Näin saat lainapäätöksen nopeammin

Lainapäätös koostuu monesta osasta, jonka lopputulokseen vaikuttaa lainanhakija ja luottolaitos. Yksittäisillä asioilla ei ole suurta merkitystä lainapäätöksen lopputuloksen kannalta, vaan on huomioitava jopa kymmeniä eri asioita.

Vakuudettomille lainoille lainapäätös annetaan usein heti, sillä se on yksityisten rahoituslaitosten etu perinteisiä kivijalkapankkeja vastaan.

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 70.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 10.000€

Maksuajat:
3 – 54kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Mikä on lainapäätös?

Lainapäätös on luotonantajan tekemän arvion lopputulos, jossa päätetään voidaanko lainanhakijalle myöntää lainaa.

Lainapäätös tehdään lainahakemuksen ja muiden annettujen tietojen perusteella. Sopivasta maksukäyttäytymisestä on oltava näyttöä siinä mielessä, että maksuhäiriömerkintöjä ei saa positiivista lainapäätöstä odottavalla olla.

Yleensä vakuudettommia lainoja haettaessa lainapäätös annetaan heti tai minuuttien kuluessa varsinaisen lainahakemuksen jättämisestä.

Vakuudellisten lainojen kanssa lainapäätöstä saatetaan puida jopa useita vuorokausia. Tämä väistämättä vie osan nopean rahan tarpeessa olevista tarkastelemaan muita rahoitusvaihtoehtoja.

Muita tekijöitä joita saatetaan ottaa huomioon yksityishenkilön hakiessa lainaa ovat yrityskytkökset, rekisteritiedot ja luottotietomerkinnät.

Katso myös: näiltä pankeilta saat lainaa heti

Lainapäätös heti

Kuinka kauan lainapäätöksessä kestää?

Lainapäätöksen kestoon vaikuttaa eniten valitsemasi luotonantaja. Käsittelyajat vaihtelevat merkittävästi eri luotonantajien välillä varsinkin jos puhutaan vakuudettomista lainoista.

Vakuudellista lainojen kanssa etenkin asuntolainanhakijat saattavat joutua tuskastelemaan useita viikkoja, etenkin jos laina on pyritty kilpailuttamaan useiden toimijoiden kesken.

Mikä luottoarvioinnissa kestää?

Monesti lainanhakijan taustoja pyritään selvittämään mahdollisimman tarkasti. Näin saadaan otettua huomioon myös työsuhteet ja niiden kestot, sekä lainanhakijan toimiala ja ammatti. Näiden lisäksi myös maksukäyttäytyminen pyritään selvittämään.

Tämän lisäksi arviointikriteerit vaihtelevat merkittävästi eri luotonantajilla. Etenkin kivijalkapankit ovat hyvin tarkkoja arvioinnin suhteen ja yksityiset rahanlainaajat hieman löyhempiä.

Onko mahdollista saada asuntolainapäätös heti?

Suurempien vakuudellisten lainojen kohdalla nopeimmatkin luotonantajat joutuvat perehtymään lainanhakijaan tarkemmin.

Tästä syystä asuntolainapäätös voidaan antaa nopeimmillaan noin 3 – 7 vuorokauden kuluessa lainahakemuksen lähettämisestä jos kyseessä on kivijalkapankki.

Sen sijaan vakuudettomat lainat tai laina-osuudet asuntolainasta voidaan rahoittaa jo saman päivän aikana ja melko edullisesti etenkin kilpailutuksen avulla.

Lue myös: asuntolainan kilpailutus

Miten saan lainapäätöksen mahdollisimman nopeasti?

Mahdollisimman nopean lainapäätöksen saat kun valitset luotonantajan suoraan verkosta ja noudatat seuraavia ohjeita:

  • Valitse tarvitsemasi lainasumma ja hae lainaa verkossa toimivilta luotonantajilta.
  • Täytä lainahakemus huolellisesti ja salli Instantor-palvelun käyttö.
  • Valitse lainahakemuksessa lainasumma ja takaisinmaksuaika siten, että ne ovat realistisia.
  • Saat lainapäätöksen heti, joka tarvitsee enää allekirjoittaa ja laina on tililläsi.

Jos haet lainaa perinteisestä pankista varaudu odottamaan päätöstä useampi vuorokausi. Muutama pankki lupaa maksimissaan neljän vuorokauden päätösaikaa.

Lue myös: kuinka paljon voin saada lainaa?