Collector Bank

Collector Bank kokemuksia - lue ajankohtainen tietopaketti

Artikkeli päivitetty 8. Helmikuu, 2023

Collector Bank on keskittynyt tarjoamaan niin yksityishenkilöille kuin yrityksille monenlaisia rahoitusratkaisuja. Palvelu on omien sanojensa mukaan vaihtoehto perinteisille pankeille. 

Collector Bank on ruotsista lähtöisin oleva digipankki, jonka kautta myös suomalaiset voivat hakea apua erilaisiin rahoitustarpeisin.

5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Katso henkilökohtaiset lainatarjoukset

Saat tarjouksen Collector Bankilta ja 30 muulta luotonantajalta, kun kilpailutat lainasi Omalainalla.

Tietoa Collector bankista
Lainasumma
2000 - 25.000€
Korko (alk)
9,90%
L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Collector Bank historia

Collector Bankin juuret juontavat vuoteen 1999, jolloin Lena Apler ja Johan Möller perustivat tämän digipankin. Nämä molemmat perustajat olivat olleet samaan aikaan Secrumilla, joka on perustettu 1990-luvulla Ruotsin hallituksen aloitteesta tuolloisen finanssikriisin aikana. Molemmilla perustajilla oli myös kokemusta järjestämättömistä luotoista.

Ensimmäisten vuosien aikana Collector Bank keskittyi hoitamaan ainoastaan järjestämättömiä luottoja ja sen sanottiinkin olevan eräänlainen ”mini-Secrum”.

Kuitenkin vuonna 2003 Collector Bank muutti suuntaansa ja siitä kehittyi luottomarkkinayhtiö, jolloin se alkoi tarjoamaan asiakkaille omia tuotteitaan.

Vuonna 2008 Collector Bank laajensi toimintansa Suomeen ja se on myös listattuna Tukholman pörssiin. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa ja muut toimipisteet Helsingissä, Oslossa ja Tukholmassa.

Collectori Bank tarjoaa suomalaisille yksityishenkilöille vakuudettomia lainoja, täysin kulutonta säästötiliä sekä monenlaisia lasku- ja osamaksuvaihtoehtoja.

Monille verkkokauppa ostoksia tekevälle Collector Bank voi olla tuttu, sillä se vastaa useiden verkkokauppojen sekä myymäläketjujen maksuratkaisujen tuottamisesta.

Collector Bank tarjoaa yksityishenkilöiden lisäksi myös yrityksille laskurahoitusta ja yrityslainoja.

Entä millainen on Collectorin joustolaina?

Normaalisti Collector Bank tarjoaa yksityisasiakkaille 2000 – 25 000 euron vakuudetonta lainaa. Kuitenkaan tällä hetkellä Collector Bank ei myönnä asiakkailleen uusia lainoja.

Palvelun kautta haettavan joustolainan takaisinmaksuaika on 2-10 vuotta. Lainatuote on vakuudeton kulutusluotto, joka kulkee nimellä joustolaina.

Kuka voi saada palvelun kautta lainaa?

Collector Bank on asettanut lainanhakijalle tietyt ehdot, jotka tulee täyttää:

 • Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias
 • Vakituiset palkka- tai eläketulot
 • Vuositulot vähintään 15 000 euroa
 • Puhtaat luottotiedot
 • Osoitteesi on ollut Suomessa vähintään 2 vuotta
 • Sinulla ei ole avoimia lainoja Collector Bankille
 

Collector Bank ei myönnä lainaa työttömälle tai opiskelijalle, ellei hakijalla ole vakituisia palkka- tai eläketuloja.

Niin kuin aikaisemmin jo totesinkin, että Collector Bank ei tällä hetkellä myönnä uusia lainoja. Sen sijaan, että jäisit odottelemaan Collector Bankin rahahanojen aukeamista, suosittelen, että täytät maksuttoman hakemuksen Omalainalle.

Omalaina on yksi netin tunnetuimmista lainankilpailuttajista, jonka kautta parhaimmillaan hakemuksesi kilpailutetaan yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen toimesta.

Tässä esimerkkejä pankeista ja rahoituslaitoksista, joiden avulla Omalaina kilpailuttaa lainahakemuksesi:

Omalaina yhteistyökumppanit

Omalainan avulla saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, josta voit valita itsellesi edullisimman tarjoajan.

Omalaina lähettää täyttämäsi hakemuksen useille rahoituslaitoksille ja kilpailutuksessa on mukana myös Collector Bank.

Saat muutamissa minuuteissa tietää jopa 30 eri pankin korot ja kustannukset. Jos et käytä Omalainan kaltaista kilpailutuspalvelua, joudut lähettämään jokaiselle lainantarjoajalle erillisen hakemuksen.

Omalaina.fi palvelun käyttäminen on sinulle täysin ilmaista eikä sillä ole lainanottopakkoa. Joten voit käyttää sitä esimerkiksi korkotasosi tarkistamiseen.

Minkälaista korkotasoa Collector Bank tarjoaa lainalle?

Collector Bankin tarjoaman joustolainan korko ja kustannukset ovat seuraavanlaiset:

 • Lainan nimelliskorko: 9,90 % – 19,90 % (lainan lopullinen korkotaso määräytyy asiakaskohtaisesti)
 • Avausmaksu: 60 €
 • Tilinhoitomaksu: 3 €

Tässä vielä Collector Bankin sivustolta lainattu lainaesimerkki:

Lainaesimerkki: 4000 euron lainalla, jonka lyhennysaika on 4 vuotta, luoton avausmaksu 60 €, laskutusmaksu 3 €/erä ja korko 13 %, KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 16,54 %. Kuukausierien määrä 48 kuukautta ja kuukausierä 107,31€. Esimerkin mukaisen luoton kustannukset ovat 1354,88€ ja KSL:n mukainen luottohinta on 5354,88€.

Minkälainen on Collector Bankin tarjoama säästötili?

Alkuvuonna 2022 Collector Bankin tarjoaman säästötilin korko oli 0,60 % , jolloin se listautui säästötilien vertailussa kärkisijoille. Vuoden 2022 helmikuussa säästötilin korko kuitenkin tippui 0,16 %.

Palvelun tarjoama säästötili on maksuton eikä siinä ole minkäänlaisia nostorajoja. Säästötilin minimitalletus on 50 euroa.

Collector Bankin säästötilin voi avata, kunhan täyttää seuraavat ehdot:

 • Säästötilin avaajan tulee olla vähintään täysi-ikäinen
 • Henkilön tulee olla Suomen kansalainen ja vakituinen osoite pitää olla Suomessa
 • Henkilö ei myöskään saa olla verovelvollinen muualle kuin Suomeen
 

Säästötilille talletetut varat kuuluvat Ruotsin talletussuojajärjestelmän piiriin. Kyseinen talletussuoja turvaa säästöt aina 100 000 euroon asti samalla tavalla mitä suomalaisissakin pankeissa.

Kertyneet tuotot tulee ilmoittaa vuosittaisessa veroilmoituksessa.

Collector Bank säästötili kokemuksia

Collector Bankin säästötiliä on pidetty varteen otettavana  vaihtoehtona, sillä talletuskorko on 0,16 % vuodessa koko talletetulle summalle. Asiakkaan talletetut varat ovat vapaasti käytettävissä ilman minkäänlaisia lisäkustannuksia. 

Collector Bank tarjoaa myös lasku- ja osamaksuratkaisuja

Collector Bankin yhteistyökumppaneihin lukeutuu useita tunnettuja suomalaisia verkkokauppoja ja myymäläketjuja. Se tekee yhteistyötä mm. Stadiumin, Maskun, Sokoksen, Budget Sportsin ja useiden muiden toimijoiden kanssa.

Collector Bankin tarjoama lasku- ja osamaksuratkaisuna tunnettu Walley on varmastikin monille suomalaisille tuttu verkkokauppaostoksia maksaessa.

Esimerkiksi jos ostat verkkokaupasta huonekalun, voit saada laskulle useamman viikon korotonta maksuaikaa.

Jos taas valitset maksutavaksi osamaksun, voit maksaa huonekalun pois useassa erässä. Tässä tavassa kannattaa kuitenkin huomioida se, että jos lykkäät maksua paljon, kerryttää se korkoa ja muista kuluja.

Nykyään myös esimerkiksi R-kioski tarjoaa asiakkailleen Collector Bankin tarjoamaa laskumahdollisuutta.

Tyypilliset käyttökohteet Collector Bankin lainalle

Collector Bankin joustolainassa ei ole määritelty tarkkaa käyttökohdetta, joten voit käyttää sen haluamallasi tavalla. Käyttökohteen sijaan on tärkeää, että lainankantokykysi on riittävä, jotta lainan takaisinmaksu ei tuota ongelmia.

Tyypillisesti vakuudettoman lainan käyttökohteita ovat esimerkiksi:

 • Kodin tai mökin remontin rahoittaminen
 • Auton osto
 • Aikaisempien velkojen yhdistäminen eli yhdistelylaina
 

Pikalainojen tai luottokorttivelkojen korkotaso on usein kohtuuttoman korkea, joten yleensä isommalle lainalle on suurempi todennäköisyys saada matalampi korko. Yhdistelylainan jälkeen vältyt myös maksamasta useiden lainojen tilinhoitokuluja tai laskutuslisiä.

Collector Bank tarjoaa myös rahoitusratkaisuja yritysasiakkaille

Collector Bankista löydät myös yrityksille suunnatut laskujen oston, laskurahoituksen, vientirahoituksen ja yrityslainat.

Collector Bank laskujen osto 

Laskujen ostolla tarkoitetaan sitä, että myyt laskusi Collector Bankille. Maksamasi provisio kattaa hallinnolliset kulut, riskin siirtymisen ja rahoituksen. Collector Bank kantaa myös luottotappioriskin puolestasi.

Myyntisaatavat poistuvat taseestasi, jolloin maksuvalmiutesi ja tunnuslukusi paranevat. Laskun oston ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia laskujen hallinnoinnista ja vältät myös sen riskin, ettei laskua makseta.

Collector Bank yrityslaina 

Collector Bank pyrkii väliaikaisella lainarahoituksella auttamaan asiakkaittaan kasvamaan lisää.

Palvelun tarjoama yrityslaina tarjoaa täydentäviä rahoitusratkaisuja yritysten lyhyempiin lisärahoitustarpeisiin. Tällaisia voivat olla mm. investointien tekeminen tai kausivaihteluiden tasaaminen.

Palvelu tarjoaa monenlaisia yrityslainoja kuten esimerkiksi lainalimiittejä, lainoja tuonnin rahoitukseen sekä kone- ja laitehankintoihin.

Collector Bankin tarjoamat yrityslainat ovat aika vakuudellisia ja lainaa hakevan yrityksen tulee olla toiminut vähintään kolme vuotta. Minimissään yrityslainaa voi hakea 100 000 euroa.

Collector Bank ostolaskujen rahoitus 

Ostolaskurahoituksella tarkoitetaan asiaakkaan ostolaskujen rahoittamista. Tämän avulla yritys savuttaa paremman neuvotteluaseman suhteessa tavarantoimittajiin ja palveluntarjoajiin.

Ostolaskurahoituksen avulla voidaan helpottaa yrityksen toimittajilta saamia ostolimiittejä, koska maksajana on vakavarainen pankki. Ostolaskurahoituksella voidaan myös vapauttaa esimerkiksi varastoon sitoutunutta pääomaa. Se on lainalimiitti, joka edellyttää vakuuksia.

Collector Bank ostolaskurahoitus edut

Meidän ja asiakkaiden kokemukset Collector Bankista

Collector Bankin tarjoaman kuluttajaluoton kokemuksia löytyy netin keskustelupalstoilta melko vähän.

Suomi24 ja muissa keskustelupalstoilla puheenaiheena on nimenomaan Collectorin tarjoamat osamaksuratkaisut.

Nämä asiakkaiden jättämät palautteet ovat valitettavasti melko negatiivisia. Enimmäkseen negatiiviset palautteet koskevat laskutuksessa esiintyviä ongelmia ja esimerkiksi muistutuskirje on lähetetty asiakkaille ennen alkuperäistä laskua.

Joukkoon kuitenkin mahtuu myös positiivisia kokemuksia. Luulen, että laina-asiakkaiden jättämät arvostelut olisivat osamaksuasiakkaita paljon positiivisempia.

Tässä muutamia asiakkaiden jättämiä Collector Bank kokemuksia:

”Lähettelee vanhoja jo maksettuja saatavia yli 6 kk perittäväksi uudelleen”

”Collector Bankilta lähetettiin karhukirje laskusta. Alkuperäistä en ole saanut. Asiakaspalvelusta sain vastauksen yli kuukauden päästä”

”mä ostin kengät ja maksoin vasta seuraavassa kuussa, kun ei ollu rahaa. Olisin voinut visallakin maksaa, mutta olisi joutunut maksamaan aikaisemmin (ellei tietty halua maksaa korkoa…)”

”Itselläni kyllä Collectorin osamaksut hoitunut hyvin ja ihan normaalisti. Ei sen kummempaa kuin jollain Klarnalla tai muulla, samanlailla skandifirmoja nämä kaikki ovat.”

”Mikähän siinä on, kun itsellä ei ole ollut koskaan mitään ongelmia näiden luottofirmojen kanssa: Collector, Klarna jne? Aina on saanut kaikki kulut ja korot tietää ennen lainanottoa, aina on tullut laskut kotiin ajoissa, aina on vastattu sähköpostitse ja puhelimitse asiakaspalvelusta, kun ollut jotain kysyttävää.”

Jokainen Collector Bankin kaltainen palvelu saa positiivisten kokemuksien lisäksi myös niitä negatiivisia. Olisihan se ehkä jollain tavalla hiukan outoa, jos palvelusta löytyisi pelkästään niitä positiivisia arvosteluita.

Laina-asiakkaat ovat sanoneet palvelun joustolainan korkotason olevan kohtuuttoman korkea tai joku on jopa jäänyt kokonaan ilman lainaa. Korkohan määräytyy aina henkilökohtaisesti, joten korkeaan korkotasoon on voinut vaikuttaa esimerkiksi hakijan heikohko taloudellinen tilanne tai useat aikaisemmat velat.

Lainaan liittyvät positiiviset palautteet koskevat yksinkertaista ja nopeaa lainanhakuprosessia.

Tässä vielä muutamia Trustpilot sivustolta lainattuja Collector Bank asiakkaiden kokemuksia:

”Erittäin hyvää asiakaspalvelua!”

”Paras pankki!”

”Hyvä pankkitoiminta ja nopea asiakaspalvelu”

Yhteenvetona voin todeta, että Collector Bank voi olla hyvä vaihtoehto valita verkkokaupan maksutavaksi. Kuitenkin jos tarkoituksenasi on saada edullinen ja matalakorkoinen laina, suosittelen kääntymään kilpailutuspalveluiden puoleen.

Kilpailutuspalvelut helpottavat sinua löytämään netin edullisimman lainan ilman ylimääräistä vaivaa. Tehtäväksesi jää lainavaihtoehtojen vertaileminen ja lainasopimuksen allekirjoittaminen.

Täytä ilmainen hakemus Omalaina.fi palveluun ja katso minkälaisen korkotason voit saada lainallesi.

Collector Bank lainan kilpailuttaminen

Collector Bank tekee yhteistyötä useiden verkossa toimivien lainanvälittäjien kanssa. Käytännössä lainanvälittäjä toimii verkossa ja se tekee yhteistyötä jopa useiden kymmenien pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa.

Kun päädyt täyttämään hakemuksesi lainanvälittäjän sivuston kautta, ohjataan hakemuksesi yhteistyöpankkien nähtäville. Tämänkaltaisten palveluiden avulla hakija pystyy saamaan yhdellä hakemuksella useampia lainatarjouksia.

Jos päätät hyväksyä jonkin lainanvälittäjän kautta saadun lainatarjouksen, kyseinen rahoituslaitos maksaa lainanvälittäjälle palkkion.

Pankit hyödyntävät lainanvälittäjiä, sillä se on paras tapa harjoittaa uusasiakashankintaa. Tästä syystä lainanvälittäjien käyttäminen on sinulle maksutonta ja ei-sitovaa.

Vaikka Collector Bank ei edelleenkään tarjoa asiakkailleen uusia lainoja, voit kuitenkin kilpailuttaa Collector Bankin ja jopa yli 30 pankin lainatarjoukset seuraavasti:

 • Siirry täyttämään ilmainen lainahakemus Omalaina.fi sivuston kautta
 • Omalaina kilpailuttaa lainasi etkä sitoudu vielä mihinkään
 • Siirry tarkastelemaan saamiasi lainatarjouksia
 • Valitse paras tarjous ja siirry hyväksymään se verkkopankkitunnuksia käyttäen
 • Jos parhaan tarjouksen antoi Collector Bank, maksetaan rahat tilillesi tyypillisesti 2-4 arkipäivän kuluessa

Collector Bank asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Tavoitat Collector Bankin laina-, säästötili- tai laskutusasioissa seuraavasti:

Joustolaina yhteystiedot:

 • Puhelin: 09 3158 9943 (ma-pe kello 10-15
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@joustolaina.fi
 

Säästötili yhteystiedot:

 • Puhelin: 09 3158 9943 (ma-pe kello 10-16)
 • Sähköposti: saastotili@collectorbank.fi
 

Laskulla maksaminen yhteystiedot:

 • Puhelin: 09 3158 9947 (ma-pe kello 9-18)
 • Sähköposti: hello@walley.fi
 

Muut yhteystiedot:

 • Suomen sivuliike – Y-tunnus 2644718-5
 • Porkkalankatu 20 A, 00180 Helsinki
 • PL 79, 00101 Helsinki
 • Puhelin: 09 3158 9900

Collector Bank usein kysyttyä

Ketkä ovat Collector yhteistyökumppanit?

Collector Bankin tarjoamaa Walley laskua käyttää mm. seuraavat verkkokaupat ja myymäläketjut: Verkkokauppa.com, apotek, R-Kioski, SOK, Specsavers, Karkkainen.com, Kesko, K-rauta, Paytrail, Stockmann, Intersport, Prisma, Byggmax, Power, Lippupiste, Stadium, Gigantti, Instrumentarium, Royal Design, Alko, Mat.se ja Bauhaus.

Millainen on Collector Bank perintä?

Jos et maksa avoinna olevaa velkaa Collector Bankille, lasku siirretään perintään ja viivästyneistä maksuista veloitetaan lainmukaiset muistutusmaksut ja perintäkulut sekä korkoa viivästyneeltä ajalta.

Entä Collector Credit?

Collector Creditiä ei ole enää olemassa. Collector Bankin alkuperäinen nimi oli Collector Credit Ab. Tällöin yhtiö keskittyi tarjoamaan järjestämättömien luottojen hoitamista.

Miksi Collector luottoa ei voida myöntää?

Tällä hetkellä Collector Bank ei myönnä asiakkaille uusia lainoja. Jos taas et voinut tehdä ostoksia Collectorin laskulla tai osamaksulla voi syyt olla seuraavat:

Sinulla on aikaisempia laskuja maksamatta, luottotietosi eivät täytä palvelun vähimmäisehtoja, sinulla on avointa velkaa perinnässä, sinulla on omaehtoinen luottokielto, sinulla ei ole vakituista osoitetta Suomessa, sinulla on maksuhäiriömerkintä tai olet velkajärjestelyssä.

Jos kaikki edellä mainitut kohdat olivat kunnossa, voit tiedustella Collector Bankin asiakaspalvelusta ongelman syitä.

Millainen on Walley lasku maksuaika?

Walley laskulle saat aina 45 päivää korotonta maksuaikaa tekemillesi verkkokauppaostoksille. Pidempi maksuaika mahdollistaa sen, että pystyt rauhassa tutustumaan tekemiisi ostoksiin ja tarvittaessa palauttaa sen ennen laskun erääntymistä.

Hyödyntääksesi kyseistä maksuaikaa tarvitset myönteisen luottopäätöksen, jonka hakeminen onnistuu helposti ostotapahtuman yhteydessä.

Millainen on Collector lasku? 

Nykyään Collector Bankin lasku- ja osamaksuratkaisu kulkee nimellä Walley. Voit luke lisää laskuvaihtoehdosta verkkosivuilta. 

Mikä on Collector joustava?

Collcetor Bank tarjoaa henkiläasiakkaille joustavia maksutapoja sekä lainoja. 

Mikä on Collector Bank? 

Collector Bank tunnetaan rahoitusratkaisujen tarjoajan henkilö- ja yritysasiakkaille. Kyseessä on siis digitaalinen pankki, joka erottuu nopeuden, joustavuuden ja ystävällisyyden avulla. 

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti