Lainaa ylivelkaantuneelle

Joudutko rahoittamaan yhä useammat menosi lainalla? Onko lainoja jo useita, vai onko yksi suurempi laina vielä lyhennettävänä?

Yhä harvempi lainanhakija saa uuttaa lainaa pankeilta sen jälkeen kun avoinna on jo yksi kulutusluotto. Pankit ovat kiristäneet luotonantopolitiikkaansa lähes vuosittain.

Vaikka nykyisen lainan hallinointi ja lyhennykset olisi hoidettu moitteettomasti ei lainaa silti välttämättä myönnetä vedoten ylivelkaantumiseen.

Lainasumma
100 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,19% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,25% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,42% – 20%

Lainasumma
1.000 – 60.000€

Takaisinmaksu
12 – 180 kk

Korko
4,56% – 20%

Mitä on ylivelkaantuminen?

Ylivelkaantumisella tarkoitetaan tilannetta, jossa yksittäinen kotitalous ajautuu maksuvaikeuksiin nykyisten maksujen kanssa.

Ylivelkaantuminen ei synny yhdessä yössä ja siihen liittyy usein suurempia taloudellisia ongelmia, kuten esimerkiksi sairastuminen tai työttömyys.

On harmi, että pankit kiristävät rahoituspolitiikkaansa juuri niiden asiakkaiden kohdalla, jotka oikeasti tarvitsisivat akuuttia rahoitusta pitääkseen nykyisen taloudellisen tilanteen ennallaan vaikeiden aikojen yli.

Me tartuimme tähän ongelmaan ja selvitimme mitä vaihtoehtoja “ylivelkaantuneella” on saada lainaa ylipäänsä.

lainaa ylivelkaantuneelle

Lainaa ylivelkaantuneelle

Mistä lainaa ylivelkaantuneelle, kun perinteiset pankit on jo kokeiltu ja poissuljettu vaihtoehto?

Jäljelle jäävät yksityiset yritykset ja rahoituslaitokset, jotka tarjoavat lainoja kuluttajille. Kuluttajalainoissa on oltava tarkkana, etenkin jos talous on jo valmiiksi ylikuormittunut.

Lainat kannattaa hakea käyttämällä lainanvälityspalvelua, jotka esittelimme jo sivun yläosassa.

Välityspalveluiden avulla saat samalla vastauksen useammalta pankilta, jolloin sinun ei tarvitse lähettää lainahakemusta erikseen jokaiseen palveluun.

Huolimatta siitä, että lainahakemus toimitetaan yli 30 pankille, voi silti suurin osa lainapäätöksistä olla kielteisiä. Joukosta voi kuitenkin löytyä rahoitustarjouksia jotka saattavat sopia nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen.

Kokeile järjestelylainaa nykyisten lainojen halpuuttamiseen

Yksivaihtoehto jota kannattaa vakavasti harkita on järjestelylaina.

Järjestelylainan on tarkoitus toimia lainojen yhdistämisen ratkaisuna siten, että saat uuden ison järjestelylainan, jonka tarkoituksena on maksaa takaisin nykyiset kalliimmat lainat samantien.

Kun aikaisemmat lainat on maksettu pois, jäljelle jää yksi merkittävästi edullisempi laina, jolloin lainakustannukset pienenevät, lyhennykset pienenevät ja lainan hallinointi helpottuu.

Järjestelylainan avulla voi myös muuttaa nykyistä lainasuunnitelmaa siten, että pidentää takaisinmaksuaikaa uuden lainan avulla esimerkiksi 5 vuotta, joka nostaa lainakustannuksia, mutta pienentää hetkittäistä kuormitusta alentaen lainalyhennysten suuruuksia.

Muista kuitenkin, että varma järjestelylaina harvemmin löytyy ensi yrittämällä. Monesti mukaan on otettava yhteishakija, jotta korot saadaan halvemmaksi kuin aikaisemmissa lainoissa.

Poikkeuksen muodostavat tietysti osamaksut ja luottokorttivelat joiden korot ja kustannukset ovat tällä hetkellä huomattavasti korkeampia kuin vakuudettomissa lainoissa.

Lyhyt yhteenveto

Ylivelkaantuneen on merkittävästi vaikeampi saada lainaa, mutta hakemalla esimerkiksi järjestelylainaa nykyisten lainojen tilalle, voi lainan hakeminen helpottua huomattavasti.

Kun perinteiset pankit on jo kokeiltu ja lainaa ei siltikään heru, on pakko ajatella muita rahoitustapoja, kuten esimerkiksi verkosta haettavia suurempia yhdistelylainoja.

Lisää tietoa: