Lainaa ylivelkaantuneelle

Artikkeli päivitetty 15. Maaliskuu, 2023

Joudutko rahoittamaan yhä useammat menosi lainalla? Onko lainoja jo useita, vai onko yksi suurempi laina vielä lyhennettävänä?

Yhä harvempi lainanhakija saa uuttaa lainaa pankeilta sen jälkeen kun avoinna on jo yksi kulutusluotto. Pankit ovat kiristäneet luotonantopolitiikkaansa lähes vuosittain.

Vaikka nykyisen lainan hallinnointi ja lyhennykset olisi hoidettu moitteettomasti ei lainaa silti välttämättä myönnetä vedoten ylivelkaantumiseen.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,56%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
  • Mitä on ylivelkaantuminen?
  • Lainaa ylivelkaantuneelle
  • Kokeile järjestelylainaa nykyisten lainojen halpuuttamiseen
  • Kunnan sosiaalinen luotto
  • Lainaa ylivelkaantuneelle – UKK
  • Lyhyt yhteenveto

Mitä on ylivelkaantuminen?

Ylivelkaantumisella tarkoitetaan tilannetta, jossa yksittäinen kotitalous ajautuu maksuvaikeuksiin nykyisten maksujen kanssa.

Ylivelkaantuminen ei synny yhdessä yössä ja siihen liittyy usein suurempia taloudellisia ongelmia, kuten esimerkiksi sairastuminen tai työttömyys.

On harmi, että pankit kiristävät rahoituspolitiikkaansa juuri niiden asiakkaiden kohdalla, jotka oikeasti tarvitsisivat akuuttia rahoitusta pitääkseen nykyisen taloudellisen tilanteen ennallaan vaikeiden aikojen yli.

Me tartuimme tähän ongelmaan ja selvitimme mitä vaihtoehtoja “ylivelkaantuneella” on saada lainaa ylipäänsä.

lainaa ylivelkaantuneelle

Lainaa ylivelkaantuneelle

Mistä lainaa ylivelkaantuneelle, kun perinteiset pankit on jo kokeiltu ja poissuljettu vaihtoehto?

Jäljelle jäävät yksityiset yritykset ja rahoituslaitokset, jotka tarjoavat lainoja kuluttajille. Kuluttajalainoissa on oltava tarkkana, etenkin jos talous on jo valmiiksi ylikuormittunut.

Lainat kannattaa hakea käyttämällä lainanvälityspalvelua, jotka esittelimme jo sivun yläosassa.

Välityspalveluiden avulla saat samalla vastauksen useammalta pankilta, jolloin sinun ei tarvitse lähettää lainahakemusta erikseen jokaiseen palveluun.

Huolimatta siitä, että lainahakemus toimitetaan yli 30 pankille, voi silti suurin osa lainapäätöksistä olla kielteisiä. 

Joukosta voi kuitenkin löytyä rahoitustarjouksia jotka saattavat sopia nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen.

Kokeile järjestelylainaa nykyisten lainojen halpuuttamiseen

Yksivaihtoehto jota kannattaa vakavasti harkita on järjestelylaina.

Järjestelylainan on tarkoitus toimia lainojen yhdistämisen ratkaisuna siten, että saat uuden ison järjestelylainan, jonka tarkoituksena on maksaa takaisin nykyiset kalliimmat lainat heti.

Kun aikaisemmat lainat on maksettu pois, jäljelle jää yksi merkittävästi edullisempi laina, jolloin lainakustannukset pienenevät, lyhennykset pienenevät ja lainan hallinnointi helpottuu.

Järjestelylainan avulla voi myös muuttaa nykyistä lainasuunnitelmaa siten, että pidentää takaisinmaksuaikaa uuden lainan avulla esimerkiksi 5 vuotta, joka nostaa lainakustannuksia, mutta pienentää hetkittäistä kuormitusta alentaen lainalyhennysten suuruuksia.

Muista kuitenkin, että varma järjestelylaina harvemmin löytyy ensi yrittämällä. Monesti mukaan on otettava yhteishakija, jotta korot saadaan halvemmaksi kuin aikaisemmissa lainoissa.

Poikkeuksen muodostavat tietysti osamaksut ja luottokorttivelat joiden korot ja kustannukset ovat tällä hetkellä huomattavasti korkeampia kuin vakuudettomissa lainoissa.

Kunnan sosiaalinen luotto

Pahasti ylivelkaantunut voi harktia myös kunnan sosiaalista luottoa tai Takuusäätiön tarjoamaa velkajärjestelyä. Tässä osiossa käymme läpi näitä molempia vaihtoehtoja. 

Käytännössä sosiaalinen luotto on kunnan myöntämä edullinen laina, joka käytetään välttämättömien hankintojen tekemiseen tai velkojen pois maksamiseen. Luottoa tarjotaan pienituloisille, mutta maksukykyisille ihmisille. 

Suomessa on noin 30 kuntaa, jotka myöntävät sosiaalista luottoa. Alkuun kannattaa tarkistaa oman asuinkunnan nettisivuilta tarjoaako kuntasi sosiaalista luototusta. 

Takuusäätiön tarjoama velkajärjestely 

Yksityishenkilön velkajärjestely on viimeinen keino pyrkiä järjestämään omat velat. Käytännössä käräjäoikeus voi myöntää sen vasta, kun velkoja on yritetty maksaa ensin ulosoton kautta. Ennen tätä vaihtoehtoa pitää yrittää maksaa tai järjestellä velat jollain toisella keinolla.

Lainaa ylivelkaantuneelle - UKK

Mistä varma järjestelylaina?

Minkään lainan saaminen ei ole varmaa, mutta voit testata lainamahdollisuuksiasi lähettämällä maksuttoman hakemuksen järjestelylainaa tarjoavalle taholle. 

Mistä iso järjestelylaina?

Iso järjestelylaina on mahdollista saada usean eri lainanantajan avulla. Voit esimerkiksi hakea vakuudetonta järjestelylainaa Omalainalta jopa 60 000 euroon asti. Täytä maksuton hakemus ja katso millaista järjestelylainaa voit saada. 

Mitä tehdä kun on ylivelkaantunut?

Ylivelkaantuneessa tilanteessa kannattaa alkuun pyrkiä lyhentämään sitä kaikista korkeakorkoisinta lainaa. Joissain tapauksissa lainojen yhdistäminen voi myös helpottaa. Jos ongelmaa ei pysty selättämään, voi ainoaksi vaihtoehdoksi jäädä Takuusäätiön tarjoama velkajärjestely. 

Mistä lainaa ylivelkaantuneelle?

Ensinnäkin ylivelkaantuneen ei kannata ensimmäisenä hakea uutta lainaa, jolla maksaa nykyiset lainat  pois. Alkuun kannattaa ottaa yhteyttä luotonmyöntäjään ja sen jälkeen pyrkiä aloittamaan lainojen lyhentäminen aina korkeakorkoisimmasta luotosta.

Lyhyt yhteenveto

Ylivelkaantuneen on merkittävästi vaikeampi saada lainaa, mutta hakemalla esimerkiksi järjestelylainaa nykyisten lainojen tilalle, voi lainan hakeminen helpottua huomattavasti.

Kun perinteiset pankit on jo kokeiltu ja lainaa ei siltikään heru, on pakko ajatella muita rahoitustapoja, kuten esimerkiksi verkosta haettavia suurempia yhdistelylainoja.

Lisää tietoa:

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti