luottokiellon poistaminen

Laina eston poistaminen

Artikkeli päivitetty 15. Maaliskuu, 2023

Osa meistä on saattanut joskus olla tilanteessa jossa laina esto tarvinnut laittaa päälle. Eli toisin sanoen joko luotonantajan sivuilla oleva lainakielto tai kokonaisvaltainen omaehtoinen luottokielto on ollut käytössä.

Tiedämme miten laitamme eston päälle, mutta miten luottokiellon purkaminen tai eston poistaminen?

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.

Miten laina esto poistetaan?

Voi olla, että sinulla on vain luotonantajakohtainen luottokielto joka on asetettu luotonantajan sivuilta tai soittamalla asiakaspalveluun.

Näissä tapauksissa sinun on oltava yhteydessä juuri kyseiseen luotonantajaan.

Lue myös: miksi en saa lainaa?

Jos luottokielto puolestaan on asetettu omaehtoisesti esimerkiksi Asiakastiedon tai Bisnoden avulla on menetelmä hieman erilainen.

Luottokielto on nopea poistaa, mutta se täytyy tehdä harkitusti. Muista minkä takia olet alun perin asettanut luottokiellon voimaan?

Oliko lainaaminen liian holtitonta? Otitko lainaa vaikka taloutesi ei sitä olisi sallinut? Pohdi tällaisia kysymyksiä ennen kuin päätät poistaa luottokiellon.

Lue myös: tarkista luottotiedot ilmaiseksi

Luottokiellon poistaminen

Luottokiellon poistaminen tapahtuu joko Asiakastiedon tai Bisnoden sivuilla samalla tavalla kuin olet sen asettanut voimaan.

Eli kirjaudu verkkopankkitunnuksilla jompaan kumpaan palveluista josta näet asetukset asettamallesi kiellolle. Luottokiellon päälle asettaminen maksoi noin 15 – 20 euroa.

Luottokiellon poistaminen puolestaan on maksutonta, jonka jälkeen päätös astuu voimaan heti ja merkintä häviää rekisteristä.

Tämän jälkeen luotonantajat voivat tehdä sinulle lainatarjouksia heti.

Nyt kun luottokielto on poistettu

Luottokiellon poistaminen tarkoittaa, että sinulla voi taas olla riski velkaantua mikäli et muista alkuperäistä syytä luottokiellon voimaan asettamiselle.

Merkinnät luottorekistereistä on hävinnyt eikä luotonantajat näe enää estettä lainan maksamiselle.

Jos huomaat, että lainaamisesi on holtitonta tai velkaantuminen tuntuu uhkaavalta ja realistiselta muista olla yhteydessä heti maksuttomaan velkaneuvontaan, jotta ongelma ei pääse paisumaan.

Usein kysytyt kysymykset laina eston poistamisesta

Miten poistaa luottokielto?

Oma luottokielto merkintä on mahdollista poistaa asiakastiedon verkkosivuston kautta. Merkintää ei voi poistaa toisen henkilön puolesta vaan se tulee tehdä itse.

Milloin omaehtoinen luottokileto poistuu?

Oma luottokielto -merkintä tai omaehtoinen luottokielto on voimassa 1-2 vuotta, mutta halutessaan sen pystyy itse poistamaan jo aiemmin.

Jääkö siitä merkintä?

Kuten aikaisemmin mainitsimme omaehtoisesta luottokiellosta ei jää merkintää rekistereihin. 

Tämän järjestelmän tarkoituksena on vain turvata kuluttajan asema jos hän itse huomaa ongelmia omassa rahankäytössään.

Tämä on erinomainen varotoimenpide etenkin nuorille aikuisille jotka saattavat olla muita alttiimpia velkavaikeuksiin joutumiselle.

Hyödyllisiä linkkejä:

Harkitsetko lainaa? Vertaile ensin.
Helposti ja nopeasti