Lainaa 10 000 € - tee maksuton vertailu ja hae lainaa ilman vakuuksia

Artikkeli päivitetty 7. Maaliskuu, 2023

Lainaa 10 000 euroa on yks haetuimmista lainasummista, sillä pystyy rahoittamaan niin pienemmät kuin suuremmatkin hankinnat.

Vertaile kaikki lainantarjoajat ja hae edullista 10 000 euron lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Lainavertailun voi toteuttaa maksuttomasti ja sen tekeminen ei sido vielä mihinkään.

L Tästä syystä voit luottaa meihin
Me Luottopalvelut, teemme kovasti töitä sen eteen, että sivustomme pysyy ajankohtaisena ja luotettavana tiedonlähteenä verkossa. Tarkistamme säännöllisesti kaikki vanhat artikkelimme. Kaikki sivustomme kirjoittajat ovat taustatarkistettuja, luotettavia asiantuntijoita pitkällä historialla rahoitusalalta.
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
100 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,19%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,42%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
5/5
5.0
Luottopalvelut arvio
Korko (alk)
4,56%
Lainasumma
1.000 - 60.000€
Maksuaika
1 - 15 vuotta
Opit nämä asiat:
 • Vakuudeton 10 000 euron laina 1-15 vuoden maksuajalla
 • Miksi lainat kannattaa vertailla?
 • Mihin käyttötarkoituksiin 10 000 euron laina riittää?
 • 10000 € lainaa ilman vakuuksia
 • Kuka voi saada 10000 € lainan?
 • Huomioon otettavia asioita lainan hakemisessa
 • Tee taloudellisesti fiksu päätös ja vertaile lainat Luottopalveluiden avulla
 • Usein kysytyt kysymykset 10 000 euron lainasta

Vakuudeton 10 000 euron laina 1-15 vuoden maksuajalla

Oliko tarkoituksenasi saada edullinen 10 000 euron laina ilman vakuuksia tai takaajia? Olet jo ehkä löytänyt edullisen lainantarjoajan, mutta et ole sataprosenttisen varma miten pitkä laina-aika kannattaa ottaa.

Tyypillisesti suurempiin lainoihin valitaan aina hieman pidempi maksuaika. Laina-aika kannattaa suunnitella siten, että se mukautuu omaan talouteesi sopivaksi eikä maksuaikataulu suunnitelmassa pysyminen ole ongelma.

Suurin osa sivustoltamme löytyvien palveluiden tarjoamissa lainoissa on 1-15 vuoden maksuaika. Takaisinmaksuaikaan vaikuttaa myös hakemasi lainasumma. Vaikka olisitkin esimerkiksi ottanut lainallesi 10 vuoden maksuajan, voit halutessasi hoitaa takaisinmaksun nopeammassa aikataulussa.

Lainan ennenaikainen takaisinmaksaminen alentaa lainakustannuksia ja korkoa. Laina-aika kannattaa valita niin että kuukausierät pysyvät maltillisina.

Olipa tarkoituksenasi hakea lainaa 1000 euroa tai 10 000 euroa, lainat kannattaa aina kilpailuttaa.

Sen avulla voit tehdä suuria säästöjä koroissa ja lainanhoitokuluissa. Lainojen vertailemisen voi suorittaa helpoiten lainavertailupalvelussa.

Kilpailutuksen avulla voit saada yhdellä hakemuksella 30 eri pankin sekä rahoituslaitoksen tarjoukset. Suuri määrä tarjouksia antaa mahdollisuuden saada kokonaisvaltaisemman kuvan tämän hetken lainamarkkinatilanteesta.

Miksi lainat kannattaa vertailla?

Lainojen vertaileminen on erityisen tärkeää, sillä korkotasoissa voi olla suuriakin vaihteluita eri pankkien välillä. Kulutusluottojen korkotaso voi tällä hetkellä olla minimissään 4 % ja maksimissaan 20 %.

Lainasta ei kannata maksaa turhaan suurta korkoa, jos tarjolla on edullisempia vaihtoehtoja. Valitsemalla edullisen lainan, voit tehdä suuriakin säästöjä.

Lainojen vertaileminen on maksutonta lainavertailupalvelua hyödyntäen. Jos haluat päästä vielä helpommalla, suosittelemme, että valitset sellaisen palvelun, jonka kautta saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Mihin käyttötarkoituksiin 10 000 euron laina riittää?

Kyseisen lainasummanhan voi käyttää ihan mihin tahansa haluaakaan. Tyypillisesti se käytetään lainojen yhdistämiseen, auton hankintaan, remonttiin, häihin tai muuhun harkittuun asiaan.

Tässä vielä tarkemmin avattuna 10 000 euron lainan käyttökohteita:

Lainojen yhdistäminen – Useat pienlainat tai osamaksut voi rasittaa taloutta tai niiden maksaminen ei onnistu. Joskus apu voi löytyä lainojen yhdistämisestä. Useiden maksujen sijaan lyhennettävänäsi olisi vain yhden lainan korko sekä kustannukset. Lainan maksaminen helpottuu ja tiedät tarkalleen, miten paljon lainaa on vielä lyhennettävänä.

Varsinkin jos olet ottanut osamaksuja tai lainoja useasta eri paikasta, voi niiden hallitseminen ja maksaminen olla hankalaa. Yhdistelylainalla pystyt niputtamaan kaikki nykyiset lainasi yhteen. 

Kilpailuta lainat ja löydä edullisin yhdistelylainatarjous.

Auton osto – Kyseisellä lainasummalla pystyt joko osittain tai kokonaan rahoittamaan kauan haaveilemasi auton. Elämässäsi voi olla sellainen tilanne, että et pysty säästöilläsi kustantamaan auton ostoa. Tämän tilanteen paikkaamiseksi voi harkita vakuudettoman lainan hakemista.

Häät – Häät ovat ainutlaatuinen tapahtuma elämässä ja niihin liittyvistä asioista ei varmastikaan haluta tinkiä. Usein häihin halutaan kutsua kaikki rakkaat läheiset ja sukulaiset. Häihin liittyy paljon kaikenlaisia kustannuksia mm. hääpaikka, ruoka, hääpuvut, koristeet, ohjelma, juomat ja tietenkin häämatka.

Ennen aikaa sukulaiset ja läheiset halusivat sponsoroida hääparia maksamalla jonkun tietyn summan, joka käytettiin häiden järjestelyihin. Nykyään tällainen käytäntö on jäänyt taka-alalle ja hääpari itse kustantaa kaikki häihin liittyvät kulut.

Rahaa voi kulua hääjärjestelyihin jopa useita kymmeniä tuhansia euroja, jonka takia säästöt eivät välttämättä riitä kustantamaan niitä. Tästä syystä monet rahoittavat häänsä häälainalla. 10 000 eurolla voi saada, jos vaikka minkälaiset häät.

10000 € lainaa ilman vakuuksia

Voit saada 10 000 euron lainan ilman vakuuksia, kunhan olet iältäsi vähintään täysi-ikäinen, luottotietosi ovat puhtaat ja saat säännöllistä palkka- tai eläketuloa.

Lainaa on mahdollista hakea myös yhteishakijan kanssa, jolloin voit saada lainallesi edullisemman koron ja paremmat ehdot. Yhteishakija voi olla esimerkiksi oma avio- tai avopuoliso tai muu läheinen sukulainen.

Rinnakkaishakija vastaa lainasta samalla tavalla kuin päähakija. Usein pankit katsovat, että rinnakkaishakijan kanssa haettuun lainaan voidaan tarjota edullisempaa korkoa. 

Tämä johtuu siitä, että kun lainasta vastaa yhden sijaan kaksi henkilöä, minimoi se luottotappioriskiä.

Kuka voi saada 10000 € lainan?

Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on omanlaiset ehdot, jotka tulee täyttää. Tyypillisesti lainaa on mahdollista hakea, kunhan täyttää ainakin seuraavat perusehdot:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Saat säännöllistä palkka- tai eläketuloa
 • Luottotietosi ovat puhtaat
 

Huomioithan, että nämä edellä mainitut asiat kuuluvat perusehtoihin ja jollain lainantarjoajalla voi olla tätäkin tiukemmat kriteerit. Esimerkiksi joku voi vaatia korkeampaa ikää tai suurempia kuukausituloja.

10 000 euron lainaa voi saada täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Vaikka täyttäisitkin kaikki nämä perusvaateet, voit siitä huolimatta saada kielteisen luottopäätöksen.

Tyypillisesti tämä voi johtua siitä, että hakijalla on tuloihin nähden liikaa velkaa tai tulot ovat epäsäännölliset. Huonosti ja väärin täytetty hakemus voi myös johtaa kielteiseen lainapäätökseen.

Hakemuksen täyttämiseen kannattaa varata riittävästi aikaa ja tarkistaa, että jokainen kohta on täytetty huolellisesti omilla tiedoilla.

Huomioon otettavia asioita lainan hakemisessa

Ennen lainan hakemista kannattaa ottaa huomioon muutama tärkeä seikka, jotka voivat vaikuttaa myöhemmässä vaiheessa.

 • 10 000 euroa ei ole mikään pieni laina, joten ennen sen hakemista kannattaa tehdä tarkka laskelma omista menoista ja tuloista sekä niiden välisestä suhteesta
 • Isompaa lainaa ei välttämättä kannata hakea ilman säännöllisiä tuloja
 • Mieti tarkasti lainallesi sopivaa takaisinmaksuaikaa. Takaisinmaksuaika vaikuttaa suoranaisesti lainan kuukausierän määrään. Mieti miten paljon pystyt kuukaudessa lyhentämään lainaasi
 • Joissain tilanteissa lainavakuutuksen ottamista kannattaa harkita. Vaikka kyseessä on maksullinen lisäpalvelu, voi se turvata esimerkiksi äkillisen kuoleman tai sairastumisen seurauksena lainan takaisinmaksamisen
 • Varsinkin suuremmat lainat kannattaa aina vertailla, sillä kuluissa ja koroissa voi olla suurempiakin eroja. Vertailemalla lainat, voit säästää jopa tuhansia euroja

Tee taloudellisesti fiksu päätös ja vertaile lainat Luottopalveluiden avulla

Kaikki lainasummat kannattaa kilpailuttaa. Varsinkin suurempien lainojen kilpailutusta ei kannata jättää tekemättä.

Ensimmäistä vastaan tulevaa lainaa ei kannata ottaa, sillä voit joutua maksamaan turhaan suurta korkoa ja kustannuksia. Sen sijaan pyri etsimään mahdollisimman edullinen laina, jotta säästyt maksamasta suuria lainanhoitokuluja.

Lainojen vertaileminen on erityisen helppoa ja vaivatonta Luottopalvelut sivuston avulla. Lainalistauksestamme löydät kaikki suosituimmat lainapalvelut.

Jos haluat saada yhdellä kertaa mahdollisimman monta lainatarjousta, suosittelemme käyttämään kilpailutuspalvelua.

Esimerkiksi Omalaina.fi avulla voit saada yhdellä kertaa jopa 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen tarjoukset. Lainojen kilpailutus on ilmaista ja ei-sitovaa, joten se on hyvä sauma tarkistaa millaisen koron sekä ehdot voit saada lainallesi.

Sivustomme kautta voit hakea vakuudetonta 500 – 70 000 euron lainaa 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Usein kysytyt kysymykset 10 000 euron lainasta

Mistä lainaa 10000?

10 000 euron lainaa voi saada useasta eri pankista tai rahoituslaitokselta. Kilpailuta maksuttomasti 10 000 euron lainasi Omalainalla ja tarkista saatavilla oleva korkotasosi ja löydä markkinoiden edullisin laina. 

Mistä halvin laina 10000 euroa?

Jos haluat löytää mahdollisimman halvan 10 000 euron lainan, kannattaa lainat kilpailuttaa. Kilpailutuksen avulla voit saada parhaimmillaan useita lainatarjouksia ja saat selkeän kuvan siitä mikä palvelu tarjoaa halvimman 10 000 euron lainan.

Miten nopeasti voin saada rahat tililleni?

Lainanmaksuun vaikuttaa mm. minkälaiset ovat kyseisen pankin toimintatavat ja se mikä pankki sinulla on käytössäsi. Me emme voi vaikuttaa siihen, miten nopeasti saat rahat tilillesi. Useimmat pankit tai rahoituslaitokset lupaavat, että nopeimmillaan rahat voi saada tilille jopa saman päivän aikana.

Voinko hakea lainaa 10 000 euroa ilmaiseksi?

Lainan hakeminen on maksutonta etkä myöskään sitoudu vielä mihinkään. Halutessasi voit siis tarkistaa millaisen korkotason voit saada lainallesi. Sitoudun lainan ottamiseen vasta kun päätät allekirjoittaa lainasopimuksen.

Maksaako lainan kilpailuttaminen?

Ei maksa. Voit kilpailuttaa 10 000 euron lainojen lisäksi kulutusluotot ja yhdistelylainat. Kilpailuttamista ei kannata jättää tekemättä, muuten voit joutua maksamaan lainastasi korkeaa korkoa sekä kuluja.

Millainen on 10 000 euron lainan korko?

Lainan korko määräytyy aina henkilökohtaisesti ja se pohjautuu hakemuksessa täytettyihin tietoihin. Tyypillisesti korkohaitari on 4-20 % väliltä.

Aloita vertailemaan lainoja
Helposti ja nopeasti