Banken.fi

Banken.fi kokemuksia - lue realistinen arvostelumme

Artikkeli päivitetty 16. Kesäkuu, 2023

Banken.fi tarjoaa lainavertailun kuluttajille ja yrityksille. Palvelun kautta voit hakea vakuudetonta 1000 – 60 000 euron kulutusluottoa. Takaisinmaksuajaksi voit valita 1-15 vuoden väliltä.

Palvelun käyttäminen on maksutonta ja ei-sitovaa. Voit siis täyttää palvelun maksuttoman hakemuksen ja valita saamistasi tarjouksista sen edullisimman ja parhaimman vaihtoehdon.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset Bankenilta. Tarjousten pyytäminen vie vain muutaman minuutin, eikä sido ottamaan lainaa.

Tietoa Bankenista
Lainasumma
1000 - 60.000€
Korko (alk)
4,00%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Banken.fi taustatiedot

Banken tunnetaan suomalaisena lainahakemusten välityspalveluna. Palvelu ei siis itse toimi lainojen myöntäjänä tai välittäjänä, vaan se auttaa valitsemaan netin parhaimman lainanvälittäjän.

Banken vertailee puolestasi 1000 – 60 000 euron lainat. Lainojen tarjottava takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta.

Kuluttajalainojen lisäksi voit myös käyttää palvelua yrityslainojen vertailemiseen.

Tässä artikkelissa käsittelemme Bankenin toimintaa, asiakkaiden antamia kokemuksia sekä tärkeimpiä faktoja.

Ennen tämän tietopaketin kasaamista ja kirjoittamista, tutustuimme tarkasti Bankenin toimintaan. Jo tässä vaiheessa voin todeta, että kyseessä on melko hyvä ja luotettava konsepti, varsinkin lainojen vertailemiseen ja kilpailuttamiseen.

Banken kokemuksia

Miksi pyytäisin lainatarjoukset Bankenilta?

Ihan sama mitä palvelua käytät, määräytyy lainojen korkotaso aina henkilökohtaisesti. Korkotasosi lasketaan pankin tekemän luottokelpoisuusarvioinnin perusteella.

Jos pankki arvioi, että luottokelpoisuutesi on riittävän hyvä, voit saada lainaa pienellä korolla.

Luottokelpoisuus tehdään hakemukseen täyttämiesi tietojen pohjalta. Banken.fi tarjoaa mahdollisuuden saada yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia.

Tämänkaltaisten palveluiden käyttäminen auttaa säästämään aikaasi ja rahaa jää kuukaudessa käytettäväksi myös muihin pakollisiin menoihin.

Bankenin kautta voit kilpailuttaa lainasi jopa yli 20 pankin kesken. Palvelulla ei ole lainanottopakkoa eli voit täyttää ilmaisen hakemuksen ja tarkistaa korkotasosi.

Banken.fi kertoo sivustollaan, että voit saada ensimmäiset lainatarjoukset heti vertailtavaksesi.

Jos jokin saamistasi tarjouksista vastasi odotuksiasi, käytä allekirjoittamiseen verkkopankkitunnuksiasi.

Pankista riippuen voit saada lainan nopeasti tilillesi. Jossain tapauksissa jo saman päivän aikana.

Millaiset ovat Bankenin asettamat vaateet lainanhakijalle?

Banken lainaehdot

Banken.fi-palvelu on asettanut lainan saamiseksi joitain ehtoja. Voit hakea palvelun kautta vakuudetonta lainaa, kunhan täytät seuraavat ehdot:

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Saat säännöllistä palkka- tai eläketuloa
 • Luottotietosi ovat puhtaat eikä sinulla ole aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä
 

Käytännössä et voi siis saada vakuudetonta kulutusluottoa, jos luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintä. Bankenin asettama ikäraja ei ole kovin korkea, vaan aika tavanomainen.

Jos et ole vielä täyttänyt 20 vuotta, suosittelemme kääntymään sellaisten lainapalveluiden puoleen, jotka tarjoavat lainaa pienemmällä ikävaatimuksella.

Esimerkiksi Omalaina.fi lainatarjouksien pyytäminen vaatii vähintään täysi-ikäisyyttä.

Vaikka useimmat palvelut tarjoavat lainaa 18-vuotiaille, kannattaa lainan hakemista harkita varsinkin, jos et ole määritellyt tarkkaa käyttötarkoitusta.

Banken lainahakemuksen lähettäminen ja lainatarjouksien vertaileminen

Vakuudettoman lainan hakeminen Bankenin kautta on hyvin helppoa ja nopeaa. Lainanhakuprosessi tapahtuu seuraavanlaisesti:

 • Siirry Banken.fi sivustolle
 • Valitse etusivulta hakemasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
 • Täytä kaikki vaaditut kohdat omilla tiedoillasi
 • Tämän jälkeen saat nähtäväksi Bankenin suosittelemat lainanvälittäjät
 • Valitse sopiva lainanvälittäjä. Sinut ohjataan valitsemasi välittäjän sivustolle
 • Täytä välittäjän kysymät tiedot tuloistasi ja menoistasi
 • Saat ensimmäiset lainatarjoukset jopa minuuteissa
 • Kaikki lainatarjoukset ovat voimassa ja nähtävilläsi 30 päivää
 • Ennen lainatarjoukset allekirjoittamista, tutustu tarkasti lainaehtoihin
 • Siirry allekirjoittamaan paras tarjous verkkopankkitunnuksillasi
 

Useimmat luotottajat maksavat lainan tilillesi parhaimmillaan jopa saman päivän aikana. Ota vertailussa huomioon lainatarjouksien takaisinmaksuaika, kuukausierä, nimelliskorko ja todellinen vuosikorko.

Todellinen vuosikorko on se tärkein mittari, sillä se ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut. Kuluja voi olla mm. avausmaksu, nimelliskorko ja tilinhoitopalkkio.

Banken lainahakemus

Mitkä ovat ne pankit, joiden kanssa Banken tekee yhteistyötä?

Banken ei ole listannut sivustolleen niitä pankkeja tai rahoituslaitoksia, joiden kanssa se tekee yhteistyötä.

Palvelu kuitenkin tekee tiivistä yhteistyötä tunnetun Salus Goupin kanssa. Salus Group vastaa myös tunnetun Rahoitu.fi toiminnasta.

Periaatteessa Bankenin kilpailuttamat pankit ovat samat mitä Rahoitu.fi:llä.

Rahoitu.fi yhteistyökumppaneihin lukeutuu muun muassa seuraavat toimijat:

Instabank, Komplett Bank, Bigbank, Nordax Bank, mylender ja monta muuta luotettavaa toimijaa. Voit tarkistaa päivitetyn listauksen Rahoitu.fi sivustolta löytyvästä “yhteistyökumppanit” -kohdasta.

Millainen on Bankenin kautta saatujen lainatarjouksien korkotaso?

Bankenin kautta voit saada lainaa 4-20 % korkotasolla. Lainaan liittyvät kustannukset voivat vuositasolla olla enintään 150 euroa.

Ennen lainatarjouksien antamista pankki tarkistaa lainahakemuksesi ja tekee sen perusteella sinusta luottoanalyysin. Jos pankki arvioi takaisinmaksukykysi hyväksi, voit saada edullista lainaa pienellä korolla.

Tyypillisesti edullista lainaa tarjotaan sellaisille hakijoille, joiden tulot ovat säännölliset ja hyvät sekä raha-asiat on hoidettu moitteettomasti.

Banken ei itse vastaa lainan kilpailuttamisesta, vaan vastuu on sen kanssa tekevillä yhteistyökumppaneilla.

 Kaikki Bankenin kanssa yhteistyötä tekevät pankit hoitavat lainojen kilpailuttamisen nopealla aikataululla. Bankenin kanssa yhteistyötä tekevistä palveluista tunnetuimpia on Omalaina.fi ja Zmarta.

Bankenin yhteistyökumppani Omalaina.fi kautta voit saada tarjouksen, jossa korkotaso voi olla alimmillaan 4,19%.

Zmartan kautta vastaava korkotaso on alhaisimmillaan 4,41%.

Esimerkki lainakustannuksista: Luoton määrä 40.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,89 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 50.407 €.

Voinko käyttää Bankenia lainojen yhdistämiseen?

Bankenin avulla voit yhdistää vanhat kalliit lainasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen on järkevä ratkaisu, jos haluat saada taloudellisen tilanteesi tasapainoon.

Voit hakea Bankenin kautta jälleenrahoitusta jopa 60 000 euroon asti. Yhdistelylainaa kannattaa hakea esimerkiksi useiden kalliiden pikavippien poismaksamiseen.

Tyypillisesti yhdistelylainassa korkotaso on paljon alhaisempi mitä pienemmissä lainoissa. Se myös alentaa kuukausierää ja muistettavanasi on useiden eräpäivien sijaa enää yksi.

Jos haluat pienentää kuukausierääsi entisestään, voit valita lainalle pidemmän maksuajan. Huomioithan, että lainan pitkä takaisinmaksuaika nostaa lainan kokonaiskustannuksia.

Banken kilpailuttaa myös autolainat

 Kulutusluottojen lisäksi voit kilpailuttaa Bankenin avulla myös autolainasi. Parhaimmassa tapauksessa auton rahoittaminen lainalla voi tulla halvemmaksi mitä auto osamaksulla.

Autolainaa ei tarvitse käyttää uuden auton ostamiseen vaan sen voi käyttää esimerkiksi auton huollon kustannuksiin tai muihin autoon liittyviin menoihin.

Banken tarjoaa ilmaisen lainojen kilpailutuksen

Banken.fi-sivuston käyttäminen on 100% ilmaista. Voit siis ilmaiseksi pyytää lainanvälittäjiä ja tarkistaa esimerkiksi korkotasosi.

Kaikki palvelun kanssa yhteistyötä tekevät toimijat kilpailuttavat lainasi ilmaiseksi.

Banken saa välityspalkkion vain, jos päätät hyväksyä jonkun välittäjän kautta saadun tarjouksen.

Siirry tarkastelemaan korkotasoasi ja täytä Banken.fi sivustolta löytyvä hakemus.

Miksi Banken.fi

Banken.fi taustalla operoi Vauras Invest Oy

Banken.fi on suomalainen sivusto, joka on perustettu vuonna 2021 Vauras Invest Oy:n toimesta.

Kyseinen yhtiö pitää yllä myös muita lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita.

Banken.fi asiakaspalvelu 

 • Puhelin: 03-410 920 00
 

Banken.fi toiminta tapahtuu Tampereelta käsin. Hakemuksien täyttäminen tapahtuu täysin verkon välityksellä. Asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse.

Onko Banken turvallinen ja luotettava palvelu?

Banken.fi -sivuston käyttäminen on täysin turvallista. Kaikki hakemukset ja henkilötiedot käsitellään suojatun SSL-salauksen alla.

Myös kaikki palvelun kanssa yhteistyötä tekevät toimijat käyttävät kyseisestä salausta, joten voit huoletta antaa loput yhteystiedoistasi heidän käsiinsä.

Banken.fi arvostelut

Banken asiakkaiden kokemukset ja meidän arviomme

Banken on vielä suhteellisen nuori toimija kyseisellä alalla, joten asiakkaat eivät ole vielä ehtineet antamaan montaa mielipidettä sen käyttämisestä.

Vaikka palvelu on aloittanut toimintansa vasta 2021, siitä huolimatta tämänhetkiset kokemukset Bankenista ovat positiivisia.

Seuraavaksi näet muutaman poiminnan asiakkaiden jättämistä arvosteluista:

”Ei huonoa sanottavaa. Kympin rahoitus löytyi mielekkäin ehdoin.”

”Ihan nopeasti löytyi hyvä ratkaisu ja muutkin olivat kehuneet tätä. Suosittelen!”

”Toimi kuten mainostaa. Oli helppo tehdä hakemus ja tarjoukset tuli heti. Sain OK asiallisen tarjouksen. Olisi ollut kiva, jos enemmän infoa englanniksi mutta pärjäsin hyvin. Suosittelen. Ainakaan vielä ei ole tullut edes roskapostia kiitos siitä.” 

”Oikein hyvä. Toimi justiinsa kuten luvattiin, sain tarjouksen, joka alitti aiemmat. Kuukausikulut laskivat yli satasella. Vaihtoehtoja oli yllättävän monta valittavana.

 Useimmat lainanhakijat tykkäävät enemmän kotimaisesta palvelusta. Juuri tämän takia Bankenia on pidetty hyvänä ja luotettavana toimijana.

Palvelu tarjoaa mahdollisuuden yhdistää lainat, saada autolainaa tai valita rahoitusvaihtoehto harkittuihin hankintoihin.

Kokonaiskuvaa katsoessamme Banken.fi on potentiaalinen vaihtoehto. Mutta miinusta tulee puuttuvasta yhteistyökumppanilistauksesta ja siitä, että sivuston informaatio on niukkaa. 

Plussaa olisi myös se, että Banken lisäisi sivustolle Chat-palvelun, jonka avulla asiakkaat voisivat olla yhteydessä lainahakemukseen liittyvissä asioissa.

Miinuksista huolimatta Banken on suosittelemisen arvoinen palvelu, jonka avulla pystyt kätevästi tarkistamaan oman korkotasosi.

Banken usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon voin saada lainaa Bankenin kautta?

 Palvelun kautta voit kilpailuttaa 1000 – 60 000 euron vakuudettomat lainat.

Kaikki palvelun kanssa yhteistyötä tekevät toimijat arvioivat lähettämäsi hakemuksen ja kokonaiskuvan perusteella sen, miten paljon voit saada lainaa.

Myönnettävään lainasummaan vaikuttaa monet eri tekijät. Näihin lukeutuu muun muassa työsuhteesi, tulotiedot, nykyisten lainojesi määrä, asumismenosi, siviilisääty ja esimerkiksi huollettavien lasten määrä.

Jos tarkoituksenasi on hakea suurempaa lainaa ilman vakuuksia, pankit tarkastelevat erityisesti sitä, miten paljon sinulla jää kuukaudessa rahaa elämiseen sen jälkeen, kun olet maksanut kaikki pakolliset kulut.

Pakollisia kustannuksia voivat olla esimerkiksi vuokra, asuntolaina, autolaina, sähkö, elatus- ja puhelinkulut.

Voinko hakea Bankenin kautta lainaa yhteishakijan kanssa?

Lainahakemukseen lisätty yhteishakija eli rinnakkaishakija voi auttaa parantamaan mahdollisuuksiasi saada lainaa edullisemmalla korolla.

Yhteishakija on hyvä vaihtoehto varsinkin, kun puhutaan yli 40 000 euron lainoista.

Yhteishakija auttaa sinua saamaan lainallesi edullisemman koron ja paremmat lainaehdot.

Yhteishakija vastaa lainasta ihan samalla tavalla kuin päähakijakin. Tyypillisesti yhteishakijana toimii avo- tai aviopuoliso, mutta se voi myös hyvin olla esimerkiksi luotettava ystävä, vanhempi tai muu sukulainen.

Minkälainen on Bankenin tarjoamien lainojen korkotaso ja kuukausimaksu?

Kaikki Bankenin yhteistyöpankit käsittelevät hakemuksessa olevat tiedot itsenäisesti ja tekevät mahdollisen tarjoukset asettamiensa lainanmyöntöperiaatteiden mukaisesti. Banken ei voi siis vaikuttaa saamiesi lainatarjouksien korkotasoon.

Lainatarjouksien tarjottu korkotaso vaihtelee hakijan sekä tarkasteltavan lainanantajan mukaan. Bankenilla ei ole osaa eikä arpaa pankkien tarjoamaan korkotasoon tai lainaehtoihin.

Bankenin kautta kilpailutettujen lainatarjouksien korot ovat alimmillaan 4 % ja korkeimmillaan 20%.

Miten nopeasti saan rahat tililleni?

Lähettämäsi hakemus käsitellään pankin toimesta heti hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen. Tarjottu lainasumma on mahdollista nostaa tilille heti kun lainatarjous on allekirjoitettu ja tarvittavat liitteet lähetetty.

Hyväksytyn lainapäätöksen ja allekirjoittamisen jälkeen lainanmyöntäjä maksaa lainan tilillesi välittömästi. Pankista riippuen rahan siirroissa voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä.

Tyypillisesti laina maksetaan tilillesi 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Voinko hakea lainaa Bankenilta, vaikka minulla olisi maksuhäiriömerkintä?

Useat pankit tai luotonmyöntäjät eivät myönnä lainaa, jos luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintä.

Hakemuksen käsittelyn yhteydessä luottotiedot tarkistetaan automaattisesti.

Pankista ja asiakkaan tilanteesta riippuen jossain tapauksissa ei välttämättä yksi maksuhäiriö ole este lainan saannille. Jos esimerkiksi maksuhäiriömerkinnästä huolimatta työ- ja tulotietosi ovat kunnossa tai lainanmyöntäjä on katsonut tilanteesi sopivaksi ja päättänyt antaa myönteisen lainapäätöksen.

Edellä mainittu tieto on poimittu Banken.fi sivustolta, joten ei välttämättä kannata tuudittautua siihen, että voisit saada lainaa, vaikka luottotiedoissasi olisi maksuhäiriömerkintä.

Voit tarkistaa tilanteen lähettämällä ilmaisen hakemuksen Banken.fi sivuston kautta. Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei vielä sido lainan ottamiseen, joten se on hyvä tapa esimerkiksi tarkistaa lainamahdollisuus ja lainalle saatava korkotaso. 

Onko lainojen yhdistäminen mahdollista Bankenilla?

Voit pyytää Bankenin avulla yhdistelylaina tarjouksia maksuttomasti ja ei-sitovasti. Hae lainaa ilman vakuuksia ja saa lainapäätös heti.

Mikä on Bankenin luottopisteytys?

Luottopisteytys tarkoittaa sitä pisteytystä, jonka pankki antaa lainanhakijasta. Käytännössä pankkien luottopisteytyksessä hyödynnetään monimutkaisia ja pankeista riippuvia laskentapainotuksia. Tyypillisesti pankit eivät jaa tätä tietoa asiakkailleen, mutta puolestaan Banken kertoo ne asiakkailleen maksuttomasti. Tässä kuitenkin kannattaa huomioida se, että luottopisteet eivät tarkoita luottotietoja, – merkintää tai -kelpoisuutta.

Voiko lainan maksaa takaisin ennenaikaisesti?

Halutessaan kulutusluoton voi kokonaisuudessaan maksaa takaisin ennenaikaisesti. Vaihtoehtoisesti lainaan voi tehdä myös ylimääräisiä lyhennyksiä.

Voiko Bankenin kautta saada vakuudellista luottoa?

Banken.fi on hyvä vaihtoehto vain vakuudettoman kulutusluoton hakemiseen. Vakuudetonta kulutusluottoa saa aina ilman takaajia tai muita vakuuksia.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti