarpeet, mutta ne eivät toimi pitkäkestoisena ratkaisuna taloudellisiin haasteisiin. Paras toimenpide talouden ylläpitämiseksi on laatia huolellinen budjetti jota noudattaa.

Hae lainaa vasta viimeisenä oljenkortena jos tuntuu siltä, että rahat eivät tunnu riittävän laskujen tai elinkustannusten maksamiseen. Silloinkin muista kilpailuttaa laina palvelussamme. Säästät aikaa ja rahaa.