bullet laina

Bullet-laina

Artikkeli päivitetty 16. Helmikuu, 2022

Lainan hakeminen voi toisinaan tuntua turhauttavalta kun kaikki kestää, mukaan lukien lainan takaisinmaksu, jota joudutaan kaavallisesti noudattamaan parhaimmillaan jopa kymmenisä vuosia. Bullet-laina on ratkaisu tähän ongelmaan.

Alapuolella olevista lainapalveluista saat haettua bullet lainaa netistä.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Mikä on Bullet laina?

Bullet lainalla tarkoitetaan yhdellä kertaa tilille maksettavaa lainaa, joka myös maksetaan takaisin yhdessä erässä.

Tässä lainassa ei siis ole tasaisia kuukausilyhennyksiä vaan lainan takaisinmaksu tapahtuu yhdeltä istumalta. 

Bullet lainojen suuruudet vaihtelevat yleensä muutamien tuhansien eurojen välillä.

Näiden lainojen perimmäinen tarkoitus on toimia palkkaennakkona, jonka maksat takaisin seuraavan palkan tullessa tilillesi.

Vaikka Bullet-lainat eivät ole kovin yleisiä nykymaailmassa, löytyy silti netistä samalla tekniikalla toimivia, jopa melko edullisiakin lainoja.

Nämä lainat eivät välttämättä ole kalliimpia kuin tavallisetkaan lainat, vaikka sanotaankin että yleensä Bullet-lainojen korot ovat hurjia, koska kustannukset maksetaan kerralla koko lainasta.

Ottaen huomioon kuitenkin lainojen poikkeuksellisen lyhyen takaisinmaksuajan, luulisi ettei kustannuksia ehdi juurikaan syntyä. 

Tämä onkin osittain totta, mikäli lainat haetaan yksityisiltä verkossa toimivilta luotonantajilta.

Tällaisia lainoja voi hakea kuka tahansa oikeustoimikelpoinen henkilö Suomessa. Jokainen luotonantaja kuitenkin asettaa omat ehtonsa ja vaatimuksensa lainan suhteen.

Sinua saattaa kiinnostaa: näin saat lainaa tänään

Sijoittajat suosivat Bullet-lainoja

Kymmeniä vuosia takaperin Bullet-lainat olivat monelle sijoittajalle oikea kultakaivos. Nopeat sijoitukset nopeilla voitoilla tarjosivat hurjia tuottoja.

Niissä piili kuitenkin hurjia riskejä, koska lainasta ei saatu lyhennyksiä tasaisin väliajoin.

 Jos lainat oli sovittu maksettavaksi vasta esimerkiksi 10 vuoden päästä, voi vain kuvitella luottotappioiden määriä.

Koska tällaisia lainoja ei enää kovin helposti tai edullisesti löydy, suosittelemme hakemaan lainaa muista nopeista lainapalveluista, jotka ovat huomattavasti edullisempia ja turvallisempia kuin nämä lainat.

Yritykset suosivat Bullet-lainoja

Yrityksille Bullet-lainat tarjoavat otollisia mahdollisuuksia kasvattaa tuotantoaan tai parantaa teknologiaa, jonka tulevaisuuden tuottojen turvin laina on tarkoitus maksaa takaisin.

Itseasiassa yrityksille on tänäkin päivänä tarjolla runsaasti vaihtoehtoja Bullet-lainoja suhteen, sillä rahaa voidaan hakea jopa yksityisiltä sijoittajilta.

Mistä voi hakea Bullet-lainaa?

Ainakin OP ja Danske Bank mainostavat tarjoavansa yrityksille rahoitusratkaisuina bullet-lainoja. 

Maksuajat joita voi lainalle saada vaihtelevat 6 kuukaudesta jopa 10 vuoteen. Samoja tarjouksia löytyy myös yksityishenkilöille, jotka etsivät käänteistä asuntolainaa.

Lue myös: miksi en saa lainaa?

Käänteinen asuntolaina on Bullet-laina

Käänteinen asuntolaina on paras esimerkki Bullet-lainasta. Käänteisellä asuntolainalla tarkoitetaan iäkkäämmille henkilöille tarkoitettua asuntolainaa, joka on tarkoitus maksaa kerralla takaisin.

Käänteinen asuntolaina toimii siten, että laina usein maksetaan takaisin myymällä vakuutena käytetty asunto henkilön itsensä tai perillisten toimesta.

Lainaa ei siis teoriassa tarvinnut lainkaan lyhentää, vaan lainasta koituneet kustannukset kuitattiin vakuutena olevasta asunnosta.

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti