Lainaa toiminimelle

Toiminimiyrittäjille, jossa omat rahat ovat pelissä voi tulla vastaan hetkiä jolloin rahoitusta tarvitaan ja vieläpä nopealla aikataululla. Etenkin osakeyhtiöiden lainoista ja rahoituksista puhutaan useasti, mutta toiminimien rahoitusvaihtoehdot jäävät vähemmälle huomiolle.

Tässä artikkelissa perehdymme kysymykseen mistä toiminimelle lainaa mahdollisimman edullisesti.

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 70.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 10.000€

Maksuajat:
3 – 54kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Mistä lainaa toiminimelle?

Samalla tavoin kuin osakeyhtiöt myös toiminimiyrittäjät tarvitsevat lainaa. Suurin osa näistä elinkeinoharjoittajista tarvitsee investointeja esimerkiksi laitteisiin tai muihin yritystoiminnan pyörittämisessä tarvittaviin asioihin.

Toiminimelle lainaa voi hakea kolmella eri tavalla, jotka ovat pankkilainat, vakuudettomat yrityslainat ja Finnvera.

Kuitenkin kaikki nämä kolme tapaa ovat hyvin tarkkoja kriteereiden suhteen, joista alhaisimmat kriteerit on vakuudettomilla yrityslainoilla.

Pääedellytys toiminimen lainalle on kuitenkin y-tunnuksen voimassaolo.

Lue myös: lainaa osakeyhtiölle

Mikä on toiminimi?

Toiminimi on yksi yleisimmistä yritysmuodoista Suomessa osakeyhtiön lisäksi. Toiminimellä tarkoitetaan usein yksityistä elinkeinoharjoittajaa, jolla viitataan yrittäjään joka toimii toiminimen alla.

Toiminimen käyttöön saadaan yksinoikeus kun se rekisteröidään kaupparekisteriin tai se vakiinnutetaan. Helpoin ja tyypillisin tapa aloittaa toiminimiyritys on rekisteröidä se kaupparekisteriin.

Mitä toiminimi edellyttää?

Nimen on oltava yksilöllinen tunniste omistajan yritystoiminnasta, joka tarkoittaa että geneeristä termiä kuten esimerkiksi putkimies ei voi rekisteröidä toiminimeksi.

Toiminimen tulee selvästi erottua muista jo olemassa olevista toiminimistä siten, että se on yksilöitävissä ja tunnistettavissa eikä sitä ole mahdollista sekoittaa muihin nimiin.

Nimessä ei myöskään saa käyttää toisten toimi-, taititeilija, valtakunnallista- tai kansainvälitystä nimitystä. Eikä nimellä saa missään tapauksessa johtaa harhaan.

lainaa toiminimelle

Pankkilaina toiminimiyrittäjälle

Perinteiset kivijalkapankit ovat valmiita lainaamaan rahaa toiminimiyrittäjille, jos heidän liiketoimintansa täyttää vaaditut kriteerit. Lainoihin vaadittavat kriteerit vaihtelevat merkittävästi eri pankkien välillä, joten ne kannattaa kilpailuttaa.

Lue myös: pankkien kilpailutus

Pankkilainojen korot ovat alhaisempia kuin muut yritysrahoitusmuodot, mutta lainan saaminen on huomattavasti haastavampaa ja työläämpää.

Jos hakee pienemää alle kymmenen tuhannen euron lainaa, voi olla järkevämpää kääntää katse suoraan vakuudettomiin yrityslainoihin, jotka on mahdollista saada jo samana päivänä.

Kaikki yli kymmenen tuhatta euroa olevat rahoitustarpeet kannattaa vertaille eri perinteisten pankkien kesken. Näissä lainapäätöksen kesto ei haittaa, sillä säästö voi olla liiketoiminnan kannalta mittava.

Lue myös: lainapäätös

Vakuudettomat yrityslainat verkosta

Verkossa toimii useita palveluita, jotka ovat erikoistuneet osakeyhtiöiden ja toiminimien rahoitukseen.

Vaikka näissä vakuudettomissa yrityslainoissa mainitaan termi vakuudeton. Vaativat ne silti usein reaalivakuuksia lainaltaan eli toisinsanoen lainoille tarvitaan takaaja.

Lue myös: lainan vakuudet

Jos olet toiminimiyrittäjä voit myös itse taata henkilökohtaisesti oman yrityslainasi.

Lue myös: lainan takaaminen

Vinkki: monet ovat kertoneet saaneensaa kaikkia yrityslainoja edullisempaa lainaa liiketoiminnan pyörittämiseen perinteisiltä kuluttajaluototukseen erikoistuneilta laitoksilta.

Eli he ovat hakeneet henkilökohtaista lainaa, jolla ovat rahoittaneet omaa liiketoimintaansa.

Tästä syystä listasimme sivun yläosaan kaikkein edullisimmat rahoituslaitokset, joilta voit saada tämän hetken halvimmat lainatarjoukset.

Lue myös: vakuudettomat yrityslainat

Finnveralta lainaa toiminiyrittäjälle

Finnvera on valtion omistama yritysrahoitukseen erikoistunut rahoitusyhtiö, jota tarjotaan monelle ensimmäisenä rahoitusvaihtoehtonta.

Palvelu tarjoaa melko edullista rahoitusta, siten että se rahoittaa osan lainasta ja loput jäljelle jäävästä lainasta rahoittaa esimerkiksi pankki.

Tarvittaessa Finnveralta on mahdollista saada myös takauksia yrityslainoille, mikäli tilanne niin vaatii.

Ainoana haittapuolena voidaan pitää prosessien kestoja. Lainan saamisessa voi kestää useita viikkoja, sillä järjestelmä on melko byrokraattinen ja vaatii paljon papereita ja tositteita.