Vertaa lainoja – hae luotettava pankki laina

Olet varmasti huomannut miten lainamainokset verkossa, radiossa ja televisiossa ovat yleistyneet. Mutta oletko huomannut, että nykyää lähes kaikki kulutusluottoja koskevat mainokset ovat lainanvälittäjien tai kilpailuttajien tuottamia?

Tähän on syynsä: lainojen vertaileminen on vain kuluttajan etu, josta ei tarvitse maksaa mitään. Päinvastoin, saat selvää säästöä, kun vertaa lainoja ja löytää edullisemman puolet halvemmalla.

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 70.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 10.000€

Maksuajat:
3 – 54kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Vertaa lainat ilmaiseksi

Lainojen vertaileminen on tänäpäivänä maksutonta, eikä sinun tarvitse maksaa yritykselle tai muullekkaan lainanvälittäjälle lainkaan palkkiota lainojen kilpailuttamisesta.

Mutta mistä tämä johtuu? Yksinkertaisesti siitä, että nykyajan “brokerit” saavat palkkionsa suoraan yhteistyökumppaneilta. Komissio maksetaan todennäköisesti jokaisesta yhteistyökumppanille toimitetusta liidistä tai allekirjoitetusta lainasopimuksesta.

Näin palvelua voidaan ylläpitää kuluttajille maksuttomana tapana löytää halvin laina ilman vakuuksia.

Jopa lainojen yhdistämistä tarjoavat palvelut ovat kuluttajille täysin maksuttomia vaikka he säästäisivät lainakuluissa jopa tuhansia euroja.

Lue myös: kilpailuta lainojen yhdistäminen

Vertaa lainoja

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Nykyään monet kuluttajille suunnatut palvelut ovat ilmaisia, mukaanlukien lainojen vertailua tarjoavat palvelut. Aikaisemmin lainojen kilpailutuksen on joutunut suorittamaan itse pyytämällä lainatarjoukset erikseen jokaiselta pankilta.

Lue myös: lainavertailu

Itse lainavertailun suorittaminen on ollut aikaa vievää ja osittain jopa haastavaa, sillä monesti pankkien lainaehdot vaihtelevat merkittävästi toisistaan.

Nykyään lainojen vertailemisessa kannattaa käyttää apuna lainanvälittäjiä tai siihen erikoistuneita tahoja, kuten OmaLainaa, joka toimii seuraavasti:

  • Täytät lyhyen lainahakemuksen yrityksen sivuilla ja lähetät hakemuksen heille.
  • Sinun ei tarvitse edes odottaa lainapäätöstä, vaan saat heti tietää voidaanko sinulle myöntää lainaa.
  • Jos sinulle voidaan myöntää lainaa, saat useita lainatarjouksia eteesi joista voit valita parhaimman.

Jokainen näistä lainatarjouksista on laadittu vain sinua varten ja lisäksi yksikään näistä saamistasi lainatarjouksista ei ole sitova, eli voit vapaasti päättää haluatko hyväksyä tai hylätä valitsemasi lainatarjoukset.

Pankki laina vertailu onnistuu välittäjien avulla

Monesti lainanvälittäjiltä kysytään, ovatko lainatarjoukset oikeasti hyödyllisiä jos mukana on vain yksityisiä rahoituslaitoksia.

Totuus on, että lähes kaikilla Suomen markkinoilla toimivilla lainanvälittäjillä on yhteistyökumppaneinaan isoja vakavaraisia ja luotettavia perinteisiä kivijalkapankkeja kuten Aktiaa, Nordeaa, POP-Pankkia ja monta muuta.

Lue myös: pankit Suomessa

Lisäksi valikoimasta löytyy myös toinen toistaan suurempia digipankkeja kuten Komplett Bankkia ja Bank Norwegiania.

Saat siis vertailtua myös pankkilainat samalla hakemuksella, jonka toimitat yhteen palveluun. Tämän helpommaksi ei oman lainansaanti mahdollisuuksien tarkistaminen enää voi muuttua.

Lue lisää: pankkien kilpailutus

Otetaanko vertailussa huomioon todellinen vuosikorko?

Vaikka monet lainanhakijat tarkastelevat ensimmäisenä lainan nimelliskorkoa, voi se johtaa monessakin tapauksessa harhaan.

Monesti lainan nimelliskorko voi etenekin pikalainoissa olla erittäin pieni ja antaa väärän kuvan siitä mitä laina oikeasti tulee maksamaan.

Suomen laki kuitenkin edellyttää, että laina- ja luottolaitosten on ilmoitettava todellinen vuosikorko selkeästi ja samalla tavalla.

Lue myös: lainojen uusi korkokatto

Kun tarkatelet nimelliskoron sijaan lainojen todellisia vuosikorkoja huomaat, että ne voivat vaihdella radikaalisti. Jos lainan nimelliskorko on pieni, ovat lainan muut kustannukset yleensä korkeammat.

Jos lainan todellinen vuosikorko on pieni, on kyseessä edullinen ja luotettava laina.

Lue myös: todellinen vuosikorko

Kokemuksia lainavertailu -palveluiden käytöstä

Netti on täynnä toinen toistaan eriskummallisempia kokemuksia lainojen vertailemisesta, mutta voit suoraan kysyä henkilöiltä itseltään jotka ovat oikeasti löytäneet edullista lainaa.

Esimerkiksi me testasimme OmaLainan kilpailutuspalvelun 5000 euron lainasummalla ja 4 vuoden takaisinmaksuajalla. Palvelussa on mukana yli 30 yhteistyökumppania, joilta yli 15 me saimme tarjouksen.

Tarjousten hajonta oli melko pientä ja edullisimman ja kalleimman lainan välinen ero oli vain satoja euroja, mutta voimme tehdä yhteenvedon että lainojen kilpailuttaminen todellakin toimii.

Monet vertailupalveluiden käyttäjät ovat sanoneet, että he ovat saaneet lainaa jopa edullisemmin kuin hakemalla lainaa suoraan kyseiseltä luotonantajalta jonka lainatarjouksen he he hyväksyivät.

Mitä lainoja on mahdollista vertailla?

Kun vertailee lainoja on otettava huomioon tarvitava lainasumma ja mahdollinen takaisinmaksuaika joka ei kuormita liikaa omaa henkilökohtaista taloutta.

Tasapaino näiden välillä on helppo selvittää ja se onnistuu erittelemällä paperille nykyiset menot ja muut pakolliset kustannukset ja katsomalla kuinka paljon “löysää rahaa” jää kuukausittain käteen.

Näin tästä ylitsejäävästä osuudesta voi muodostaa budjetin, joka on tarkoitettu lainojen lyhentämiseen.

Lainojen vertailemisessa voi hakea lainaa aina 100 eurosta tarvittaessa jopa suurempiin 60 000 euron lainoihin asti, mutta niissä tapauksissa on järkevämpää ottaa mukaan yhteishakija.