lainaa ilman nostokuluja

Lainaa ilman nostokuluja

Artikkeli päivitetty 7. Marraskuu, 2022

Pitkään nostokuluttomat lainat olivat pikalainaamisen ylpeys kun lainamarkkinoilla mainostettiin: täältä saa lainaa ilman nostokuluja! 

Ne ajat ovat jo kaukana, sillä nämä nostokuluttomat lainat olivat ominaisuuksia joustoluotoille, jotka ovat tänä päivänä hävinneet lähes kokonaan.

Montaa joustoluottoa ei enää Suomesta löydy, mutta senkin edestä nostokuluttomia lainoja on tarjolla.

 Alapuolella muutamia niistä. Voit hakea lainaa saman tien.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Lainaa ilman nostokuluja - mitä se tarkoittaa?

Nostokuluilla viitataan yleensä lainan maksun yhteydessä perittävään palkkioon. Ei mihin tahansa palkkioon vaan joustoluottojen nostojen yhteydessä perittäviin palkkioihin.

Muissa lainatuotteissa peritään yleensä vain lainan avausmaksu, jolla viitataan lainan maksun yhteydessä suoritettavaan kertaluontoiseen maksuerään.

Lue lisää: lainan avausmaksut

Joustoluottojen nostokulut saattoivat aikanaan nostaa lainojen todelliset vuosikorot käsittämättömän korkeiksi, mikäli lainanhakija nosti luottoa käyttöönsä pienissä erissä.

Nostokulut olivat todellinen buumi vielä yli vuosi sitten, kun mainostettiin vielä korottomia pikavippejä

Nyt ainoa tapa saada enää korotonta lainaa on peruuttaa laina 14 vuorokauden kuluessa.

Lainan nostokulut muodostuvat useista eri tekijöistä

Nostokulut muodostuvat useista eri kuluista kuten esimerkiksi avausmaksusta ja järjestelypalkkiosta. Jokaisella luotonantajalla voi olla omanlaiset nostokulut, jonka takia lainaehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti. 

On hyvä selvittää ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, mitä kaikkia mahdollisia kuluja lainan nostaminen voi aiheuttaa. Kannattaa myös ottaa huomioon, että suuret nostokulut kasvattavat lainan todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko pitää sisällään nimelliskoron sekä kaikki muut lainasta perittävät kulut, joten jos jokin näistä kuluista on korkeampi, nostaa se automaattisesti myös todellista vuosikorkoa. 

Sisältyykö kaikkiin lainoihin nostokulut? 

Kaikki lainat eivät välttämättä sisällä nostokuluja. Yleisesti ottaen netistä haettavista joustoluotoista peritään nostokulut, mutta myös jotkin muut lainatuotteet voivat sisältää kyseisiä kuluja. 

Mistä saa lainaa ilman nostokuluja?

Nykyaikana lainatarjonta on laajaa ja nostokuluttomia lainoja löytyy joka paikasta. Etenkin uusimpien lakimuutosten jälkeen joka sääsi lainasta perittävät muut vuotuiset kulut enintään 150 euroon.

Koska joustoluottoja ei enää hirveän montaa löydy, on niiden tilalle tulleet kertaluotot korvanneet lähes kokonaan tarpeen nostokuluttomuudelle.

Ennen vuotta 2019 seuraavat yhtiöt, jotka ovat jo poistuneet osittain käytöstä, tarjosivat ensimmäistä nostoa varten nostokuluttomia lainoja.

Nykyään riittää kun haet lainaa esimerkiksi OmaLainalta, Rahalaitokselta tai Zmartalta ja saat useita lainatarjouksia joista suurin osa ei peri nostokuluja lainkaan, koska kyseessä on kertalainat.

Kertalainalla tarkoitan lainaa, joka maksetaan tilille kerralla eikä luotontapaan nostojen yhteydessä erissä.

Luottokortit ovat nostokuluttomia

Tässä kohtaa mainittakoon esimerkiksi Bank Norwegian, joka tarjoaa sekä kulutusluottoa, että luottokorttia.

Bank Norwegianin myöntämässä luottokortissa ei ole vuosimaksua, eikä nostokuluja vaan luotolle on asetettu kiinteä 19,9% korko.

Lisäksi ensimmäiset 40 vuorokautta ovat korotonta maksuaikaa, joka tarkoittaa, että maksaessasi luoton takaisin vajaan kahden kuukauden sisällä et joudu maksamaan lainastasi lainkaan kuluja.

Sen lisäksi, että saat kerrytettyä bonuspisteitä joilla saat rahanarvoisia etuja.

Lue lisää: Bank Norwegianin luottokorista

Älä murehdi nostokuluttomuudesta

On turha huolehtia lainojen nostokuluttomuudesta, sillä ne ovat lainsäädännön myötä niin pieniä eriä, että niiden vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin on marginaalinen.

Jos kyseessä on pikavippi, voi asia olla toisenlainen.

Mitä pienempi lainasumma on, sitä korkeammaksi todellisen vuosikoron nousevat muut lainan yhteydessä perittävät kustannukset. 

Tämä muutos oli etenkin vanhanliiton joustoluotoille kova paikka, kun korkoja säädettiin.

Lainaa ilman nostokuluja - UKK

Peritäänkö asuntolainasta nostokuluja? 

Yleisesti ottaen perinteisten pankkien tarjoamista asuntolainoista peritään nostokuluja. 

Periikö kaikki lainantarjoajat samanlaiset nostokulut? 

Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on omanlaiset lainakulut, jonka takia lainojen kilpailuttamista ei kannata unohtaa. Kilpailuta lainat maksuttomasti Omalainan avulla ja katso minkälaisen koron sekä kulut lainasi sisältää. 

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti