Tililuotto

Artikkeli päivitetty 10. Toukokuu, 2024

Tililuotto on jatkuva tai joustava luotto, joka voi olla joko luottokortin maksuominaisuus tai irrallinen netissä tai mobiiliapplikaatiossa toimiva luottotili. 

Luottotilejä voi saada aina 10 000 euroon asti sekä verkossa että luottokortilla ilman vakuuksia.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,1%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
500 - 60.000€
Maksuaika
1 - 20 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
  • Mikä on Tililuotto?
  • Jatkuva tililuotto toimii aina
  • Onko tililuotto järkevä rahoitusratkaisu?

Mikä on Tililuotto?

Tililuotto, kuten nimikin sanoo on luottotili. Termi tililuotto on vain yksi monista synonyymeistä kuvaamaan jatkuvaa tai joustavaa lainaa.

Tililuoton erityispiirteet:

  • Luoton käyttäminen on nopeaa ja helppoa. Luottoa ei ole pakko käyttää vaan sopimuksen mukaisesti rahaa voi nostaa tai maksukorttia voi käyttää aina kun sitä tarvitsee.
  • Kulut maksetaan vain jos rahaa nostetaan omaan käyttöön. Toisin sanoen luottosopimuksen tekeminen on maksutonta eikä sen ylläpito useimmiten maksa mitään. Näin luottotilin voi avata jo hyvissä ajoin vaikka ennen tulevaa lomamatkaa.
  • Korotonta maksuaikaa jopa 30 – 40 vuorokautta. Monesti tililuotoille on tyypillistä koroton maksuaika ennen kuin kulut alkavat raksuttaa. Etenkin Bank Norwegianin luottokortti on tunnettu 40 vuorokauden maksuttomasta luotto-ajastaan.
 

Lue myös: lomalaina

Kaikkein tunnetuin käytössä oleva termi kuvaamaan tililuottoja on joustoluotto.

Vaikka tämä lainatuote on lähes täysin samanlainen kuin esimerkiksi kulutusluotto on siinä yksi poikkeus: Kulutusluotot maksetaan aina kerralla tilille, mutta joustavissa lainoissa rahaa tai maksukorttia voi käyttää tarpeensa mukaan.

Näin luottotili on aina käytössä kun rahoituksen tarve iskee, eikä lainanhakijan tarvitse lähettää uutta lainahakemusta saadakseen lainaa.

tililuotto

Jatkuva tililuotto toimii aina

Tililuotoista tuli supersuosittuja vuoden 2013 lakimuutoksen jälkeen kun perinteisille pikavipeille asetettiin korkokatto ja niiden toimintaa rajoitettiin.

Lue myös: uusi korkokatto lainoille 2020

Tämä johti varsinaisten jatkuvien luottojen syntymiseen, jossa asiakas voi nostaa rahaa aina silloin jos tarve yllättää ja muutoin ei hän joudu maksamaan tilin ylläpidosta mitään.

Joissakin limiittiluotoissa kuitenkin saattaa olla tilinhoitopalkkioita tai muita maksuja liitettynä tilin ylläpitoon vaikket nostaisi yhtään rahaa.

Esimerkiksi perinteisten pankkien joustoluotoissa on usein korkeat tilinhoitopalkkiot, joka tarkoittaa ettei tiliä voi ylläpitää ilman kustannuksia.

Onko tililuotto järkevä rahoitusratkaisu?

Tililuotto on monelle paras mahdollinen ratkaisu jos rahan tarve ei ole suuri kertalaina. Pienempään ja silloin tällöin yllättävään rahantarpeeseen tilinluotot ovat paras vastaus.

Näiden lainojen helppous voi kuitenkin johtaa velkaongelmiin melko helposti jos rahat ovat tiukilla, sillä rahat nostaminen onnistuu vain napin painalluksella, kun luottotili on avattu.

Lue myös: luottotietojen menettäminen

Jos luottoa käyttää siten, että maksaa velan pois aina ennen korottoman ja kuluttoman ajan umpeutumista ei lainatusta rahasta tarvitse maksaa yhtään mitään.

Joustavat luotot eivät kuitenkaan missään tapauksessa sovi suurempiin lainoituksiin kuten remonttilainaan tai venelainaan.

Muista vertailla tililuotot

Samalla tavalla kuin muutkin rahoitustuotteet ja pankit, myös tililuotot kannattaa vertailla.

Tuskin haluat maksaa ylimääräisiä tilinhoitopalkkioita jos tavoitteenasi oli saada esimerkiksi vuosimaksuton luottokortti jossa on korotonta maksuaikaa.

Lue myös: koroton pikavippi

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti