Laina eston poistaminen

Osa meistä on saattanut joskus olla tilanteessa jossa laina esto tarvinnut laittaa päälle. Eli toisin sanoen joko luotonantajan sivuilla oleva lainakielto tai kokonaisvaltainen omaehtoinen luottokielto on ollut käytössä.

Tiedämme miten laitamme eston päälle, mutta miten luottokiellon purkaminen tai eston poistaminen?

Lainaa:
100 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1000 – 60.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 70.000€

Maksuajat:
12 – 180kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 10.000€

Maksuajat:
3 – 54kk

Ikävaatimus:
20 vuotta

Miten laina esto poistetaan?

Voi olla, että sinulla on vain luotonantajakohtainen luottokielto joka on asetettu luotonantajan sivuilta tai soittamalla asiakaspalveluun.

Näissä tapauksissa sinun on oltava yhteydessä juuri kyseiseen luotonantajaan.

Lue myös: miksi en saa lainaa?

Jos luottokielto puolestaan on asetettu omaehtoisesti esimerkiksi Asiakasteidon tai Bisnoden avulla on menetelmä hieman erilainen.

Luottokielto on nopea poistaa, mutta se täytyy tehdä harkitusti. Muista minkä takia olet alunperin asettanut luottokiellon voimaan?

Oliko lainaaminen liian holtinonta? Otitko lainaa vaikka taloutesi ei sitä olisi sallinut? Pohdi tälläisiä kysymyksiä ennen kuin päätät poistaa luottokiellon.

Lue myös: tarkista luottotiedot ilmaiseksi

Luottokiellon poistaminen

Luottokiellon poistaminen tapahtuu joko Asiakastiedon tai Bisnoden sivuilla samalla tavalla kuin olet sen asettanut voimaan.

Eli kirjaudu verkkopankkitunnuksilla jompaan kumpaan palveluista josta näet asetukset asettamallesi kiellolle. Luottokiellon päälle asettaminen maksoi noin 15 – 20 euroa.

Luottokiellon poistaminen puolestaan on maksutonta, jonka jälkeen päätös astuu voimaan heti ja merkintä häviää rekisteristä.

Tämän jälkeen luotonantajat voivat tehdä sinulle lainatarjouksia heti.

luottokiellon poistaminen

Nyt kun luottokielto on poistettu

Luottokiellon poistaminen tarkotittaa, että sinulla voi taas olla riski velkaantua mikäli et muista alkuperäistä syytä luottokiellon voimaan asettamiselle.

Merkinnät luottorekistereistä on hävinnyt eikä luotonantajat näe enää estettä lainan maksamiselle.

Jos huomaat, että lainaamisesi on holtitonta tai velkaantuminen tuntuu uhkaavalta ja realistiselta muista olla yhteydessä heti maksuttomaan velkaneuvontaan jotta ongelma ei pääse paisumaan.

Jääkö siitä merkintä?

Kuten aikaisemmin mainitsimme omaehtoisesta luottokiellosta ei jää merkintää rekistereihin. Tämän järjestelmän tarkoituksena on vain turvata kuluttajan asema jos hän itse huomaa ongelmia omassa rahankäytössään.

Tämä on erinomainen varotoimenpide etenkin nuorille aikuisille jotka saattavat olla muita alttiimpia velkavaikeuksiin joutumiselle.

Hyödyllisiä linkkejä: