korkeakorkoinen tili

Korkeakorkoinen tili

Artikkeli päivitetty 17. Helmikuu, 2022

Haluatko aloittaa säästämisen, mutta nykyisten säästötilien korot häviävät jopa inflaatiolle. Ei hätää, sillä me tutustuimme säästötileihin joihin suomalainenkin voi päästä asiakkaaksi. 

Säästötilejä on eri tyyppisiä, joista osa on riskisempiä kuin toiset.

Tuotto ja riski kulkevat aina käsi kädessä. Pidä se mielessä kun tavoittelet korkeakorkoista tiliä.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Turvallinen säästötili korkealla korolla

Suomessa lähes jokainen pankki tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta säästötiliin, jolle maksetaan pieni vuosittainen korkotuotto.

Perinteisten pankkien säästötili ovat kuitenkin niin matalakorkoisia, että ne häviävät pääsääntöisesti jopa vuotuiselle inflaatiolle, joten se siitä sijoituksesta.

Säästötileistä kiinnostuneille löytyy kuitenkin useita hyviä vaihtoehtoja, joissa voi itse valita riskin ja tuoton suhteen jonka mukaisesti rahasi sijoitetaan eteenpäin.

Korkeakorkoisin säästötili – mistä löydän?

Tällä hetkellä Suomessa toimii useita pankkipalveluita jotka tarjoavat korkeatuottoista säästötiliä. 

Näissä on kuitenkin sellainen jippo, että joudut pitämään rahat tilillä sopimuksen mukaisesti aina 1 vuodesta jopa 10 vuoteen.

Joissakin säästötileissä on myös turvarajat ja nostorajoitukset joiden mukaisesti rahaa voi nostaa tietyn määrän pois tililtä.

Lue myös: lainojen vertaileminen

Säästötili vertailu

Verrataan esimerkiksi virolaisen Bigbankin ja suomalaisen S-pankin säästötiliä keskenään.

 Huomataan, että S-pankin talletuskorot ovat parhaimmillaan noin 0,5% luokkaa kun taas Bigbankilla ne ovat parhaimmillaan jopa 3% luokkaa.

Jätämme kuitenkin tässä artikkelissa tutustumatta erittäin korkeatuottoisiin, mutta riskisiin säästämisvaihtoehtoihin joita ovat esimerkiksi vertaislainat kuten Bondora tai Intus.

Näiden korkeatuottoisuus perustuu siihen, että säästötilillesi tallettamasi rahat sijoitetaan eteenpäin valitsemasi riskitason mukaisesti sellaisille lainanhakijoille joiden luottoarvio sopii riskirakenteeseesi.

Voidaan tässä yhteydessä jo todeta, että Bigbankilla tai Instabankilla on Suomessa korkeimmat säästötilien talletuskorot.

Katso myös: korkoa korolle laskuri

Turvallisin korkean koron tili

Turvallisimmat perinteiset säästötilit löytyvät tietysti kivijalkapankeilta, mutta mukaan voidaan laskea myös Bank Norwegian 0,75% vuosituotolla sekä Instabank, TF Bank ja Balanzia vastaavilla 0,7 – 1% talletuskoroilla.

Kaikissa näissä säästötileissä maksimitalletus on 100 000 euroa. Tarkista vielä mahdollinen riski ja sopimusehdot palveluntarjoajan sivuilta.

Osa verkossa toimivista säästötileistä saattaa olla vakuutettu vain 50 000 euroon asti ja osa korkeatuottoisimmista säästötileistä ei takaa mitään, eli saatat menettää koko talletetun pääoman jos esimerkiksi vertaislainaa ei makseta takaisin.

Lue myös: Firettäminen säästämisen muotona

Parhaat säästötilit vuonna 2022

Vertailimme suosituimpia nopeasti käyttöön otettavia säästötilejä. Parhaimmat säästötilit ja talletustilien korot alapuolella.

  • Bigbank = 0,75 – 3%
  • Bank Norwegian = 0,75%
  • Balanzia = 0,8%
  • Instabank = 0,8%
 

Tässä ei ole huomioitu vertaislainoja tai muita korkea riskin säästämis / sijotiuskohteita.

Suhtaudu myös säästämiseen varauksella ja valitse riski sellaisena kuin olet sen valmis ottamaan.

Jos aiot sitoutua määräaikaiseen talletustiliin muista tarkistaa voimassa olevat ehdot sekä korko- ja riskitaso.

Bank norwegian oli aikaisemmin Suomen säästötilien ykkönen mitä korkotuottoihin tulee, mutta myöhemmin vuonna 2018 se muutti talletuskoron kiinteäksi 0,75% kaikille talletussummille.

Lue myös: S-juna piensijoittajien suosikki

Yhteenveto artikkelista

Jos itse pitäisi punnita säästämisen ja osakesijoittamisen välillä valitsisin osakkeet ehdottomasti parempana ja tuottoisampana pitkäntähtäimen strategiana.

Voit kysyä apua pankkien rahoitusneuvojilta miten sinun kannattaisi omaisuutesi järjestää.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää ulkomaalaisia pankkeja apunasi koreakorkoisten tilien toivossa.

Korkeakorkoinen tili on hyvä sijoituskohde, mutta tärkeintä on muistaa riski ja tuotto kulkevat aina käsi kädessä.

Et voi odottaa säästötililtä korkeampaa tuottoa kuin tilin tarjoaja on ilmoittanut.

Saatat olla myös kiinnostunut: palkkavertailu

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti